Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.06.2010, 03:04:29
mariamargareta mariamargareta is offline
Banned

Data înregistrării: 04.12.2008
Religia: Ortodox
Implicit

231. “Șfântul Nicu Gabriel”, ultima trâmbiță pucioșească (VIII)

-urmare-

CÂNTAREA a-4-a
Irmos: Luminați-ne pe noi, Preasfinte Doamne, cu sfintele porunci și cu brațul preasfânt cel înalt; Pacea Preasfinției Voastre dați-ne-o nouă, Preasfinte iubitorule de oameni.
Stih: Preacuvioase Sfinte Părinte Gabriel, rugați-vă Preasfântului Dumnezeu pentru noi.
Luminați sufletul meu, Preacuvioase Sfinte Părinte, vindecați-mă și sculați-mă din boală, dăruiți-mi bucuria iertării și miluiți-mă, așa cum pe bătrâni și copii îi miluiați, și cum miile de suferinzi vindecați.
Poporul acesta creștinesc vă caută, dați-i sănătate trupească și sufletească, apărați-l de lupii răpitori în haine de oaie, păziți-l de vrăjmași și ocrotiți-l în credința strămoșească ortodoxă. Păstoriți-l cu toiag de fier spre pocăință și mântuire.
Mărire...
Rugați-vă Preasfântului Dumnezeu să șteargă negura păcatelor mele cu strălucirea Preasfintei Lumini. Năzuiesc și eu la Sfinția voastră, Sfinte, sub sfântul acoperământ luați-mă.
Și acum...
Tămăduiți, Curată Preasfântă Maică, neputința sufletului meu, învrednicindu-mă cercetării Preasfinției Voastre, și sănătate, cu preasfintele rugăciuni , dăruiți-mi.
CÂNTAREA a-5-a
Irmos: Rugăciunea mea voi vărsa către Preasfântul Domn Iisus Hristos și Preasfinției Sale voi spune scârbele mele; că s.-a umplut sufletul meu de răutăți și viața mea s-a apropiat de iad, și ca Sfântul Iona mă rog: „Preasfinte Dumnezeule, din stricăciune scoateți-mă.”
Stih: Preacuvioase Sfinte Parinte Gabriel, rugați-vă Preasfâtului Dumnezeu pentru noi.
Folositor și păzitor vieții mele vă știu, Preacuvioase Sfinte Părinte, care risipiți tulburarea, dezlegați vrăjile, farmecele și blestemele și izgoniți asupririle diavolilor. De aceea mă rog neîncetat, izbăviți-mă de stricăciunea mea și dezlegați-mă de toate relele.
Mărire...
Mijlocitor direct înaintea Preasfântului Dumnezeu vă avem, Sfinte Părinte, cu sfintele daruri mântuitoare, cereți Preasfinției Sale iertare pentru păcatele noastre.
Câștigați sufletele noastre spre bucuria cea veșnică din Preasfântul Rai.
Ocrotitor al nevoiașilor, povățuitor și întăritor lipsiților, mângâietor celor slabi și tuturor izbăvitor de necazuri, vă rugăm, Preacuvioase Sfinte Părinte, miluiți-ne pe noi, păcătoșii.
Și acum...
Ridicați-mă din patul durerilor și dați tămăduire trupului și sufletului meu, Preacuvioase Sfinte Părinte, care ați ridicat din boală pe cei bolnavi de cancer, epilepsie, sida, diabet și multe alte boli grave.
Rugați pe Preasfântul Tămăduitorul sufletelor noastre să ne miluiască și mântuiască pe noi.
Auziți-mă pe mine nevrednicul, Sfinte, și duceți rugăciunea mea la Preasfântul Dumnezeu, căci greu mă apasă păcatul.
Prochimen:
Pomeni-voi Preasfântul Nume în tot neamul și neamul.
Mărire...
Preasfinte Părinte, Preasfinte Cuvinte și Preasfinte Duh, Preasfântă Treime, curățiți mulțimea păcatelor noastre.
Si acum...
Pentru rugăciunile Preasfintei Născătoare de Preasfânt Dumnezeu, Preasfinte Milostive, curățiți mulțimea păcatelor noastre

APOSTOLUL
( 1Tes. 4/ 13-1
„Fraților, despre cei ce au adormit, nu voim să fiți în neștiință, ca să nu vă întristați, ca ceilalți, care nu au nădejde.
Pentru că de credem că Preasfântul Iisus a murit și a înviat, tot așa credem că Preasfâtul Dumnezeu pe cei adormiți întru Preasfântul Iisus, îi va aduce împreună cu El.
Căci aceasta vă spunem, după cuvântul Preasfântului Domn, că noi cei vii, care vom fi rămas1 până la venirea Preasfâtului Domn, nu vom lua înainte celor adormiți,
Pentru că Însuși Preasfântul Domnul, întru poruncă, la glasul sfântului arhanghel și întru trâmbița Preasfâtului Dumnezeu, Se va pogorâ din Cer, și cei morți întru Preasfântul Hristos vor învia întâi.
După aceea, noi cei vii, care vom fi rămas, vom fi răpiți, împreună cu ei, în nori, ca să întâmpinăm pe Preasfântul Domn în văzduh, și așa pururea vom fi cu Preasfântul Domn.”
De aceea, mângâiați-vă unii pe alții cu aceste cuvinte.
Stih:
Miluiți-ne, Preasfinte Dumnezeule, după mare mila preasfântă, și după mulțimea îndurărilor preasfinte, curățiți fărădelegile noastre.
Prochimen:
Ascultă, fiică, și vezi și pleacă urechea ta și uită poporul tău și casa părintelui tău.
Preasfinte Doamne miluiește (de 12 ori)

Preasfintei Fețe se vor ruga mai-marii poporului.
Sfânta Evanghelie
de la Sf. Ap. și Ev. Sf. Ioan (cap.15/ 7;12,13;16-21;26,27)
“Dacă rămâneți în Mine și Cuvintele Mele rămân cu voi, cereți ceea ce voiți și vi se va da vouă.
Aceasta este porunca Mea: să vă iubiți unul pe altul, precum v-am iubit Eu.
Mai mare dragoste decât aceasta nimeni nu are, ca sufletul lui să și-l pună pentru prietenii săi.
Aceasta vă poruncesc: să vă iubiți unul pe altul.
Dacă vă urăște pe voi lumea, să știți că pe Mine mai înainte decât pe voi M-a urât.
Dacă ați fi în lume, lumea ar iubi ce este al său; dar pentru că nu sunteți din lume, ci Eu v-am ales pe voi din lume, de aceea lumea vă urăște.
Aduceți-vă aminte de cuvântul pe care vi l-am spus: Nu este sluga mai mare decât stăpânul său. Dacă M-au prigonit pe Mine, și pe voi vă vor prigoni; dacă au păzit Cuvântul Meu, și pe al vostru îl vor păzi.
Iar toate acestea le vor face vouă din cauza Numelui Meu, fiindcă ei nu cunosc pe Preasfinția Sa ce M-a trimis.
Iar când va vani Preasfântul Mângâietor, pe Care Eu Îl voi trimite vouă de la Preasfântul Tată, Preasfântul Duh al Adevărului, Care de la Preasfântul Tată purcede, Preasfinția Sa va mărturisi despre Mine.
Și voi mărturisiți, pentru că de la început sunteți cu Mine. “
Mărire...
Preasfinte Părinte, Preasfinte Cuvinte și Preasfinte Duh, Preasfântă Treime, curățiți mulțimea păcatelor noastre.
Și acum...
Pentru sfintele rugăciuni ale Preacuviosului Sfântului Părinte Gabriel, Preasfinte Milostive, curățiți mulțimea păcatelor noastre.
Stih:
Miluiți-mă, Preasfinte Dumnezeule, după mare Preasfânta Milă și după mulțimea îndurărilor Preasfinte, curățiți fărădelegile noastre.
Preasfinte Doamne, miluiți-ne (de 12ori)
Nădejdea celor necăjiți și izbăvirea celor neputincioși fiind, Preasfântă Născătoare de Preasfânt Dumnezeu, Preasfântă Fecioară, mântuiți cetatea și poporul; căci Preasfinția Voastră sunteți pacea celor ce li se fac războaie, liniștea celor înviforați, una folositoare a credincioșilor.
Pentru Preasfintele rugăciuni ale Preasfintei Născătoare de Preasfânt Dumnezeu, Preasfinte Milostive, curățiți mulțimea fărădelegilor noastre.
CÂNTAREA a-6-a
Irmos: Tinerii cei ce au mers din Iudeea în Babilon, oarecând cu credința Preasfintei Treimi, văpaia cuptorului au călcat-o, cântând: „Preasfântul Dumnezeul părinților noștri bine sunteți cuvântat.”
Stih: Preacuvioase Sfinte Părinte Gabriel, rugați-vă Preasfântului Dumnezeu pentru noi.
Cu darul discernământului dumnezeiesc și al înțelepciunii mărit de Preasfântul Dumnezeu, scoateți-mă din nevoi și necazuri și bucurați sufletul meu ca să vă cânt cu laudă și să zic: Preasfânt Dumnezeul nostru, bine sunteți cuvântat!
Tuturor creștinilor ce se nevoiesc pe calea strâmtă a mântuirii sufletului, dați-le putere și ajutor ca să vă aducă prinos de laude.
Mărire...
Sfinția voastră, Preacuvioase Sfinte Părinte, care rug de dragoste pentru Preasfântul Dumnezeu sunteți, picurați și în sufletul meu dragoste neostoită pentru Preasfântul Dumnezeu și jertfă pentru Preasfinția Sa învredniciți-mă a fi .
Și acum...
Purtătorule de Preasfânt Dumnezeu, primiți mulțumirile noastre pentru toate câte ne-ați dat nouă și Preasfântului Dumnezeu slavă și mărire întru Sfinții Preasfinției Sale.
Preasfântă Fecioară preacurată, ajutați sufletul meu să fie mireasă a Preasfântului Domn Iisus Hristos și curățiți-mă prin pocăință.
Vechi 30.06.2010, 03:07:25
Banned

