Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Despre Sfanta Scriptura
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.05.2008, 21:03:30
mariann mariann is offline
Banned

Data înregistrării: 21.04.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanhodean
nu o avut alti copii!
[size=4]..pe unul-nascut fiu al tau"
"..unule-nascut,fiule,si cuvantul.."
[/size]
De unde sunt citatele?
Reply With Quote
Vechi 18.05.2008, 21:58:54
Eutifiev_EMI Eutifiev_EMI is offline
Member

Data înregistrării: 03.04.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de kokom
Sunt noua pe acest forum, dar am si eu o intrebare. Din cate vad, aici exista o atitudinte pozitiva fata de Sfanta Scriptura, lucru care ma bucura. De asemenea, se lauda si Traditia, ceea ce nu este rau.
Intrebarea este: cand Sfanta Scriptura si Traditia (care de-a lungul secolelor a adoptat si invataturi straine) se contrazic, Biserica Ortodoxa pe care o alege?
Dupa cate vad, sunt unele idei care se contrazic pe acest topic, ai asta, dat fiind faptul ca sunt ali oameni cu pareri si crezuri diferite !?

Pot sa va intreb si eu CE E CU TRADITIA ? Si DE CE este pusa ca si cum ar concura cu Biblia crestina ?

Mai este ceva la fel sau mai important ca Biblia crestina ?

Cred ca m-am bagat unde "nu imi fierbe oala" :)
Reply With Quote
Vechi 18.05.2008, 22:11:51
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

marian, vezi ca ai inaintat cam mult, apa e adanca si tu nu stii sa inoti; esti in pericol sa te ineci. Nu mai face afirmati ca Biserica Ortodoxa are in ea greseli. Esti prea departe de viata din ea, ca sa-ti dai cu parerea.
Reply With Quote
Vechi 18.05.2008, 23:39:46
TFL TFL is offline
Banned

Data înregistrării: 02.04.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel
marian, vezi ca ai inaintat cam mult, apa e adanca si tu nu stii sa inoti; esti in pericol sa te ineci. Nu mai face afirmati ca Biserica Ortodoxa are in ea greseli. Esti prea departe de viata din ea, ca sa-ti dai cu parerea.
atita timp cit BO se "balaceste" cu elementele politice din Romania de accord 100% cu marian.asta ar fi numa virful aisbergului (adica se vede lejer de oricine)
Reply With Quote
Vechi 19.05.2008, 12:58:56
Banned

Implicit

Citat:
Asta e literatura. Eu sunt un om al argumentelor. Pot sustine, la nevoie, ce afirm. Un exemplu de greseala este traditia conform careia sufletul mortului este purtat, in stare constienta, prin diferite locuri. Aceasta invatatura este valabila numai daca eliminam Sfanta Scriptura (care, se pare, ca mai mult te incurca decat sa te ajute). Revin, in mod insistent, la lamurirea acestei invataturi gresite pentru ca nu am primit nici un argument biblic care sa o confirme. De ce ne este greu sa recunoastem ca este o invatatura gresita?
Reply With Quote
Vechi 19.05.2008, 13:04:04
Banned

Implicit

Citat:
Cunosc bine biserica ortodoxa. Mai bine dacat iti imaginezi. Am si un prieten preot ortodox. Iti multumesc pentru grija pe care mi-o porti.

Ce vrea sa insemne ca s-ar pute sa ma inec? Fii, te rog, mai explicit.
Reply With Quote
Vechi 19.05.2008, 15:12:38
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mariann
Citat:
Asta e literatura. Eu sunt un om al argumentelor. Pot sustine, la nevoie, ce afirm. Un exemplu de greseala este traditia conform careia sufletul mortului este purtat, in stare constienta, prin diferite locuri. Aceasta invatatura este valabila numai daca eliminam Sfanta Scriptura (care, se pare, ca mai mult te incurca decat sa te ajute). Revin, in mod insistent, la lamurirea acestei invataturi gresite pentru ca nu am primit nici un argument biblic care sa o confirme. De ce ne este greu sa recunoastem ca este o invatatura gresita?
Pilda bogatului nemilostiv si a saracului Lazar la ce se refera? Doar se aminteste de cei ramasi in viata.
Reply With Quote
Vechi 20.05.2008, 15:32:23
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de georgeval
Pilda bogatului nemilostiv si a saracului Lazar la ce se refera? Doar se aminteste de cei ramasi in viata.
In pilda se spune ca bogatul si Lazar au murit. In ce stare se aflau ei dupa moartea din aceasta pilda: in stare trupeasca sau in stare sufleteasca?
Reply With Quote
Vechi 20.05.2008, 15:44:53
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Marian, mi-am zis ca odata ajuns pe acest site, mai citesti si tu cate ceva. Tu nu stii decat sa ne oferi aceleasi vorbe pe care le intalnim la neoprotestanti de la aparitia lor? S-au dat raspunsuri. Cine are urechi de auzit, aude. Nu te mai amagi sa incerci sa ne iei de mana pentru a ne duce catre Imparatie. Se vede de la distanta ca esti in afara drumului. Indicat ar fi sa intrebi, din cand in cand, daca drumul pe care mergi este bun. Ca doar nu vii din Imparatie, ca noi sa credem ca drumul pe care il parcurgi este cel bun.
Reply With Quote
Vechi 20.05.2008, 16:18:26
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mariann
Citat:
În prealabil postat de georgeval
In pilda se spune ca bogatul si Lazar au murit. In ce stare se aflau ei dupa moartea din aceasta pilda: in stare trupeasca sau in stare sufleteasca?
In nici un caz trupeasca, doar se vorbeste despre doua stari existentiale diferite. daca o luam adliteram cu faci tu , ce sa inteleg prin sanul lui Avraam? Este asa de mare?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
biblia AlexieOmulLuiDumnezeu Rugaciuni 0 19.09.2011 17:33:45
Traditia in perioada intertestamentala BenHur Despre Sfanta Scriptura 2 24.11.2010 13:23:49
Biblia Ortodoxa Si Biblia Sectara pac_man_c Generalitati 5 28.12.2009 03:52:06
biblia The_Fallen Despre Biserica Ortodoxa in general 28 04.10.2009 12:47:18
Despre Traditia in Biserica ORTodoxa Contemporana tudor Despre Biserica Ortodoxa in general 28 07.01.2007 19:51:44