Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.01.2010, 11:56:40
inorog
Guest

Implicit

Frate, traditia spune ca daca exista 10, Dumnezeu amana judecata. :)
Asta nu inseamna sa se lase toata lumea pe tanjeala ca or exista 10 ca asta e reteta de accelerarea osandei.
Reply With Quote
Vechi 29.01.2010, 13:23:04
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de FioreBianco Vezi mesajul
Important e sa nu vorbim mult si sa facem putin. Tot ce trebuie sa facem e sa NE RUGAM PERMANENT. Dumnezeu ne ferește de rele!!

Dat fiind faptul că noi suntem oaspeți în această viață, trebuie să veghem permanent și treptat să alungăm obiceiurile rele și nefolositoare, înlocuindu-le cu cele care aduc mulțumire interioară.

Inima noastră trebuie să bată în ritmul rugaciunii neîncetate. Un mare sfânt zicea: "Neliniștit e sufletul meu până nu se va odihni întru Tine, Doamne!". Așa și noi, să nu avem liniște până ce nu ne vom odihni întru Domnul.

Iar în ce privește conducătorii României, nu trebuie sa-i judecăm, căci are cine să o facă. Mai degrabă să devenim proprii judecători și, cu părere de rău, să ne dorim schimbarea.

Dumnezeu ne iubește enorm! Doamne ajută!
Timpul, care nu e alocat rugaciunii, este timp pierdut (Sf. Serafim de Sarov).
Reply With Quote
Vechi 29.01.2010, 13:26:52
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de beliver Vezi mesajul
Ramane valabil,daca nu o vrea nimeni,o citesc eu.Doamne ajuta!
Multumesc. Ai atunci catismele 8 si 16.
Reply With Quote
Vechi 29.01.2010, 20:21:26
beliver's Avatar
beliver beliver is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.10.2008
Locație: Ardeal
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Multumesc. Ai atunci catismele 8 si 16.
De acord.Doamne ajuta!
Vechi 29.01.2010, 21:05:59
Nicu5166's Avatar
Nicu5166 Nicu5166 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 13.05.2009
Locație: Bihor
Implicit

...Fratilor ,v-am citit mesajele in speranta ca voi gasi o propunere concreta,dar dupa specificul nostru romanesc,vorbim mult si nu facem aproape nimic concret !...iertati-ma pentru indrazneala !
Reply With Quote
Vechi 29.01.2010, 22:06:00
OmuBun
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Nicu5166 Vezi mesajul
...Fratilor ,v-am citit mesajele in speranta ca voi gasi o propunere concreta,dar dupa specificul nostru romanesc,vorbim mult si nu facem aproape nimic concret !...iertati-ma pentru indrazneala !
Bine-ai venit N(e)icushorule! Ne bucura mult initiativa ta indrazneata pe care, chiar daca nu ne-ai spus-o, sunt sigur ca o detii! Si-asa avem vacant locul de lider, asa ca nu mai sta pe ganduri; te vom urma pana dincolo de panzele albe. E bine! E chiar foarte bine! Asa-mi plac oamenii... Tre' sa stii ce vrei, dom'ne, nu sa o scaaalzi intr-una cu initiative de doi lei si-aia vechi!...
Reply With Quote
Vechi 31.01.2010, 03:05:08
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Nicu5166 Vezi mesajul
Nicu, in cazul in care nu ai gasit initiativele printre multele mesaje, iata:
- se va face Psaltirea, fiind citite toate cele 20 de catisme de catre 20 persoane zilnic.
- alte persoane se vor ruga Paraclisul si Acoperamantul Maicii Domnului;
- mai multe persoane au dat acatist la multe manastiri pentru salvarea Romaniei.
- oricine se poate ruga in fiecare seara cu rugaciunile alese special in acest scop.
Speram sa se alature tot romanul, care aude de aceasta initiativa, caci ceea ce omul nu poate face, e cu putinta la Dumnezeu.
Nicu, daca ai propuneri mai concrete, te rog sa ne spui si noua.
Reply With Quote
Vechi 14.02.2010, 17:30:02
OmuBun
Guest