Implicit

231. “Șfântul Nicu Gabriel”, ultima trâmbiță pucioșească (IX)

-urmare-

CÂNTAREA a-7-a
Irmos: „Pe Preasfântul Împărat ceresc, pe care-L laudă oștile sfinte îngerești, lăudați-L și preaînălțați întru toți vecii.”
Viață de sfânt mucenic și jertfă sunteți, fericite Sfinte Părinte, căci trâmbiță a Preasfântului Duh ați fost și certați pe toți cei ce nu respectau sfintele porunci dumnezeiești și canoanele Sfinților Părinți. Păcatele și fărădelegile creștinilor ați înfierat și mult ați pătimit. Ajutați-mă cu sfânta putere să vă urmez sfaturile și exemplul.
Mărire...
Comoară de mântuire și izvor de curăție, turn de tărie și ușă de pocăință, pe Preasfânta Maica Domnului slăvindu-o, cu dragoste nesfârșită, Sfinte Părinte, cântați cu bucurie: Bine sunteți cuvântat Preasfânt Dumnezeul părinților noștri.
Bucurați-vă, rugul cel nears; bucurați-vă apărătorul nostru; bucurați-vă acoperământul neputincioșilor și bolnavilor.
Și acum...
Să lupt cu ispitele și să fac fapte bine plăcute Preasfântului Dumnezeu, ajutați-mă, Sfinte, cu sfintele rugăciuni să pot cânta și eu : Preasfânt Dumnezeul Părinților noștri, bine sunteți cuvântat.
Pentru rugăciunile Sfântului nostru Părinte, Preasfântă Născătoare de Preasfânt Dumnezeu, miluiți-ne și mâtuiți sufletele noastre.
Irmos:
Să lăudăm bine să cuvântăm și să ne închinăm Preasfântului Domn Iisus Hristos, cântându-L și preaînălțându-L întru toți vecii.
CÂNTAREA a-8-a
Irmos: „Cu adevărat Preasfântă Născătoare de Preasfânt Dumnezeu, vă mărturisim Preasfântă Fecioară curată, noi cei izbăviți prin Preasfinția Voastră, slăvindu-Vă cu cetele fără de trup.”
Vă mărturisim și noi, Sfinte Părinte, înaintea tuturor, așa cum și Sfinția voastră ne mărturisiți înaintea Preasfântului Dumnezeu pe noi păcătoșii, iar pentru cei ce vă defaimă rugați-vă așa cum v-ați rugat totdeauna.
Nu mă lăsați pe mine, Preacuvioase Sfinte Părinte, la ieșirea sufletului meu din păcătosul trup și ajutați-mă la vămi și la judecata Preasfântului Mântuitor ca prin rugăciunile Sfinției voastre, cu mila și dragostea ce o purtați tuturor, să se mântuie și sufletul meu.
Mărire...
Ajutați-mă să-mi curăț trupul și sufletul de patimi și păcate de întinare și întunecare și să lupt cu simțurile mele, ca să pot și eu primi pe Preasfântul Dumnezeu în casa sufletului meu și să cinăm împreună în Preasfânta Împărăție a Preasfântului Cer.
Umpleți de bucurie inima mea, Preasfântă Fecioară, Ce ați primit plinirea bucuriei și ați pierdut grija păcatului.
Și acum...
Pe mine, care zac de boli și chinuri ale iadului, izbăviți-mă, Preacuvioase Sfinte Părinte, cu darul, Sfinția voastră care stați înaintea Preasfântului Dumnezeu Iisus Hristos și a Preasfintei Treimi.
Catavasia:
O, Prealuminate Nor, Preasfântă Maică a Preasfântului Dumnezeu, pe cei ce se luptă cu noi surpați-i, cu dreapta preasfântă cea stăpânitoare și atotputernică și celor ce sunt în scârbe le ajutați, pe cei asupriți îi miluiți și dezlegați de păcate pe cei ce se roagă Preasfinției Voastre, că toate le puteți câte le voiți.
Apoi: Pentru toți cei ce scapă cu credință sub Sfântul acoperământ al Sfinției voastre, Sfinte Părinte, rugați-vă și-i dezlegați de păcate, vrăji, farmece și blesteme.
Alungați cetele diavolești de la credincioșii creștini și faceți de nimic toată lucrarea potrivnicului vrăjmaș al omului, așa cum nimiceați nenumăratele oști ale diavolilor.
Mijlociți la Preasfântul Dumnezeu să izbăvească de lanțurile viclenilor diavoli cu Preasfânta Milă pe cei ce se roagă Preasfinției Sale cu credință.
Vă cinstim, Sfântul Părintele nostru și mărim pe Preasfântul Dumnezeu Care v-a dăruit neamului românesc și ne-ați adăpat de la izvorul cel curat al ortodoxiei.
Lăudăm pe Preasfântul Dumnezeu, Care a ales acest popor și ne-a dăruit mare milă preasfântă și cu Preasfânta Putere întoarce sufletele noastre la Preasfinția Sa.
Toate oștile sfinte îngerești, Sfinte Ioan Botezătorule și Înaintemergătorule, cei 12 Sfinți Apostoli, Sfinte Părinte Gabriel, Sfinte Ilie, Sfinte Enoh și toți Sfinții, împreună cu Preasfânta Născătoare de Preasfânt Dumnezeu faceți rugăciuni ca să ne mântuiască pe noi Preasfântul Dumnezeu.
Preasfinte Dumnezeule(de 3 ori)....Preasfântă Treime....Prsf. Tatăl nostru
Preasfinte Doamne miluiește (de 12 ori)
Mărire......Și acum....
Pentru rugăciunile Sfinților Părinților noștri, Preasfinte Doamne Iisuse Hristoase, Preasfântul Fiul Preasfântului Domn Savaot, miluiți-ne pe noi. Amin
RUGĂCIUNE
Milostive, Preacuvioase Sfinte Părinte, nu mă lepădați pe mine, nevrednicul și păcătosul, ci primiți această puțină rugăciune a mea, din buzele mele întinate și o duceți Preasfântului Domn Iisus Hristos și Preasfântul Dumnezeul nostru.
Deși fărădelegea mea este mai grea decât toate, asa cum pe tâlhari și pe desfrânați Iubitorul de oameni i-a primit și i-a miluit cu preasfânta milostivire, asa si eu pacatosul /a (N) am nadejde ca ma va ierta. Rugați pe Preasfântul Mântuitor pentru iertarea păcatelor mele, pentru sănătate și mântuire. Ajutați-mă să merg pe calea cea strâmtă spre Preasfântul Rai și să împlinesc învățăturile primite. Izbăviți-mă de toate relele și de tot răul și fiți luminătorul meu la tot pasul. Milostiviți-vă și spre mine, căci câte voiți puteți cere de la Preasfântul Împărat, căci v-a făcut mijlocitorul nostru. Pentru aceasta vă cinstim, vă bine cuvântăm și vă înălțăm întru toți vecii. Amin.
Cinstire, închinare și închinăciune Preasfântului Domn Savaot, Preasfântul Tată, Preasfântului Domn Iisus Hristos și Preasfântului Duh în vecii veciilor. Amin.

