![]() |
![]() |
|
|
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]()
[quote=Mihnea Dragomir;473570]Bunica dv avea, într-o anumită măsură, dreptate. Ceea ce este util să reținem din ceea ce credea bunica este că cei morți ar putea pleca de aici într-o asemenea stare, încât faptele noastre bune făcute în amintirea lor să le fie, cumva, utile.
Asta nu înseamnă că, dacă eu dau un pian unui copil talentat, dar sărac, mortul va beneficia de un pian la care să cânte în lumea invizibilelor. Ci asta înseamnă că o faptă bună a mea, de exemplu a da un pian unui copil talentat, dar sărac, se "contabilizează" în balanța lui, în lumea de dincolo. Acest fapt nu are importanță dacă mortul este în rai, de unde nu poate fi retrogradat. Nici dacă este în iad, fiindcă în iad va rămânea în veci de veci. Dar, dacă este într-o stare intermediară în care își achită datoriile neachitate pe pământ, până ce sufletul lui va fi purgat, atunci chestia cu pianul ar putea să îl ajute. |
|
|||
|
|||
![]()
adica faptele mele il mantuie pe mort ?
|
|
|||
|
|||
![]()
Sa zicem ca mai degraba credinta, dar credinta fara fapte..se stie.
Si asta doar depinde de starea in care e, stare care in definitiv nu o putem cunoaste cu certitudine. Dar stii cum se zice: credinta, nadejdea si dragostea. Cred ca ai auzit de formula asta. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Dogma nemuririi sufletului se bazează pe această incertitudine? Mă uimește sinceritatea ta! |
|
||||
|
||||
![]()
iar esti smecher! A zis Alin una ca asta? Cand s-a referit la stare a spus ca nu stie nimeni daca persoana s-a mantuit sau nu, daca sufletul lui este in iad sau rai
|
|
|||
|
|||
![]()
Mie mi se pare că a zis de stare, nu de loc. Poate s-a exprimat greșit, în acest caz îmi retrag felicitările pentru sinceritate...
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Prostia nu e pacat, dar rautatea este.
"Pentru că mulți amăgitori au ieșit în lume, care nu mărturisesc că Iisus Hristos a venit în trup; unul ca acesta e amăgitorul și antihristul." 2 Ioan 1,7. "Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!" Last edited by Illuminatu; 07.10.2012 at 14:41:20. |
|
|||
|
|||
![]()
Starea , adica purgatoriu, iad sau rai?
|
|
|||
|
|||
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Felicitari pentru dialog, tipic adventist. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
"Marea Schisma" (1054) s-a intamplat cu adevarat? | AlinB | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 30 | 23.01.2017 12:34:40 |
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman | Ciprian Mustiata | Teologie si Stiinta | 8 | 19.12.2012 16:12:08 |
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! | valentinalogo | Preotul | 28 | 06.06.2010 07:26:42 |
Moartea unui mare poet "GRIGORE VIERU" | nede_mar | Stiri, actualitati, anunturi | 3 | 18.01.2009 20:38:08 |
|