Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Postul in Biserica Ortodoxa > Postul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.08.2011, 20:27:38
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Exclamation

Citat:
În prealabil postat de the_Listener Vezi mesajul
TITLUL TOPICULUI ce spune ?
Cel mai sigur stim ca Omul a fost creat Om ! Ce a mai ramas din el , Dumnezeu stie cel mai bine , dar dupa manifestari pare-se ca n-a mai ramas mare lucru !
Vechi 12.08.2011, 21:12:33
the_Listener
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Cel mai sigur stim ca Omul a fost creat Om ! Ce a mai ramas din el , Dumnezeu stie cel mai bine , dar dupa manifestari pare-se ca n-a mai ramas mare lucru !
Dumnezeu stie cel mai bine...
multa iubire
Reply With Quote
Vechi 13.08.2011, 11:34:53
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
unii dintre noi cred ca stiu TOTUL mai bine chiar decat El.
Reply With Quote
Vechi 13.08.2011, 13:01:41
the_Listener
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
unii dintre noi cred ca stiu TOTUL mai bine chiar decat El.

12.Adevărat, adevărat zic vouă: cel ce crede în Mine va face și el lucrările pe care le fac Eu și mai mari decât acestea va face, pentru că Eu Mă duc la Tatăl.

multa iubire
Reply With Quote
Vechi 13.08.2011, 15:51:39
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:

12.Adevărat, adevărat zic vouă: cel ce crede în Mine va face și el lucrările pe care le fac Eu și mai mari decât acestea va face, pentru că Eu Mă duc la Tatăl.

multa iubire
Quod erat demonstrandum!
Reply With Quote
Vechi 13.08.2011, 19:45:34
the_Listener
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
Quod erat demonstrandum!

Dar sunt și alte multe lucruri pe care le-a făcut Iisus și care, dacă s-ar fi scris cu de-amănuntul, cred că lumea aceasta n-ar cuprinde cărțile ce s-ar fi scris. Amin.

multa iubire
Reply With Quote
Vechi 13.08.2011, 21:26:37
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:

Dar sunt și alte multe lucruri pe care le-a făcut Iisus și care, dacă s-ar fi scris cu de-amănuntul, cred că lumea aceasta n-ar cuprinde cărțile ce s-ar fi scris. Amin.

multa iubire
e de ajuns ca le stii tu.
Reply With Quote
Vechi 14.08.2011, 14:06:47
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
1. desigur ca Sfinta Scriptura are multe intelesuri , si unde am contestat eu asta ? eu am contestat INTELESUL dat de voi si am si explicat GRESELILE VOASTRE .... si ai avut ceva de combatut la versete ? NUUUUU ... asadar COMBATE-MA CU ARGUMENTE pe viitor DIRECT cu SFINTA SCRIPTURA si discutam ... nu ai reusit si asta te doare , si acum o dai cu filosofie .... religia nu e filosofie , si CREDINTA SE TRAIESTE in ADEVAR ... sfintii parinti au facut asta si au spus multe ,DAR TU LE-AI INTELES?
2, nu amice. CINE BINECUVINTEAZA ? asadar TU NU POTI BINECUVINTA , ca altfel ai fi preot .... daca bucatele sunt binecuvintate SI DATE de catre preot ( un aspect pe care vad ca nu il respecti ) atunci discutam altfel ... dar si acolo poti sa il blochezi cu ŽŽ carnea a fost interzisa , dar iisus a mincat ŽŽŽ.... uite un concurs cu titlul ŽŽ cel mai destept ortodoxŽŽ ..... intrebare ... CUM SE POATE EXPLICA INTERZICEREA CARNII , DESI IISUS A MINCAT ? hai sa va vad acum .... si ca sa va si ajut AM DAT DEJA INDICIU in postarile mele INAINTE SA se puna INTREBAREA .... ha ha ha
participi la concurs ?

