Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.01.2011, 16:46:26
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Întrucâtva ai dreptate. Dacă n-ar fi ortodoxia și catolicismul (și toate celelalte culte și secte), ar fi doar Creștinismul Primar, cel al sfinților apostoli. Din păcate, creștinismul a avut un drum sinuos pe parcursul istoriei...
Crestinismul a evoluat si s-a adaptata la nevoile si necesitatile omului. Cand satana a pust stapanire pe unii oameni, au aparut si sectele...
PS. pastorul tau face misiune pe jos ca Luca si Cleopa? la tine in casa va adunati pentru frangerea painii? la care templu va rugati? ....
"Fiți treji, privegheați. Potrivnicul vostru, diavolul, umblă, răcnind ca un leu, căutând pe cine să înghită. Căruia stați împotrivă, tari în credință, știind că aceleași suferințe îndură și frații voștri în lume." I Petru 5, 8.
Vechi 13.01.2011, 16:49:42
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Implicit

Citat:

Nu mă "foiesc" deloc! Tot voi aduceți vorba de "femeia aia", "nebuna aia", etc., Pînă acum n-am adus niciun citat din EG White în sprijinul teologiei noastre. Doar Scriptura.
Asta ar mai trebui ca sa vb si apoi sa spui ca-i un citat luat din carte X a profetesei EGW.
Dar vorbele tale , si a altor AZS le-am gasit si cartile nebunei...crezi ca nu studiez si alte scrieri?
"Fiți treji, privegheați. Potrivnicul vostru, diavolul, umblă, răcnind ca un leu, căutând pe cine să înghită. Căruia stați împotrivă, tari în credință, știind că aceleași suferințe îndură și frații voștri în lume." I Petru 5, 8.
Vechi 13.01.2011, 17:34:11
Crestin_Simona
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Geony Vezi mesajul
Dar ce ai vrea sa va lase sa zburdati pe aici cum vreti?
Eu am fost si pe un forum de-al vostru si am fost blocat pe 2 luni pt ca mi-am aparat Biserica...daca aici nu o pot face, am sa ma retrag si am sa caut al forum.
De ce si pentru cine sa-ti cauti tu alt forum?
Ar fi chiar prea de tot ca ortodocsii sa inceapa sa-si schimbe ID-urile de mess si sa vorbeasca in privat, iar restul populatiei sa ramana nestingherita pe forumul Crestin Ortodox!
Nici sa nu-ti treaca prin cap asa ceva...

Citat:
PS. omule, nu am cu persoanele NP nimica, am cu invatatura si cu pacatul lor. Nu lupt impotriva voastra ca persoane si impotriva amagitorului cf. Efeseni 5, 12.
Foarte bine spus!
Eu asi mai adauga inca un aspect, si anume, punandu-ma in situatia lor m-am gandit ca nu este un lucru tocmai usor de a renunta la:
1.religia parintilor, bunicilor, etc - persoane dragi si in acelasi timp prim model de traire spirituala care isi pune amprenta intr-un mod aproape decisiv pe intreaga viata ulterioara;
2.anturajul
3.interesele care nu lezeaza credinta prin ceea se propovaduieste
4.interesele care lezeaza credinta prin ceea se propovaduieste dar nu conteaza
5.simtul de apartenenta
6.ocrotire
7.siguranta
8.pur si simplu un mod de viata,
9.nevoia de recunoastere
10.frica, etc, etc
Din punct de vedere al ortodoxiei, odata ce ai fost atras intr-o ratacire si nu este ,,nimic" care sa te ,,scuture" cu adevarat, te afunzi din ce in ce mai mult!
Intr-adevar cele mai sus mentionate sunt lucruri lumesti la care noi renuntam in mod treptat ducand o viata duhovniceasca adevarata.
Dar atunci cand te afli in ratacire - aceste lucruri sunt primordiale.
Si le aperi cu orice pret!!!!!

Si revin la prima idee, nu este un lucru tocmai usor a renunta la ele, dar totusi miza este uriasa!
Este, dupa parerea mea, o mare sansa pentru cei neortodocsi care frecventeaza acest forum sa cunoasca adevarul.
La asa mari ispite, aveti si un ajutor la fel de mare de la Dumnezeu cu care sa iesiti la liman!
Vedeti ce zic si Sfintii Parinti ai Ortodoxiei!
Curaj!!!
Vechi 13.01.2011, 19:38:12
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Asta ar mai trebui ca sa vb si apoi sa spui ca-i un citat luat din carte X a profetesei EGW.
Dar vorbele tale , si a altor AZS le-am gasit si cartile nebunei...crezi ca nu studiez si alte scrieri?
Așa o fi cum spui, însă eu n-am înțeles nimic din postarea ta.
Vechi 13.01.2011, 19:57:31
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
Mă mulțumesc [deocamdată] și cu acest sfert de compliment.

