![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Silviu ,
si eu te inteleg si-ti dau dreptate la cele care le spui . Stii de ce unii sant mai categorici ? Pentru ca la cea mai mica observatie li se raspunde cu vehementa , de genul "ba nu ca nu-i pacat ,santeti voi ..." . Si omul isi mai pierde rabdarea .Trebuie sa intelegi ! Dar facand abstractie de lucrul asta ,nu pot decat sa-ti spun ca trebuie sa ai rabdare cu un om chinuit (care intelege patima !). Nu toti oamenii sant la fel de chinuiti .Unul mai mult ,altii mai putin .N-avem dreptul sa ne exprimam cu rautate ca nu stim ce chin duce omul ! Uneori poate dura ani de zile ! Lupta trebuie dusa ,trebuie cautat ajutor la Duhovnic , sau o persoana apropiata daca nu .Important e sa vrei sa faci ceva ,restul le rezolva Dumnezeu cu tine . Dar trebuie sa ai o explicatie si pentru cei care sant mai duri .Tot omul e slab .Sa nu judecam . Sa-i atragem atentia ,sa se indreapta si el . Iar tu veilur , crezi ca faci bine ? De unde stii tu ce -i in sufletul unui om : "cunosc si eu pe cineva care se crede" e o judecata ! Poate ca nu-i asa poate ti se pare . Nu poti tu privi in inima cuiva . Nimeni nu poate sti cat de "bun" e alticineva ,chiar ca nimeni ! Cuvintele nu inseamna smerenie , si nici mandrie ."Adancul" nu-l vede decat Dumnezeu . Te rog sa ma ierti daca te intristez ,n-am vrut decat sa-ti atrag atentia (cu duhul blandetii ,daca nu se desprinde din text ). cu drag maria |
|
|||
|
|||
![]()
Inteleg cum e cu pierderea rabdarii in situatii ca acelea am avut parte de contre multe.Nici eu nu-s cu nimic mai breaz.Intradevar am gresit cu furia mea cred ca am cam judecat si eu pe altii,pentru ca am zis ca se cred mai drepti.Poate am gresit,poate ca nu,poate am evidentiat doar un adevar,ce este drept,la furie si indignare.Oricum,nu pot sti ce este in sufletul lor.Am o ravna si eu ca si multi altii,pentru dreptate,chiar daca pacatuiesc mult.Oricum,certurile lor nu ma incalzesc cu nimic pana acum.Pentru ca stiu ca pacatuiesc si abia pot sa ma abtin fiind constient de faptul ca demonii sunt in mintea si langa inima si sufletul meu dar tot pacatuiesc. Salutare si succes in infrangerea ispitelor.Sa va ajute Cel de sus.
|
|
|||
|
|||
![]()
MAria55, dar el a sustinut acea idee, nu ca mi s-ar fi parut mie, adica a vorbit omu clar si raspicat cum ca el e prea bun cu toti din jurl lui si din cauza ca are inima mare pentru anumite persoane din jurul lui el a fost dezavantajt, atata tot. Cand mia spus faza aia nu am comentat nimic, pt ca stiam ca se va aprinde repede si nu am vrut sa-l starnesc si mai tare. :)
|
|
|||
|
|||
![]()
Silviu, masturbarea este un lucru normal. Celm putin asa spun psihologii si antropologii. Nu este un act menit sa fiie anticrestin sau de adulatie al lui Satan. Astea au fost inventate de cei preocupati de organele genitale ale altora. masturbarea este normala si chiar in cadrul unor relatii ed lunga durata. Ceea ce se poate discuta este frecventa masturbarii.
