![]() |
![]() |
|
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Citat:
In al doilea rand, da-mi si mie link catre acele cercetari stiintifice care arata existenta aurei si a energiilor. Spune-mi, energiile alea sa masoara in jouli? Ca daca nu, va trebui sa gasesti un alt termen sa le definesti. Citat:
Citat:
Citeste aici: http://talkorigins.org/indexcc/index.html si vei gasi raspunsurile la toate intrebarile/afirmatiile de genul asta facute de creationisti. In plus, si daca ar exista dovezi pentru o interventie divina in evolutie, tot ar trebui sa dovediti ca zeul care a intervenit e unul si acelasi cu zeul vostru, ala crestin. Citat:
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu Question everything. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
A crede în Dumnezeu este o alegere; convingerea poate apărea ulterior, pe măsura înaintării în credință, și ea decurge din faptul că, situându-te de partea credinței începi să vezi altfel, să ai o nouă perspectivă și să constați că totul capătă sens. |
|
|||
|
|||
![]()
Atunci e ok , mi-ai adus aminte de vremurile cind nici eu nu eram credincios tocmai pentru ca nu aveam dovezi si nu am crezut pina ce nu am avut certitudini -in cazul meu spirituale- dupa care am aflat in treacat ca exista de fapt si unele stiintifice.
Insa pe cind eram necredincios in sinea mea imi doream sa existe Dumnezeu si acceptam faptul ca poate fi o existenta invizibila care doreste din anumite motive sa fie preponderent discreta. Asa incit nu am putut accepta decit dupa ce am avut certutudini de necontestat. Totodata simteam ca daca ar exista nu ar avea cum sa fie decit unul singur la care se inchina toti chiar daca ei nu isi dau seama sau nu vor sa accepte acest lucru. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Plus ca aici nu vorbim doar despre credinta. Vorbim despre o dogma care solicita control total asupra vietii celui care decide sa o urmeze. Iti spune cand si cum poti sa mananci, cand si cum poti sa faci sex, are control asupra tuturor evenimentelor majore din viata adeptilor sai (gen nastere, nunta, moarte). Mai mult decat atat, adeptii ei incearca sa o impuna si altora, si sa faca si Statul sa cheltuie bani pentru promovarea respectivei dogme. In contextul asta, nu ti se pare de bun simt sa cer dovezi? Nu discutam despre tine, care poate iti practici credinta acasa, si o vezi ca pe o chestie privata. Discutam despre oameni care in numele respectivei credinte incearca sa stabileasca politici publice, care afecteaza pe toata lumea. Pe langa asta, eu nu m-am legat de chestii care nu pot fi dovedite, gen existenta Iadului, a Raiului, a ingerilor, etc. Am facut niste afirmatii legate de dovezile istorice care sa arate ca individul care a fost punctul de plecare al crestinismului chiar a existat. Nu e nimic mistic in acest demers. Cercetarea istorica nu se face cu "credinta", ci cu dovezi. Citat:
A inceput sa nu mai functioneze. In plus, daca e mai presus de capacitatea noastra de intelegere, de ce il caracterizati ca "bun", "iubitor", "drept", etc? Etichetele astea presupun o intelegere prealabila. Deci, din moment ce ii atribuiti calitati, il intelegeti. Ori daca sustineti ca nu il intelegeti, macar nu ii mai atribuiti calitati. Nu se poate sa le faceti pe amandoua deodata. Mai mult, stiti exact si ce ii place si ce nu. Stiti ca ii plac ortodocsii, dar stiti, in acelasi timp, ca nu ii plac homosexualii, prostituatele, ateii. Si din nou, pe baza astora ai oameni care vor sa influenteze sistemul legislativ. Deci, hotarati-va, il intelegeti, au ba? Citat:
O vezi cu prisosinta in modul in care apologetii religiei argumenteaza. Nu evalueaza faptele in mod echidistant, dupa care trag concluzia la care ii conduc faptele, ci incep cu concluzia, dupa care aleg faptele care sustin concluzia. Cele care o resping, nu conteaza.
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu Question everything. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Dar dacă ne gândim bine, așa e cu orice cunoaștere pe care o avem despre ceva: e relativă. Cunoști și nu cunoști structura atomului; cunoști și nu cunoști sistemul solar ș.a.m.d. Și cred că ceea ce e necunoscut e de fiecare dată mai mult decât ce e cunoscut. Citat:
Lui Dumnezeu îi plac toți oamenii; mai mult de atât, îi iubește; într-atât, încât „L-a dat pe singurul Său Fiu, ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viață veșnică”. Pentru toți, inclusiv pentru homosexuali și prostituate. Nu e vorba că Dumnezeu nu i-ar iubi, ci că ei nu-L iubesc pe Dumnezeu, măcar că unii dintre ei ar susține contrariul. Dacă L-ar iubi, ar putea renunța la păcat. E ca și cum ai vrea să te vindeci de plămâni dar dacă doctorul îți spune că trebuie să renunți la fumat zici: „Doctorul ăsta nu mă iubește pentru că sunt fumător”. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
sa trecem la genealogiile lui Iisus...
