Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.05.2010, 11:26:49
delia31's Avatar
delia31 delia31 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.01.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria-luisa Vezi mesajul
Cred ca pentru ei este la fel de importanta respectarea si mentinerea legii lasate de Dumnezeu pe cat este pentru crestini-ortodocsi mentinerea si respectarea Sfintei Traditii. Aici chiar nu-si au rost comentariile.

draga maria luisa
discutia era despre cinstirea icoanelor in Biserica ortodoxa.
daca ne indepartam de la subiect, clar ca apar alte nelamuriri pe parcurs.
si pentru ortodocsi e importanta respectarea legii lui Dumnezeu asa cum apare ea in VT si mai ales cum o propune Hristos in NT.
Hristos nu a desfiintat legea VT, ci a desavarsit-o.
tot Hristos a spus ca dupa Inaltarea Lui la cer, Il va trimite pe Duhul Sfant: "multe mai am a va spune dar nu le puteti purta acum dar Il voi trimite pe Duhul Adevarului. Acela va va invata pe voi toate".
adica in prestiinta lui, Dumnezeu stia ca se vor ivi neintelegeri, de aceea il va trimite pe Duhul Adevarului care sa fie cu noi pana la sfarsitul veacurilor

Toti sfintii parinti din primele secole, adunati la sinoadele ecumenice au fost inspirati de Duhul Sfant ( mai exact au fost invatati de Duhul Sfant) cum sa rezolve neintelegerile ivite .

iar toate aceste invataturi inspirate de Duhul Sfant sunt cuprinse in ceea ce se cheama Sfanta Traditie ( a nu se confunda cu traditiile etnice specifice fiecarei comunitati ) si sunt la fel de importante ca Sfanta Scriptura.
Biblia a fost scrisa sub inspiratia Duhului Sfant iar Sfanta traditie sunt predaniile prin viu grai de care vorbesc apostolii iar apoi clarificarile facute in scris, ca sa nu se piarda sau sa dea nastere altor interpretari.

s-a zis: "legea prin Moise s-a dat DAR harul si adevarul prin Hristos au venit".
ca evreii s-au oprit la legea lui Moise, asta-i alt subiect de discutie.
Reply With Quote
Vechi 08.05.2010, 11:37:39
maria-luisa maria-luisa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de delia31 Vezi mesajul
draga maria luisa
discutia era despre cinstirea icoanelor in Biserica ortodoxa.
daca ne indepartam de la subiect, clar ca apar alte nelamuriri pe parcurs.
si pentru ortodocsi e importanta respectarea legii lui Dumnezeu asa cum apare ea in VT si mai ales cum o propune Hristos in NT.
Hristos nu a desfiintat legea VT, ci a desavarsit-o.
tot Hristos a spus ca dupa Inaltarea Lui la cer, Il va trimite pe Duhul Sfant: "multe mai am a va spune dar nu le puteti purta acum dar Il voi trimite pe Duhul Adevarului. Acela va va invata pe voi toate".
adica in prestiinta lui, Dumnezeu stia ca se vor ivi neintelegeri, de aceea il va trimite pe Duhul Adevarului care sa fie cu noi pana la sfarsitul veacurilor

Toti sfintii parinti din primele secole, adunati la sinoadele ecumenice au fost inspirati de Duhul Sfant ( mai exact au fost invatati de Duhul Sfant) cum sa rezolve neintelegerile ivite .

iar toate aceste invataturi inspirate de Duhul Sfant sunt cuprinse in ceea ce se cheama Sfanta Traditie ( a nu se confunda cu traditiile etnice specifice fiecarei comunitati ) si sunt la fel de importante ca Sfanta Scriptura.
Biblia a fost scrisa sub inspiratia Duhului Sfant iar Sfanta traditie sunt predaniile prin viu grai de care vorbesc apostolii iar apoi clarificarile facute in scris, ca sa nu se piarda sau sa dea nastere altor interpretari.

s-a zis: "legea prin Moise s-a dat DAR harul si adevarul prin Hristos au venit".
ca evreii s-au oprit la legea lui Moise, asta-i alt subiect de discutie.
Delia, cred ca au acest drept sa pastreze cu strictete ceea ce le-a lasat Dumnezeu prin Moise pe muntele Sinai fara sa fie judecati pentru asta.
Reply With Quote
Vechi 08.05.2010, 11:41:49
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
Delia, cred ca au acest drept sa pastreze cu strictete ceea ce le-a lasat Dumnezeu prin Moise pe muntele Sinai fara sa fie judecati pentru asta.
Pai nu-i asa? macar ei nu L-au recunoscut niciodata pe Hristos, noi Il cunoastem prea bine, dar tot nu indeplinim poruncile lui....
Vechi 08.05.2010, 11:50:23
maria-luisa maria-luisa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Pai nu-i asa? macar ei nu L-au recunoscut niciodata pe Hristos, noi Il cunoastem prea bine, dar tot nu indeplinim poruncile lui....
Care dintre ele: Acelea in care vorbeste despre iubirea chiar si a vrasmasului, despre binecuvantarea chiar si a celui ce bleastema?despre intoarcerea si a celuilalt obraz? Asa e, ar fi fost pace in lume de mult daca ne-am fi comportat asa.

