Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Despre Sfanta Scriptura
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.08.2011, 18:26:16
the_Listener
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria32 Vezi mesajul
legat de subiectul cu ce e bine sa mancam si ce nu cred ca la topicul asta suntem de muuuuuuult timp off-topic.
Propun sa continuam discutia la topicul Melissei "Sa mancam sanatos" ca sa nu zapacim lumea care citeste.

In legatura cu topicul asta, nu m-a lamurit inca cel care sustinea teoria mustului in loc de vin, de ce nu interpreteaza cuvintele "rodul vitei" si ca pe "stafide" si de ce nu se impartasesc ei cu stafide, sau cu boabele de struguri simple.
de acord ... restul ce spuneti , ne mutam?
multa iubire
Reply With Quote
Vechi 01.08.2011, 18:32:31
Neaguu Neaguu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Implicit

Mai omule de ce nu te faci calugar? Caci ei tot ce au au dat bisericii!
Avem aici un om care care strecoara tantarul si inghite camila...
dar unde ai gasit tu aceasta idee ca nu e bine sa mananci carne?
P.s o evanghelista care nu ma putea ierta nici pe mine si nici pe altii dar care mintea pentru sefa a postit o data 3 zile negre. Ca bre Iisus a postit fara sa manace nimic.
Da acest om e deasupra bisericii...
Reply With Quote
Vechi 01.08.2011, 19:03:27
the_Listener
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Neaguu Vezi mesajul
P.s o evanghelista care nu ma putea ierta nici pe mine si nici pe altii dar care mintea pentru sefa a postit o data 3 zile negre. Ca bre Iisus a postit fara sa manace nimic.
ca nu sunt vrednic de calugarie .... alte intrebari ? sau vrei sa imi spui ca facem diferente intre calugari si noi ? ei sunt diferiti de noi ? cine zici ca strecoara tantarul si inghite camila ?
am dat o gramada de versete --- si sunt IN SFINTA SCRIPTURA .... asadar ia.ti timp si VEZI UNDE SCRIE si CINE CE ZICE si IN CE CONDITII ,,,, si FA DIFERENTE , ca sa intelegi profunzimea ORTODOXIEI ..... SFINTII PARINTI STIAU CE STIAU SI CINE ARE URECHI DE AUZIT VA AUZI , SI OCHI DE VAZUT VA VEDEA....asadar eu am aratat unde scrie SA NU MANINCI , am explicat versetele aduse in discutie pina acum unde se vorbeste de carne SI NU AU NICI IN CLIN SI MINECA CU INDEMNUL DE A MINCA CARNE .... ba dimpotriva ..... vrei sa o iau de la capat pentrufiecare om care NU CITESTE ce am scris ? pai asa luam posibilitatea altor versete neexplicate pina acum de a fi explicate ,,,,, asadar astept......
multa iubire
Reply With Quote
Vechi 01.08.2011, 19:18:40
bairstow bairstow is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.08.2010
Implicit

Frate aici gresesti. Daca ai citi vietile sfintilor ti-ai da seama. Pai la un moment dat era un calugar care statea in varful unui stalp.Si se ruga in continuu. Si a venit episcopul si la intrebat ce face... Si pustnicul la un moment dat a zis episcopului.:daca cea ce fac nu e cum trebuie acum ma dau jos...
Deci acei pustnici care nu se supun ortodoxiei nu sunt ortodocsi! Tu incerci sa ne vrajesti prin solo scriptura exact ca protestantii. Dar biserica invata altceva de cea ce spui tu...
Reply With Quote
Vechi 01.08.2011, 19:48:47
the_Listener
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de bairstow Vezi mesajul
Frate aici gresesti. Daca ai citi vietile sfintilor ti-ai da seama. Pai la un moment dat era un calugar care statea in varful unui stalp.Si se ruga in continuu. Si a venit episcopul si la intrebat ce face... Si pustnicul la un moment dat a zis episcopului.:daca cea ce fac nu e cum trebuie acum ma dau jos...
Deci acei pustnici care nu se supun ortodoxiei nu sunt ortodocsi! Tu incerci sa ne vrajesti prin solo scriptura exact ca protestantii. Dar biserica invata altceva de cea ce spui tu...
ce confesiune ai ? nu de alta dar mai mari timpenii ca cele de mai sus nu am auzit ..... eu discut de pere , tu discuti de banane si la sfarsit tragi concluzii de salata de fructe .si mai si acuzi ca nu are gustul tau .inventat ...
multa iubire
ps argumentul tau este magnific , sublim , nemaipomenit dar lipseste cu desavarsire
multa iubire
Reply With Quote
Vechi 02.08.2011, 01:00:42
misteria
Guest

Wink

Citat:
În prealabil postat de Neaguu Vezi mesajul
Nu lua in seama ...rautatile unora, o fac din "iubire " excesiva...

