![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De ce nu postati articole si cu scrierile laudative la adresa Ellenei White, scrise de acelasi D.M. Canright? Va sugerez cateva scrieri, de acest gen: "Catre cei ce se afla in castelul indoielii" (1885), in care lauda lucrarile inspirate ale Ellenei White, sau "O discutie deschisa cu murmuratorii" (1887) in care spunea: "O cunosc pe Ellen White ca pe o femeie modesta, umila, nobila si cu inima buna". Sunt aproape sigur ca nu veti citi aceste articole ale lui D.M.Canright. De postat, nici vorba. Nu sunt pe placul dvs. D-le Iustin, aveti grija sa nu ajungeti ca "mentorul" dvs. D.M. Canright. Daca o luati pe urmele lui si va ocupati numai de barfe, aveti toate sansele sa impartasiti aceeasi soarta. |
|
|||
|
|||
![]()
De ce nu aplicati voi mai intai acest indemn de a ne lauda pe noi ortodocsii in loc sa ne barfiti ca suntem idolatri, ba ca suntem betivi, fumatori, desfranati, ba ca muncim duminica si tot felul de pacate uitand ca multi din acesti pacatosi se pot mantui asemeni talharului pe patul de moarte prin spovedanie sincera si prin pomenile date saracilor in numele lor plus slujbele Bisericii care il milostivesc pe Dumnezeu? Dar tu habar n-ai de acestea dar nici nu vrei sa le cunosti. Dumnezeu sa te lumineze sa intelegi aceste lucruri macar si in ultima zi de viata!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pentru aceasta, nu trebuie sa veniti cu laude la adresa adventistilor. Nu este nevoie. Va rog doar sa incetati cu acuzatiile mincinoase. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Frumoasa prezentare a mantuirii, fara Mantuitorul. Bine ca nu ati uitat de "meritele" bisericii (slujbe, spovedanie). "In nimeni altul nu este mantuire: caci nu este sub cer nici u alt Nume dat oamenilor, in care trebuie sa fim mantuiti" (Faptele Apostolilor 4:12) "Caci n-am avut de gand sa stiu intre voi altceva decat pe Iisus Hristos si El rastignit" (1 Corinteni 2:2) "Caci prin har ati fost mantuiti, prin credinta. Si aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu. Nu prin fapte, ca sa nu se laude nimeni" (Efeseni 2:8,9). "Caci atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, incat a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica" (Ioan 3:16) Tot ce trebuia facut pentru mantuirea noastra, a fost facut la Cruce. Noi nu avem nici un merit. Nu avem cu ce veni, in afara de pacatele noastre. Am primit mantuirea in dar. Trebuie sa credem si sa primim acest dar nemeritat. Toate faptele noastre bune sunt un mod de ati manifesta bucuria si dragostea, in urma primirii acestui dar. Nu facem milostenie ca sa primim mantuirea ci pentru ca dragostea lui Hristos ne conduce la aceasta. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Despre slujbe,ce sa-ti spun,BIBLIA nu este manual de TIPIC ca Iisus sa ne dea o randuiala,a spus ca rugaciunea sa fie facuta din inima...!!!! Fericiti cei milostivi ca aceea se vor MILUI...ma intreb dar aici,cu ce as fi miluit, dupa cum ai spus TU rezulta ca cu nimic. Dar cuvintele ...sa nu stie DREAPTA CE FAC STANGA...sau...sa asude milostenia ta in mana...la ce se refera ? MILOSTENIA SINGURA NU TE MILUIESTE,EA FACE PARTE DEN FAPTELE CELE BUNE DESPRE CARE VB IACOB(ps. bogatii pot face si ei "milostenie" atunci cand dau din prisosul lor...) Citat:
TU aplici prea direc BIBLIA la viata ta, mantuirea a dat-o D-ZEU OMULUI ,nu a dat-o direct lui GEONY, (nu mi-a bagat direct in "TRAISTA",)a dat-o tuturor ai spus....crezi ca toti o vor primi? Daca dragostea care o avem pt.EL ne indeamna la MILOSTENIE, atunci nu mai vad ROSTUL CUVANTARII DE PE MUNTE (VEZI MATEI:cap.6 versetele 1->4 EXPLICA-LE TE ROG). PRIN TOT CEEA CE AI SPUS TU INCURAJEZI "LENEA FATA DE D-ZEU",.....si recunoaste ca vrei sa ajungi cu toate vorbele la PREDESTINATIE. |
|
||||
|
||||
![]()
ATI FOST ORTODOX? Cuvintele pe care le-ai pus in paranteza cred ca vorbesc despre un efort pe care trebuie sa-l depuneti pt mantuire....sau despre PREDESTINATIE?
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
CAND ORTODOXIA VINE SI VA PUNE IN FATA MII DE CARTI FIE CA VB DESPRE VIATA CUIVA,FIE CA SUNT CARTI CE CUPRIN INVATATURI ALE TEZAURULUI ORTODOX,VOI VENITI SI SPUNETI...NOI CREDEM IN BIBLIE? CINE SUNT ASTIA? PAI SUNT "OAMENI CA NOI". De ce sa dam crezare acestor 2-3 carti care vor sa scoata in evidenta facilitatile cultului? 2-3 pe langa peste 1000 carti , he...he...hei. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Prin tot ce am spus eu, nu incurajez lenea fata de Dumnezeu. Am aratat ca mantuirea vine prin credinta. Iar credinta adevarata genereaza fapte. "Credinta, daca n-are fapte este moarta" (Iacov 2:17). "Iti voi arata credinta mea din faptele mele" (Iacov 2:18) Faptele sunt o urmare a credintei in jerfa mantuitoare a Domnului Iisus Hristos. Oricat bine as face eu pe lumea asta, tot nu pot sa-I multumesc indeajuns lui Dumnezeu pentru darul Sau imens. "Orice fapta buna... aceea sa va insufleteasca"(Filipeni 4:8). Mai mult: "Cine stie sa faca bine si nu face, savarseste un pacat"(Iacov 4:17) Sper ca ati inteles corect. Noi nu ne mantuim prin fapte (Efeseni 2:8,9). Daca ar fi asa nu am mai avea nevoie de jertfa Mantuitorului. Asta nu inseamna ca este incurajata "lenea fata de Dumnezeu". Nu ai cum sa fii lenes fata de Dumnezeu, daca crezi ca El ti-a daruit sansa unei vieti vesnice fericite. Daca esti "lenes" insemna ca nu ai credinta. Nu cred sub nici o forma in predestinatie. Cred in libertatea omului de a alege. Libertate pe care i-a dat-o Dumnezeu. "Iau azi cerul si pamantul martori impotriva voastra ca ti-am pus inainte, viata si moartea, binecuvantarea si blestemul. Alege viata, ca sa traiesti." (Deuteronom 30:19) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dvs. ce ati inteles din acest versetul pe care l-ati citat? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
In cazul ereziei adventiste unde sunt diaconii, preoții și episcopii? Sau d-na Hellen White îi înlocuiește pe toți? Citat:
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Convertirea unui adventist la ortodoxie | kesarion_breb | Secte si culte | 12 | 02.08.2010 16:33:30 |
|