Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.06.2007, 18:31:58
maria55 maria55 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2006
Implicit

Nu am timp sa citesc tot ce se scrie pe aici , de aceea zic ,nu este o referire la cineva , e numai o parere .

Mie nu mi-ar place o lume fara barbati . Poate nici nu s-a pus problema . Nu ma refer numai la sex ci la rol .
N-as vrea sa-i iau locul niciodata .Imi place sa ma simt ocrotita , chiar daca din cand in cand mai oftez .
De aceea m-am maritat , am vrut un barbat nu o mamaie , sa-l comand eu .

Nu va faceti griji dragi barbati , sa stiti ca va mai iubeste si va mai respecta cineva , intotdeauna sant si destule femei corespunzatoare !

Sa ne traiasca barbatii nostri , sa fie sanatosi !
Cel mai frumos e cand recunosc ca sant neputinciosi si au nevoie si de noi ..!

Sa fiti iubiti !

maria
Reply With Quote
Vechi 02.06.2007, 18:47:16
dillema dillema is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.12.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria55
Nu am timp sa citesc tot ce se scrie pe aici , de aceea zic ,nu este o referire la cineva , e numai o parere .

Mie nu mi-ar place o lume fara barbati . Poate nici nu s-a pus problema . Nu ma refer numai la sex ci la rol .
N-as vrea sa-i iau locul niciodata .Imi place sa ma simt ocrotita , chiar daca din cand in cand mai oftez .
De aceea m-am maritat , am vrut un barbat nu o mamaie , sa-l comand eu .

Nu va faceti griji dragi barbati , sa stiti ca va mai iubeste si va mai respecta cineva , intotdeauna sant si destule femei corespunzatoare !

Sa ne traiasca barbatii nostri , sa fie sanatosi !
Cel mai frumos e cand recunosc ca sant neputinciosi si au nevoie si de noi ..!

Sa fiti iubiti !

maria
Nici barbatii nu doresc o lume fara femeii. Si te felicit daca ai sa un barbat care sa te merite...acu is tare putini... sa iti fie de bine. Doresc la fiecare sa isi alege ce merita si ce doreste... Doamne ajuta!

Dar eu vorbeam de cazurile patologice ce aia care isi protejeaza femeia cu pumnii. Si te sfatuiesc sa citesti tot acel articol si sa vezi situatia femeii in lume.

Nu toate femeile au caracterul tau...D-zeu ne-a dat pe toti diferit si mai sunt femei care mostenesc caracterul tatalui lor:)))) intelegi matale? Eu nu doresc o relatie de subordonare cu sotul meu ci una e colaborare:)

Acu fiecare cum isi asterne asa doarme.

Reply With Quote
Vechi 03.06.2007, 14:39:33
ancah
Guest

Implicit

Iata ce zice psihanalistul Carl Gustav Jung:
Omul are constientul si inconstientul, despartiti fiind de un zid, prin care informatiile din inconstient nu pot navali in constient. Constientul isi ia infrmatiile necesare din constient cu ajutorul animei la barbati si a animusului la femei. Cu alte cuvinte in barbatul are suflet de femeie, iar femeia suflet de barbat.

In cazul nefericit, in care barbatul este betiv si isi bate sotia, caz de atatea ori amintit de adeptele feminismului, trebuie gandit in ce masura femeia este ea insasi vinovata de pacatul betieie la barbat, avand in vedere ca interiorul ei este mai robust decat al barbatului, la care exteriorul, deci constitutia fizica este cea mai puternica. In general, lipsa de dragoste din partea femeii este cauza betiei la barbat.
Deci, in caz de divergente in familie, este bine a ne analiza pe noi insine, inainte de a da vina exclusiv pe barbati si a ne complace intr-o postura de victima. Si barbatii la randul lor ar trebui sa-si autoanalizeze greselile.
Reply With Quote
Vechi 03.06.2007, 15:05:01
erzbet erzbet is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2007
Implicit

Anca, nu cred ca este de multe ori asa. De fapt, chiar sfaturile voastre conduc spre o tragedie. Presupunem barbat betiv, isi bate sotia, pentru ca a crescut si el la randul lui intr-un astfel de mediu si are principiile morale denaturate. Daca sotia lui ramane alaturi de el si incearca sa il inteleaga, insa el nu se schimba, si copii lor au de suferit. Copilul va deveni adult si va proceda exact ca tatal lui, pentru ca si el va avea principiile morale denaturate(si aici intra vina femeii pentru ca nu a fost in stare sa puna piciorul in prag si sa apere binele copilului si sa se desparta de sot). Pana cand nu se va taia raul din radacina, nu vor aparea schimbari; aici Romania sta foarte prost..acel modernism("satanism") care presupune iubire, intelegere, relatie de colaborare si nu supunere, cum a zis dilema, sunt aplicate in foarte mici proportii la noi in tara. Aici inca persista ideea ca femeia este o sclava a barbatului(chiar si in cazul taranilor...in ciuda faptului ca acolo relatiile sunt unite, stranse, barbatul ii mai poate altoi una nevestei ca e femeie-si aici nu vb de betivi sau denaturare; asta e mentalitatea).