Last edited by misteria; 02.08.2011 at 01:17:23.
Reply With Quote
Vechi 02.08.2011, 01:30:39
the_Listener
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de misteria Vezi mesajul
Nu lua in seama ...rautatile unora, o fac din "iubire " excesiva...Fiecare are dreptul sa acctioneze cum vrea... cata vreme nu sta scris "omule sa nu.."Nu este inscris in biblie ca nu e voie sa se consume carne, da poate unii au gradina de legume in cap, in loc de creier, dar si aia numai virtuala...
din pacate sta scris CE SA FACI .... unora nu le place adevarul si atunci incearca sa omoare mesagerul , dar atita timp cit traieste va spune EXACT ce scrie
si ca sa vedem ce fac legumele ia sa privim aici .....si sa vedem si creierul daca se modifica in functie de alimentatie .... ca tot vorbim de spiritualitate ortodoxa misteria poti sa iei aminte si tu ca pe viitor sa nu mai scrii timpenii .... sau poti sa le scrii dar fara folos pentru cei inteligenti , pentru restul inca mai asteptam ... o sa le treaca .....
asadar sa luam text biblic si sa vedem ce vei spune 'daniel 1
5. Și să-i învețe pe ei vreme de trei ani, după trecerea cărora să intre în slujba regelui. Pentru aceasta, regele le-a rânduit să li se dea în fiecare zi bucate din bucatele lui și vin din vinul lui.
6. Printre ei se aflau din fiii lui Iuda: Daniel, Anania, Misael și Azaria.
7. Și căpetenia famenilor le-a dat nume și a chemat pe Daniel, Beltșațar, pe Anania, Șadrac, pe Misael, Meșac și pe Azaria, Abed-Nego.
8. și Daniel și-a pus in gând să nu se spurce cu bucatele și vinul regelui și a cerut voie căpeteniei famenilor să nu se pângărească.
9. Și Dumnezeu i-a dat să afle înaintea căpeteniei famenilor bunăvoință șl îndurare.
10. Și a zis căpetenia famenilor către Daniel: "Mă tem numai de domnul meu, regele, care v-a rânduit mîncărurile și băuturile; pentru ce să vadă el mai trase chipurile voastre decât ale tinerilor celor de o vârstă cu voi? Voi puneți în primejdie capul meu înaintea regelui.
11. Și a grăit Daniel către supraveghetorul pe care căpetenia famenilor îl pusese peste Daniel, Anania, Misael și Azaria:
12. Încearcă o dată cu servii tăi timp de zece zile și dă-ne să mâncăm bucate din zarzavaturi și să bem apă! [
13. Apoi să te uiți la chipurile noastre și la chipul tinerilor care mănâncă din bucatele regelui și cum ți se va părea, așa fă cu supușii tăi!"
14. Atunci el le-a ascultat această rugăminte și a încercat timp de zece zile.
15.Și după un răstimp de zece zile, ei arătau mai frumoși și mai grași la trup decât toii tinerii care mâncau din bucatele regelui.
16. Atunci supraveghetorul le-a înlocuit mâncarea lor și vinul - băutura dor - și le-a dat mâncăruri de legume
17. Și acestor patru tineri le-a dat Dumnezeu știință și pricepere în oricare scriere, precum și înțelepciune, încât Daniel putea să tâlcuiască vedeniile și visele.
18. Și după acel răstimp hotărât de rege ca să-i aducă, i-a înfățișat căpetenia famenilor înaintea lui Nabucodonosor.
19. Și a grăit regele cu ei, dar n-a aflat pe nimeni printre ei toți ca pe Daniel, Anania, Misael și Azaria. Și ei au început să slujească pe rege.
20. Și în toate întrebările, asupra cărora regele le cerea dezlegarea, când era vorba de înțelepciune și de pricepere, îi găsea pe ei de zece ori mai isteți decât magii și prezicătorii din tot regatul lui.

multa iubire

Last edited by the_Listener; 02.08.2011 at 02:15:51.
Reply With Quote
Vechi 02.08.2011, 09:20:03
Neaguu Neaguu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Implicit

