Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Din Vechiul Testament
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.12.2009, 13:51:55
Ioana-Andreea's Avatar
Ioana-Andreea Ioana-Andreea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.11.2009
Locație: Ploiesti
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Ioana-Andreea
Implicit

cea cu "viata e in sange" ati putut-o vedea pe filmuletul in romana.

PLANTELE:
bIBLIA MENTIONEAZA MAI MULT DE 250 PLANTE,DOAR IN vt.Oameni de renume(Plutarco,Platon,Aristotel) au avut studii pline de erori.Timp de sute de ani,plantele au fost clasificate prin sistemul liniar al florilor pe care le produceau.Totusi,acest sistem a fost scos din vedere de mult timp si,azi,plantele sunt clasificate dupa semintele lor.In mod minunat,Moise a clasificat plantele exact asa cum celor "inteligentii" ,"oamenilor de stiinta"
le-a luat secole ca sa descopere.Oamenii de stiinta care se ocupa cu studiul plantelor considera ca:
BIBLIA NU CONTINE NICI O EROARE IN ACEASTA ARIE!
Vechi 20.12.2009, 13:54:19
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
Sfantul Nectarie vindeca aceasta boala,sunt numeroase marturii.
Si cati dintre aia care se roaga la Sf. Nectarie NU se vindeca? Ce va mai place selectia observationala.
Deci dzeu e incapabil, asa ca a delegat catre Nectarie. Am inteles. Diviziunea muncii.

Citat:
Cred ca nu faci diferenta dintre minune si magie(care este necurata si poate duce la moarte).
Diferenta e creata doar de criteriile tale. Daca folosesti dublu - standard, e normal ca nu e acelasi lucru. De Lord of the Rings nu ai zis nimic.

Citat:
atunci dc aperi acea carte?
Nu am ce sa apar. Am zis doar ca durerea aia de cap vine din alte cauze, in afara de mesajele subliminale. In general, copiii nu trebuie expusi la lucruri peste capacitatea lor de intelegere, mai ales la varsta la care nu pot face diferenta intre ireal/metafora/alegorie si concepte reale.

Citat:
Daca un om lucreaza cu spirite necurate,automat crede si in Dumnezeu,dar a ales opusul.Tu,de exemplu,nu crezi nici in magie,pt ca nu crezi in Biblie.
Automat. Stii tu. Ia zi, cat magicieni sau vrajitori cunosti?
Nu mai fa presupuneri despre mine, te rog. In biblie nu cred pentru ca e evident oricui care gandeste critic ca e o colectie de mituri ale unor popoare primitive. VT mai ales. Despre magie nu am o parere, pentru ca nu am studiat subiectul.

Citat:
De cine crezi ca sunt puse?de anti-crestini.De ce?Pt ca ei cred in Biblie ,dar au ales opusul,cum am zis.Mai bine ingrijoreaza-te de alea pt copii.Se uita la desene Disney,tu zici ca sunt inocente,si de unde!
Dublu standard din nou. Harry Potter e rau, desenele Dinsey sunt rele, dar ora de religie, unde i se spuna ca daca nu e cuminte, il calca masina (ca asa vrea dzeu) e buna.

Citat:
Corect,tu Il vorbesti de rau si,totusi,vad ca nu ai fost pedepsit inca.
Ori nu il intereseaza, ori nu exista.

Citat:
Hai,NU MAI SPUNE!Oamenii de la tara ,inainte,nu luau medicamente,nici pasta de dinti nu aveau(se spalau cu sare) si mancau doar legume NATURALE si erau MULT mai sanatosi decat in ziua de azi si aveau viata lunga.
Asta e un mit. Stiu ca idealizam viata de la tara, dar e un mit. Ai datele la indemana, dar alegi sa le ignori, pentru a nu modifica un mit drag tie. Uite link aici, mi-a luat 10 secunde sa il gasesc:

http://en.wikipedia.org/wiki/Life_ex...tion_over_time

Pe scurt: durata de viata medie in 1900: 30 - 45 ani
durata de viata medie in prezent: 66.57 ani

Acum stiu ca miturile de orice fel iti sunt dragi, si informatia obiectiva iti e dusman, dar foloseste internetul ala si la altceva decat vanatoare de masoni.