Sunt o gramada de puritanisti care nu stiu mare lucru doar "este pacat", "nu ai voie", "satan". Eu numesc asta un soi de boala serioasa. O noua patima , o manie : aceeea de a vedea pacat in orice aspect care tine de fire. Atata timp cat exista organele sexuale, exista erectie inseamna ca exista si masturbare. In opinia unora acestea ar trebui "utilizate" doar in scopul procreatiei. Astfel se anuleaza inca o plaxcere. Exista o idee prin care mantuirea se obtine doar prin sacrificiu si suferinta. Acum nu cred ca este agreabil nici hedonismul la limita extrema insa un pic respect fata de lucrurile pe care le avem si care ne apartin nu strica. Totusi nu inteleg de ce trebuie sa suferim. Pentru ca asa ne spune "cartea sfanta"? Oamenii au nevoie de fericire si ati comprima existenta cu o serie de renuntari mi se pare aberant si iesit din normalitate. Nu ma refer doar a masturbare ma refer la op serie de aspecte din viata intima , familiala sau sociala pe care din perspectiva crestina nu ai voie sa le faci. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
de ce incerci sa impui altuia punctul tau de vedere ? Esti tu in trupul lui sa stii ce simte el? Sau avem noi idee cum iti merge tie , nu ? Asa ca eu zic sa nu uitam ca Dumnezeu a lasat omului libertetea . Credinta inseamna in primul rand "a vrea" , nu pot discuta cu cineva sau sa-i dau lectii daca nu e interesat . Lasa-l in pace (pe cel neinteresat),va veni si ziua lui , sau daca nu poate ii vor ajuta rugaciunile noastre . Deci daca vrei sa crezi ,te vei interesa ce trebuie sa faci , cum e cu "cartea sfinta" ,si acele lucruri care acum ti se par o catastrofa pentru ca nu ai voie sa le faci vor deveni normale , nu-ti va mai fi un jug . Dar cum am zis , intai sa vrei sa crezi si sa te intereseze Dumnezeu . Noi n-avem voie sa judecam pe nimeni ca nu stim ce lupta duce fiecare ,indiferent daca vrea sa recunoasca sau nu . Spunem ce stim calui interesat . Asa ca te-asi ruga si pe tine pentru ca am citit o serie din mesajele tale , Fii barbat ,nu mai judeca ca un copil si respecta-ne , nu ne mai lua in ras si nici de tine nu se va lua nimeni ! Traieste cum doresti tu . Te rog sa ma scuzi daca ceva ti se pare pe dos , nu doresc decat pace , rabdare cu cel care are nevoie , si respectarea crezului fiecaruia . Daca nu am dragoste nu am nimic (dragoste de Dumnezeu) ! maria |
|
|||
|
|||
![]()
Pentru Saurian:
Nu cred ca Iisus se poate face orice pentru noi, El este doar Fiul lui Dumnezeu si atat, nu trebuie sa ne apucam de interpretari pentru ca nu e normal sa facem asa. Nu trebuie sa-L folosim pe Domnul nostru Iisus Hristos ca pe un inlocuitor al unei dorinte omenesti, ci trebuie sa ne raportam la El ca fiind ceea ce este si nu dupa ce lipsuri am avea noi. Perspectiva proprie - exprimata din ceea ce simt. |
|
|||
|
|||
![]()
pentru biserica sunt un caz de imoralitate. insa biserica nu ma reprezinta. in secolele trecute pedeapsa pentru homosexualitate era moartea. din motive religioase. e clar ca bisrica era nebuna la acel moment. cum poate o institutie care promoveaza iertarea si ibirea sa doreasca moartea. totusi, eu sunt CASATORIT LEGAL cu un barbat si nu am facut-o sa jignsc femeile.
nu stiu cum ai un asemenea tupeu sa ma acuzi de jignire. sigmund freud care nue ste un obsedat sexual ci un totusi un psihanalist adus umanitatii, medicinii, psihologiei si psihanalizei teorii care au acum valoare axiomatica: varstele sexuale ale individului, inconstientul - constientul, complexul lui oedip si complexul electra. daca teoriile sale referitoare la sexualmitatea infantila sunt vehement combatute nu doar de puritabnisti ci si de psihologi si psihiatrici celelalte teori au ramas. sunt convins ca nu ai citit freud si de asta faci astfel de remarci. freud spunea despre masturbare ca este normala insa o vedea ca si o forma de imaturitate sexuala. nu a afirmat ca "nu sunt de acord cu ea", ci doar a facut niste observatii. cat despe "nebunie". psihologii nu folosesc asemenea terminologii. studiile au aratat ca masturbarea reduce stressul, previne cancerul de prostata (consiliul medical australian), nu duce la afectiuni psihologice sau depresie (universitatea din pennsilvania). au fost tot felul de speculatii prin care