ACATISTUL SFÂNTULUI PĂRINTE GABRIEL,
SFÂNTUL APOSTOL AL IUBIRII

După obișnuitele rugăciuni începătoare se zic icosele și condacele :
Condacul 1
Împlinind Cuvântul, Preasfântul Domn Iisus Hristos v-a trimis în Grădina Preasfintei Maicii Domnului, România, cu înaltă misiune apostolică.
Îmbrăcat cu mantia albă a purității, înzestrat cu toate darurile, Preasfântul Duh v-a sălășluit neîncetat.
„Ca un rug aprins de dragoste și credință sa-Mi slujești!”, Preasfântul Tată v-a poruncit.
Iar noi cu recunoștință glăsuim: Bucurați-vă pururea, Sfinte Părinte Gabriel, Sfânt Apostol al Iubirii.
Icosul 1
Toți Sfinții participă cu Preasfântă Poruncă la misiunea apostolică a Sfântului Părinte Gabriel. Dar duhurile a șapte Sfinți v-au sălășluit și ajutat neîncetat. Cu sfânta mijlocire și putere au împlinit rugile Sfinției voastre și au salvat trupurile și sufletele noastre din multe necazuri pentru care aducem laudă și grăim:
Bucurați-vă, sabie cu două ascuțișuri, al capetelor vrăjmașilor tăietor;
Bucurați-vă, al pustniciei și dreptei credințe iubitor;
Bucurați.vă, asupra vrăjmașilor de biruință purtător;
Bucurați-vă, al păcătoșilor îndrăzneț mustrător;
Bucurați-vă, al pocăinței povățuitor;
Bucurați-vă, al Preasfintelor Patimi următor;
Bucurați-vă, al slujitorilor lui baal impotrivitor;
Bucurați-vă, de harisma iubirii purtător;
Bucurați-vă pururea, Sfinte Părinte Gabriel, Sfînt Apostol al Iubirii.
Vechi 30.06.2010, 03:09:31
Banned

Implicit

231. “Șfântul Nicu Gabriel”, ultima trâmbiță pucioșească (X)

-urmare-

Condacul 2
Misiune apostolică săvârșiți în Țara Făgăduinței, cea sub formă de pește, și mult popor învățați calea cea strâmtă a mântuirii sufletului. Ortodoxia pură, în lumina Sfintelor Canoane ale Sfinților Părinți și a Sfintei Evanghelii ați propovăduit, cântând cu dragoste desăvârșită Preasfântului Dumnezeu: Aliluia!
Icosul 2
„Am fost trimis să pregătesc Calea Preasfântului Mântuitor, să propovăduiesc Preasfântul Cuvânt, să vindec oamenii de boli și patimi, să întorc creștinii la credința ortodoxă adevărată ca să-și mântuie sufletele prin Sf. post și rugăciune, Sfântă spovedanie și Preasfântă Împărtășanie”.
Așa ne spuneați și viața ați închinat-o acestei sfinte misiuni.
Preasfinte Doamne, mulțumim, iertați.-ne și ajutați-ne să Vă preamărim pentru Darul trimis și să-i cântăm:
Bucurați-vă, vas de cristal preaales, ce taina iubirii dumnezeieși adâncul inimii v-a săgetat;
Bucurați-vă, că „Iubi-Te-voi Doamne” cu glas din Preasfântul Rai ați cântat;
Bucurați-vă, ce cu nesecat izvor de iubire ne-ați înconjurat;
Bucurați-vă, fiu al tunetului, Preasfântului Împărat Înaintemergător;
Bucurați-vă, duhovnic înțelept, al nostru luminat învățător și grabnic ocrotitor;
Bucurați-vă, trâmbiță apostolească, al Preasfântului Stăpân neîntrecut propovăduitor;
Bucurați-vă, doctor fără de arginți, ce bolile ați vindecat;
Bucurați-vă, al Preasfintei Treimi liturghisitor înflăcărat;
Bucurați-vă, Sfânt prooroc, ce înfricoșătoare pre-vestiri ați proorocit;
Bucurați-vă, misionar apostolic, ce pe poporul ales ați păstorit;
Bucurați-vă, foc mistuitor de diavoli, pe care din cei posedați îi alungați;
Bucurați-vă, Sfânt purtător de biruință, ce pe popi, ierarhi, masoni, politicieni și
conducători certați;
Bucurați-vă pururea, Sfinte Părinte Gabriel, Sfânt Apostol al Iubirii.
Condacul 3
Mărite, Preasfinte Stăpâne, Ce tainele noastre le cunoașteți, cu asemenea dar ați înzestrat pe Sfântul nostru Părinte, căci toate le știa dinainte despre fiecare dintre noi, trecut și viitor.
Cu 33 de daruri frumoase ați fost înzestrat, Sfinte Părinte, la fel ca și Sfinții Apostoli la Cincizecime.
Cu Sfințiile lor înfrățindu-vă, cântați Preasfântului Dumnezeu osanale, iar noi cântăm: Aliluia!
Icosul 3
Ne-ați ajutat să descoperim taine vechi și neștiute, ne cunoșteați gândurile cele mai ascunse. Doar când vă chemam cu gândul ne rezolvați problemele. În ajutorul nostru veneați și din multe necazuri și nevoi ne-ați scos cu Sfânta putere dumnezeiască, pentru care vă mulțumim și glăsuim;
Bucurați-vă, Sfânt propovăduitor al Preasfântului Cuvânt, orator desăvârșit;
Bucurați-vă, că sub Preasfântul Acoperământ al Preasfintei Maici ați călătorit;
Bucurați-vă, că rugăciunea inimii o trăiați și pe Preasfântul Dumnezeu Iisus Hristos contemplați;
Bucurați-vă, că norilor și ploii să vină sau să plece porunceați;
Bucurați-vă, că animalele sălbatice și păsările vă ascultau, din mână le hrăneați și graiul lor înțelegeați;
Bucurați-vă, că doar cu gândul și chiar de la distanță vindecați;
Bucurați-vă, al bătrânilor la azile și al copiilor în orfelinate sfânt miluitor;
Bucurați-vă, cu Sfinții și Sfinții Îngeri tainic vorbitor;
Bucurați-vă, Sfânt crin, de miros de nard izvorâtor;
Bucurați-vă, că oriunde pe pământ în duh călătorind erați ajutător;
Condacul 4
La Sfânta Liturghie spuneați:”Preasfântul Hristos în mijlocul nostru”. „Este și va fi totdeauna, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.”,răspundeam.
În sufletele noastre intra, Preasfântă Împărtășanie Vie ne dădea, sufletele curăța, trupurile vindeca, păcatele ierta.
Pacea, sfințenia și dragostea ne acopereau și ne însoțeau pe căile noastre. Iar acum cu Sfântul nostru Părinte să cântăm Preasfintei Treimi: Aliluia!

Icosul 4
Preasfântul Dumnezeu ne chema la fiecare sărbătoare. În Sfânta biserică ne strângea, oițe rătăcite, iar Sfântul Părinte ne aștepta, ne urmărea cu gândul și începea doar când veneau toți cei chemați. Sfintele mâini le ridica la rugăciune, de câte mii de ori
oare a făcut așa? Preasfântului Dumnezeu se ruga pentru noi cu ardoare. Ce mult vă iubește Preasfântul Dumnezeu, căci rugăciunile toate vi le împlinea! Ajutați-ne să împlinim învățăturile Sfinției voastre, ca să vă zicem așa:
Bucurați-vă, inimă preacurată, în care Preasfântul Duh sălășluia;
Bucurați-vă, că la Sfânta Epicleză, Preasfântul Mângâietor în taină vă vorbea,
Bucurați-vă, al celor 7 Taine și al tuturor Fericirilor împlinitor;
Bucurați-vă, că pe fruntea Sfinției voastre creștinii vedeau Sfânta Cruce și pe Preasfântul Mântuitor;
Bucurați-vă, că la Sfânta Liturghie, tot Preasfântul Rai contemplați;
Bucurați-vă, că la Sfântul Maslu și Sfintele Molifte pe creștini de nenumărate boli grave vindecați;
Bucurați-vă, că Preasfânta Maică v-a mângâiat fiind defăimat și prigonit;
Bucurați-vă, că în iubirea Sa, Preasfânta Fecioară mereu v-a însoțit;
Bucurați.vă, că precum diamantul, trupul și sufletul v-au strălucit;
Bucurați-vă, alesul cel iubit, ce in duh și adevăr, ca mare ierarh ați fost blagoslovit;
Condacul 5
Preasfințenia se cobora la fiecare Sfântă Liturghie și sfințea toată biserica, iar creștinii prezenți se încărcau de daruri și primeau sănătate.
Sfântul Părinte era căutat de sute și mii de oameni din toată țara și toată lumea, ce
nevoie aveau de Preasfântul Dumnezeu. Misiunea Sfinției sale, cea „a pietrei din capul unghiului” din România tot neamul creștinesc a cuprins. Împreună cu Sfinția să cântăm Preasfântului Dumnezeu întreit Preasfânt: Aliluia!
Icosul 5
La Sfânta Biserică sau oriunde, când era printre oameni, Părintele nostru Sfânt împărțea iubire dumnezeiască. La fiecare în parte se oprea, cu fiecare vorbea și sfătuia, ne rezolva necazurile, ne vindeca de boli, ne scotea duhurile rele, ne miluia, ne chema la slujire Preasfântului Dumnezeu sau ne dezlega vrăjile și farmecele.
Toți cei care nevoie am avut de Preasfântul Dumnezeu ce sălășluia în Sfântul Părinte să-i cântăm cu mulțumire:
Bucurați-vă, că cele 3 biserici în 3 sanctuare de pelerinaj le-ați schimbat;
Bucurați-vă, că de la Borănești, la Socoale și la Gresia de mulți creștini ați fost urmat;
Bucurați-vă, că de invidia și ura vrăjmașilor văzuți și nevăzuți, Preasfântul Dumnezeu v-a protejat;
Bucurați-vă, că erezia: sectanții și ecumeniștii ați criticat,
Bucurați-vă, că în pericol de moarte mereu v-ați aflat;
Bucurați-vă, că, de frig sau zăduf neînvins, in paraclis de lemn și pământ pe jos, ați
slujit;
Bucurați-vă, că popii si ierarhii v-au vrut caterisit si chiar moartea v-au dorit;
Bucurați-vă, căci darul înaintevederii aveați;
Bucurați-vă, că cele cinci simțuri stăpâneați și fără patimi trăiați;
Bucurați-vă, că Preasfântului Dumnezeu față către față vă rugați;
Bucurați-vă, că pacea, fericirea sufletească și sfințenia le aduceați oriunde intrați;
Vechi 30.06.2010, 03:11:03
Banned

