Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.05.2007, 15:51:26
ancah
Guest

Implicit

In general sunt impotriva scurtimii mesajelor, tocmai pentru ca nu pot exprima tot ce vrem sa spunem.
Eu m-am adresat preventiv vitate femeilor care de acum incolo vor fi in situatia de a avorta. Inainte de a concepe copilul, chiar neintentionat, sa stea sa cugeteze: mi-ar conveni sa fac un copil? As vrea ca copilul meu sa aiba un asemenea tata?

Eu stiu ce ne invata biserica. Aceea este linia. Mai stiu ca noi gresim. Avem posibilitatea de a ne spovedi, dar nu-i pot spune unei femei insarcinate : fa ce vrei, pe mine nu mai intereseaza, esti majora. Ci ii voi aduce aminte de ceea ce e orect de facut. daca ea se hotaraste pentru avort, are posibilitatea de a se spovedi. Dar sa stie ca e un pacat si nu o simpla decizie pe care o ia.

Eu nu scriu aici ca sa acuz pe cineva, dar consider f importnt ca tinerii sa fie informati asupra naturii deciziei lor si asupra faptului ca sunt urmari la aceste avorturi, despre care voi scrie mai tarziu.

Ideea e sa ne gandim, ca suntem facut dupa chipul Domnului. Ingerul de lumina a fost gelos pe om si a cazut din inaltul cerului, ca sa fie ca si omul. Acum, satana fiind, vrea in continuare sa ne piarda si nu pierde nici o ocazie.

Cine merge in iad: in primul rand criminalii si betivii. Oare asta nu trage un semnal de alarma?
Dar cum Dumnezeu ne iubeste ne-a mai dat posibilitati de a sterge pacatul avortului prin nasterea de fii si prin botezarea si ingrijirea de copiii altora ca de ai nostri.
Poate acum, tineri fiind, nu vor intelege acest lucru, dar cu timpul vor simti nevoia de a se curati si atunci vor sti ca nu avem un Dumnezeu neiandurator ci unul iubitor.
Cu cat stim adevarul mai repede cu atat mai bine.

Ideea nu era in nic un caz ca mesajul meu sa ucida, ci sa deschida ochii. Adevarul doare, cum se spune.Doar cei aflati in necunostinta de cauza pot afirma ca biserica nu iarta.
Iertare pentru ca v-am suparat fara sa vreau.
Reply With Quote
Vechi 15.05.2007, 16:03:30
odin odin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.03.2007
Implicit

Asa este... adica asta era ideea: sa le aratam cu blandete ca exista optiuni si ca Biserica le sprijina. In caz insa de au facut, avort, critici ca cea a lui colors sunt lipsite de TACT PSIHOLOGIC. Oricum , este interesant ce zice colors pe un alt topic despre cei ce gresesc (aici nu mai e la fel de impaciuitor):

`Sunt putin convins ca te doare de Biserica lovind cu atata rautate in ceilalti semeni, si noi facem parte din aceasta Biserica. `

`Din perspectiva crestina ce faceti voi este "judecata aproapelui". Deci l-a aparat ca om care, indiferent daca a gresit, are nevoie de dragostea noastra crestineasca. Asa cum se cuvine sa o avem toti unii fata de altii. Desi te consideri "in dreptate", eu nu vad la tine nici dragoste crestineasca, nici intelegere. Nu stiu ce inseamna la tine a fi crestin, dar personal te vad inca departe, dupa felul cum o tot ironizezi. Crestin este cel care incearca din toata inima sa-i urmeze lui Hristos, nu doar care merge la biserica duminica, desi e mult si aceasta in ziua de azi.`

`Vai de mintea ta teologule ... in rest ma opresc aici. Teologia e buna daca este in duhul credintei si practicii crestine, nu ca sa discutam cuvinte sterpe despre Dumnezeu ca ecumenistii. Ar trebui sa te doara de mantuirea ta nu de pacatele altuia ... dar cine mai stie de asta? Te mai strapunge vreun fior de teama la gandul mortii, la judecata ta? Ori traiesti din inertie? ` (a-propos, anumite postari ale lui Mirean au fost sterse pt. atac la persoana.. Se pare ca asta a scapat admin-ului...:D)

`Succes teologule si mantuieste-ti sufletul, lasa osandirea aproapelui si "reformarea" Bisericii.`

Se invarte roata, colors...
Reply With Quote
Vechi 15.05.2007, 16:13:26
Sylvie Sylvie is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.03.2007
Implicit

