![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Pe nimeni.Pentru mine toti se trag din aceiasi mama si acelasi tata.
Tatal minciunii si mama prostitutiei politice. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iar tăcerea ta ce poate să însemne, decât înțelepciune. Și sigur că va părea o prostie, în contextul postării mele. Va părea doar, însă nu va fi. Dar dacă treci peste amărâta mea cugetare și iei alte repere, mai de Doamne-ajută, nu va mai părea o prostie ci va părea ceva cu scaun la cap, cum scrii de obicei. Acum e momentul să spun că regret intervenția mea. Nu mă pricep la politică, nu mă mai preocupă de pe vremea când eram consilier la PL-AT. Adică de exact 25 ani. Astăzi mai degrabă mă miră că noi creștinii, care avem atâtea lucruri creștinești de învățat și de împărtășit, iată că ne chinuim tocmai cu politica. Credem că e mare lucru să chibzuim bine pe cine alegem. Depunem energie și consumăm tot fitilu cugetării cu politichia. Așa să fie bine? Asta-i treaba noastră? Eu tot mai visez, ca un romantic, vremea când creștinii își vor vedea de singura politică creștinească: a lui Dumnezeu. Restul e treaba lumii și a celor din Biserică însărcinați să cultive relațiile cu Statul și cu toată puterea lumească. Duhul lumii și duhul politichiei, ce folos ne pot aduce? Eu tot caut unul dar nu găsesc decât prilej de neliniște și distragerea gândului de la cele cu adevărat folositoare. Îmi cer iertare pentru opinie, aș fi vrut să fiu mai în ton cu interesul arătat pe topic, dar nu pot. N-o să mai revin. Înțelepciune la urne, tuturor! |
|
||||
|
||||
![]()
Pentru ce să-ți ceri iertare? Bun lucru ai făcut, arătând resorturile lăuntrice, felul în care funcționează politica din perspectiva alegătorului și a alesului.
Dar și mai bun pentru că vrei să ne tragi mai sus. Ca și intervenția mai veche a lui cristiboss. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Monica Macovei, ATAC dur la adresa bisericii ortodoxe și a guvernului. De ce nu este de acord ca religia să fie predată în școli Europarlamentarul Monica Macovei s-a întâlnit, în această dimineață, cu mai mulți oameni de cultură din Timișoara cu care a discutat despre problemele existente în societatea românească. Educația a reprezentat primul punct de discuție, europarlamentarul nu a ratat ocazia de a-l ataca pe premierul Victor Ponta și a comentat că “e greu să le ceri studenților să nu copieze, când avem un premier plagiator”. Provocată de un profesor de la Universitate Politehnica din Timișoara să-și exprime punctul de vedere cu privire la faptul că în școli se predă religia, Monica Macovei a precizat că “religia nu are ce căuta în școli, ci istoria religiilor ar trebui să fie introdusă. Lasă copilul să-și aleagă singur religia și dă-i istoria religiilor, care reprezintă de fapt istoria umanității, e multă cultură generală acolo”. Nu a lipsit de la eveniment și Marius Giura, organizatorul Festivalului de Jazz de la Gărâna, care s-a plâns de faptul că, în acest an, ministrul Culturii, Kelemen Hunor, nu i-a mai finanțat proiectul. Monica Macovei s-a arătat indignată de faptul că evenimentele culturale importante nu sunt finanțate și l-a învățat pe Marius Giura ce să spună atunci când va mai fi refuzat de guvernanți. “Săptămânal, din fondul de rezervă se dau bani pentru biserici, pentru asta sunt bani. “Dacă aveți bani pentru biserici, dați și pentru cultură”, așa trebuie să le spuneți guvernanților când veți mai fi refuzat. Bani sunt, există acest fond de rezervă care ar trebui folosit atunci când este nevoie, în caz de calamități, inundații, etc, dar 90 % din acești bani s-au dus la biserici. Mai bine s-ar da acești bani căminelor de bătrâni”, a explicat Monica Macovei. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu vad de ce Iohannis ar fi altfel, ca doar tot de acelasi neam este. Sangele, apa nu se face, nu am decat dispret pentru astfel de escroci. |
|
||||
|
||||
![]()
Nu sunt de acord cu ce spune/face MM în proporție de 100%. Dar sunt în destul de multe.
Spre exemplu, cred că Biserica ar trebui să nu depindă financiar de factorii politici. Și, în general, să nu depindă în vreun fel de stat, să nu fie condiționată de el. Președintele să nu aibă niciun rol în alegerea patriarhului, spre exemplu. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu ne intereseaza musulmanii, noi vorbim de crestini aici.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu cred ca istoria religiilor ar trebui sa fie introdusa in ora de istorie, iar ora de relgie scoasa de tot din scoli. Pana la urma, cea mai buna educatie religioasa nu o primeste copilul la scoala, ci acasa, si la biserica. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iar pe de altă parte, noi românii, dintr-un singur neam, suntem toți la fel? |