Last edited by maria-luisa; 08.05.2010 at 11:52:58.
Reply With Quote
Vechi 08.05.2010, 12:17:10
almaris
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Cunosc un baiat care a curvit cu o fata. I s-a spus sa indrepte raul facut, anume sa se pocaiasca si sa o ia de sotie, altfel va fi exclus.
Dar de cand are biserica dreptul sa spuna cuiva ce sa faca? Mantuitorul Cristos ii spune femeii de la fantana ca 5 barbati a avut, si asta ultimul pe care il are nu-i este barbat. Cu toate acestea, Autoritatea Suprema, Cristos Isus, nu-i impune sa se casatoreasca cu el, ci lasa la latitudinea ei. Draga biserica, oricare ai fi, mai pune mana si invata!
Reply With Quote
Vechi 08.05.2010, 12:20:53
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de almaris Vezi mesajul
Dar de cand are biserica dreptul sa spuna cuiva ce sa faca? Mantuitorul Cristos ii spune femeii de la fantana ca 5 barbati a avut, si asta ultimul pe care il are nu-i este barbat. Cu toate acestea, Autoritatea Suprema, Cristos Isus, nu-i impune sa se casatoreasca cu el, ci lasa la latitudinea ei. Draga biserica, oricare ai fi, mai pune mana si invata!
Da, si Sf Ap Pavel spune corintenilor sa scoata acel curvar din mijlocul lor.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 08.05.2010, 12:24:17
almaris
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Rodica50 Vezi mesajul
Noi, cand ne inchinam in fata unei icoane,u spunem : icoana, ajuta-ma, ci ne adresam Sfantului a carei reprezentare este,si sarutam icoana, asa cum ne
Eu stiu ca Un Singur Sfant reprezentat pe icoane este viu si asculta rugaciuni de la oameni, la restul nu li s-a dat astfel de sarcini.
Reply With Quote
Vechi 08.05.2010, 12:25:19
gabriela15 gabriela15 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 28.04.2010
Implicit

http://www.scribd.com/doc/16409335/Evadarea-Din-Iad

uite aici vei gasi despre acea vorbire in limbi:)
Reply With Quote
Vechi 08.05.2010, 12:25:57
almaris
Guest

Implicit

Citat:
Poporul evreu este cel mai putin idolatru si inclinat catre idolatrie din intreaga lume. Are legea lui Dumnezeu scrisa inauntrul lui si nimeni nu i-o poate sterge de-acolo vreodata.
As zice ca e la fel de odolatru cu oricare alt popor. Idolatria e in legatura cu tot ceea ce inlocuieste pe Dumnezeu in inchinare, si pot aparea multe in loc, chiar propria persoana.
Reply With Quote
Vechi 08.05.2010, 12:26:25
delia31's Avatar
delia31 delia31 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.01.2010
Implicit

Citat:
pai sa pastreze Legea. cu strictete.
cine le incalca acest drept? Dumnezeu ne judeca pe toti.
dar mantuirea vine prin Hristos nu prin Moise.

vezi ce le zicea Hristos carturarilor si invatatorilor de lege, care respectau cu strictete legea lui Moise dar nu puneau pe primul plan Legea Iubirii.
vezi vindecarile facute in zi de sambata. evreii il acuzau ca nu respecta sabatul instituit de legea lui Moise si Hristos ce le-a raspuns?

vezi ce le-a scris apostolul Pavel evreilor in epistola: "În multe rânduri și'n multe feluri grăindu-le Dumnezeu odinioară părinților noștri prin profeți, în zilele acestea de pe urmă, ne-a grăit nouă prin Fiul, pe Care L-a pus moștenitor a toate, prin Care și veacurile le-a făcut".

Hristos nu desfiinteaza legea data prin Moise ( s-a spus de enshpe ori ). Moise a fost un om ales DAR Hristos este Insusi Fiul lui Dumnezeu iar legea Iubirii e superioara Legii lui Moise.

ca n-o implinim, e pentru ca nu colaboram cu Harul lui Dumnezeu.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
"Fiul Omului" - "Cel Vechi de zile" Daniel 7,13 georgeval Din Vechiul Testament 25 25.10.2016 06:31:20
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman Ciprian Mustiata Teologie si Stiinta 8 19.12.2012 16:12:08
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 07:26:42