masturbarea duce la: orbire, epilepsie, debilitate etc. exista insa si masturbare obsesiva care tine de patologie. stiu ca tu folosesti stiinta ca si hartie igienica. stiu ca esti indoctrint, insa avand in vedre ca esti inca singur incerca sa deschizi ochii si sa citesti si erezii. pana una alta ereziile asta care se numesc stiinta au adus electricitatea (ce vrajitorie), avionele, trebnurile in viata noastra. aceasta stiinta ne-a invatat ca pamantul este rotund si ce sunt stelele. medicina si medicii ne-au marit speranta de viata si ne-au redus durerile. atata timp cat nu cunosti adevaruri si realitati complementare nu vei avea cum sa vezi frumusetea vietii. ci vei trai mereu intr-o teama imensa ca satan te pandeste si vrea ca tu sa cazi in pacat. conform filosofiei crestine dumnezeu a creat lumea si tot ceea ce este i lumea asta este de la dumnezeu. nu exista gest sau miscare fara ca sa nu fie cunoscute de dzeu. nu te izola intr-un colt stramt de camera. |
|
|||
|
|||
![]()
Multumesc mult Saurian pentru sfaturi si le inteleg foarte bine.Adica prin credinta,Iisus Hristos iti poate oferi fericirea.In legatura cu homosexualitatea.Inteleg ce este homosexualitatea pentru ca am avut si eu ispite deastea si va zic clar ca astea sunt de la necuratul,sunt diavolesti.Mai era o postare cu fumatul cineva scria pe intr-o postare anterioara ca oricine fumeaza poate fi si un bun crestin in acelasi timp:Fals.Nu poate sa se numeasca crestin si in acelasi timp sa fumeze pentru ca fumatul e de fapt pacatul sinuciderii.Apoi,comentez in legatura cu "Dumnezeu nu se minie".Ba da.Dumnezeu cand se minie iese cataclism(vezi ce s-a intamplat cu Sodoma si Gomora,vezi cu Potopul din vremea lui Noe).Si da,aprob afirmatia cum ca noi,oamenii avem voie a ne minia dar cu masura si constiinta ca Dumnezeu ne vede si este langa noi.Adica mania poate fi si din cauza ravnei pentru dreptate a omului.
Romandragut,cunosc un caz din timpurile noastre tot cu un om(de data aceasta american) care nu credea in Dumnezeu(sau nu vroia sa creada) la fel ca tine,si,in consecinta era sa-si piarda sufletul in Iad.Ca sa elaborez,a avut o experienta de tip NDE,asa cum este numita de oamenii de stiinta,NDE insemnand near death experience(cand omul e in moarte clinica).El a povestit cum niste draci,avand o infatisare "umana" ca sa il pacaleasca,l-au chemat langa ei apoi l-au tras acolo unde era intuneric si a vazut miliarde ca el chinuindu-se.Apoi a auzit o voce care ii zicea:"Roaga-te lui Hristos","roaga-te lui Hristos",si abia a treia data s-a rugat si a venit Iisus Hristos in lumina impreuna cu alti doi ingeri si l-au scos de acolo si omul si-a revenit si acum crede.Oare de ce anume este nevoie pt tine ca sa crezi,romandragut?"Imediat au inceput sa se incolaceasca in jurul meu sute ca ei(draci,diavoli) si sa ma manance de viu" - preciza omul.Nu stiu daca e adevarat,nu am fost acolo,dar totusi cred.Pentru ca un om crestin nu ar avea de ce sa minta,pentru ce?Asadar am spus ca am avut si eu ganduri de genul...si abia apoi am putut sa inteleg cum de oamenii sunt atrasi spre acest fel de pacat.Va zic eu cum:prin puterea placerii diavolesti adusa de supusii lui care ascunde de fapt moartea sufletului si a spiritului.Placerea aducatoare de moarte si vatamatoare de trup.Si,dupa cum am vazut intr-o postare tot astazi,la alt topic,ce zicea omul ala sub influenta satanei??"Iadul e plin de homosexuali si avortoance".Asa ca,succes la mantuire romandragut.Umanismul asta distrugator de Biserica nu va corupe pe toti,ci doar pe cei destul de naivi sa creada in el.Dar cine vrea,se pocaieste,se mantuieste,asculta de Dumnezeu.Mantuitorul nostru Iisus Hristos spune:"Daca ai cazut,ridica-te si te vei mantui". |
|
|||
|
|||
![]()
In legatura cu cuvantul "bun".Nu il mai folositi la oameni pentru ca numai Dumnezeu Tatal este bun.Aceasta le-a spus Iisus Hristos apostolilor sai cand I s-au adresat cu apelativul"Bunule Invatator" si El i-a certat si le-a spus: "Nu Imi mai ziceti Mie bun,caci numai Tatal este Bun".
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Este pacat? | nicusor3 | Intrebari utilizatori | 50 | 03.02.2013 21:50:31 |
ce este prostia asta cu feng shui? | ingerul_pazitor | Generalitati | 29 | 07.10.2010 12:22:57 |
|