Implicit

231. “Șfântul Nicu Gabriel”, ultima trâmbiță pucioșească (XI)

-urmare-

Condacul 6
Creștinilor ce v-au urmat le sunteți Sfânt Părinte, păstor, tată, duhovnic, doctor, povățuitor și învățător pe treptele desăvârșirii duhovnicești, în ascultare , spre mântuire. Toți cei care prin mijlocirea Sfinției voastre, am simțit dragostea Preasfânt dumnezeiască
și am aflat Calea Preasfântului Dumnezeu adevărat, cântăm din tot sufletul : Aliluia!
Icosul 6
Din calea Preasfântului Soare-răsare, ajutați-ne, Sfinte Părinte, să nu rătăcim pe
potecile înșelătoare ale vieții pământești.
Mijlociți pentru noi la Preasfântul Dumnezeu, Preasfântul Împărat, să ne ajute să ne curățim trupurile și sufletele de păcate și patimi, să luptăm împotriva simțurilor, ca să ne curățim de întunecare și întinare și să primim pe Preasfântul Dumnezeu în cămara sufletelor noastre prin rugăciunea inimii, a Preasfântului Domn Iisus.
Ascultăm predicile Sfinției voastre ajutătoare, mângâietoare, pilduitoare și mulțumind , vă cântăm cu umilă smerenie:
Bucurați-vă, că sfântul post și rugăciunea ca arme împotriva divolilor ni le-ați dat,
Bucurați-vă, că împotriva ispitelor trupului, lumii și diavolilor să luptăm, ne-ați învățat;
Bucurați-vă, că glasul Sfinției voastre adâncul inimilor noastre a săgetat;
Bucurați-vă, că mireasma iubirii dumnezeiești cu viteza gândului o răspândeați,
Bucurați-vă, că răutatea precum focul ghiața, topeați,
Bucurați-vă, că într-o veșnică dragoste cu Preasfântul Dumnezeu erați;
Bucurați-vă, că făgăduințele înaintea Preasfântului Dumnezeu și a tot poporul le împliniți;
Bucurați-vă, că în Sfânt post continuu, asceză și chinuirea trupului ați trăit;
Bucurați-vă, căci spre milostenie multă și înfrânarea trupului ne-ați sfătuit;
Bucurați-vă, smerit trăitor deasupra ispitelor, de Sfinte biserici, lăcașuri si suflete ctitor;
Bucurați-vă, al slujitorilor de idoli, al hulelor și iubitorilor de arginti aspru împotrivitor;
Condacul 7
Ca doctor fără de arginți, ați slujit oamenilor fără plată, respectând învățătura Preasfântului Domn: „În dar ați primit, în dar să dați”.
Sfânt Maslu și Sfinte Molifte slujeați, in post negru, în genunchi chinuind, casele creștinilor curățați și luminați, cu duhuri rele vă încărcați și alungați, prin minuni de tămăduire, ca Sfinții Apostoli la propovăduire erați și împreună cu Sfințiile lor, Preasfântului Dumnezeu cântați: Aliluia!
Icosul 7
De multe dureri, pricinuite de vrăjmași, v-ați izbăvit și ca patimi pentru Preasfântul Mântuitor le-ați îndurat.
Sfântă milă ați avut pentru toți bolnavii suferinzi pe care-i vindecați cu medicamentele și tratamentele Sfinției voastre, din farmacia Preasfântului Dumnezeu. Toți cei pe care i-ați însănătoșit vă cântăm cu laude:
Bucurați-vă, că la cununii, înmormântări, Sfinte botezuri(...) bani nu ați luat;
Bucurați-vă, că pe bolnavul din Slatina, de ciroză în metastază l-ați vindecat;
Bucurați-vă, că pe femeia cu dializă, doar cu cuvântul, ați tămăduit;
Bucurați-vă, că mulți copii ați vindecat, iar copilul mut după Preasfânta Împărtășanie a vorbit;
Bucurați-vă, că mulți paralitici din patul durerilor i-ați sculat;
Bucurați-vă, că de leucemie, sida, cancer, mulți bolnavi ați vindecat;
Bucurați-vă, nesecat izvor de tămăduiri, ce pe medicii lumii i-ați rușinat;
Bucurați-vă, un alt Sfânt Pantelimon, ce și acum minuni de vindecare săvârșiți;
Bucurați-vă, limanul celor îndurerați și necăjiți;
Bucurați-vă, că de argintul viu și „apa de la mort” , cu plasture pe mulți i-ați tămăduit;
Bucurați-vă, că de patimile beției și desfrânării pe mulți i-ați izbăvit;
Condacul 8
Sfânt prooroc al Preasfântului Dumnezeu v-ați învrednicit a fi. Preasfântul Duh, prin gura Sfinției voastre, proorocea evenimente importante, pe care mulți nu le credeau, dar care acum se dovedesc a fi adevărate. Mulțime de proorocii ați anunțat și pe creștini ați pregătit pentru vremurile grele ce vor veni. Ne gândim la ele, preamărim Atotputernicia Preasfântului Dumnezeu și înfricoșându-ne cântăm: Aliluia!
Icosul 8
Predica de la sfârșitul Sfintei Liturghii o așteptam cu înfrigurare, căci atunci Preasfântul Domn Iisus Hristos ne vorbea și ne anunța de multe ori ce se va întâmpla în viitor. Toate proorociile s-au împlinit și se vor împlini cu Preasfânta Voie. Iar noi cu evlavie vă cântăm:
Bucurați-vă, că țării noastre, purificare prin apă, foc și cutremur i-ați prezis;
Bucurați-vă, că la case să ne mutăm ne-ați convins;
Bucurați-vă, că al treilea război mondial, începând cu 2007 l-ați proorocit;
Bucurați-vă, că marele cutremur apocaliptic următor războiului l-ați cuvântat;
Bucurați-vă, că după cutremurul cel mare, 3 zile de întuneric ați anunțat;
Bucurați-vă, că noul buletin electronic, cardul și microcipul-pecetea fiarei, să le refuzăm, ne-ați învățat;
Bucurați-vă, că în cei 3 ani și jumătate, antihristul cu Sfinții se va confrunta;
Bucurați-vă, că prigoana creștinilor să ne ascundem ne va forța;
Bucurați-vă, că Noua Ordine Mondială masonii o vor dori dar n-o vor făptui;
Bucurați-vă, că doar cei ce vor birui, fericirea veșnică vor moșteni;
Condacul 9
Luptă crâncenă ați dus împotriva vrăjitoarelor și a duhurilor rele care le slujeau. Pe vrăjmașii nevăzuți îi certați și alungați, preamărind pe Preasfântul Dumnezeu care v-a dăruit acest har, cântați: Aliluia!
Icosul 9
Vrăjile și farmecele le dezlegați cu Sfinte Molifte, Sfinte Slujbe si Sfinte Rugăciuni, iar trupurile și sufletele creștinilor ușurați și de diavoli îi scăpați.
Nădejdea celor deznădăjduiți, sprijinul celor neajutorați sunteți, Sfinte Părinte, trimiteți-ne nouă ajutor sfânt.! Noi care și acum vă auzim, vă zicem așa:
Bucurați-vă, că Sfintele Molifte ale Sfântului Vasile cel Mare și ale Sfântului Ioan Gură de Aur duhurile rele din cei îndrăciți scoteau;
Bucurați-vă, că diavolii în timpul Sfintelor slujbe vă cercetau și fără de păcat vă găseau;
Bucurați-vă, că erați la fel de „curat” ca și copilul proaspăt botezat;
Bucurați-vă, că de cancer, diabet, epilepsie și alte boli grave mii de oameni ați vindecat;
Bucurați-vă, că pe diavoli vedeați, îi deosebeați și-i blestemați;
Bucurați-vă, că diavolii din cei îndrăciți vorbeau, doar dacă îi lăsați;
Bucurați-vă, că în Moldova, la un Sfânt Maslu, cinci mii de oameni ați vindecat;
Bucurați-vă, ce comoară în Preasfântul Cer să strângem ne-ați învățat;
Bucurați-vă, ce muți și orbi ați vindecat și chiar morți ați înviat;
Bucurați-vă, că mulți creștini de duhuri rele ați slobozit;
Bucurați-vă, nesecat izvor de apă vie a cărui Sfântă aghiazmă râuri de vindecări a izvorât;
Vechi 30.06.2010, 03:12:31
Banned

Implicit

231. “Șfântul Nicu Gabriel”, ultima trâmbiță pucioșească (XII)

-urmare-

Condacul 10
Ca un Sfânt mucenic ați suferit întreaga viață. Predicile în Preasfântul Duh, critica adusă celor ce nu respectă Sfintele Canoane și Sfânta Scriptură și critica împotriva păcatelor și fărădelegilor creștinilor și a „păstorilor” lor, v-au adus persecuții.

