![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Dar in lumea astea multi berbeci se cred tapi.Multi tapi se cred capre,
multe capre se cred oi . Problema e ca mai sunt si lupi care se cred orice. :) |
|
||||
|
||||
![]()
Trebuie să ai vocație pentru asta. Nu spun că nu poți să ți-o descoperi mai târziu, dar nu trebuie să te gândești la călugărie din cauză că nu te-ai împlinit în familie. Este, și acolo, de un alt fel de nuntă, dar și pentru asta este nevoie de iubire. Fără ea nu poate exista împlinire nicăieri.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
faci multe munci, indiferent de ce diplome, masterate si doctorate ai. Speli grajdurile, mulgi vaca, sapi gradinile, te duci in oras cu treburi pe care le are de rezolvat manastirea, etc.Si esti in perioada de proba cativa ani, ca sa vada cei din obste daca poti suporta regimul manastiresc. A da, fara deodorante si alte chestii de la Procter & Gamble, in caz ca transpiri de la muncile campului.Nu ca nu s-ar putea procura, dar nu ai voie conform regulamentelor. |
|
|||
|
|||
![]()
Adica la manastire trebuie sa put, sa imi crape pielea si sa ma umplu de bube? Se poate face dus macar odata pe saptamana, ca-n armata? Banuiesc ca da, acum depinde in ce varf de deal e manastirea. Insa daca e o obste mare de femei, in special, ma tem ca e si acolo o "batalie" crancena de ambitii si orgolii, mai ales intre cele de varsta medie. Duhovnicul unor prieteni cica a plecat definitiv in mt. Atos, in urma unui conflict cu maica stareta, se pare, de la o manastire de langa Buc. Ar fi interesant de stiut daca maicile s-ar simti indreptatite sa ma discrimineze pe motiv ca as fi mai slab pregatita, mai putin rezistenta (la frig, foame, sete, somn, munci) si mai pacatoasa ca ele...
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Copiii au fost cea mai arhaica polita de asigurare;desi cu judecata asta stramba nu stiu cum le este permis de la Dumnezeu sa-i aiba;cand te uiti in jur vezi parca ca vin copii acolo unde nu sunt doriti si viceversa :) In timpurile moderne,asa ca urmare a unei subculturi nascuta pe platourile ProTv ,au rasarit mentalitati femine care doresc sa nasca intr-un moment oportun si convenabil pt ele,la fel cum se inscriu pt cursurile scolii de soferi-cu programare sau intre doua cursuri eventual,unul de MBA si altul de HR.Asa numitele "superfemei"! Astfel copiii,au ajuns subpunctele unui chestionar de viata unde sunt bifati la rubrica respectiva. Se ajunge la asemenea meschinarie incat femeile respective au relatii monotorizate de markeri hormonali care le indica ca a inceput perioada fertila. Am o astfel de cunostiinta care m-a adus la exasperare cu planificarea vietii in cele mai mici detalii,planuri care nu tin de iubirea pt sot,pt viitorul copil ci sunt doar tehnici de a-si exersa obsesia de control (obsesie care se leaga mana in mana cu nevoia de a arata intregii omeniri ca este o persoana multilateral dezvolata,ca le-a facut pe toate,ca le are si este capabila de toate). Adevarul este ca aceste personae le fac pe toate dar prost in loc sa se concentreze asupra unui plan si sa exceleze acolo. Am intrebat-o ce va face cu copilul in timp ce urmeaza atatea cursuri pregatitoare pt cariera? Bunicii se vor ocupa de el...Toate detaliile sunt pregatite,toti asteapta sa le dea ea semnalul ca si dirijorul orchestrei. Nici sexul copilului nu este intamplator,a tinut un regim special si a urmat sedinte de acupunctura sa fie sigura ca naste un baiat nu o fata! Sa mai continui ?... Oricum sper ca nu am fost destul de mult offtopic :)
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. Last edited by Yasmina; 29.04.2014 at 00:26:41. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ce te intereseaza pe tine incepe de la 3 : 04 : 00 -> 3 : 10 : 00 |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Si pe mine ma intereseaza dar nu cred ca pot viziona cu tehnica din dotare. Poate imi faceti un rezumat :). Oricum, nu cred ca as fi prea departe de conditia de acum, la actuala munca tot ma murdaresc, imi crapa mainile si-mi ies bube, desi pot sa ma spal si dim si seara, si sa-mi dau cu deodorant si crema. La manastirea unde am fost asta-vara, desigur, trebuia sa scoti apa si sa te speli la lighean, probabil, dar nu mi s-a parut ca duhnea nimeni :)
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Te invit la o vizionare :-) Sâmbătă/ duminică... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In plus faptul ca se faceau mai multi copii in urma cu 100 ani sa zicem, se datora faptului ca natiunile fiind preponderent civilizatii agrare o buna perioada de timp, aveau nevoie de forta de munca in gospodarie si cel mai ieftin era sa ti-o produci singur, nu sa o angajezi contra cost, serviciile medicale erau slabe si nu toti supravietuiau, etc. Multi nu inteleg realitatile astea si mai ales faptul ca extrema cealalta, de acum, cu putini copii, s-a produs tocmai din cauza modificarii acestor conditii, acum exista asistenta medicala, asistenta sociala, pensii, etc. copiii au devenit o problema, nu mai sunt de nici un ajutor. In plus, s-a produs si o mutatie fatala in mentalitatea parintilor, nu doar sa aiba cat mai putini copii, dar acestia sa nu fie solicitati, pusi la munca, ba dimpotriva, parintii sa le faca rost de cat mai multe lucruri in viata, daca se poate chiar masina si casa iar copiii sunt crescuti nu doar ca si cand n-au nici o responsabilitate in viata, in general, dar nici macar fata de cei care le-au pus toate la picioare.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 29.04.2014 at 12:37:59. |
|