sunt ambele genealogii prin Iosif? daca da de ce unele date nu coincid? de ce spune Matei ca sunt 42 de generatii de la Avraam pana la Iisus?De ce in Matei spune ca sunt 42 de generatii dar de fapt mentioneaza doar 41?De ce in Luca de la Avraam la Iisus sunt 56 de generatii?De ce sunt omise generatii din evanghelia dupa Matei? Ca de exemplu : Matei 1:8 Ioram a născut pe Ozia Sunt 3 generatii care il despart pe Ioram de Ozia conform cu 1 Cronici 3: 11 Ioram, fiul său; Ahazia, fiul său; Ioas, fiul său; 12 Amația, fiul său; Azaria, fiul său Azaria este numele primit la nastere de catre Ozia, Ozia fiind numele lui regal - compara 2 Imp 15:1-2 cu 2 Cron 26:1. Deci corect ar fi fost ca Matei sa fi scris ca "Ioram a nascut pe Ahazia, Ahazia pe Ioas, Ioas pe Amatia, si Amatia pe Ozia" in loc de "Ioram a născut pe Ozia". Matei omite 3 generatii. Matei 1:11 spune: "Iosia a născut pe Iehonia (scris "Ieconia" in 1 Cron 3:16) și frații lui, pe vremea strămutării în Babilon." De fapt Iosia a fost bunicul lui Ieconia conform 1 Cronici 3:15-16. Iosia - Ioiachim - Ieconia. Tot de-acolo reiese ca Ieconia a avut un singur frate, nu mai multi asa cum spune Matei. Matei asadar omite o generatie. Dar asta poate nu e chiar o asa mare problema, daca observam ca exista una mult mai mare (poate cea mai mare) cu acest Ieconia, desi este o greseala strict teologica. Ieremia il aminteste pe acest Ieconia intr-un mod cat se poate de nefavorabil, blestemandu-l in felul urmator (22:24-30): 24 Pe viața Mea, zice Domnul, că, chiar dacă Ieconia, fiul lui Ioiachim, împăratul lui Iuda, ar fi un inel de pecetluit în mîna Mea cea dreaptă, te-aș scoate și de acolo. […] 28 Este un vas disprețuit, sfărîmat, acest Ieconia? Este el un lucru, căruia nu-i dai niciun preț? Pentruce sînt aruncați oare, el și sămînța lui, și asvîrliți într'o țară, pe care n'o cunosc?" 29 Țară, țară, țară, ascultă glasul Domnului! 30 Așa vorbește Domnul: "Scrieți pe omul acesta ca lipsit de copii, ca un om căruia nu-i va merge bine toată viața lui; căci niciunul din urmașii lui nu va izbuti să șadă pe scaunul de domnie a lui David și să domnească peste Iuda." Deci Dumnezeu spune aici ca niciunul din urmașii lui Ieconia nu va izbuti să șadă pe scaunul de domnie a lui David și să domnească peste Iuda. Iisus insa este un urmas a lui … Ieconia din pacate, conform lui Matei, deci Iisus n-are nici un drept la tronul lui David. Last edited by Guru inc.; 24.06.2011 at 19:47:41. |
|
|||
|
|||
![]()
si de ce intr-una din genealogii bunicul lui Iisus e Eli si in alta Matan?
|
|
|||
|
|||
![]()
un link unde sunt mai multe mărturii extra-biblice privitoare la Iisus: http://www.ortodoxiatinerilor.ro/tin...s-hristos.html
|
|
||||
|
||||
![]()
Afirmatiile tale mi se par acuma chiar hilare. Si asta nu din pricina faptului ca am o credinta de fier :D, ci mai degraba din cauza faptului ca tu le tot repeti. Peste tot. Cerand dovezi care sa confirme existenta lui Dumnezeu. stiintifice. Dar uite ca Dumnezeu nu da dovezi stiintifice, ca nu se vrea a fi un fapt acceptat. Am mai incercat sa iti explic asta o data....
Pe de alta parte, o dogma e pentru crestini ce e o lege pentru un fizician, matematician, si pentru stat.... aproximativ o regula. Ce tot despici firul in patruzeci de mii de bucati incercand sa cauti dovezi stiintifice, ca alea ti se par logice.... M-ai intrebat o data daca pot fi si fanatici religiosi, inafara religiei, si eu am zis ca da, pot fi. Nu ti se pare ca ceea ce faci tu suna a fanatism virtual?
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Crestinismul practic | andravenache | Morala Crestina | 11 | 12.09.2012 02:36:02 |
Crestinismul lui Eminescu | Daniel777 | Biserica Ortodoxa Romana | 29 | 30.01.2010 15:38:33 |
Am respins Crestinismul | Razvan_Mihai | Generalitati | 41 | 29.12.2009 14:42:59 |
Crestinismul si animalele | cod_gabriel | Generalitati | 6 | 01.10.2007 00:26:09 |
|