Citat:
PC-ul a fost creat de evrei,care au bagat si subliminale,pt informatia ta.Studiaza despre nr de la baza calculatoarelor.De unde crezi ca l-au luat?De la Solomon.
Alta tampenie. PC-ul nu a fost inventat de un om, ci e rezultatul a mai mult cercetari, intreprinse de oameni de stiinta diferiti. Cred ca daca ai in plan sa mergi la picnic intr-o duminica, si te trezesti dimineata si vezi ca ploua, tot evreii sunt de vina. Penibil.

Citat:
Daca au fost in stare sa descopere medicamente,nu inseamna ca sunt INFAILIBILI.Te increzi intr-un om.
Nu ma incred intr-un om, ci intr-un sistem. Care nu e infailibil, dar care da rezultate. Crestinismul se bazeaza si el pe un sistem.Hranit din credulitate, frica (de iad) si lipsa de respect de sine (sunt nascut pacatos).

Citat:
Cat despre cei din Egipt,citeste contextul.In al doilea rand,ai uitat sa spui ca DUMNEZEU LE-A ZIS CE PEDEPSE LE VA ADUCE DACA NU-L VOR LASA PE MOISE SA PLECE.
Omnipotent, dar nu gaseste alta solutie in afara de genocid. Am inteles.

Citat:
AHA,deci,cand va convine,Darwin e o autoritate in domeniu,ca s-a gandit el la evolutie.Cand a devenit crestin,BRUSC,nu-i mai recunoasteti autoritatea.
Nu ai inteles. Teoria evolutiei nu e validata de Darwin, ca persoana, ci de dovezile adunate in favoarea ei. Daca Darwin ar fi spus pe patul de moarte ca a gresit (ceea ce nu s-a intamplat, dar sustinatorii creationismului nu au o problema in a minti) asta nu ar fi sters dovezile care sustineau in acel moment teoria. Mai mult, dovezile in favoarea evolutiei sunt infinit mai multe acum decat la sfarsitul sec 19, cand a murit Darwin.

Deci, ca Darwin a devenit sau nu crestin, e irelevant apropo de veridicitatea teoriei evolutiei.

Citat:
Sper ca nu veti mai gasi argumente ridicole,cum ca femeia n-ar fi de stiinta.A studiat 10 ani,nu 3 zile.
Pseudostiinta. Ia cauta pe google numele faimoasei cercetatoare, si vezi cam cate rezultate gasesti pentru articole publicate pe plan mondial.

Nu mai zic ca articolul are cateva greseli flagrante, dar am pierdut destul timp pe aici ca sa le mai explic si pe alea.

Citat:
Ia explicati voi.
De ce nimeni nu s-a imbolnavit pana acum ,din cauza ca,la Sfanta Impartasanie,toti folosesc,de ani intregi,aceeasi lingurita?
Dati-mi o explicatie pe placul vostru.
Pentru ca daca se imbolnavesc la o zi dupa ce merg la biserica, nu vor pune imbolnavirea pe baza linguritei. Cu alte cuvinte, nu e ca nu se imbolnavesc, ci ca prefera sa creada ca au luat-o din autobuz/tramvai/aiurea.
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.
Reply With Quote
Vechi 20.12.2009, 13:57:47
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
Oamenii de stiinta au investit o avere in investigatii,dar,pana acum,nu au descoperit nici un ingredient care sa nu poata fi gasit in tarana.
Recent,au declarata ca e posibil sa nu fie departe de adevar acest verset.(nu ca nu e departe,ci e chiar adevarul).
Daca pana acum aveam doar impresia ca imi pierd timpul discutand cu tine, acum sunt sigur.

Nu ai idee ce inseamna stiinta (sau oamenii de stiinta) si cum lucreaza ea, logica sau argument. Mai mult, conceptul de dovada iti e strain total.

Comunicarea cu tine sau cu un surdo - mut e exact acelasi lucru.Macar cu un surdo - mut exista speranta ca ne-am putea intelege prin desene.

O zi buna. Am incheiat aici.
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.
Reply With Quote
Vechi 20.12.2009, 13:59:13
Ioana-Andreea's Avatar
Senior Member

Implicit

CODUL DE LEGI:
Legile lui Moise formeaza baza sistemelor legale utilizate azi,in toate tarile libere.