Implicit

Si iata ca a venit si ziua cea mare! De maine, pentru fiecare dintre noi, (nu doar cei care s-au oferit sa citeasca o catisma, ci orice crestin care constientizeaza intru-catva starea tarii acesteia) are datoria sa trimita un gand bun de indreptare si inteleptire, a noastra si a celor de care depindem prin legi scrise si nescrise. Si fiecare gand bun, se va intoarce catre noi cu putere inzecita, sau insutita, dupa staruinta si rabdarea fiecaruia!
Din punctul meu de vedere pot sa spun ca n-a fost deloc usor pana aici. Nu stiu daca si altii s-au confruntat cu aceleasi probleme, dar de cand acest topic a luat amploare, am inceput sa ma confrunt cu probleme din ce in ce mai mari. Chiar daca s-ar putea sa vi se para o copilarie, eu unul nu cred in coincidente si toate aceste intamplari le arhivez intr-un anume "fisier", la care fac apel din cand in cand pentru reincarcarea "bateriilor" in materie de credinta.
Cand sotia s-a imbolnavit si am internat-o intr-un oras mai indepartat pentru o serie de investigatii, nu mi s-a parut nimic iesit din comun: astfel de lucruri se mai intampla. Dupa nici doua saptamani, cand abia o adusesem acasa, eu insumi a trebuit sa ma internez penrtru o vreme, si nu ca o hachita, ci fiindca dintr-o data se intampla ceva anormal cu mine. In tot acest timp, am facut cum mi-a stat in putere si nu am lipsit la nici o Sf. Liturghie, indiferent ca ma aflam in spital, sau in trecere prin localitati... Iar asta se pare ca... a contat undeva, pentru ca am cunoscut oameni, s-au schimbat ganduri, si poate destine... Eu zic ca in bine!
Si totusi, revenind acasa, parca totusi "ceva" cauta cu tot dinadinsul sa se opuna acelei promisiuni pe care mi-am facut-o mie si Lui Dumnezeu: de a citi Cinstitul Paraclis al Maicii Domnului in perioada postului. Ma trezeam dimineata tinandu-ma de pereti, si iarasi m-am vazut nevoit sa ma internez cateva zile, in alta parte, cu alt gen de analize. Daca o fi vorba de "vertij" (cum am fost diagnosticat) sau de altceva, Dumnezeu stie. Cert este ca urmez un tratament "de durata". Totusi, ma pot deplasa iar astazi la biserica am primit o data in plus din partea duhovnicului, binecuvantarea de a citi Paraclisul.
As fi vrut totusi ca acest Paraclis sa fie directionat catre un singur lucru. Dar se pare ca "lista" se lungeste, ca si cum Dumnezeu imi spune: "Ca sa fii demn sa te rogi pentru tara, trebuie mai intai sa te curati tu insuti de pacatele si slabiciunile tale!" Si cine poate spune ca e fara de pacat?
Oricum, intr-un fel sau altul, ma rog sa ma intareasca Dumnezeu si sa ma faca demn de rugaciune si iertare. Daca n-o sa mai apar on-line, inseamna ca-i bai si poate va amintiti sa spuneti o vorba buna si pentru mine...
Sper sa nu va fi gresit prea mult prin mesajele mele, iar daca am facut-o fata de cineva, imi cer sincer iertare.

Dumnezeu sa ne binecuvinteze pe toti si sa ne daruiasca macar putin din marea Sa milostivire!
Reply With Quote
Vechi 14.02.2010, 17:36:39
vali99 vali99 is offline
Member