De cele mai multe ori femeile maltratate sunt atat de afectate incat cu usurinta va considera ca e numai vina ei "daca nu ziceam aia, poate nu il suparam si nu ma mai batea". O data permisa si iertata prima palma, mai sunt 2 pasi pana la batai crunte...si o femeie ce trece printr-un astfel de "tratament" are nevoie de consiliere si ajutor, nu nemernicul care ii face asa ceva.

Si chiar daca femeia nu si-ar mai iubi sotul si ar vrea sa divorteze, nu ii da lui nici un drept sa o bata, pentru ca nu este proprietatea lui. Bataia nu are nici o justificare, indiferent de circumstante

Reply With Quote
Vechi 04.06.2007, 00:55:37
ancah
Guest

Implicit

Satanismul nu presupune iubire! Ai grija sa nu construiesti pe teorii gresite!
In loc sa te preocupe betivii din alte familii, mai bine concentreaza-te asupra propriei tale familii, ca acolo sa fie dragoste si intelegere. Tot nu poti avea influenta asupra altora.

Reply With Quote
Vechi 04.06.2007, 10:28:18
erzbet erzbet is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2007
Implicit

era pus in ghilimele, in sensu ca tot ceea ce reprezinta noutate, ce iese din barierele dogmelor e considerat in mod gresit lucrarea diavolului. Nicidecum nu as afirma ca satanismul ar inseamna iubire, este o aberatie.
Eu nu pot avea influente asupra nimanui, asa cum nimeni nu ar trebui sa aiba asupra vietii celorlalti.(desigur, un sfat ajuta poate cateodata, dar sa ramana un sfat si nu un mod de a-ti impune punctul de vedere)
Reply With Quote
Vechi 04.06.2007, 14:13:42
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ancah
In loc sa te preocupe betivii din alte familii, mai bine concentreaza-te asupra propriei tale familii, ca acolo sa fie dragoste si intelegere. Tot nu poti avea influenta asupra altora.
ia uite ce se credea despre femeie...acu iti rade inima ca ai mai multe drepturi decat femeia acelor perioade...si toata lumea era de acomn acord ca era adevarat de ce se gandea despre femeie...

Exemplu pentru un sistem social de tip patriarhal:

Triburile nomade din Orientul Apropiat

Patriarhul deþinea autoritatea absolutã asupra membrilor familiei sale. Soþia îi purta numele ºi locuia pe pãmânturile sale. Ea numea cu apelativul "Baal" (stãpân). În cele zece porunci, femeia este enumeratã alãturi de alte proprietãþi ale bãrbaþilor precum sclavii, sclavele, vitele ºi mãgarii (Exod 20:17), la fel ºi copiii, fiii fiind totuºi preferaþi ca moºtenitori ºi urmaºi. În schimb, tat㺠îºi putea vinde fiica ca sclavã sau prostituatã.

Bãrbatul se bucura de o libertate sexualã deplinã, nu însã ºi femeia. El putea sã îºi mai ia ºi alte femei pe lângã soþia legitimã. Fiii celoralte femei ºi ale prostituatelor puteau sã fie recunoscuþi de cãtre tatã ºi sã dobândeascã toate drepturile pãrintelui lor dacã soþia legitimã nu reuºise sã-i ofere acestuia nici un urmaº de sex bãrbãtesc.
Reply With Quote
Vechi 04.06.2007, 14:20:31
Senior Member

Implicit

Citat:
ia citeste un pic ce gandea Aristotel despre situatia femeii! Tot el zicea ca fiinta umana se naste doar din sperma care ajunsa in uter era alimentata de sangele menstrual si aparea fiinta umana. De aia zicea el ca femeia nu are nici o contributie asupra procreerii...idee preluata de Hipocrate apoi de galen si apoi chiar de Mohamed insusi in Coran. Dar slava Domnului ca acu s-a dezvoltat stiinta si ne-a dat si noua drepturi asupra copiilor..care pana nu demult erau proprietatea barbatului iar femeia era doar vasul spermei masculului si cea care ii crestea plozii. Zii multumesc si roaga-te acelor femei care s-au sacrificat pentru binele nostru ca si acum eram cine stie sclave in nu stiu care trib la discretia barbatului....dar dupa cum vezi de aia poti sa lucrezi, sa poti lucra pe calculator, sa comunici sa ai o cariera...din cauza feministelor "sataniste" cum le numeste Biserica...si culmea cu toate ca femeia avea cu totul alta pozitie in fata lui Hristos...Biserica nu a miscat un deget sa ajute femeia in a-si recapata drepturile pierdute.

