![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Last edited by ioanna; 22.08.2011 at 07:35:08. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Probabil ca va rugati si dumneavoastra Tatal nostru, unde spuneti..."faca-se voia Ta"; sfintul Francisc de Assisi spunea ca asta inseamna ca acceptam sa ne supunem vointei Domnului, oricare ar fi ea; Voia Domnului oricum se face insa ca noi nu sintem capabili sa o acceptam. Cind spuneti faca-se Voia Ta, v-ati gindit vreodata sa acceptati Vointa Domnului oricare ar fi ea, inclusiv sa fiti discriminata prin faptul ca nu puteti fi preot? PS Va pot spune ca tara noastra si cred ca si lumea e plina de "plingaciosi" (ati spus ca nu parasiti BO pentru ca vreti sa aveti dreptul sa va plingeti), de constatatori, de observatori. Este mult mai greu sa gasesti oameni dispusi sa munceasca, sa se roage, sa caute sa-si faca munca si sa traiasca in liniste si pace. Sa renunte la ambitiile si orgoliul lor pentru "democratie", "dreptate", "egalitate". Acesti oameni sint adevarate pietre pretioase, iar sfintii au fost astfel de oameni. |
|
||||
|
||||
![]()
Pentru osutafaraunu:
Credeti ca este posibil ca copii avortati sa nu mosteneasca viata vesnica dar nici sa arda in iad, ci sa dispara pentru totdeauna cand sunt omorati ? P.S: Mai este vreo legatura intre inceputul topicului si sfarsit ? multa intelepciune |
|
||||
|
||||
![]()
Iti multumesc pentru raspuns, Adriana, dar nu voi continua discutia, pentru ca pe acest thread este un duh de cearta, care stim de unde vine si incotro indreapta.
Iti doresc si ne doresc tuturor ca intru pace sa cautam adevarul. Fara pace si impacare cu ceilalti Duhul Sfant nu ramane cu noi, si astfel nu putem decat sa ne alimentam o continua stare de confuzie. |
|
||||
|
||||
![]()
Deocamdată, până când femeile vor putea primi ordinarea sacră în BO, ele pot face destule lucruri. De exemplu, de obicei ele fac prescurile. Ați făcut vreodată o prescură ? V-a trecut prin gând să mergeți la preotul paroh și să spuneți: "părinte, eu aș vrea să fac prescuri, dați-mi sigiliul Domnului să îl imprim pe ele !" De obicei, femeile se ocupă de cateheza copiilor. Ați fost la preotul paroh să-i spuneți: "părinte, eu cred că aș putea face mult pentru a le transmite copiilor credința. Dați-mi binecuvântare ca să formez un grup de copii în parohie !". De obicei, femeile sunt nașe de botez. Când ați fost la preot să îi spuneți: "părinte, eu aș vrea să botez un copil sărman, care nu are pe nimeni să-i fie nașă !" De obicei, femeile se ocupă mai mult de activitatea socială dintr-o parohie. Ați fost să-l întrebați pe preot: "părinte, dați-mi o listă a bătrânilor și celor nevoiași din parohie, ca să merg să îi ajut !"
Sau, încă și mai bine: când ați fost la preotul pe care vi l-a rânduit Domnul să-l întrebați: "părinte, eu simt o nevoie irepresibilă să ajut în parohie. Ziua și noaptea eu mă gândesc cum aș putea să slujesc mai mult oamenilor, până acolo încât mă obsedează ideea că nu pot sluji ca preot. Ce aș putea face mai bine și mai folositor nu mie, ci parohiei ?" Sunt atâtea de făcut, ca femeie, într-o biserică ! Sunt atâția pomi în grădina Domnului ! Gustați și vedeți cât de bun este Domnul ! Dar nu, dv vreți să mergeți direct la singurul pom oprit. Dacă dv credeți în Dumnezeu și credeți că Isus a fost și este Dumnezeu întrupat, atunci desigur că sunteți la curent cu faptul că El a întemeiat Biserica și că a promis că o va asista neîncetat. Nu ar fi ciudat ca Dumnezeu să nu își țină promisiunile ? El, vorbind apostolilor Săi, le-a spus: "cine vă va asculta pe voi, pe Mine Mă va asculta!" Desigur, nu S-a referit numai la persoanele aflate fizic de față, fiindcă ar înseamna să credem că Biserica a încetat odată cu moartea lui Ioan, ultimul apostol. Dar Isus a vorbit despre o Biserică pe care nici porțile iadului nu o pot dărâma. S-a referit la urmașii apostolilor, investiți de Petru și de ceilalți prin ordinare sacră, dintre care primul a fost Matia, într-un lanț neîntrerupt până azi. În ce fel dv Îl ascultați pe Isus, ascultând de apostolii de azi ai Lui ?
Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc ! www.catehism.com http://regnabit.wordpress.com Last edited by Mihnea Dragomir; 22.08.2011 at 09:30:47. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ma scuzi ca si eu sunt barbat (dar nu e vina mea!) si apartin de biserica de barbati. Numele meu vine de la Sf. Ecaterina o mare sfanta care nu s-a rusinat ca e in Biserica unde erau doar barbati preoti si a ajuns mai sus decat majoritatea barbatilor. Ar trebui sa citesti viata Sfintei Ecaterina ca si a altor sfinte si sa iei exemplul lor, pentru ca tu nu te poti compara acum cu ele, dar tu crezi ca esti mai presus decat ele. http://paginiortodoxe.tripod.com/vsn...ecaterina.html Sfanta Ecaterina era inteligenta si cultivata, invatase cam tot ce se stia in acele timpuri "Căci învățase tot meșteșugul cărții elinești și se deprinsese cu înțelepciunea tuturor făcătorilor de cărți, celor de demult, a lui Homer, a lui Virgiliu, Aristotel, Platon și ale celorlalți. Dar nu numai ale filosofilor, ci și cărțile doctorilor le-a deprins bine, ale lui Asclipie, ale lui Hipocrat, Galin și, în scurt, tot meșteșugul ritoricesc și silogistic a învățat, încît toți se mirau de înțelepciunea ei." Dupa ce mama ei o duce la un pustnic batran (barbat) si acesta ii vorbeste de Iisus si se boteaza s-a dus la imparat si i-a spus de adevarata credinta. Imparatul nu a stiut ce sa raspunda si se temea ca va fi convins de sfanta, asa ca a chrmat pe cei mai intelepti din imparatie (50 de barbati) ca sa discute cu ea. Acestia nu numai ca nu i-au facut fata, dar pana la urma au fost convinsi de sfanta si au devenit crestini, fiind omorati apoi de impara. Nu numai acestia, dar si imparateasa precum si un mare dregator impreuna cu 200 de ostasi (toti barbati) au crezut in Iisus si au fost martirizati de imparat. Asadar sfintii ne sunt noua povatuitori si exemplu, pentru ca ei au fost cei care au aratat cum sa-L urmam pe Hristos. DEsi eu sunt barbat o cinstesc foarte mult pe Sfanta Ecaterina mai ales ca ii port si numele. Last edited by catalin2; 22.08.2011 at 09:35:52. |
|
||||
|
||||
![]()
BBC nu s-a unit cu biserica anglicana! Unii anglicani, vazand adevarul fiind propovaduit de BC inclusiv in privinta femei preoti si episcopi, adica asa ceva nu este posibil. Au devenit catolici. Dar BC nu s-a unit cu biserica anglicana, dar cred ca stii asta.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ia sa vedem ce a facut chiar Iisus in Evanhelia dupa Matei, cap. 26: "26. Iar pe când mâncau ei, Iisus, luând pâine și binecuvântând, a frânt și, dând ucenicilor, a zis: Luați, mâncați, acesta este trupul Meu." Ce scrie ca a facut Iisus? Ca dupa ce a luat painea a binecuvantat-o si apoi a dat-o ucenicilor. Aceasta binecuvantare e epicleza de azi. Ia sa vedem ce scrie in continuare: "30. Și după ce au cântat laude, au ieșit la Muntele Măslinilor." Asadar nu doar luau paine si vin si le mancau. In alta parte spui de spovedanie si ca de ce se face la un preot. Probabil nu stii, dar la inceputuri spovedania era facuta public, adica ieseai in fata adunarii si spuneai tuturor ce pacate ai facut. Cred ca atunci era mult mai greu si mai umilitor. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
toti ceilalti apostoli? unde anume ai gasit asta in Biblie ca sa ma uit si eu. Doamne ajuta! Last edited by stefan florin; 22.08.2011 at 10:24:43. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins | flying | Teologie si Stiinta | 88 | 23.09.2011 18:24:40 |
Minciuna si viclenia | maria40 | Generalitati | 68 | 22.06.2011 22:13:56 |
Nu mai raspunde-ti sectantilor | ionut stefan | Secte si culte | 146 | 15.03.2011 09:23:38 |
|