Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.01.2012, 11:57:52
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de grasu77 Vezi mesajul
Matei 1:23.
mai omule tu nu stii limba romana? Acolo Matei nu-l citeaza pe Isaia? Doamne ajuta!
Vechi 20.01.2012, 12:02:06
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
*pe tencuială (este o frescă). Însă no problem, probabil n-ai fost la Cozia.

Deci se poate ca Scriptura să-L numească "Om", "Înger", "Fiu al Omului", etc., nu înțeleg atunci de ce atâta înverșunare în a nega că e vorba [și] de Domnul Iisus Hristos? E absurdă pretenția ca să-i fie scris Numele în clar într-o carte a VT.
Nu este nici o inversunare. Daca Mihail este inger, atunci e muritor si nu are cum sa fie Dumnezeu-Iisus. Cum se face ca Tatal nu este numit NICIODATA inger, la fel si Duhul Sfant?
Vechi 20.01.2012, 12:03:14
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
mai omule tu nu stii limba romana? Acolo Matei nu-l citeaza pe Isaia? Doamne ajuta!
Ba da. Il citeaza pe Isaia. Si, ce nu este in regula?
Vechi 20.01.2012, 12:06:01
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Eu zic să încetați a lega șurubul cu ață că mai rău vă afundați în neadevăruri...
  1. Nu eu, ci chiar Isus Christos a afirmat că a fost mort (amintiți-vă: Apoc.1,18),
  2. N-am spus eu că "nu a existat până la înviere", asta ați spus-o dvs.,
  3. N-am afirmat că "Isus Cristos e un înger", asta doar dvs. ați spus. Și cea mai grozavă dezinformare:
  4. "demonii l-au recunoscut pe Domnul nostru Isus Cristos ca Dumnezeu. Dumneavoastra nu prea". Pentru asta trebuie să răspundeți!
1. In parabola fiului risipitor tatal a spus: fiul meu a fost mort si a inviat. Iar fiul nu a fost mort fizic. Moartea, in viziunea catolica, are alta acceptiune decit ceea ce propovaduiti dumneavoastra in contradictie cu Sfinta Scriptura
2. Lamuriti-ma atunci mai bine ce s-a intimplat cu Domnul nostru Isus Cristos dupa moartea Lui pe cruce.
3. Ati afirmat ca Isus Cristos=arthangelul Mihaei. Deci Isus Cristos e un arthanghel. Iarasi contraziceti Sfinta Scriptura pentru nicaieri nu este spus acest lucru.
4. Daca voi fi gresit, voi raspunde, bineinteles. La fel si dumneavoastra daca raspinditi invataturi contrare Sfintei Scripturi.
Vechi 20.01.2012, 12:06:54
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de grasu77 Vezi mesajul
Am inteles. Dumneata consideri ca arhanghelul avea un nume care insemna o negatie la adrea lui: "tu nu esti ca Dumnezeu".

Ai o problema de intelegere. Despre cine este vorba in versetul urmator:"Cel ce este la Dumnezeu" (Ioan 6:46)? Ai fi tentat sa spui ca este vorba de cineva care nu este Dumnezeu. Si, totusi este vorba chiar de Dumnezeu Fiul.
Mai grasule Cel ce este la Dumnezeu este Cuvantul.Cuvantul nu este asemenea lui Dumnezeu el este Dumnezeu. (Si Cuvantul era la Dumnezeu,si Cuvantul era Dumnezeu ).Era Dumnezeu nu Asemenea lui Dumnezeu ci CHIAR DUMNEZEU.
Iti mai explic inca o data numele Mihail este o proclamatie :" Cine este asemenea lui Dumnezeu ? " sau poti spune "Cine se poate compara cu Dumnezeu ? ".Asa sant numele ingerilor.Ei il vestesc pe Dumnezeu care este UNUL nu exista un Dumnezeu si inca un Dumnezeu asemenea cu primul.
Vechi 20.01.2012, 12:35:52
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
" Cine este asemenea lui Dumnezeu ? " sau poti spune "Cine se poate compara cu Dumnezeu ? ".Asa sant numele ingerilor.
Ce nume de ingeri mai cunosti? Eu cunosc doar numele de Gabriel, care inseamna (conform ortodoxiei) "omul lui Dumnezeu" (nicidecum ceva care sa sugereze o asemanare cu Dumnezeu).
Vechi 20.01.2012, 12:41:24
Banned