Data înregistrării: 17.12.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de OmuBun Vezi mesajul
Si iata ca a venit si ziua cea mare! De maine, pentru fiecare dintre noi, (nu doar cei care s-au oferit sa citeasca o catisma, ci orice crestin care constientizeaza intru-catva starea tarii acesteia) are datoria sa trimita un gand bun de indreptare si inteleptire, a noastra si a celor de care depindem prin legi scrise si nescrise. Si fiecare gand bun, se va intoarce catre noi cu putere inzecita, sau insutita, dupa staruinta si rabdarea fiecaruia!
Din punctul meu de vedere pot sa spun ca n-a fost deloc usor pana aici. Nu stiu daca si altii s-au confruntat cu aceleasi probleme, dar de cand acest topic a luat amploare, am inceput sa ma confrunt cu probleme din ce in ce mai mari. Chiar daca s-ar putea sa vi se para o copilarie, eu unul nu cred in coincidente si toate aceste intamplari le arhivez intr-un anume "fisier", la care fac apel din cand in cand pentru reincarcarea "bateriilor" in materie de credinta.
Cand sotia s-a imbolnavit si am internat-o intr-un oras mai indepartat pentru o serie de investigatii, nu mi s-a parut nimic iesit din comun: astfel de lucruri se mai intampla. Dupa nici doua saptamani, cand abia o adusesem acasa, eu insumi a trebuit sa ma internez penrtru o vreme, si nu ca o hachita, ci fiindca dintr-o data se intampla ceva anormal cu mine. In tot acest timp, am facut cum mi-a stat in putere si nu am lipsit la nici o Sf. Liturghie, indiferent ca ma aflam in spital, sau in trecere prin localitati... Iar asta se pare ca... a contat undeva, pentru ca am cunoscut oameni, s-au schimbat ganduri, si poate destine... Eu zic ca in bine!
Si totusi, revenind acasa, parca totusi "ceva" cauta cu tot dinadinsul sa se opuna acelei promisiuni pe care mi-am facut-o mie si Lui Dumnezeu: de a citi Cinstitul Paraclis al Maicii Domnului in perioada postului. Ma trezeam dimineata tinandu-ma de pereti, si iarasi m-am vazut nevoit sa ma internez cateva zile, in alta parte, cu alt gen de analize. Daca o fi vorba de "vertij" (cum am fost diagnosticat) sau de altceva, Dumnezeu stie. Cert este ca urmez un tratament "de durata". Totusi, ma pot deplasa iar astazi la biserica am primit o data in plus din partea duhovnicului, binecuvantarea de a citi Paraclisul.
As fi vrut totusi ca acest Paraclis sa fie directionat catre un singur lucru. Dar se pare ca "lista" se lungeste, ca si cum Dumnezeu imi spune: "Ca sa fii demn sa te rogi pentru tara, trebuie mai intai sa te curati tu insuti de pacatele si slabiciunile tale!" Si cine poate spune ca e fara de pacat?
Oricum, intr-un fel sau altul, ma rog sa ma intareasca Dumnezeu si sa ma faca demn de rugaciune si iertare. Daca n-o sa mai apar on-line, inseamna ca-i bai si poate va amintiti sa spuneti o vorba buna si pentru mine...
Sper sa nu va fi gresit prea mult prin mesajele mele, iar daca am facut-o fata de cineva, imi cer sincer iertare.

Dumnezeu sa ne binecuvinteze pe toti si sa ne daruiasca macar putin din marea Sa milostivire!
Omule bun sa-ti dea Dumnezeu sanatate! Asa ai primit incredintarea ca ti-a primit Dumnezeu fapta si gindul bun (prin incercari). Stii, e nevoie de multa rugaciune dar mai e nevoie si de mici jertfe din partea noastra, considera aceasta boala, jertfa ta pt ce ti-ai dorit sa faci si cind iti e mai rau atunci sa faci Paraclisul caci atunci sigur esti ascultat!! De pe cruce ne aude Dumnezeu muuuult mai repede!
Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 14.02.2010, 20:49:12
antoniap
Guest

Implicit

LA PORTILE POSTULUI MARE – o alta scrisoare foarte folositoare a Batranului Selafiil din Tomsk, ucenicul Sfantului Ierarh Luca al Crimeei

Sa avem indrazneala cea buna, sa aprindem candela, sa tamaiem prin casa si sa stropim cu Agheasma. Hristos va invinge, iar noi, alaturi de El nu putem fi altfel decat puternici, chiar daca trupul este neputincios.

Sfanta Macaria a petrecut o viata zacand si, pentru rabdarea ei in suferinta, a fost atat de iubita de Dumnezeu! Cand suntem slabi pe plan fizic, atunci putem fi puternici pe plan duhovnicesc. Doamne ajuta.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Salvati Copenhaga! andreicozia Generalitati 7 03.01.2010 04:45:16
salvati o viata andreicosminus Umanitare 0 30.12.2009 17:57:32
SOS!Salvati viata unui copil nou-nascut! heaven Umanitare 8 10.09.2009 21:13:19
Salvati Iconostasul de la Cotroceni simona76 Stiri, actualitati, anunturi 1 26.03.2009 09:56:37
salvati un suflet bm Generalitati 18 02.09.2007 15:10:53