![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Sophia, intotdeauna am crezut ca esti tanara, proaspat casatorita si plina de curiozitate..
de aceea mi-am permis sa dau sfaturi. Care sfaturi au fost uneori aiurea. Acum ca ai dat detalii despre tine inteleg ca nu te cunosc, nu sunt in locul tau, nu stiu cum as gandi in locul tau. Iarta-ma. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Prin spovedanie se iarta pacatele, dar si prin impartasanie. Pacatele mici, zilnice, din fiecare secunda. Si ni se da si puterea de a lupta impotriva lor. Ajunge sa recitim rugaciunile de pregatire.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dimpotriva, sfantul Nicodim Aghioritul in cartea pe care o cita si AnaMaria mai sus spune sa ne rugam de preoti si sa-i batem la cap sa ne lase sa ne impartasim. Oricum, nu as vrea sa fiu acuzata de mandrie si spirit de razmerita. Eu am inceput sa ma impartasesc des si cu spovedanie nu de fiecare data pentru ca asa m-a sfatuit parintele duhovnic, pentru care am admiratie si respect si de la care am invatat multe lucruri.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si, da, cred ca poti sa nu te duci la impartasanie, chiar daca ai binecuvantare.. daca iti amintesti lucruri grave nemarturisite, daca te superi pe cineva, daca... in primul rand trebuie sa ne cercetam pe noi insine. (Poate fi si extrema cealalta, in care sa-ti fie frica sa te apropii.. dar cred ca este o atitudine mai buna, totusi). |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar de ce nu este o intrebare cinstita? Parintele este foc si para impotriva celor care spun ca se poate impartasanie fara spovedanie de fiecare data, ne considera cuviosi cu ghilimele.. dar sfintia sa face lucrul asta, si nu cred ca vrea sa spuna ca este mai putin pacatos decat oricare dintre noi. Daca nu acesta este motivul, sa ne explice totusi de ce nu este valabila si pentru preot aceasta cerinta.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu nu cred ca esti o pacatoasa pentru ca faci dragoste in sarbatoare.Cred ca important este ca va iubiti,lucru destul de rar in casnicie,dupa un numar de ani.....Parintele Cleopa recomanda ca sa se uneasca trupeste martea si joia,nu in posturi sau in sarbatori.asta este o rigoare ,dar daca se incalca acest lucru nu este o greseala atat de mare.doar in ziua in care te impartasesti sa nu te unesti trupeste,asta cred ca ar fi o greseala. Nu trebuie sa te consideri pacatoasa ca faci dragoste in sarbatori,dar totusi trebuie sa precizez un lucru: atunci cand vei putea sa aplici rigoarea parintelui Cleopa,deja e o treapta noua.Nu mai vorbesc de cei care dupa un timp traiesc ca un frate si sora,dar acestia sunt ascunsi si foarte putini.Caci ce mai este o virtute daca o dai pe fata? In concluzie,din cate stiu eu Biserica este destul de toleranta in aceasta privinta,fiind un subiect sensibil si tratat ca atare. |
|
|||
|
|||
![]()
Noi cerem tot mai putin de la noi insine, dar tot mai mult de la Dumnezeu. E si normal, ca doar a scazut credinta, dar ne credem mari credinciosi. Uitam ca nu putem sluji la doi stapani.
Cand cineva se considera fara de pacat, chiar si numai gandul acesta ar trebui sa fie un mare semnal de alarma! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Post de bucate sau post de pacate...??? | geo.nektarios | Pocainta | 160 | 19.03.2016 13:34:53 |
Icoana Mantuitorului nu se mai saruta daca te-ai impartasit? | Heurtebise | Impartasania (Taina Euharistiei) | 23 | 06.05.2011 12:32:42 |
MITROPOLITUL CORNEANU S-A IMPARTASIT CU CATOLICII | orthodoxis | Stiri, actualitati, anunturi | 3 | 28.05.2008 15:37:58 |
Sarbatori fericite! | ancah | Generalitati | 57 | 01.01.2008 21:49:47 |
Slujba post Craciun | motiff | Generalitati | 1 | 20.11.2006 12:18:10 |
|