Legile medicale date de Moise erau f avansate pt acea epoca.Daca se compara credintele si obiceiurile [SIZE=3][COLOR=#000000][SIZE=2][COLOR=black]egiptenilor si a babilonienilor cu cele ale evreilor,ne dam seama de cat de avansata e Fiinta care le-a dat acele legi.
Leviticul mentioneaza o lista de animale,pasari,pesti si insecte care nu trebuie mancate.Acum aprox 100 de ani,s-a descoperit ca multe boli sunt cauzate de germenii propagati prin contactul cu o persoana in contact cu cea care e bolnava.Acum se stie ca animalele interzise de Dumnezeu sunt predispuse la infectii parazitare si este sigura consumarea lor doar daca au fost alimentati bine inainte si bine gatiti.
[/COLOR][/SIZE]
[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=#000000][SIZE=2][COLOR=black]Mai mult!Ciclul digestiv al acestor animale,pe care Biblia le numeste "necurate",e insuficient pt a distruge impuritatile parazitare inainte ca mancarea consumata sa se devina carne.…
[/COLOR][/SIZE]
[/COLOR][/SIZE]

[SIZE=3][COLOR=#000000][SIZE=2][COLOR=black]Animalele recomandate de Dumnezeu sunt,toate,considerate de stiinta moderna,ca cele mai sigure si medical recomnadabile.Insectele recomandate de El inca sunt consumate in anumite regiuni. [/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE]
Vechi 20.12.2009, 14:01:44
Ioana-Andreea's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Dublu standard din nou. Harry Potter e rau, desenele Dinsey sunt rele, dar ora de religie, unde i se spuna ca daca nu e cuminte, il calca masina (ca asa vrea dzeu) e buna.
ha ha ha
Nu stiu dc am impresia ca asta am auzit-o acum vreo 3 ani,pe la TV.Nu e o experienta de a ta.Mie nu mi-a spus nimeni asa ceva la ora de religie.Schimba profesorul.Dar ai luat si tu ce ai vazut la stiri.
Vechi 20.12.2009, 14:04:12
Ioana-Andreea's Avatar
Senior Member

Implicit

AGRICULTURA:
In cap. 25 din Levitic,s-a decretat ca pamanturile cultivate treb. sa s eodihneasca al 7lea an.
Agricultura moderna stie ca aceasta a fost o masura mai mult decat adecvata.Dupa un an de odihna,pamantul era odihnit si pregatit sa produca.Cand nu se ia aceasta masura,pamantul nu mai produce.Acest lucru e mai evident in marile plantatii.
Vechi 20.12.2009, 14:11:32
Ioana-Andreea's Avatar
Senior Member

Implicit

LEGEA CAUZA-EFECT:

[SIZE=3][COLOR=#000000][SIZE=2][COLOR=black]Dumnezeu a creat(cauza) Creatia(efectul),de unde rezulta ca Dumnezeu e mai mare decat Creatia.[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=#000000][SIZE=2][COLOR=black]Daca din "Bang-Bang" a aparut inteligenta,asta inseamna,prin lege,ca a trebuit sa fie mai inteligenta cauza exploziei decat efectul ei,adica decat noi.[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE]

LEGEA TERMODINAMICII:
[SIZE=3][COLOR=#000000][SIZE=2][COLOR=black]"S-au temrinat cerul si pamantul si toata armata lor".
"Creatia Lui era terminata de la inceputul lumii.(Evrei 4:3).
Adica,nimic nu a fost adaugat Universului,din moment ce totul a fost "terminat" in momentul originii.
Registrele istorice arata ca omul nu a luat in seama niciodata acest lucru,se credea ca exista o creatie continua de fiinte si disparitia altora ducea la neant.In sec 19,Einstein a formulat Legile Termodinamicii:
[/COLOR][/SIZE]
[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=#000000][SIZE=2][COLOR=black]Prima lege stabileste faptul ca energia nu poate fi nici creata,nici distrusa.[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=#000000][SIZE=2][COLOR=black]Universul functioneaza cu aceeasi materie si cu aceeasi energie cu care a aparut.Aceasta lege e cea mai importanta,din toata fizica.[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][SIZE=3][COLOR=#000000][SIZE=2][COLOR=black]
[/COLOR][/SIZE]
[/COLOR][/SIZE]

Biblia,atat de atacata,e aceeasi care,acum mii de ani,a spus acest mare adevar.
[SIZE=3][COLOR=#000000][SIZE=2][COLOR=black] [/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=#000000][SIZE=2][COLOR=black]
[/COLOR][/SIZE]
[/COLOR][/SIZE]
Vechi 20.12.2009, 14:25:54
Ioana-Andreea's Avatar
Senior Member

