Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Alte Religii
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.10.2007, 23:35:31
Grigorie Grigorie is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.09.2006
Implicit

PRECIZARE

În legătură cu speculațiile referitoare la o presupusă legătură între Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române și organizații masonice, facem următoarele precizări:

Conform bunului simț și uzanțelor de protocol din orice țară civilizată, cabinetul patriarhal a răspuns la toate mesajele de condoleanțe primite cu ocazia funeraliilor la trecerea în veșnicie a adormitului întru fericire Părintele Patriarh Teoctist, indiferent de credință religioasă sau ideologie. În acest sens, au fost trimise răspunsuri de mulțumire la mesajele de compasiune ale conducătorilor sau reprezentanților tuturor confesiunilor creștine, ale altor credințe religioase, instituțiilor statului, organizațiilor și asociațiilor bisericești și laice din țară și străinătate, inclusiv celor trimise în nume personal de numeroși credincioși. Respectarea acestor reguli de politețe nu presupune și împărtășirea opiniilor și convingerilor celor ce trimit mesaje sau scrisori pe adresa Patriarhiei Române.
Și cu acest prilej, precizăm faptul că Prea Fericitul Părinte Patriarh Daniel nu a făcut și nu face parte din nici o lojă masonică din țară sau din străinătate, nici nu împărtășește altă credință decât credința Bisericii Ortodoxe.

BIROUL DE PRESĂ
AL PATRIARHIEI ROMÂNE

http://www.patriarhia.ro/Site/Stiri%5C2007%5C115.html
Reply With Quote
Vechi 11.10.2007, 02:08:59
cozia cozia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.01.2007
Implicit

offffff, offf, off, Doamne, ce bine ca s-a terminat cu suspiciunile si in sfirsit putem dormi linistit.
Ati vazut ca nu era mason! Comunicatul este oficial din partea Sinodului BOR deci mai clar nici ca se poate....ce emotii am avut cu totii, eeeeeeh, Slava Domnului!!!!!
Multumim BOR de confirmare!
Multumim Grigorie pentru vestile bune
Fie Numele Domnului Binecuvintat de acum si pina-n veac!!!!!!!!!!!:)
Reply With Quote
Vechi 11.10.2007, 12:42:25
MARIUS_DANIEL MARIUS_DANIEL is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.06.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cozia
offffff, offf, off, Doamne, ce bine ca s-a terminat cu suspiciunile si in sfirsit putem dormi linistit.
Ati vazut ca nu era mason! Comunicatul este oficial din partea Sinodului BOR deci mai clar nici ca se poate....ce emotii am avut cu totii, eeeeeeh, Slava Domnului!!!!!
Diavolul e tatal minciunii...de unde stim noi ca e adevarat ce sustin ei?Asa cum nu a fost luata in seama afurisenia data francmasoneriei de catre Biserica,asa pot acum sa ne si minta...mai ales ca din colegiul electoral bisericesc fac parte masoni,iar unul din ei s-a antepronuntat cu privire la noul patriarh,fapt confirmat de alegerea lui Daniel.Una peste alta,nu ma intereseaza asa mult daca Daniel e mason sau nu,pentru asta va da socoteala Dreptului Judecator,ci ceea ce face,iar pana acum a facut numai lucruri rele,fapte ce l-au aruncat sub anatema,asta e problema,intelegeti?
Reply With Quote
Vechi 11.10.2007, 15:35:56
calator calator is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.03.2007
Implicit

anatema data de cine? de maria ta?
Reply With Quote
Vechi 11.10.2007, 16:15:46
Mirean Mirean is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.03.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MARIUS_DANIEL
Citat:
În prealabil postat de cozia
Diavolul e tatal minciunii...de unde stim noi ca e adevarat ce sustin ei?Asa cum nu a fost luata in seama afurisenia data francmasoneriei de catre Biserica,asa pot acum sa ne si minta...mai ales ca din colegiul electoral bisericesc fac parte masoni,iar unul din ei s-a antepronuntat cu privire la noul patriarh,fapt confirmat de alegerea lui Daniel.Una peste alta,nu ma intereseaza asa mult daca Daniel e mason sau nu,pentru asta va da socoteala Dreptului Judecator,ci ceea ce face,iar pana acum a facut numai lucruri rele,fapte ce l-au aruncat sub anatema,asta e problema,intelegeti?
De unde stim ca nu e adevarat? Postezi tot de dragul de a ataca BOR? Nu prea ai spor....:D
Reply With Quote
Vechi 11.10.2007, 16:28:29
calator calator is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.03.2007
Implicit

marius-daniel tu primesti cumva bani pt fiecare postare contra Sindor, ti-au facut pprietenii tai niste promisiunii sau pur si simplu e un hoby?
Reply With Quote
Vechi 11.10.2007, 16:32:53
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de calator
singur cazi sub anatema, adica prin ce faci shi cum traieshti potzi sa te situezi sub anatema, asha spune Parintele Papacioc spunand ca shi atunci cand itzi spui ca tu potzi, tu faci prin tine insutzi deja esti sub anatema... referitor la mantuire bineintzeles...

Dar de ce nu ash crede ca doar PF Daniel a fost ucenicul celor mai mari parintzi ai noshtrii din ultimii ani parintzii: Staniloaie, Cleopa, Galeriu, Nicolae shi poate Papacioc shi Pimen... deci de ce ar fi el mason... sau chiar o fi trecat prin mana acestora degeaba? Iar de facut n-am vazut sa fi facut ceva compromitzator... iar greshelile oricum da socoteala in fatza lui Dumnezeu... deci orice ar fi facut e treba lui, asha cum fiecare atunci cand da socoteala nu are de ce sa bata toba la totzi curioshii... Dar oricum cred stimate Marius ca dumneata exagerezi fiindca n-a facut lucruri rele absolut deloc... nu mi se pare.... oricum cine eshti dumneata sa i le judeci, sau eu? :dontgetit:
Reply With Quote
Vechi 11.10.2007, 17:20:06
cozia cozia is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovi
oricum da socoteala in fatza lui Dumnezeu...
Singura problema este ca Masonii nu cred in Judecata de Apoi ci in inlaturarea/diminuarea numarului enorm de legi( si deci asa inaintezi spre El) care ne tin inlantuiti la nivelul pamintului, vre-o 96 de legi fata de Dumnezeu care este 1(nivelul 1, legea 1) iar de judecata ei nu-si pun problema de aici si agresivitatea... , si deci... everything goes!
Reply With Quote
Vechi 11.10.2007, 17:21:37
cozia cozia is offline
Senior Member

Implicit

Oricum daca Sinotul in totalitatea lui ne-a adus aceasta veste buna, este bine fratilor!
Doamne Ajuta!
Reply With Quote
Vechi 11.10.2007, 17:44:39
MARIUS_DANIEL MARIUS_DANIEL is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.06.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de calator
Vorbesti ca sa te afli in treaba,am uitat, tu faci parte din "clubul Mirean&Co.",nu stiu de ce ma mir...deci no comment.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Franz Bardon despre masonerie ChEoPs Generalitati 1 15.02.2010 18:50:27
citate de Tutea despre revolutii si masonerie camidece Generalitati 5 14.09.2009 11:06:44