![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cu toate astea, pentru a afla raspunsurile la intrebarea ta ti-am indicat deja doua teme de studiat. Evident, pentru a afla raspunsurile trebuie sa gasesti alte surse decat netul (surse numite, indeobste, carti). Vad ca l-ai citat pe Arsenie Boca. NU l-am auzit acuzand vreun ierarh. De altfe nici unul dintre cei apreciati ca mari duhovnici, care au combatut ecumenismul, nu a nominalizat "ecumenisti". Sa fii tu mai "imbunatatit" ca acestia? Cine stie? Prefer sa raman la ale mele... Ma indemni sa studiez Scripturile. Multumesc, asa am sa fac. Totusi afirmi ca "apostolii au fost ucenicii lui Hristos si niste oameni simpli din popor,iar carturarii templului L-au rastignit pentru blasfemie,cu toate ca scria in cartile lor ca va veni Mesia." Asta nu ma face decat sa te indemn sa le studiezi si tu, cu mare atentie! Cu bine, prietene! |
|
|||
|
|||
![]()
poi da, ca daca propovaduirea nu are roade (vrednice de pocainta) devine lipsita de sens, dar fara propovaduire intre pagani, eretici shi oameni lumeshti nu-tzi mai implineshti misiunea... de a merge intai la cei cazutzi ai casei lui israel, ca altfel poate te apuci de sa-i chemi la pocaintza pe cei dreptzi... ajungand sa faci jertfa sangerosa, de a jertfi dracilor shi a manca din jertfele idoleshti, care pun pietre de poticnire in ochiul tau cel drept, dar scoate-l sau in mana ta cea dreapta, dar taie-o ca mai bine intri in imparatzie chior sau ciung decat sa fi aruncat in intunericul de afara... de a da cele sfinte, margaritarele tale, porcilor shi cainilor shi demonilor care calcandu-ti-le in picioare shi intorcandu-se te vor rupe... ducandu-te in ispita, shi de acolo nu mai ieshi in graba shi e "vai de cel prin care vine ispita!" cum spune Hristos... ca o cirta sau o iota dintr-o porunca nu o tzi cum ar trebui shi astfel invetzi dar pentru asta mic vei fi chemat, sau daca cineva nesocoteshte pe unul din aceshti mici copilashi ce s-au pocait la Hristos mai bine e sa-shi lege o piatra de moara de gat shi sa se arunce in mare ca va avea osanda mai mica... :(
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Prin rugaciune comuna tu intelegi erezie, eu inteleg misiune, marturia Ortodoxiei. Este o diferenta de viziune, nu incerc sa te conving ca eu am dreptate. Nu cunosc renuntari la "erezie" in urma dialogului ecumenic, dar schimbari de atitudine, in sens pozitiv, sunt o multime. De aceea ti-am indicat, anterior, cele doua teme de studiu. De altfel, nu am sesizat, ca urmare a dialogului ecumenic, nici o schimbare a ivataturii de credinta ortodoxe (dogmei), tu? Pe de alta parte, nu incerc sa conving pe nimeni de nimic. Partricip doar la dialog. A convinge pe cineva de ceva, religios, este prozelitism (specific "sectelor"), iar asta este ilegal! P.S. - prietene, limbajul tau lasa mult de dorit. |
|
|||
|
|||
![]()
Foarte tare frate.Asta mai lipsea acum,sa ma acuzi ca sunt sectant,in rest m-ai acuzat de toate.Mai bine sa lase limbajul de dorit decat credinta.Am mai spus ca nu se fac schimbari de dogma vizibile,la nivelul scripturii,ci pe ascuns.Un exemplu e calendarul,care nu e dogma in sine,dar prin schimbarea lui afecteaza indirect dogma.Dar despre asta si altele am tot vorbit,dar tu nu vrei sa intelegi,o tii pe a ta.Ma intreb oare cand Doamne fereste,se vor face si la noi liturghii comune,iar papa va fi acceptat precum cap al B.O.R. in loc de Hristos,tot nu o sa fie nimic important si nici schimbare de dogma?Asa lucreaza diavolul,cu pasi marunti,dar siguri.Azi schimba calendarul,maine ridica anatemele,poimaine face rugaciuni comune,apoi liturghii comune si tot asa,se recunosc dogme ale ereticilor.Ori recunoasterea lor nu inseamna implicit acceptarea lor?Ba da.
|
|
|||
|
|||
![]()
mirean draga, prozelitismul nu inseamna dorintza de a-l convinge pe aproapele tau de ceva, ci dorintza ascuns de a-l convinge de ceva rau, de a pacatui, crezand ca nu pacatuieshte datorita tzie shi ca sa te potzi lauda apoi tu cu credintza lor, shi cu numarul celor pe care i-ai adus in secta... deci prozelitismul este un interes sectant pentru ai excroca de bani shi bunuri pe fraieri sau chiar pentru a forma armate contrare Adevarului... deci n-are nimic cu discutziile de convingere, care sunt normale intre oameni ce sustin adevaruri, ca daca n-ash incerca sa te conving atunci pentru ce ash mai discuta? dar convingerea nu vine din discutzii neaparat, mai mult ea urmeaza implinirii, cand pazind poruncile ajungi sa te convingi ca faci bine doar asha shi nu nepazindu-le...??????:(
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
PROZELITISM s.n. 1. Zel, ravna, stradanie de a face prozeliti 2. Devotament, atasament (la o credinta, la o doctrina etc.) specific prozelitilor PROZELIT, -A, prozeliti, -te, s.m. si f. Persoana convertita de curand la o credinta, la o doctrina etc.; adept nou (si inflacarat) al unei credinte, al unei doctrine etc |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Prietene, noi discutam, cred eu, pe fapte, nu pe supozitii. Altfel ne aflam in nefericita situatie a "drobului de sare". NU sunt un "orb" care sa nu vada anumite "derapaje" in Biserica, dar multe dintre faptele semnalate de tine nu constituie, cred eu, pericole atat de mari cat spui tu. Evident, fiecare cu parerea lui. Plus ca istoria bisericeasca abunda de fapte care, la momentul respectiv, erau de-a dreptul scandaloase, dar, judecate in contextul istoric s-au dovedit cu totul alfel. Amintesc exemplele ierarhilor (inclusiv patriarhi) care au stat la masa sultanilor, femei trimise in harem cu binecuvantarea patriarhilor, etc. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca i toleram in starea in care se afla, gandindu-ne la consecintele fatelor, pe care le fac ei, sfarsitul vor fi muncile cele de veci si ale iadului. Deci in momentul in care ii tolerezi, inseamn ca ii urasti, ca-i dispretuiesti, inseamna ca esti de acord si vrei ca acesti oameni sa ajunga in iad. Daca ii iubesti, trebuie sa faci ceva pentru acesti oameni. Nu ne vommantui, daca suntem indiferenti fata de nenorocirile sufletesti ale semenilor. Principala lupta este de a scoate acesti oameni din pacat, daca ii iubim cu adevarat.( din predica despre "Indiferenta si complicitate") |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Patriarhul Daniel implineste 23 de ani de calugarie | costel | Stiri, actualitati, anunturi | 1 | 08.08.2010 23:48:39 |
Patriarhul Daniel accidentat | lucia_anghelina | Stiri, actualitati, anunturi | 4 | 12.04.2008 01:29:05 |
|