![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cunosc bine slujbele bisericii (vsovi nu a spus ca nu le-as cunosate cu "murdar" insinuati), dar nici una nu prevede privare de mancare (numai post - adica act voluntar) sau legare pe "lemne incrucisate", cu prosoape in gura etc. Dumneata contestand deciziile in "cazul Tanacu", luate, printre altele, pentru a nu crea un precedent periculor, contesti decizia BOR! Si nu ma mai intreb de ce, Mihai. |
|
|||
|
|||
![]()
Bine ca am ieshit din filme shi naluciri pripite shi am ajuns in realitatea cu Dumnezeu care vorbeshte de la sine cu care suntem totzi deacord,
ei au vrut s-o ajute dar probabil necunoscand nici ei prea bine practica manastireasca, practica medicala, au greshit in felul lor de a incerca sa-i ajute pe cei doi fratzi ce au ajuns in manastire fiind orfani.... deci ma bucur Mirean ca macar am ajuns la o concluzie comuna pe care shi eu o dezaprob: -legarea de lemne shi legarea in general este interzisa, dar uneori n-ai ce-i face, le mai pui catushe infractorilor shi ii legi pe cei ieshitzi temporar din mintzi daca au facut rau, deci daca sunt pe cale sa faca altele shi mai shi, asta face organele statului, asta fac institutziile, asta fac cetatzenii publici daca incepi sa faci scandal sau ceva rau intre ei, dar eu nici cu asta nu-s deacord ci binearfi daca nimeni nu ar lega pe nimeni, ci sa ne rezumam la a lega shi dezlaga de pacate shi a alunga dracii din noi shi din vazduhuri cum ne-a cerut Hristos -la fel nu este voie sa obligi pe nimeni la post cum scriu shi scripturile, ca zice ca cine nu mananaca sa nu osandeasca pe cel ce mananca shi cine mananca sa nu osandeasca pe cel ce nu mananca deoarece shi cel ce mananca shi cel ce nu mananca pentru Hristos o fac -iar cu astuparea gurii bolnavei cu un fular sau patura sau carpa este intradevar o gresheala dureroasa deoarece chiar daca ar fi urlat shi ar fi deranjat toata manastirea a zis Dumnezeu ca sa nu astupi gura omului cu bolovan, sa nu pui piatra peste gura omului, sa nu-i pui! dar atunci unui bolnav in dureri care striga de durere shi din ieshirea din mintzi in mod necontrolat?! ci fiecare se straduie sa-shi infraneze limba prin buna cuviintza pe care o are sau ceva de genul asta... dar trebuie sa certzi dracul din ea sau din vazduh care chinuie persoana in cauza deci ramane sa se pronuntze justitzia in final de modul cum au vrut s-o ajute, modul lor lipsit de "inima" caci ascultand au ascultat lipsitzi de Har pare-se fiind in lipsa de invatzatura deci mie imi pare ca au ascultat necanonic chiar daca bine intentzionatzi shi ingaduitori shi primitori de straini, deci ce li se poate reprosha este doar felul cum au incercat sa-l ajute pe aproapele lor shi probabil practica lor de a face pentru orice moliftele netzinand seama de canoane care prevad pentru orice indracit sau presupus indracit inshtiintzarea ierarhului locului, dar shi aici se poate veni cu argumentul necesitatzii intrucat ea era in criza de posedare-epilepsie... iar moliftele sunt rugaciuni deci nimic dureros din parte preotului sau a bisericii dar dureros din partea duhului rau.... dar nu e vorba ca au supus-o la nici un ritual de exorcizare cum sustzine cozia sau presa caci ce au aplicat ei era o masura medicala dupa cum au vazut la spital de unde au luat-o maicile, deci seara cand a apucat-o criza ei au repetat ce au vazut ca shi un tratament, legare de maini shi de picioare, de pat sau cu