![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Viata in Rai, inseamna, inainte de toate, comuniune si iubire, ori pacatul a adus omului tocmai caderea din iubire si slabirea comuniunii cu Dumnezeu. Dumnezeu, il iubeste pe Adam, chiar si dupa cadere, cu aceeasi iubire pe care si-a manifetat-o atunci cand L-a creat. Doar iubirea lui Adam s-a imputinat. Mantuitorul S-a intrupat, pe de o parte, pentru a vindeca firea umana afectata de pacat, iar pe de alta, pentru a ne invata masura adevaratei iubiri, ce se cuvine sa o purtam semenilor si lui Dumnezeu. |
|
|||
|
|||
![]()
"Care este acea proprietate care ii lipsea inainte omului, stiind ca acum a devenit ca Dumnezeu ? Poti sa raspunzi la aceasta intrebare ? Daca poti, stii ce este mantuirea"
Poate zic vreo prostie, dar incerc si eu sa contribui. Eu cred ca sunt mai multe proprietati care lipsesc omului in raport cu dzeu si anume: DUMNEZEU este atotstiutor ADAM nu DUMNEZEU este necreat ADAM este creat DUMNEZEU este puternic ADAM nu DUMNEZEU este invincibil ADAM nu samd este o parere umila nu ma judecati.... Last edited by annajanette; 11.02.2010 at 18:33:27. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ininte de a musca din fructul cunoasterii,omul nu murea.Nu se stie ce planuri avea Dumnezeu cu omul,poate i-ar fi dat cunoasterea intr-un tarziu.Dar sigur insotita si de viata vesnica.Asa,omul s-a precipitat,a gustat doar din cunoastere,fara a mai apuca sa guste si din pomul vietii.Nici nu a mai primit viata din acel pom,dar a si unoscut pacatul,care a adus moartea.Deci a trecut de la statu-quoul care era in eden,cand inca nu era nedecis drumul omului,la un drum nefericit al cunoasterii fara de viata vesnica. Pacat a fost nu numai neascultarea,dar insasi si aceasta stare,de a cunoaste,de a iesi din 'copilariia' nestiutoare de dinainte,dar de a fi supus mortii,prin absenta vesniciei. |
|
|||
|
|||
![]()
bine ca nu a gustat si din pomul vietii ca asta ne mai lipsea.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Adam si Eva au fost alungati din Rai pentru ca nu au vrut sa invete sa iubeasca.
Primesera toate puterile necesare spre a creste, a se intari si a se desavarsi in iubire. Insa ei s'au multumit cu lucruri mult mai mici decat dragostea fata de Dumnezeu. Atata timp cat omul se multumesc cu iubirea acordata lucrurilor secundare, el va fi neincetat alungat din Rai... si din Imparatie.
|
||||
|
||||
![]()
Nu! Cum sa fii tocmai tu banal?! Esti un luceafar al gandirii!
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Stie cineva? | delia31 | Biserica Ortodoxa Romana | 8 | 06.12.2013 20:08:13 |
Stie cineva...? | Noesisaa | Generalitati | 14 | 07.05.2011 12:05:14 |
INAINTE DE ADAM AU MAI FOST SI ALTE LUMI? | adrian010155 | Generalitati | 46 | 10.12.2010 03:38:02 |
Stie cineva? | caesar | Generalitati | 4 | 21.03.2009 07:00:05 |
|