![]() |
![]() |
|
|
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Conceptia s-a facut fara pacat, fara samanta umana. Corect. Dar, a trecut prin toate stadiile. Last edited by Barsaumas; 09.03.2015 at 15:42:03. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Fiul și Cuvântul lui Dumnezeu Și-a format Sieși trup din sângiurile pure și preacurate ale Născătoarei de Dumnezeu, trup care este însuflețit de rațiune și suflet noetic, nu prin sămânță, ci prin creare de la Sfântul Duh. Citat:
Sf. Grigorie Teologul a spus acea frază și se referea la Apolinarie, care considera că Logosul a luat un trup fără suflet rațional ( ), un suflet care era lipsit de minte... Nimeni nu a afirmat așa ceva aici. Eu am spus clar că Fiul și Cuvântul (deci Logosul) Și-a asumat firea umană fără lipsuri adică, trup însuflețit de suflet rațional și mintal. Însă tu confunzi firea omenească cu persoana. Citat:
Last edited by Capy; 09.03.2015 at 16:42:45. |
|
||||
|
||||
![]()
Capy, o întrebare personală, dacă-mi permiți: ești fostul utilizator catalois?
|
|
|||
|
|||
![]()
Da, stiu mai bine. Pe vremea nu se avea habar de histologie sau embriologie. Nu avea cum sa fie direct fetus.
Tot Vasile cel Mare credea ca...broastele se formeaza din...namol!!! Sa mori de ras. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Am auzit-o si pe asta. Maine o sa zica cineva ca Iisus era de la inceput in forma de adult si avea si barba si par lung inca din pantece. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu sunt, și nici nu am auzit de acel personaj!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() ![]() Tare de tot, aba4, unii confunda evlavia cu autoanularea inteligentei si logicii. Rationament: daca X e sfant, atunci are dreptate in toate. Mda. Uite, de asta P si NP nu adopta institutia cultului sfintilor: pentru ca e marcata de mult subiectivism si credulitate. Cu alte cuvinte, evlavie si superstitie. Mai era unul care credea ca toti sfintii au aura ca cea din icoane sau ca toti episcopii zugraviti cu aura in tablourile cu sinoade ecumenice sunt sfinti. Cine stie istorie a Bisericii, obiectiva nu apologetica, stie ce spun... Evlavia fata de Domnul duce la mantuire. Evlavia fata de personaje din istoria apologetica a Bisericii duce la afirmatii caraghioase. Last edited by Barsaumas; 09.03.2015 at 16:59:19. |
|
|||
|
|||
![]()
Acum ma pregateam sa scriu despre asta, vad ca ai scris tu inainte. Unii au nevoie nu de teologie, ci de repetarea claselor 1-4 la scoala.
|
|
|||
|
|||
![]()
Samanta umana poate fi si gametul feminin nu numai cel masculin ...
|
|
|||
|
|||
![]()
Ai dreptate. Eu ma exprimam in modul acela vechi, al cartilor ortodoxe apologetice de epoca.
|
|