Implicit

A DOUA LEGE A TERMODINAMICII:

[SIZE=3][COLOR=#000000][SIZE=2][COLOR=black]Evrei 1:10-11[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=#000000][SIZE=2][COLOR=black]"Tu,Doamne,la inceput ai facut pamantul,cerul si sunt opera mainilor Tale.Ele vor disparea,dar Tu ramai;si toate vor imbatrani" Facerea. 3, Isaía 51, Psalmi 102:25-26 Romani 8:20-22. [/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=#000000][SIZE=2][COLOR=black]Cu alte cuvinte,materia se va descompune,cu trecerea timpului. [/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=#000000][SIZE=2][COLOR=black]Acest fapt e dovedit de a 2a lege a termodinamicii.[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE]

UNIVERSUL A FOST CREAT DIN LUCRURI INVIZIBILE:

[SIZE=3][COLOR=#000000][SIZE=2][COLOR=black]iN eVREI 11:3,CITIM:"dIN CREDINTA,INTELEGEM CA UNIVERSUL A FOST CREAt prin cuvantul lui Dumnezeu,astfel incat lucrurile care se vad au fost facute din cele ce nu se vad")Vezi si Coloseni 1:17,Neemia 9:6).[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=#000000][SIZE=2][COLOR=black]Cuvantul "lucruri" e folosit,in greaca,pt a descrie "cel mai elementar,cel mai mic,partile de baza ale unei entitati".Aceste versete ne invata ca toate lucrurile se mentin si se sustin prin puterea inerenta pusa in ele.
[/COLOR][/SIZE]
[/COLOR][/SIZE]

[SIZE=3][COLOR=#000000][SIZE=2][COLOR=black]Materia universului,in starea cea mai bazica,nu e fizica,ci din lucruri invizibile.Timp de multi ani,oamenii de stiinta au crezut ca Universul a fost creat din lucruri vizibile si ca acestea puteau fi explicate prin legi mecanice sau alte modele.
[/COLOR][/SIZE]
[/COLOR][/SIZE]

[SIZE=3][COLOR=#000000][SIZE=2][COLOR=black]In sec 20,a avut loc o explozie de cunostiinte(vezi Daniel 12:4) si s-a descoperit o mica galaxie de particule,invartindu-se in jurul unui nucleu. [/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=#000000][SIZE=2][COLOR=black]Distanta dintre aceste partidule este ,aprox,aceeasi distanta de la pamant la soare!In alte cuvinte,atomul,in maj,e compus din spatiu si materia e compusa din atomi.Adica omul,in maj,e compus din spatiu(substante ne-fizice)![/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=#000000][SIZE=2][COLOR=black]Materia dintr-un corp uman,e ,de fapt,MAI MICA DECAT URECHEA UNUI AC![/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=#000000][SIZE=2][COLOR=black]Stiinta a recunoscut ca nimic nu e fizic,tangibil,ci ENERGIE![/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE]

[SIZE=3][COLOR=#000000][SIZE=2][COLOR=black]"Hristos e imaginea vizibila a lui Dumnezeu,Care e invizibil;e Fiul lui Unul-Nascut,anterior a toata creatia.In El,Dumnezeu a creat tot ce e in cer si pe pamant,ceea ce e vizibil si ceea ce e invizibil,ca fiintele spirituale,care au autoritate,putere si ......Totul a fost creat prin El si pentru El.Hristos exista dinainte de toate si,prin El,totul se mentine in ordine".[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE]

Doar versetul asta,comparat cu Legile termdinamicii,ar trebui sa fie motiv pt a ingenunchea si a zice:
[SIZE=3][COLOR=#000000][SIZE=2][COLOR=black]Doamen,mi-am dat seama ca am pacatuit inaintea Ta.Acum,cred ca Biblia e Cuvantul Tau,ca Iisus e Fiul Tau,ca a murit pt pacatele mele,pe Cruce si ca a inviat,dupa 3 zile.De acum inainte,nu voi mai pacatui si voi merge pe drumul oferit de Hristos.
In numele lui Iisus!Amin! [/COLOR][/SIZE]
[/COLOR][/SIZE]
Vechi 20.12.2009, 14:41:37
Ioana-Andreea's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Deci dzeu e incapabil, asa ca a delegat catre Nectarie. Am inteles. Diviziunea muncii.
Minunile sfintilor sunt date de El.Si ce,ti se pare ca nu e la indemana oricui sa i se roage?
Iti cere cumva bani,ca medicii?