Poziþia femeii în filosofia antichitãþii

Majoritatea filosofilor antici justificau inegalitatea socialã ºi juridicã dintre femei ºi bãrbaþi prin subordonarea individului la binele comunitãþii ºi prin faptul cã aceºtia nu erau înzestraþi cu aceleaºi talente ºi capacitãþi. Femeia era privitã ca o fãpturã inferioarã, acest statut fiindu-i rezervat "de naturã".

În ceea ce-l privea pe Aristotel, cetãþeni nu puteau fi decât acei oameni care nu aveau nimic de-a face cu activitãþile gospodãreºti de producþie ºi reproducere. Sclavii, strãinii, femeile ºi copii nu trebuiau sã participe la viaþa politicã, aceºtia fiind lipsiþi de capacitãþile necesare. Ei aveau de îndeplinit rolul de ajutoare care sã asigure condiþiile-cadru necesare elitei cetãþenilor deplini.

Femeia era la Aristotel o fiinþã inferioarã, o eroare a naturii, un fel de precursor deficitar al bãrbatului. Ea nu era o creaturã raþionalã ºi nici nu dispunea de capacitãþi reproductive. Ei nu îi putea reveni astfel decât un rol pasiv, complementar:
"Aºa cum din cei cu deficienþe trupeºti se pot naºte atât persoane cu deficienþe trupeºti cât ºi persoane sãnãtoase, din femele se poate naºte atât femele cât ºi masculi. Femela este ca un mascul cu deficienþe trupeºti, iar menstruaþia este sãmânþã, dar nu o sãmânþã purã. Pentru cã îi lipseºte sursa vieþii... aceastã sursã a vieþii o dã numai sãmânþa masculului
Reply With Quote
Vechi 04.06.2007, 14:24:08
Senior Member

Implicit

Citat:
Si iata modul cum barbatii mai coopereaza si astazi individual sau colectiv, intentionat sau neintentionat sa destabilizeze situatia femeii in societate prin discrimianre sexuala in a anula drepturile femeii in schimbul satisfacerii ego-ului masculin.

http://www.dadalos.org/rom/Menschenrechte/grundkurs_3/frauenrechte/woher/frauenbewegung2.htm

Noua" miºcare feministã (din 1969):
"Femeii, o jumãtate din lume  bãrbatului, o jumãtate din casã"

Sfârºitul anilor ºaizeci a fost perioada de glorie a miºcãrilor studenþeºti pentru pace. Studenþii scriau manifeste ºi de rezoluþii, discutau ºi demonstrau împotriva "mucegaiului vechi de o mie de ani" din universitãþi, împotriva filistinilor ºi pentru autodeterminare. Studentele active în aceste organizaþii îºi aduceau contribuþia la acþiunile acestei noi miºcãri gãtind pentru colegii lor, bãtând la maºinã manuscrisele acestora ºi având grijã de copii. Când studentele au încercat sã atragã atenþia asupra aceastei distribuþii nedreapte a sarcinilor, ele au fost desfiinþate de cãtre colegii lor de sex masculin care susþineau cã revendicãrile lor nu au nimic de-a face cu politica ºi cã problemele dintre sexe nu ar fi decât niºte "probleme de ordin secundar", care se vor rezolva cu timpul de la sine, odatã ce "problema principalã", societatea constituitã în clase, se va fi prãbuºit. Aºa a început scandalul. Studentele au început sã se organizeze în mod autonom în "comitete ale femeilor", ocupându-se intensiv de problema rolului femeii în societate ºi excluzând de la aceste activitãþi participarea membrilor de sex bãrbãtesc.
Reply With Quote
Vechi 04.06.2007, 17:04:07
ancah
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de erzbet
era pus in ghilimele, in sensu ca tot ceea ce reprezinta noutate, ce iese din barierele dogmelor e considerat in mod gresit lucrarea diavolului. Nicidecum nu as afirma ca satanismul ar inseamna iubire, este o aberatie.
Eu nu pot avea influente asupra nimanui, asa cum nimeni nu ar trebui sa aiba asupra vietii celorlalti.(desigur, un sfat ajuta poate cateodata, dar sa ramana un sfat si nu un mod de a-ti impune punctul de vedere)
E bine ca m-am speriat degeaba. Cred ca ai folosit gresit Žcuvantul "satanism", care e in floare acum, si care nu este doar o idee sau un gand ci a devenit fapta.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Feminism Diana67 Generalitati 22 31.08.2011 10:30:10