camashe de fortza, deci imobilizare in schimb ceea ce au greshit a fost ca n-au hranit-o deshi a cerut de mancare shi i-au acoperit gura sa nu faca zgomote... lucruri care au innabushit-o, au consumat-o shi au vlaguit-o ducand-o in starea respectiva de leshin sau de slabiciune maxima foarte rapid din cauza consumului fizic shi sufletesc datorat crizelor shi spasmelor... dar shi medicii au aplicat protocoalele respective in mod nociv suprasolicitand inima cu prea multe injectzii cu adrenalina in inima shi cum adrenalina produce contractzii musculare shi este un drog al stresului, al fricii, daca depasheshti doza cum a fost acest caz, il duci pe bolnav in stare de fibrilatzie, shi il pierzi deshi vrei defapt sa-l salvezi..... ca daca ar fi fost deja moarta nu se mai aplica nici un protocol ca doar sunt semne medicale care arata instaurarea mortzii asupra trupului respectiv shi nu se aplica nimic unui mort.... deci nu este vorba de nici un omor, nici ca intentzie shi nici ca shi premeditare sau involuntar ca nici unii nu au facut lucruri clare care sa fi instaurat moartea ci doar pot fi acuzatzi de malpraxis care in lungul shir de evenimente: spital-manastire-spital s-a soldat cu moartea Irinei Cornici... deci a fost supusa unor tratamente medicale cu preponderentza dar shi amestecate cu post obligator shi imobilizare shi acoperire cu fular sau patura peste gura, shi apoi adrenalina in exces lucruri care toate au dus la moartea prematura.... iar preotul Corogeanu eventual trebuia sa fie mai bine lamurit de practica manastireasca creshtin-ortodoxa deoarece se pare ca moliftele erau folosite prea mult pentru orice lucru fara shtirea ierarhului locului in caz de demonizare asha cum prevad sfintele canoane transformandu-se intr-un loc cu "faima" ca acolo se scot dracii deci din manastire se transformase in loc cu minuni de tipul exorcizarilor ca sa mearga vestea, deci sa zicem ca a fost o neascultare canonica de a inshtiintza ierarhul locului pentru orice caz de demonizare, dar shi aici este posibil a aplica masura necesitatzii cand lucrurile devin violente, deci in caz de necesitate imi pare se poate face rugaciunea shi moliftele sfiintzilor.... astfel ca acest Parinte a primit pedeapsa de la ierarhi pe motivul neascultarii, intrucat nici nu s-a prezentat cand a fost chemat, dar el totushi shi-a cerut iertare publica shi prin TV fatza de maimarii sai avand prin aceasta circumstantze intrucat se intzelege mai ales neavand la baza studiile teologice complete ca nu era chiar in tema cu ierarhia shi ascultarea Bisericeasca cu atat mai mult cu cat manastirea era o ashezare pierduta prin pustiul salbaticiei shi nimeni nu o prea frecventa in afara de catziva sateni, fiind complet intr-o saracie lucie.... deci facea shi el ce shtia shi cum citea fara lumina, fara curent, fara telefon, fara poshta, fara ajutor shi astfel nu-i nici-o mirare ca felul cum a oferit ajutorul nu a fost unul Dumnezeiesc ci asha cum a reushit, dar macar el a incercat sa ofere acel ajutor cand multzi altzii se straduie sa doar sa te jupoaie oricat ai fi de sarac shi de bolnav.... bine ar fi totushi cand oferim ajutor sa nu il oferim dupa mintea noastra ci dupa invatzatura pe care o avem in noi, dar implicandu-ne shi inima ca daca aplicau doar legea shi proorocii, adica sa faci aproapelui ceea ce ai vrea sa tzi se faca tzie deja nu se mai intampla nimic rau, ca nimeni nu ar vrea sa fie legat shi supus la