Mai omule ortodoxia nu iunterzice carnea. Normal ca posturile sunt bune pentru curatirea organismului dar fara carne omul nu se dezvolta suficient (poporul chinez are o inaltime mai mica decat a noastra cu mult deoarece nu consuma carnea decat intr-o mica masura). Unde ai gasit pe cineva din marii teologi sa interzica carnea? Iisus ajuta sa prinda pesti apostolii ca sa-i arunce apoi in mare? Sau de ce mai zice Dumnezeu ca-i place jertfele frumos mirositoare? sau de ce mai spune:
Daca un bou va impunge si va omori pe un barbat sau pe o femeie, boul sa fie ucis cu pietre, carnea sa nu i se manance, iar stapanul boului sa nu fie pedepsit.Iata cine ma facea pe mine in teologie unul care nu intelege nici macar ce a scris Bairstow atat de simplu. Nesupunerea fata de biserica este erezie! Sfantul Calinic cat e el de sfant a gresit si a prezis un sfarsit in anul 1992 si nimeni nu la bagat in seama! Caci cu cat te apropii mai aproape de Dumnezeu cu atat diavolul are o ura mai mare, vezi cazul lui Iov. Eu cred ca tu ai un parinte duhovnicesc care interzice carnea (sau asa ai inteles tu). Nu e un lucru grav nu iti inchide portile raiului dar este o greseala. daca esti protestant vorbim pe ce ne invata biblia daca esti ortodox vorbim pe ce ne invata biserica.
Reply With Quote
Vechi 02.08.2011, 10:40:30
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de the_Listener Vezi mesajul
amice VERSETE CONCrete unde spune MINCATI CARNE ca totul e ok ... aveti ? asezati-le aici sa le discutam .... ca de vorbit interpretari de a unuia si altuia NU TIN LA MINE .... asadar ASTEPT VERSETE COMPLETE si discutam intelegi ?
multa iubire
Prietene,eu ti-am postat aceste versete, dar tu NU vrei sa le vezi.Chair din Vechiul Testament, cel pe care tu te bazezi atat de mult, ti-am arat o lege data de Dumezeu in care evreii aveau voie sa manance carne (Levitic cap 11) dar tu tot nu ai vazut-o.Cum a zis Hristos: ochi aveti dar nu vedeti.....asa ca...multa iubire!
Reply With Quote
Vechi 02.08.2011, 11:07:21
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

În prealabil postat de the_Listener
amice VERSETE CONCrete unde spune MINCATI CARNE ca totul e ok ... aveti ? asezati-le aici sa le discutam .... ca de vorbit interpretari de a unuia si altuia NU TIN LA MINE .... asadar ASTEPT VERSETE COMPLETE si discutam intelegi ?
multa iubire

Si inca ceva...din Noul Testament...citeste Faptele Apostolilor in legatura cu Sinodul Apostolic din Ierusalim:
"Drept aceea, am trimis pe Iuda și pe Sila, care vă vor vesti și ei, cu cuvântul, aceleași lucruri.
Pentru că, părutu-s-a Duhului Sfânt și nouă, să nu vi se pună nici o greutate în plus în afară de cele ce sunt necesare:
Să vă feriți de cele jertfite idolilor și de sânge și de (animale) sugrumate și de desfrâu, de care păzindu-vă, bine veți face. Fiți sănătoși! " (Fapte 15:27-29).Au interzis cumva apostolii carnea ca aliment?Eu ti-am mai postat odata aceste versete dar tu te-ai facut ca nu le vezi, sau mai bine zis vezi doar ce vrei tu.Tot bati moneda pe ceea ce a zis Pavel: "toate imi sunt ingaduite DAR NU TOATE IMI SUNT DE FOLOS" si interpretezi total gresi ca "dar nu toate imi sunt de folos" cu IMI ESTE INTERZIS. Putina logica prietene...daca un lucru mie nu imi este de folos, asta nu insemna ca acel lucru este nefolositor si altora.Multa iubire!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sa nu uitam ca Domnul Iisus Hristos este acum pe Cruce Adriana Cluj Rugaciuni 7 13.04.2012 17:02:34
L-am visat pe Domnul Iisus Hristos alexandra28again Intamplari adevarate 30 19.04.2010 22:39:35
Cand nu avem voie sa coasem marinmagda18 Generalitati 13 03.03.2010 15:15:58
Lasati lumea sa vada ca avem nevoie de Iisus Ioan_Ciobota Generalitati 0 17.02.2008 08:36:51