Întemnițat, umilit și batjocorit, chiar și șocuri electrice ați suferit. Jigniri, palme, bătăi, amenințări, hulit ca vrăjitor și reclamat pe nedrept, ați fost urmărit și v-au căutat greșeli, dar n-au găsit.
Otrava din potir, cu putere dumnezeiască ați învins, iar Sfântul Arhanghel Mihail înapoi în trup v-a trimis. Viața v-ați răstignit pentru dragostea Preasfântului Dumnezeu Căruia cu multă smerenie sfântă ați cântat și cântați: Aliluia!
Icosul 10
V-au căutat să vă facă mason și i-ați gonit, v-au urmărit cu elicoptere și i-ați certat cu Preasfântul Cuvânt. Au trimis iscoade, au complotat să vă omoare în fiecare Săptămână Mare.
Dar ca și Sfinții Apostoli în brațele Preasfântului Împărat v-ați pus sufletul.
Întrebat odată, un Sfânt din Muntele Athos a zis: „Cine se va atinge de Sfântul Părinte Gabriel ,de lumina propriilor ochi se va atinge.”
Cu puține cuvinte umile noi vă cântăm:
Bucurați-vă, că printre preoții Preasfântului Dumnezeu, ca Sfântul preot Argatu, cel mai mare preot al neamului vă aflați;
Bucurați-vă, că Preasfântului Dumnezeu în feciorie și castitate slujeați;
Bucurați-vă, că binecuvântări de la mare distanță dădeați;
Bucurați-vă, că iscoadele popilor și securiștilor cunoșteați și demascați;
Bucurați-vă, că pe preoții ce nu învață poporul și pe Preasfântul Dumnezeu înșală ați criticat;
Bucurați-vă, că popilor li se va ridica darul și harul le-ați cuvântat;
Bucurați-vă, căci creierul cu laserul să vi-l distrugă au planificat și eșuat;
Bucurați-vă, că mulți trădători și vânzători ați avut;
Bucurați-vă, că pe toți înapoi la Preasfântul Dumnezeu și credință i-ați vrut;
Bucurați-vă, că împotriva pecetluirii, a francmasoneriei și a antihristului ați fost
cunoscut;
Bucurați-vă, că cei de altă religie Sfânta putere v-au recunoscut,
Condacul 11
Cununi nenumărate ați primit în Preasfântul Cer și între sfinți heruvimi și sfinți serafimi vă desfătați, în Preasfânta Lumină învăluit, de-a dreapta Preasfântului Împărat, Căruia ca torță de iubire ați slujit cât două vieți.
Unic sunteți pe pământ și în Preasfântul Cer, între Sfinte osanale și cântări trăiți, împreună cu Preasfânta Fecioară și cu toți Sfinții, aduse Preasfântului Dumnezeu cu Întreit: Aliluia!
Icosul 11
Existența întregă v-a fost o minune. Călătorind în duh pe Calea Lactee, plecându-vă genunchii în fața Preasfântului Împărat Iisus Hristos, în slujba omului punându-vă cele 33 de daruri primite, în calea fiecăruia dintre noi v-ați așezat și cu dragoste totală v-ați aplecat, ridicându-ne poverile, purtându-ne păcatele, arătându-ne pașii spre mântuire.
Ne-ați împărtășit cu o dragoste pe care Preasfântul Dumnezeu ne-a trimis-o din eternitate. Luăm fiecare câte o fărâmă din această iubire și o așezăm în sufletele noastre, cântându-vă minunile:
Bucurați-vă, nume de sfânt Arhanghel al Darului, ce daruri multe ne-ați oferit; Bucurați-vă, că pe norii groși de ploaie, Carul Sfântului Ilie două ore la mânăstire a
poposit;
Bucurați-vă, că cei ce nu v-au cunoscut, acum vă caută și cu evlavie vă prețuiesc;
Bucurați-vă, trâmbița Preasfântului Duh, prin care minunile Preasfântului Dumnezeu strălucesc;
Bucurați-vă, că în miile de fotografii , tot atâtea mii de minuni sălășluiesc;
Bucurați-vă, că, precum „pescuirea minunată”, peștele prins l-ați înmulțit;
Bucurați-vă, că Sfânta Liturghie a Sfinților Îngeri în biserica încuiată, creștinii au auzit;
Bucurați-vă, că „ceața mistică” a Preasfântului Duh peste creștinii Sfinției voastre s-a coborât;
Bucurați-vă, că Preasfânta Fecioară să-I fie citită Psaltirea în vedenie a rugat;
Bucurați-vă, că Sfânta Cuvioasa Parascheva în duh creștinilor s-a arătat;
Bucurați-vă, că la Sfânta Liturghie în înalțime vizibil creșteați;
Condacul 12
Preasfântul Domn Iisus Hristos, direct prin gura Sfântului Părinte, ne vorbea cu glas blând, cu lacrimi sau ne certa, iubindu-ne. De câte ori nu ne-a spus să ne lepădăm de patimi, păcate și fărădelegi și ne-a dat sfaturi duhovnicești? De câte ori n-a plâns la predică sau la rugăciunile Sfintei Liturghii ? Cu privirea caldă, pătrunzătoare, ne mângâia și ne alina suferințele. Cu privirea albastră a Preasfântului Mântuitor ne ocrotea, cu gândul ne însoțea, cu sfinte mâini ne binecuvânta și în turma Preasfinției Sale ne aduna.
Minuni ce numai sufletul le poate simți de la Preasfântul Dumnezeu trimise, Preasfintei Treimi să cântăm din toată inima: Aliluia!
Icosul 12
Câte milioane de Sfinte rugăciuni oare ați înălțat la Preasfântul Dumnezeu pentru iertarea sufletelor din iad ? De câte ori oare, în duh, sufletele iertate, le-ați dus în Preasfântul Rai? Câți creștini oare ar putea spune și pentru tatăl meu v-ați rugat și pentru
mama mea și pentru fiul meu sau fiica mea? Oare câți copii avortați ați mutat în Preasfântul Rai cu sfintele rugăciuni? Cine ar putea spune? Vă mulțumim Sfinte Părinte,
și doar pentru atât de-ar fi, primiți umilele noastre cântări:
Bucurați-vă, că păcatele dinainte le știați și la sfânta spovedanie ne ajutați;
Bucurați-vă, că darul de a ierta păcatele pe pământ și în Preasfântul Cer aveți;
Bucurați-vă, că și acum noi si mari minuni faceți;
Bucurați-vă, că un an întreg, la sfinte slujbe de noapte, la multe vindecări și minuni am asistat;
Bucurați-vă, că din roadele grădinii noastre să trăim ne-ați îndemnat;
Bucurați-vă, că apa curată de izvor, netratată chimic sau malefic, să o bem ne-ați învățat;
Bucurați-vă, că de produsele cu aditivi alimentari toxici să ne ferim, ne-ați indrumat;
Bucurați-vă, trâmbița cea de pe urmă a Preasfântului Mântuitor, al nostru ocrotitor;
Bucurați-vă, la Judecata personală și cea de Apoi, Sfânt Mijlocitor;
Bucurați-vă, curcubeu la Preasfântului soare, care pe norii diafani străluciți;
Bucurați-vă, că la Sfântul mormânt ne chemați să ne mântuiți;
Bucurați-vă, căci ne ziceați: „În numele Preasfântului Dumnezeu și al Preasfintei Maici fiți binecuvântați.”;
Condacul 13

Mult iubite Sfânt Apostol al Preasfântului Mântuitor, ocrotitorul sufletelor noastre și mijlocitorul nostru direct la Presfântul Dumnezeu, cu umilință vă rog, cu sfintele rugăciuni să mă izbăviți pe mine, robul păcătos, de iadul cel veșnic și să mijlociți pentru mine să mă bucur de veșnica fericire a Preasfântului Rai, ca împreună cu Preasfânta Împărăteasă, cu Sfinția voastră, cu toți Sfinții și cu toate Sfintele Puteri cerești să cântăm în vecii vecilor Preasfintei Treimi: Aliluia!
(acest condac se zice de 3 ori, apoi se zic Icosul 1 și Condacul 1)
Vechi 30.06.2010, 03:14:23
Banned