infometare shi acoperita gura shi sa fie supus ca shi un cobai la a imita pe el ce fac medicii prin spitale sau politzia cu infractorii... deci legea shi proorocii ar fi fost deajuns "Asha cum ai vrea sa itzi faca altzii tzie, aia shi asha sa le faci tu lor" ceva de genul asta ca asha a sintetizat Hristos porunca din Legea shi proorocii deci bine ca am ajuns la lumina adevarului fara sa osandim shi fara sa specula pe spatele nenorocitzilor tot felul de naluciri shi interpretari cum vedem noi prin filmele horor, tot felul de grozavii shi imaginatzii ale barfelor lumeshti.... frate cozia, dumneata chiar ai mentalitate de musulman occidental... asha ca vezi cu cine te imprieteneshti ca s-ar putea fara sa shtii shi fara sa-tzi dai seama sa incepi sa ai astfel de feluri de a gandi shi osandi shi ... pana la uram de a pedepsi raul cu rau... ???:(:( dar multzumesc de complimente cu imaturitatea shi puerilitatea shi infantilismul deoarece asta ne shi cere Hristos, caci cine este copil acela are parintzi shi asculta de ei sau macar se straduie, pe cand cel ce a devenit matur, cine a serbat majoratul, ala deja nu mai asculta decat de el insushi sau de lumea lui mamaona shi a lui zmeus sau mAllaHian.... deci iata ca te-am avertizat din nou cu blandetze shi cu drag... :)???:(:( |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nici eu nu am negat bunele intentii ale lui Corogeanu, ci numai modul necanonic in care a actionat. Nu poate fi acuzat, in nici un caz, de o crima premeditata, nici macar din culpa. Incadrarea juridica a faptei sale mi se pare corecta "privare de libertate, urmata de moartea victimei". Si asta pentru ca cei de pe Ambulanta nu au putut fi dovediti de greseala (asa rezulta din autopsie - am postat rezultatele in alta parte). Cred ca dl. Corogeanu regreta, am auzit cum isi cerea iertare la OTV, insa a refuzat sa mearga in Consistoriu sau macar sa discute cu ierarhul. Asa ca scuzele sale nu au nimic canonic, ci sunt doar un exercitiu de imagine inaintea unui proces ce se anunta (asa cum s-a si dovedit) greu. Acum nu vreau sa fiu avocatul lui Cozia, dar cand spunem exorcizare ne gandim la scoaterea dracilor. Ori aici despre asta este vorba. Din ce a scris Cozia nu rezulta ca s-a referit la grozaviile care le vedem prin filme. |
|
|||
|
|||
![]() Expresia "murdar" m-am făcut că n-am citit-o, Mirean, în postarea d-tale precedentă (rogu-te, fii mai grijuliu altădată pe un forum civilizat ca acesta!), dar ceea ce-ti obiectez văd că ignori cu suprebie: dacă nu esti avocatul presei (de scandal) care a făcut valuri pe tema Tanacu, atunci de unde ti-ai alimentat înversunarea aceasta ce mă pune pe gînduri, la un ortodox cum te declari? Vinovătia slujitorilor lui Dumnezeu din mînăstirea Tanacu nu este fată de pravilele bisericesti-mînăstiresti pe care sustii că le cunosti, asa că nu mai insist (Irina Cornici se supusese de bunăvoie acestor reguli, revenind, iarăsi si iarăsi la mînăstire, în momentele ei de luciditate!) Doar din perspectivă laică acolo a avut loc o "moarte prin înfometare" (caci si postul este, nu-i asa, din aceeasi perspectivă, "cură de slăbire"!), o "privare de libertate prin țintuire pe cruce" etc. etc. D-ta stii, însă, Mirean, la ce tratamente a fost supusă anterior pacienta Spitalului Judetean, Irina Cornici? Nu ti se pare si d-tale semnificativ că diavolul n-a putut să se atingă de viata ei pe patul spitalului, ci doar cînd a revenit în mînăstire, spovedită din nou și împărtăsită, luînd parte chiar si în starea ei de inconstientă la slujbele de dezlegare specifice maslului? Ceea ce este de adaugat la tot ce-am scris pînă acum este că părintele Corogeanu este antiecumenist si are drept modele spirituale pe parintele Cleopa si pe parintele Daniel Horga de la Calugăreni, judetul Suceava, cu care a mentinut legatura pe toată durata calvarului nedorit despre care ne dăm aici, nepriceputii de noi, cu părerea, în timp ce Judecata apartine Altcuiva... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cat despre "modele spirituale" indicate, Corogeanu, prin atitudine (cel putin ulterior evenimentului) este prea departe de modelele sale. Alaturarea numelor unor mari duhovnici, cum a fost pr, Cleopa, in acest context nu-si are rostul, mai mult: personal consider ca este o jignire. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Mi se pare grav faptul ca unei demonizate i se acorda mai multa importanta decat unui preot exorcist. Pentru a fi preot exorcist, e nevoie de mult post si de multa rugaciune. Altminteri, necuratii nu se indeparteaza de indraciti. Putini preoti mai au aceasta ravna de a se dedica trup si suflet pentru aproapele, prin post aspru si rugaciune. Si tocmai in acesti putini se loveste cu putere. Si unii se descurajeaza sa mai lupte cu fortele raului. Se implinesc prorocirile. Sfintii vor fi biruiti. Ajunge lumea sa creada ca insasi taina Sfantului Maslu este un pacat.
In loc sa se duca la preoti pentru rugaciuni, multi vor alerga la psihologi si psihiatri, vor lua medicamentele, dar diavolii nu vor iesi cu medicamente. Atatia bolavi mor datorita greselilor unor medici si nu se mai mediatizeaza atat cazurile respective. Eu nu cred ca Irina a murit numai din vina acestui preot. Mai ales de cand am aflat ca s-a realizat si un film inspirat din drama acestui preot. Insasi Ortodoxia pare a fi pusa la colt in acest film. BOR a luat vreo masura impotriva difuzarii acestui film? |
|
|||
|
|||
![]()
Asa cum exista boala de ficat sau de rinichi sau de stomac care se vindeca cu ajutorul doctorului (si a rugaciunilor, bineinteles), asa exista si boala de creier care tot cu ajutorul doctorului se vindeca. Ca si crestin trebuie sa te rogi ca Dumnezeu sa ii dea doctorului intelepcinea ca sa iti dea tratamentul de care are nevoie si sa nu faca greseli, nu ca sa faca Dumnezeu o minune si sa te vindeci fara pastile si fara doctori.
|
|
|||
|
|||
![]()
Exista multe boli pe care le pot vindeca medicii cu ajutorul lui Dumnezeu. Exista, insa, si boli pe care le pot vindeca doar preotii. Demonizatii, desi par niste bolnavi psihic se vindeca mai ales prin rugaciunile unor preoti smeriti si iubitori de nevointa. M-a impresionat in acest sens viata si rugaciunea lui Pavel, ucenicul Sfantului Antonie.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Parintele Daniel Corogeanu si filmele horror | Ekaterina | Stiri, actualitati, anunturi | 52 | 08.01.2014 09:41:56 |
Sfântul Ștefan - primul martir al Domnului Hristos | laurastifter | Craciunul - Nasterea Domnului | 15 | 28.12.2013 00:50:50 |
Noi avem nou martir | mihaiB | Stiri, actualitati, anunturi | 9 | 07.11.2012 19:51:45 |
Sfantul Maxim Marturisitorul- martir pentru dreapta credinta | georgeval | Diverse Sarbatori | 7 | 03.04.2012 00:34:34 |
CRESTINISMUL SAU BISERICA? de Sfantul Ierarh si Nou Martir Ilarion Troitki | andrei_im | Generalitati | 1 | 18.01.2010 18:30:28 |
|