Implicit

Citat:
Daca Mihail este inger, atunci e muritor
Mihail nu este inger ci este arhanghel (singurul arhanghel din Scriptura). Mihai este cel care nu moare ci are viata, aducand invierea mortilor si mantuirea credinciosilor (Daniel 12:1-2). Mihail este una din denumirile date Domnului Iisus Hristos, care are viata si nemurirea.
Vechi 20.01.2012, 12:49:15
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
1. In parabola fiului risipitor tatal a spus: fiul meu a fost mort si a inviat. Iar fiul nu a fost mort fizic. Moartea, in viziunea catolica, are alta acceptiune
Sunteti confuza. In parabola fiului risipitor se vorbeste despre o moarte simbolica (in care nu era necesara ingropaciunea). Va intreb, ce acceptiune are, in viziunea catolica, moartea aceea care te baga in mormant (asa cum a fost Domnul Iisus Hristos).
Vechi 20.01.2012, 12:55:18
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Implicit

Citat:
Nu este nici o inversunare. Daca Mihail este inger
Am spus eu că este înger? Este Arhi-înger, adică de-asupra îngerilor.

Citat:
[dacă este înger]atunci e muritor si nu are cum sa fie Dumnezeu-Iisus.
Am spus eu că îngerii sunt muritori? Primesc nemurirea de la Dumnezeu și aceasta condiționat. De ce este nevoie să-mi răstălmăcești orice afirmație de-a mea? Îți spun eu de ce: ca să se potrivească prejudecăților tale. Dar nu este corect!

Citat:
Cum se face ca Tatal nu este numit NICIODATA inger, la fel si Duhul Sfant?
De ce mă întrebi pe mine?
Vechi 20.01.2012, 12:56:59
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
1. In parabola fiului risipitor tatal a spus: fiul meu a fost mort si a inviat. Iar fiul nu a fost mort fizic. Moartea, in viziunea catolica, are alta acceptiune decit ceea ce propovaduiti dumneavoastra in contradictie cu Sfinta Scriptura
2. Lamuriti-ma atunci mai bine ce s-a intimplat cu Domnul nostru Isus Cristos dupa moartea Lui pe cruce.
3. Ati afirmat ca Isus Cristos=arthangelul Mihaei. Deci Isus Cristos e un arthanghel. Iarasi contraziceti Sfinta Scriptura pentru nicaieri nu este spus acest lucru.
4. Daca voi fi gresit, voi raspunde, bineinteles. La fel si dumneavoastra daca raspinditi invataturi contrare Sfintei Scripturi.
În locul dumneavoastră mă abțineam. Singurul punct (4) la care n-ați răspuns, a fost cel la care era nevoie să răspundeți și să vă justificați ori să vă cereți scuze. La celelalte n-ați făcut altceva decât să amplificați dezinformările și să umpleți topicul de spam. Nu v-am putut lămuri pe topicele respective, iar acum aveți pretenția să vă lămuresc aici. Nicio șansă!

Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Invataturi adventiste incredibile, partea a II-a Erethorn Secte si culte 88 17.11.2019 08:20:07
Acuzatii incredibile impotriva IPS Bartolomeu Anania andrei_im Stiri, actualitati, anunturi 87 10.04.2014 21:10:48
De ce multe persoane devin celebre, cunoscute in lume numai dupa moartea lor? Bast-et Generalitati 9 21.09.2010 12:54:49
Despre ziua de sabat a adventistilor Iustin32 Secte si culte 747 04.06.2009 15:32:12