Implicit

231. “Șfântul Nicu Gabriel”, ultima trâmbiță pucioșească (XIII)

-urmare-

Rugăciune
Preasfinte Doamne Iisuse Hristoase, cu mijlocirea Preasfintei Fecioare, pentru rugăciunile Sfântului nostru Părinte Gabriel, vă rog cu toată smerenia și umilința iertați-ne și miluiți-ne pe noi, păcătoșii robi. Iertați-mă pe mine, păcătosul/-a (N) și vindecați trupul și sufletul meu de boala (...) ce mă chinuie, de duhuri rele, de vrăji, farmece și blesteme și faceți de nimic toată puterea diavolului. Cu Preasfânta Putere curățați sufletul și trupul meu de patimi, păcate, întinare și întunecare, ca să mă luminez, să mă smeresc iar inima mea să fie templu curat închinat Preasfinției Voastre spre sălășluire.
Iertați pe toți cei răposați din neamul meu (...) de păcatele lor și-i ușurați și izbăviți de muncile veșnice ale iadului.
Iertați-mă și pe mine, iar în ceasul ieșirii sufletului meu din trup, vă rog cu umilință și cutremur, să trimiteți sfinții îngeri să mă scape de înfricoșații diavoli ai văzduhului și vămilor și să ducă sufletul meu în lăcașurile din Preasfântul Rai.
Ajutați-mă, Sfinte Părinte, pe mine păcătosul, să lupt să nu primesc noile acte de identitate electronice (biometrice) și pecetea-666- microcip pe mâna dreaptă sau pe frunte, ce vor veni în curând. Dați-mi curajul să fug din calea lor și să prefer asceza, pustnicia sau martirajul, decât o viață vremelnică, de huzur dar fără Preasfântul Dumnezeu.
Ajutați-mă, Sfinte Părinte , să fac fapte bune, plăcute Preasfântului Dumnezeu, ca
să dau răspuns bun la Preasfânta Judecată și împreună cu Preasfânta Maică, cu Sfinția voastră, cu toți Sfinții și toate Sfintele Puteri cerești, să pot cânta și eu osanale și imnuri de slavă Preasfântului Dumnezeu, in vecii nesfârșiți.
Mulțumire, cinstire, închinare și închinăciune Preasfântului Tată, Preasfântul Domn Savaot, Preasfântului Fiu Iisus Hristos și Preasfântului Duh, măriți, slăviți și iubiți în Preasfânta Treime. Amin, Amin, Amin.

Să consemnăm câteva doar din inadvertențele grave ale acestor compoziții apocrife:

1. Din icosul 1 al acatistului rezultă că ca toți Sfinții sunt subordonații “părintelui Gabriel”, ceea ce este o aberație și o erezie totodată.

2. Aberație protocronistă, cu influențe de la “Noul Ierusalim”: România este “Țara Făgăduinței, cea sub formă de pește” (poate de calcan!)

3. Altă influență pucioșească: “Împlinind Cuvântul, Preasfântul Domn Iisus Hristos l-a trimis pe Nicu Gabriel în Grădina Preasfintei Maicii Domnului, România, cu înaltă misiune apostolică”. Propovădirea “Cuvântului de la Pucioasa” este adânc înrădăcinată în obicei: „Am fost trimis să pregătesc Calea Preasfântului Mântuitor, să propovăduiesc Preasfântul Cuvânt,...”

4. N.G. este un “corector al Sfintei Liturghii”. El spune :”Preasfântul Hristos în mijlocul nostru!”, în timp ce preoții de rând spun doar :”Hristos în mijlocul nostru!”. De altfel, adjectivele “Sfânt” și “Preasfânt” sunt de un pietism maladiv și abundă până la o supărătoare bagatelizare. Este un mijloc ieftin, comercial, prin care N.G. se detașează de ceilalți preoți, care preferă să rămână canonici, din dorința de a epata în fața credulilor săi adepți.

5. Aberantă este și proorocia “Șfântului nea’Nicu” făcută cu 2 ani înainte de a muri (†1 iulie 2005) privind declanșarea celui de-al treilea război mondial, începând cu anul 2007!

6. Super- și ultra- aberantă este răstălmăcirea rugăciunii Tatăl nostru:

"Preasfinte Tată Care ești în Preasfântul Cer, Preasfânt este Numele, viu ești în Preasfânta Împărăție. Facă-se Preasfânta Voie, precum în Preasfântul Cer și pe pământ. Împărtășește-ne cu Preasfântul Trup azi și ne iartă păcatele precum și noi iertăm greșiților. Și nu ne lăsa în ispită și izbăvește-ne de cel viclean. Amin... Preasfinte Doamne, miluiți-ne (de 12 ori) "

Oare așa a rostit Domnul Iisus Hristos rugăciunea "Tatăl nostru" ? Oare nu sunt antihriști aceia care vor să schimbe Sfânta Scriptură a Noului Testament?

7. Expresia inovatoare "Doamne, miluiți-ne (de 12 ori) " exprimă erezia că sunt 3 Dumnezei, și nu un Singur Dumnezeu întreit în 3 Persoane!

8. Formularea “Bucurați-vă, că popilor li se va ridica darul” exprimă o bucurie ieftină preluată de la ereticii pucioși, care se consideră posesori ai unei preoții superioare celei care a fost păstrată în biserică în ultimii 2000 de ani.

9. Formularea “Sfântul Apostol Al Iubirii” este și ea pastișată, căci Apostolul Iubirii este unanim recunoscut a fi Sfântul Ioan Evanghelistul. Gabrieliștii nu se sinchisesc însă: pe lângă celelalte enormități plămădite pe seama “Șfântului” această furăciune este un fleac.

10. Din acatist rezultă că “părintele Gabriel” îi intoxica sistematic pe adepții gabrieliști cu o serie de învățături legate de traiul de zi cu zi, copiate aidoma de la mentorii lui pucioși: folosirea exclusivă a “apei curate de izvor, netratată chimic sau malefic”, evitarea radicală a “produselor cu aditivi alimentari toxici”, folosirea exclusivă a “roadelor grădinii proprii” , evitând produsele cumpărate de pe piață, introducerea în cultul curent a “slujbelor de noapte”, mutarea tuturor sufletelor din iad în rai prin slujbe speciale, “minuni” făcute cu fotografiile, lupta cu “vrăjitoarele”, proorocia Marelui Cutremur, „ceața mistică” a Preasfântului Duh, mutarea creștinilor de la blocuri la case, ca să scape de cutremur, promovarea teoretică a “slujbelor fără bani” ca fiind “singurele primite”, proorocul este “vas de cristal preaales”, de care adepții trebuie să asculte necondiționat.
Vechi 30.06.2010, 03:21:55
Banned

Implicit

231. “Șfântul Nicu Gabriel”, ultima trâmbiță pucioșească (XIV)

-urmare-

Într-un fragment înregistrat al slujbei Sfântului Maslu, (http://www.youtube.com/watch?v=7MmJ2LgJE3c) se vede cum preotul Nicu Gabriel, deși citește după carte, modifică intenționat textul citit, alterându-i sensul. Acest demers voluntar este însă un atentat la integritatea Sfintei Tradiții, așa cum a fost ea păstrată de sute de ani în cărțile de slujbă ale Bisericii. Iată textul cu pricina, așa cum este el tipărit în cărțile de slujbă:

“...trimite darul Tău cel tămăduitor și iertarea păcatelor, și tămăduiește pe robul Tău cu mulțimea milei Tale. Așa, Doamne, Cel ce ești lesne iertător, Unule milostive și iubitorule de oameni, Căruia Îți pare rău de răutățile noastre; Cel ce știi că gândul omului este plecat spre cele rele din tinerețile lui; Care nu voiești moartea păcătosului, ci să se întoarcă și să fie viu; Cel ce pentru mântuirea păcătoșilor Te-ai întrupat, Dumnezeu fiind, și Te-ai făcut om pentru zidirea Ta; Tu Cel ce ai zis: “N-am venit să chem pe cei drepți, ci pe cei păcătoși la pocăință”; Tu ești Cel ce ai căutat oaia cea rătăcită; Tu ești Cel ce cu osârdie ai căutat drahma cea pierdută și ai aflat-o; Tu ești Cel ce ai zis: pe cel care vine la Mine, nu-l voi scoate afară; Tu ești Cel ce nu Te-ai scârbit de păcătoasa care a spălat cu lacrimi cinstitele Tale Picioare; Tu ești Cel ce ai zis: de câte ori vei cădea, scoală-te și te vei mântui; Tu ești Cel ce ai zis: bucurie se face în cer pentru un păcătos care se pocăiește; însuți, îndurate Stăpâne, caută din înălțimea Ta cea sfântă, umbrindu-ne pe noi păcătoșii și nevrednicii robii Tăi cu harul Sfântului Tău Duh în ceasul acesta și trimite-L peste robul Tău acesta (N) care și-a cunoscut păcatele sale și a venit la Tine cu credință.”

