Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Intrebari utilizatori
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.11.2011, 09:51:08
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Mulțumesc. Dar cine spune că-l amânăm până la vârstă înaintată? Dimpotrivă, tot timpul se amintește să venim la Hristos repede cât mai este timp de har. E greșită practica unora care așteaptă pensia pentru a se boteza.
am subliniat ceea ce va duce spre adevar
Reply With Quote
Vechi 02.11.2011, 10:08:40
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Intrebarea era: daca, conform versetolor indicate de dumneavoastra, botezul inseamna:
1.spalarea de pacate
2.ingroparea cu Cristos pentru a fi justificati sa inviem si sa traim impereuna cu EL
3.dobindirea statului de fii ai Lui Dumnezeu
4.apropierea de Domnul nostru
5.deschiderea cugetului catre Dumnezeu

atunci: de ce nu va doriti ca imediat ce copilul dumneavoastra se naste sa-l oferiti Domnului, prin botez, pentru fi indeplinite toate cele enumerate mai sus? De ce refuzati copiilor dumneavoastra aceste daruri care pot fi obtinute numai prin botez?
Și răspunsul logic vine prin aceleași versete. Nou-născutul este oferit Domnului prin binecuvântare, binecuvântare pe care El Însuși a practicat-o. Iar când va crește mai mărișor va putea să creadă, să ceară și să fie botezat. Căci nu putem vorbi în cazul unui nou-născut despre:

1. păcate săvârșite
2. "credința în lucrarea lui Dumnezeu" (dacă ați citit Col. 2,12)
3. "primirea" în inimă [minte] a lui Hristos, "credință în Numele Lui" (Ioan 1,12)
4. acceptare a legământului harului, ce presupune și învățare (Mat.28,19)
5. mărturie și deschidere a cugetului
Reply With Quote
Vechi 02.11.2011, 10:15:29
Banned

Implicit

Citat:
tot timpul se amintește să venim la Hristos repede cât mai este timp de har.

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
am subliniat ceea ce va duce spre adevar
Cred că n-am prins ideea... Ce pot însă să vă spun, este că bebelușul nu poate "lua aminte" la ce se amintește ades în predicile de la amvoanele noastre. În consecință, el nici nu răspunde cu un "Amin!", decât cel mult cu un "oooaaaa!"
Reply With Quote
Vechi 02.11.2011, 10:26:05
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Cred că n-am prins ideea... Ce pot însă să vă spun, este că bebelușul nu poate "lua aminte" la ce se amintește ades în predicile de la amvoanele noastre. În consecință, el nici nu răspunde cu un "Amin!", decât cel mult cu un "oooaaaa!"
Nașii și părinții pot spune mai mult decât ooaa....oare de ce ni i-a lăsat Dumnezeu?
Reply With Quote
Vechi 02.11.2011, 10:41:01
Banned

Implicit

Citat:
Nașii și părinții pot spune mai mult decât ooaa....oare de ce ni i-a lăsat Dumnezeu?
Ca să ne educe (on topic), nu ca să ia decizii în locul nostru. Apropos, arătați-mi și mie unde ne-a lăsat Dumnezeu nașii.
Reply With Quote
Vechi 02.11.2011, 10:47:58
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
1. păcate săvârșite
de păcatul strămoșesc ați uitat?
Citat:
2. "credința în lucrarea lui Dumnezeu" (dacă ați citit Col. 2,12)
intrepetare tipic sectară
Citat:
3. "primirea" în inimă [minte] a lui Hristos, "credință în Numele Lui" (Ioan 1,12)
nu are nici o legatură cu botezul ci doar cu credința...versetul face referire la cei aleși care l-au respins pe Iisus sau l-au primit
Citat:
4. acceptare a legământului harului, ce presupune și învățare (Mat.28,19)
Mat.28,19: "Drept aceea, mergând, învățați toate neamurile, botezându-le în numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh," - cei mici care nu au putut fi învățați nu au fost botezați?
„Adevărat, adevărat zic ție: De nu se va naște cineva din apă și din Duh, nu va putea să intre în împărăția lui Dumnezeu” (Ioan 3. 4,5)
Reply With Quote
Vechi 02.11.2011, 11:05:34
Banned

Implicit

Citat:
de păcatul strămoșesc ați uitat?
Nu poți uita un text biblic inexistent. Arătați-mi dvs. unde scrie că botezul spală "păcatul strămoșesc". Și apoi... Hristos nu ne-a absolvit prin moartea Sa de vina "păcatului strămoșesc"? Dacă tot spuneți că ar exista așa ceva...

Citat:
intrepetare tipic sectară
"Îngropați fiind împreună cu El prin botez, cu El ați și înviat prin credința în lucrarea lui Dumnezeu, Cel ce L-a înviat pe El din morți." (Col. 2,12)

Credeți că ați rezolvat problema printr-un clișeu ortodox? Ia priviți mai bine la textul de sus. Nu spune textual de "credința în lucrarea lui Dumnezeu"? Și mai ales în contextul botezului! Nici nu are nevoie de interpretare (sectară ori nesectară). Textul e evident!

Citat:
nu are nici o legatură cu botezul ci doar cu credința...versetul face referire la cei aleși care l-au respins pe Iisus sau l-au primit
Citiți și versetul următor (Ioan 1,13) care continuă ideea. Ce înseamnă pentru dumneavoastră "de la Dumnezeu s-au născut."? Nu tocmai nașterea de Sus? Ori acum o întoarceți și spuneți că "nașterea de Sus" nu înseamnă botezul...

Citat:
Mat.28,19: "Drept aceea, mergând, învățați toate neamurile, botezându-le în numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh," - cei mici care nu au putut fi învățați nu au fost botezați?
Dacă au putut fi învățați și dacă au înțeles învățătura aceasta, au solicitat botezul și au fost botezați.
Reply With Quote
Vechi 02.11.2011, 11:42:18
ovidiu b.
Guest

Implicit

să nu mai recurc la posturi kilometrice aici sunt răspunsurile: http://www.sfaturiortodoxe.ro/invata...ului-botez.htm
Reply With Quote
Vechi 02.11.2011, 11:48:53
Banned

Implicit

Citat:
să nu mai recurc la posturi kilometrice aici sunt răspunsurile: http://www.sfaturiortodoxe.ro/invata...ului-botez.htm
Așa, așa... e cel mai comod

Nu mai recurc,
Că o încurc...
Reply With Quote
Vechi 02.11.2011, 12:34:59
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Așa, așa... e cel mai comod
hmm ...oare numai comod? sau evit să interpretez versetele după cum mă taie capul? să ne facem înteleși...unde mai sunt atunci Sfinții Părinți?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
eu ortodoxa,el baptist anamnaz Alte Religii 62 25.04.2016 22:56:31
Cultul penticostal rafael12345 Intrebari utilizatori 46 23.01.2014 10:07:13
Toaca in cultul crestin costel Generalitati 8 05.07.2012 17:01:05
Cum intelegeti cultul ortodox ? STEPHAN Spiritualitatea ortodoxa 10 11.06.2012 17:13:39
Muzica in cultul Bisericii Alexandru Muzica Bisericeasca 14 28.02.2007 18:13:44