Citat:
Ori nu il intereseaza, ori nu exista.
E milostiv.

Citat:
Si ti se pare mai rau sa fie cuminte,decat sa ii manipuleze prin reclame si desene?Prof le spune direct,nu se ascunde in spatele unor printese,ca sa-i faca sa devina dependenti de cine stie ce mesaje baga ei.
Ma refer la mesajele subliminale anti-crestine,bineinteles,nu la cele de genul "cumpara produsul asta".

Lasa statisticile,ca oamenii de la tara nu obisnuiesc sa se duca la doctor anual,ca cei de la oras.Nici nu mananca chips-uri si alte prostii atat de mult ca noi.Au legume in curte.
Mai bine cauta statistici dintre mediul rural si cel urban,nu asa.
Sa vezi ca si fara doctori si sunt mai sanatosi.
Citat:
Acum stiu ca miturile de orice fel iti sunt dragi, si informatia obiectiva iti e dusman, dar foloseste internetul ala si la altceva decat vanatoare de masoni.
Nu ai tu raportul de la internet sa vezi pe ce site-uri intru eu.

Citat:
Alta tampenie. PC-ul nu a fost inventat de un om, ci e rezultatul a mai mult cercetari, intreprinse de oameni de stiinta diferiti. Cred ca daca ai in plan sa mergi la picnic intr-o duminica, si te trezesti dimineata si vezi ca ploua, tot evreii sunt de vina. Penibil.
REPET,studiaza despre nr de baza al calculatorului si subliminalele de la microsoft.E youtube-ul plin.

Citat:
Omnipotent, dar nu gaseste alta solutie in afara de genocid. Am inteles.

a nu putea=a nu fi capabil
a NU VREA=a nu dori
a NU VOI nu este egal cu A NU PUTEA.

Citat:
Pentru ca daca se imbolnavesc la o zi dupa ce merg la biserica, nu vor pune imbolnavirea pe baza linguritei. Cu alte cuvinte, nu e ca nu se imbolnavesc, ci ca prefera sa creada ca au luat-o din autobuz/tramvai/aiurea.
ce raspuns "argumentat".Oi fi fost ascuns prin casele lor si i-ai auzit ce comentau.

Foarte bine ai zis ca sa ne oprim.Si eu vroiam,dar am hotarat sa traduc si dovezile astea.Tu ai venit pt dovezi si ti le-am dat;ca nu le crezi,e altceva.Oricum,nu am de ce sa-ti dau eu tie dovezi.Le vrei,cauta-le.
Daca stiinta a descoperit acum atomii,nu inseamna ca ii stia dintotdeauna,dar Biblia a vb de ei.Te gandesti la stiinta moderna si uiti cate greseli au facut,pe parcursul anilor.
De fapt,nici nu ai cum sa crezi.Tu ai accepta ca dovada urmatorul lucru:o lume ideala,nimeni sa nu sufere.Cat timp oamenii vor pacatui,asa ceva nu va fi posibil!Trist este ca tu vrei o lume ideala,dar,departandu-te de la credinta,probabil nu o vei obtine pe cea ideala(adica Imparatia Cerurilor).Asa,nu o sa ai nici una din cele 2 lumi.Sper sa iti vina credinta,intr-o zi.
Pt mine,ai spus tot atunci cand ai zis "daca nu vezi cum functioneaza electricitatea,nu inseamna ca nu exista si nu conteaza daca tu crezi sau nu".Diferenta e ca electricitatii nici nu ii pasa daca tu crezi ca ea exista(nici n-are cum),dar lui Dumnezeu ii pasa.
Vechi 20.12.2009, 14:48:48
Ioana-Andreea's Avatar
Senior Member

Implicit

http://www.youtube.com/watch?v=3-OPX64y2NE

http://www.youtube.com/watch?v=-BRjq...eature=related

Last edited by Ioana-Andreea; 20.12.2009 at 15:01:03.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Parerea mea... iustin10 Generalitati 22 20.09.2010 11:18:01
parerea mea luciamanta Despre Biserica Ortodoxa in general 13 26.06.2010 22:52:17
parerea dumneavoastra Anamaria_anca Generalitati 12 11.03.2010 18:57:39
PAREREA VOASTRA ! cristiboss56 Botezul 51 20.08.2008 16:51:03
spuneti-va parerea alexa.oni Generalitati 12 06.01.2008 15:40:38