Și iată cum “citește” preotul Nicu Gabriel același text din Aghiazmatar:

“...trimite darul Tău cel tămăduitor și iertarea păcatelor, tămăduiește, Doamne, și pe robii Tăi aceștia, cu mulțimea milelor sfințeniei Tale. Așa, Preasfinte Doamne, Cel ce ești lesne și Unul milostiv și iubitor de oameni, Căruia rău Îți pare rău de răutățile noastre; Cel ce știi că gândul omului este plecat spre cele rele din tinerețile lui; Care nu voiești moartea păcătosului, ci să se întoarcă și să fie viu; Cel ce pentru sfânta mântuire a păcătoșilor Te-ai întrupat, Preasfinte Dumnezeule fiind și Te-ai făcut om pentru zidirea Preasfinției Sale; Tu Cel ce ai zis: “N-am venit să chem pe cei drepți, ci pe cei păcătoși la sfânta pocăință”; Tu ești Cel ce ai căutat oaia cea rătăcită; Tu ești Cel ce cu osârdie ai căutat drahma cea pierdută și ai aflat-o; Tu ești Cel ce ai zis: să vii la Preasfinția Sa, Stăpâne Doamne Iisuse Hristoase, nu-l voi scoate afară; Tu ești Cel ce nu Te-ai scârbit de păcătoasa care a spălat cu lacrimi cinstitele și Preaputernicele Preasfintele Tale Picioare; Tu ești Cel ce ai zis: de câte ori vei cădea, scoală-te și te vei mântui; Tu Cel ce ai zis: bucurie se face în Sf...Preasfântul cer pentru un păcătos care se pocăiește; însuți, îndurate Preasfinte Stăpâne, caută din înălțimea Ta cea sfântă, umbrindu-ne pe noi păcătoșii și nevrednicii robii Tăi cu Preasfântul har și Preasfântul Duh în ceasul acesta trimite-L peste robiii aceștia care sunt de față...”

Concluzie: Departe de a fi “ultima trâmbiță apocaliptică”, Nicu Gabriel se dovedește a fi un farseur lipsit de imaginație: el rămâne un jalnic plagiator al liderilor pucioși de la “Noul Ierusalim”. Totuși, prin trecerea precipitată din această viață, acest epigon al liderilor pucioși le-a luat-o apăsat înainte: el a fost “sanctificat”, cu câțiva ani mai devreme decât aceștia, de proprii săi admiratori, gabrieliștii îmbătați de iluzii deșarte. Liderii pucioși vor păți și ei același lucru, dar abia la plinirea vremii. Deocamdată, trebuie să mai aștepte cu stoicism până când le va veni rândul.
Vechi 01.07.2010, 11:14:45
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Implicit

Iată cum pricep „lingvistele” îndemnul și rugămintea monahului sfințit Iustin Pârvu: Viceversa. Și sărmanele am impresia că iar sunt purtate de minteresul celui rău ca să dea drumul la ispisisikaa...a lui nenia cu eretele pe umărul drept pentru cafiaua lui tanti grijania ca să credem ce ghicește duhul rău în zaț... ca să crezi de frică și pentru pofte rele.

Căci dacă cartea:

„Părintele Gabriel - Un om îndumnezeit prin Har” - Ieromonahul Teognost, sora Laurenția și Alexandra, Editura "Credința strămoșească", 2008

a apărut fără binecuvântare, fără ascultare, deci vinovații care au publicat ceva scrieri fără binecuvântare se fac vrednici de mustrare, căci deșii se aflau sub ascultare au publicat fără binecuvântare de la maimare și iată cum în mintea unora, este descalificat părintele Gabriel... adică cel despre care e scrisă cartea, susținând ei că el nu era în duhul ortodoxiei. Dar aici nu e vorba de cenzură căci nimeni nu este îndreptățit ca să te cenzureze spre a nu mai mărturisi Adevărul, pe Cuvântul lui Dumnezeu, prin viața pe care o duci, aceia nu trebuiesc ascultați oricine ar fi ei, ci bătrânul monah a afirmat că o carte apărută sub numele ortodoxiei nu avea binecuvântarea părintească, fiind scrisă de niște monahi, deci a mustrat neascultarea monahicească față de stareț, față de maimare, față de Biserică, față de Iisus Hristos, Cuvântul lui Dumnezeu care a propovăduit smerenia și ascultarea și dragostea de mai mare, de Tatăl Ceresc!

Deci dușmancelor, exista un topic despre părintele Gabriel care este în Cer dacă e să credem în visul unuia din ucenicii săi, și nu trebuia ca să vă găsiți alte forme de a stârni conflicte ca prin ricoșeu să ne îndemnați la necredință în Cuvântul lui Dumnezeu, mimând cu fățărnicie supunerea față de Biserică...

Păi părintele Iustin Pârvu a întărit cuvântul sfântului Apostol Pavel care spune că : „de la noi sau de la un înger din Cer dacă va mărturisi cineva o altă Evanghelie să nu-l credeți căci nu este altă Evanghelie decât a Domnului Iisus Hristos”, adică nu există o evanghelie a neascultării sau a ascultării de satana îmbrăcat în haină sfântă... deci nu există o evanghelie a păcatului și fățărniciei, iar Ap. Pavel susținea că Evanghelia proporvăduită de el este Evanghelia Domnului Iisus Hristos mustrând până și pe sf. ap. Petru, iubitul și fratele său în Domnul!

Deci „de la noi sau de la un înger din Cer...” și părintele Iustin Pârvu și-a dat seama că de la NOI a apărut ceva fără binecuvântare, deci fără ascultare... mie așa îmi par lucrurile.

Iar părintele Gabriel mi se pare un părinte cinstit și smerit care a îndemnat pe ucenicii săi la smerenie. Nu-l cunosc personal, n-am prea auzit nimic de el decât bârfe și n-am citit nimic ca să mă pot pronunța... dar așa mi-au lăsat impresia pozele cu el și ceea ce am citit de la cei care l-au iubit și cunoscut că nu a săvârșit nimic rău ci chiar a avut o anumită demnitate față de regimul comunist... de epoca de aur.

Last edited by vsovivi; 01.07.2010 at 11:50:51.
Vechi 02.07.2010, 11:47:26
Banned

Implicit

232. Reacții de sprijin la adresa “Șfântului Nicu Gabriel”, considerat a fi „ultima” trâmbiță pucioșească (I)

Reacțiile la articolul precedent (231. “Șfântul Nicu Gabriel”, ultima trâmbiță pucioșească ) au fost imediate și vehemente, fiind de așteptat să continue și de acum încolo. De altfel, reticența Bisericii în a-l declara pe N.G. sfânt și a-l canoniza după rânduială va crește substanțial riscul ca admiratorii „șfântului Nicu Gabriel” să o perceapă ca pe o situație intolerabilă și să-i împingă spre acte necugetate, schismatice.

O astfel de reacție e formulată pe Forumul Creștin Ortodox, la adresa http://www.crestinortodox.ro/forum/s...=3666&page=214 . Aici, un oarecare Vsovivi sare în apărarea memoriei lui N.G. fără să-l cunoască. El afirmă cu convingere că deși nu se poate pronunța, se pronunță în sensul că „...părintele Gabriel mi se pare un părinte cinstit și smerit care a îndemnat pe ucenicii săi la smerenie. Nu-l cunosc personal, n-am prea auzit nimic de el decât bârfe și n-am citit nimic ca să mă pot pronunța...”
În consecință, după părerea lui Vsovivi, vinovații sunt fără doar și poate doar editorii (și eventual, autorii) acestei cărți, care au lansat-o pe piață fără vreo binecuvântare arhierească autentică.

Să reluăm mesajul provenit de la protosinghelul Justin Pârvu, stareț la mănăstirea Petru Vodă, pentru a vedea dacă interpretarea ce i s-a dat de către Vsovivi-Vsovi pe Forum, este corectă:

“Nu de multă vreme ne-a parvenit la mănăstirea Petru-Vodă o carte despre viața Părintelui Gabriel, scoasă la Editura Credința strămoșească, carte apărută, chipurile, cu binecuvântarea P.S. Calinic Argeșeanul și ajutorul Părintelui Nicolae Tănase. Am aflat mai târziu că aceste binecuvântări nu au existat și domnul editor nu a făcut decât să se folosească de niște nume de renume spre a-și face reclamă bună. Vrem să atragem atenția tuturor cititorilor de carte duhovnicească, și nu numai, că această carte nu are nici o binecuvântare din partea mănăstirii noastre. Această carte este plină de învățături mincinoase, neortodoxe, fiind rodul unor înșelări drăcești. Chiar dacă editura Credința strămoșească a editat multe alte cărți de o importanță deosebită în viața bisericească, această carte poate deruta poporul cel credincios și recomand să fie scoasă de pe piață, de la vânzare, iar credincioșii sub nici o formă să nu citească astfel de rătăciri.