Nu mă "foiesc" deloc! Tot voi aduceți vorba de "femeia aia", "nebuna aia", etc., Pînă acum n-am adus niciun citat din EG White în sprijinul teologiei noastre. Doar Scriptura.
Marea diferenta dintre apostoli si doamna White este ca apostolii au facut minuni inexplicabile. Doamna White nu a facut nici o minune, cit de mica. A schimbat citeva religii si pentru ca niciuna nu a fost pe masura asteptarilor sale, a inventat una (cam asta au facut toti "fondatorii" de secte/culte). Apostolii s-au rugat si luptat pentru unitate, si au facut si o gramada de minuni, exact cum au facut si prorocii si patriarhii din Vechiul Testament si cum au facut si fac si cei care L-au urmat si Il urmeaza pe Isus. Deci nu numai ca e fortat sa fie luata ca model, dar e periculos: riscam sa ne pierdem viata vesnica.
Vechi 13.01.2011, 20:13:27
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Așa o fi cum spui, însă eu n-am înțeles nimic din postarea ta.
Esti NP ...
"...................." citat din cartea Faptelor Apostolilor , de EGWhite. .... am spus ca , asta ar mai trebui si sa faci, sa citezi si sa spui ca ai citat de la nebuna din carti;
Vechi 13.01.2011, 20:16:51
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Marea diferenta dintre apostoli si doamna White este ca apostolii au facut minuni inexplicabile. Doamna White nu a facut nici o minune, cit de mica. .
Ce minuni mai vrei cand, EGW facea crize de epilepsie si apoi scria ce-i dadea duhul...ori noi stim ca si copilul lunatec avea un duh care il arunca in apa si in foc cautand sa-l piarda ...ei, pe bolnava duhul a aruncat-o in erezie si minciuna; nu a pierit doar ea , ci a pierit multi oameni - nu in apa si in focul lumii acesteia, ci in IAD...urmeaza trice., numai ca D-zeu ii mai da zile de pocainta.

Last edited by Geony; 13.01.2011 at 20:18:59.
Vechi 13.01.2011, 20:27:46
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Marea diferenta dintre apostoli si doamna White este ca apostolii au facut minuni inexplicabile. Doamna White nu a facut nici o minune, cit de mica. A schimbat citeva religii si pentru ca niciuna nu a fost pe masura asteptarilor sale, a inventat una (cam asta au facut toti "fondatorii" de secte/culte). Apostolii s-au rugat si luptat pentru unitate, si au facut si o gramada de minuni, exact cum au facut si prorocii si patriarhii din Vechiul Testament si cum au facut si fac si cei care L-au urmat si Il urmeaza pe Isus. Deci nu numai ca e fortat sa fie luata ca model, dar e periculos: riscam sa ne pierdem viata vesnica.
Dar stați liniștită, niciun adventist n-o ia ca model și n-o compară cu sfinții apostoli. Chiar dacă un catolic a declarat ce a declarat (că dacă ar fi fost membră a Bisericii Catolice, ar fi fost sanctificată), nimeni dintre adventiști n-o numește sf. White.
Vechi 13.01.2011, 20:28:19
Banned

Implicit

Citat:
Esti NP ...
"...................." citat din cartea Faptelor Apostolilor , de EGWhite. .... am spus ca , asta ar mai trebui si sa faci, sa citezi si sa spui ca ai citat de la nebuna din carti;
Bine. Pentru liniștea ta sufletească, când o să citez din EG White, o să dau și sursa. Până atunci însă, îmi permiți să citez doar din Scriptură?
Vechi 13.01.2011, 20:34:44
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
Dar stați liniștită, niciun adventist n-o ia ca model și n-o compară cu sfinții apostoli. Chiar dacă un catolic a declarat ce a declarat (că dacă ar fi fost membră a Bisericii Catolice, ar fi fost sanctificată), nimeni dintre adventiști n-o numește sf. White.
Indiferent ce a declarat un catolic, in Biserica Catolica nici o persoana nu e sanctificata daca nu a facut minuni, mai ales dupa moarte.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins flying Teologie si Stiinta 88 23.09.2011 18:24:40
Minciuna si viclenia maria40 Generalitati 68 22.06.2011 22:13:56
Nu mai raspunde-ti sectantilor ionut stefan Secte si culte 146 15.03.2011 09:23:38