Nu scriu pt. cele care au avortat,ci pt. cele care sunt sau vor fii insarcinate.
Nu trebuie sub nici o forma sa acceptam avortul.DUMNEZEU INGADUIE ACEST LUCRU,iar daca e mana Lui,noi NU AVEM DREPTUL SA NE INDOIM CA A FACUT-O SPRE BINELE NOSTRU.
Dumnezeu,care stie pacatele noastre SI ALE NEAMULUI NOSTRU,vrea sa NE CURETE SI SA SALVEZE totodata mai multe suflete.
Eu,chiar daca as fi ramas insarcinata printr-un viol de catre un tigan,sa presupunem,nu m-as indoi ca Dumnezeu ma va sprijini sa-l cresc,nici nu m-as indoi ca ma va curata de pacate.Cum as putea sa omor un prunc DAT MIE DE DUMNEZEU SA-L CRESC?
Oare acela nu are CHIPUL LUI DUMNEZEU...????
Reply With Quote
Vechi 15.05.2007, 16:21:33
ancah
Guest

Implicit

Odin:`Sunt putin convins ca te doare de Biserica lovind cu atata rautate in ceilalti semeni, si noi facem parte din aceasta Biserica.

Imi pare rau ca vorbesti de rautate acolo unde nu este. Tu insuti ai spus ca Asadar eu cred ca este o cruzime (chiar daca este mai crud sa fie omorat un copil).
Am ales din doua rele pe cel mai mic rau. Unde vezi rautatea?

Si apoi cate femei de 16 ani violate sunt in situatia de a avorta? Sa nu folosim acest argument si acolo unde nu e vorba de viol si unde fata mai bine ar sta acasa cu cartea in mana, pentru a-si fauri un viitor, decat sa umble cu unul si cu altul. Ar trebui sa se respecte varsta majoratului, adica 18 ani, pentru a-si lua viata in propriile maini si a face fapte de caror urmari tinerii sunt constienti.
Reply With Quote
Vechi 15.05.2007, 16:21:44
odin odin is offline
Senior Member

Implicit

Asa da, sylvie, foarte mult tact - bravos: `Nu scriu pt. cele ce au avortat...` Atat de subtil... Magistral...:D:D:D

Sa inteleg ca ai o problema cu tiganii: `chiar daca as fi ramas insarcinata printr-un viol de catre un tigan`, de parca daca ala ar fi roman sau presedintele tarii, ai fi mai putin afectata... Nici nu suntem rasisti....
Reply With Quote
Vechi 15.05.2007, 16:22:11
Sylvie Sylvie is offline
Senior Member

Implicit

Odin,VREI SA TE IGNOR,dar NU POT.PACATUL este de condamnat oricare ar fii el.
COLORS ARE DREPTATE,nu stiu ce vrei sa insinuezi...????
Vad ca urmaresti SA TE RAZBUNI...;)!Dar A CUI ESTE RAZBUNAREA...;):dozingoff::p?
Reply With Quote
Vechi 15.05.2007, 16:25:08
odin odin is offline
Senior Member

Implicit

Ancah, eram ironic la adresa lui Colors, care la alt topic m-a facut pe mine cu oua si otet ca nu stiu ce e ala crestinism si ca judec aproapele... Il citeam pe el ca sa arat cat de ipocriti pot fi unii... Ti-am dat dreptate un pic mai sus...:D

Deci, intreaba-l pe el unde vede rautatea...:p

Reply With Quote
Vechi 15.05.2007, 16:25:52
Sylvie Sylvie is offline
Senior Member

Implicit

Odin,nu sunt rasista,DAR NU AS PUTEA FACE DRAGOSTE CU UN TIGAN...:(?Tu ai putea face dr. cu o tiganca...:rolleyes:?
Reply With Quote
Vechi 15.05.2007, 16:29:07
odin odin is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Sylvie
Odin,nu sunt rasista,DAR NU AS PUTEA FACE DRAGOSTE CU UN TIGAN...:(?Tu ai putea face dr. cu o tiganca...:rolleyes:?
Era vorba de viol... nu de facut dragoste... Sau ai preferinte cand vine vorba de viol? ? Asta e tare... Hai ca o dai in barci... Si da, nu as avea o problema cu asta - as face dragoste cu o tiganca, daca ar accepta:p...
Reply With Quote
Vechi 15.05.2007, 16:36:46
ancah
Guest

Implicit

Odin:Din perspectiva crestina ce faceti voi este "judecata aproapelui

A discuta in principiu, nu poate insemna a judeca pe aproapele.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Avortul- canon de pocainta annajanette Generalitati 192 11.12.2013 21:45:32
Avortul in BC camy_d Biserica Romano-Catolica 108 04.07.2012 05:57:38
Avortul selectiv Mihnea Dragomir Stiri, actualitati, anunturi 22 04.06.2012 23:54:52
STOP avortul in Romania Floare de lotus Umanitare 9 26.04.2011 21:43:26
AVORTUL roxanica Generalitati 170 16.02.2008 23:00:39