Este îngrijorătoare tendința acestei mulțimi ortodoxe care aleargă după minuni, vise și vedenii, preoți care ghicesc viitorul și deschid cartea. Aceasta denotă că o mare parte din popor este lipsit de credință și de răbdare, care apelează mai degrabă la vrăjitorii de acest fel, în loc să lucreze poruncile evanghelice și așa să aștepte mila lui Dumnezeu. Viața sfântă a unui om se recunoaște, în primul rând, după ceea ce a pătimit, după virtuțile sale evanghelice, nu după semne și minuni, pe care le poate săvârși tot vrăjitorul. Este adevărat că Biserica noastră are mulți sfinți făcători de minuni, dar atât Evanghelia, cât și toată tradiția patristică ne învață să nu căutăm lucruri paranormale, semne și minuni, căci puțini au discernământul de a distinge care sunt de la Dumnezeu și care sunt de la diavol. Calea cea strâmtă și cu chinuri, recomandată de Evanghelie, este singura cale de mântuire.

Dar noi, pentru că dorim o viață cât mai comodă, apelăm la astfel de falși făcători de minuni, care apropie credincioșii mai mult de diavol decât de Dumnezeu.
O carte de acest fel este și cartea părintelui Gabriel apărută la editura Credința strămoșească, o carte care ar trebui arsă, precum cărțile eretice. Nădăjduim ca editura Credința strămoșească să-și recunoască vina de a se folosi, fără acordul nostru, de numele mănăstirii Petru-Vodă și al altor persoane implicate, fără nici un temei – cum ar fi numele părintelui Nicolae Tănase, care de asemenea nu a avut nici o legătură cu această carte -, și să-și retragă cartea de la vânzare, iar pe viitor să fie mai atent în cercetarea materialelor primite“.
Protos. Justin Parvu

Vsovi pretinde că vinovații sunt în exclusivitate acei monahi necugetați care au editat acea carte eretică fără a cere în prealabil binecuvântare de la mai-marea stăpânire, iar părintele Gabriel i se pare (cităm) „un părinte cinstit și smerit”, care n-are , săracul, nici o vină.

Cităm din nou din panseurile lui Vsovi:

„...deci vinovații care au publicat ceva scrieri fără binecuvântare se fac vrednici de mustrare, căci deșii se aflau sub ascultare au publicat fără binecuvântare de la maimare și iată cum în mintea unora, este descalificat părintele Gabriel... adică cel despre care e scrisă cartea, susținând ei că el nu era în duhul ortodoxiei.”

În continuare, Vsovi ne trimite să apelăm la Cartea de Vise, ca să ne documentăm asupra tălmăcirii celei mai plauzibile a misterului care plutește în jurul personajului pe care pucioșii îl alintau cu apelativul „popa Gaby”:

Deci dușmancelor, exista un topic despre părintele Gabriel care este în Cer dacă e să credem în visul unuia din ucenicii săi...”

Să nu fi văzut Vsovi că P. Iustin Pârvu a motivat limpede faptul că necesitatea obținerii binecuvântării prealabile nu este doar o obligație de rutină, ci este motivată de o situație ieșită din comun! Anume că (cităm acum din apelul părintelui stareț):

„Această carte este plină de învățături mincinoase, neortodoxe, fiind rodul unor înșelări drăcești...

Ale cui o fi învățăturile neortodoxe? Oare nu ale părintelui Gabriel, în care Vsovi vede mustind „duhul ortodoxiei” ? Că doar despre isprăvile lui se vorbește în această carte!
Cităm mai departe:

... această carte poate deruta poporul cel credincios și recomand să fie scoasă de pe piață, de la vânzare, iar credincioșii sub nici o formă să nu citească astfel de rătăciri...
... Este îngrijorătoare tendința acestei mulțimi ortodoxe care aleargă după minuni, vise și vedenii, preoți care ghicesc viitorul și deschid cartea...”

Aici ne oprim puțin. Dacă în primele două fraze citate mai sus se putea interpreta că părintele Pârvu se referă doar la cei care au editat cartea (deși învățăturile mincinoase, neortodoxe, rod al unor înșelăciuni drăcești, n-au cum să aparțină editorilor, și nici autorilor cărții, care doar le-au reprodus cu evlavie, ci aparțin în exclusivitate celui care le-a conceput și le-a promovat în mod public, adică lui „popa Gaby”), apoi în cea de-a treia frază se face referire direct la „Popa Gaby”: „preoți care ghicesc viitorul și deschid cartea”, dar în egală măsură și la susținătorii lui eretici care cred în visele de noapte, alergând „după minuni, vise și vedenii” ( cum ar fi Vsovi, care ne sugerează că singurul argument irefutabil în această speță ar fi îndemnul stahanovisto-vsovian „Să credem în visul unuia din ucenicii săi!”)
Vechi 02.07.2010, 11:49:43
Banned

Implicit

232. Reacții de sprijin la adresa “Șfântului Nicu Gabriel”, considerat a fi „ultima” trâmbiță pucioșească (II)

P. Iustin îi avertizează apoi pe cititori să fugă de (cităm) vrăjitorii. Acum ne apare limpede că el nu se referă nici la editorii cărții, nici la autorul(autorii) ei. Acum e clar că se referă la personajul de poveste care este „Popa Gaby”, cel care este prezentat în carte ca „făcător de semne și minuni”. Chiar dacă deocamdată nu i se dă în mod explicit numele, acesta este cel acuzat de vrăjitorii, iar P. Iustin motivează această acuzație aratând că nu orice „făcător de semne și minuni” este în mod implicit și sfânt, ci poate fi la fel de bine unul dintre urmașii lui Elima vrăjitorul:

„Viața sfântă a unui om se recunoaște, în primul rând, după ceea ce a pătimit, după virtuțile sale evanghelice, nu după semne și minuni, pe care le poate săvârși tot vrăjitorul.”

Chiar dacă facerea de minuni rămâne în principal o lucrare minunată a sfinților, nu e la îndemâna oricui să distingă între o minune autentică și o mistificare vrăjitorească:

„Este adevărat că Biserica noastră are mulți sfinți făcători de minuni, dar atât Evanghelia, cât și toată tradiția patristică ne învață să nu căutăm lucruri paranormale, semne și minuni, căci puțini au discernământul de a distinge care sunt de la Dumnezeu și care sunt de la diavol.”

Referindu-se apoi tot la Popa Gaby (fără a-i da neapărat numele - considerând probabil că nu e cazul să-i facă prea multă publicitate) P. Iustin îl plasează în categoria „falși făcători de minuni” căci, desigur, despre Nicu Gabriel era vorba aici, ca și în cartea care i-a fost dedicată:

„Dar noi, pentru că dorim o viață cât mai comodă, apelăm la astfel de falși făcători de minuni, care apropie credincioșii mai mult de diavol decât de Dumnezeu.”

În momentul însă în care este nevoit să pună degetul pe rană, arătând periculozitatea acestei cărți, el nu mai ocolește identitatea celui pe care îl consideră a fi „capul răutăților”. Ba mai mult, el este asimilat ca fi chiar autorul moral al cărții, pe care o numește „cartea părintelui Gabriel” – deși nu Nicu Gabriel a scris-o – căci învățăturile lui sunt de fapt esența și seva otrăvită a acestei cărți eretice:

„O carte de acest fel este și cartea părintelui Gabriel apărută la editura Credința strămoșească, o carte care ar trebui arsă, precum cărțile eretice.”

Iată, așadar, cum părintele Iustin Pârvu nu vede periculozitatea editorilor, nu vede periculozitatea autorilor , ci vede periculozitatea învățăturilor gabrielite, pe care le consideră eretice și bune de pus pe foc.

În schimb, Vsovi vede în Nicu Gabriel însuși „duhul ortodoxiei”...

Dacă ar fi să extragem o concluzie din apelul părintelui Iustin Pârvu, am sintetiza-o astfel:

„Preotul Nicu Gabriel face parte din categoria falșilor făcători de minuni, iar doctrina lui, în ciuda faptului că are o aparență de exclusivism și de sfințenie fundamentalistă, îi apropie pe credincioși mai mult de diavol decât de Dumnezeu. Chiar dacă în viața lui a dat și sfaturi bune, pe ansamblu învățătura lui este periculoasă, putând degenera oricând într-o schismă. Cărțile adulatoare scrise despre el trebuie aruncate în foc, iar cultul „șfântului Nicu Gabriel” este eretic, cu vădite tendințe extremist-centrifuge și schismatice”.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Fenomenul Posaga poster Exorcismul 13 13.01.2015 14:22:59
Cetatea Noul Ierusalim idealist Calugarul 12 18.01.2013 11:13:01
Fenomenul Emo - o cultura a instabilitatii psihice si sufletesti geo.nektarios Secte si culte 3 01.04.2011 17:38:21
mesaj de la noul ierusalim anaana71 Secte si culte 417 31.01.2011 15:31:40