3. nu amice ... iisus si pesti anii 2011 NICI O LEGATURA ..... CIND A FOST IISUS PE CORABIILE pescarilor ?????
multa iubire

Prietene, iar te grabesti.Si apropos, am vazut ca iti place mult V.T.Prietene, daca carnea ne este interzisa, cum se face ca Isaac i-a cerut lui Isav sa-i aduca un vanat spre MANACARE inainte de a-l binecuvanta.Citez:
"Iar după ce a îmbătrânit Isaac și au slăbit vederile ochilor săi, a chemat pe Isav, pe fiul său cel mai mare, și i-a zis: "Fiul meu!" Zis-a acela: "Iată-mă!"
Și Isaac a zis: "Iată, eu am îmbătrânit și nu știu ziua morții mele.
Ia-ți dară uneltele tale, tolba și arcul, și ieși la câmp și adu-mi ceva vânat;
Să-mi FACI MANCARE, CUM IMI PLACE MIE, și adu-mi să mănânc, ca să te binecuvânteze sufletul meu până nu mor!" (Geneza 27:1-4)
Tot aici gasim si faptul ca Iacob ,la indemnul mamei sale Rebeca, prepara un 2 iezi tot "cum ii place" lui Isaac.Ce putem concluziona de aici.Ca Isaac consuma carne, atat de vanat cat si de animale domestice.Acum nu o sa-mi spui ca Isaac era preot.Cum se face ca Isaac si familia lui consumau carne daca ea era interzisa de Dumnezeu? Astept raspunsul tau my friend.Multa iubire!
Reply With Quote
Vechi 14.08.2011, 14:46:34
the_Listener
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
Prietene, iar te grabesti.Si apropos, am vazut ca iti place mult V.T.Prietene, daca carnea ne este interzisa, cum se face ca Isaac i-a cerut lui Isav sa-i aduca un vanat spre MANACARE inainte de a-l binecuvanta.Citez:
"Iar după ce a îmbătrânit Isaac și au slăbit vederile ochilor săi, a chemat pe Isav, pe fiul său cel mai mare, și i-a zis: "Fiul meu!" Zis-a acela: "Iată-mă!"
Și Isaac a zis: "Iată, eu am îmbătrânit și nu știu ziua morții mele.
Ia-ți dară uneltele tale, tolba și arcul, și ieși la câmp și adu-mi ceva vânat;
Să-mi FACI MANCARE, CUM IMI PLACE MIE, și adu-mi să mănânc, ca să te binecuvânteze sufletul meu până nu mor!" (Geneza 27:1-4)
Tot aici gasim si faptul ca Iacob ,la indemnul mamei sale Rebeca, prepara un 2 iezi tot "cum ii place" lui Isaac.Ce putem concluziona de aici.Ca Isaac consuma carne, atat de vanat cat si de animale domestice.Acum nu o sa-mi spui ca Isaac era preot.Cum se face ca Isaac si familia lui consumau carne daca ea era interzisa de Dumnezeu? Astept raspunsul tau my friend.Multa iubire!
iara te grabesti --- FA DIFERENTE INTRE CE SPUNE OMUL CATRE OM SI DUMNEZEU CATRE OM ....
este atit de simplu si raspunsul il ai in versete ---- OMUL A CERUT DE LA ALT OM CARNE ... unde vezi tu ca Dumnezeu a intervenit PRO SAU CONTRA CARNII? nicaieri .... versetele alea nu au nici o treaba cu ce se discuta
acolo discutam de alte lucruri
multa iubire
Reply With Quote
Vechi 15.08.2011, 15:50:17
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
iara te grabesti --- FA DIFERENTE INTRE CE SPUNE OMUL CATRE OM SI DUMNEZEU CATRE OM ....
este atit de simplu si raspunsul il ai in versete ---- OMUL A CERUT DE LA ALT OM CARNE ... unde vezi tu ca Dumnezeu a intervenit PRO SAU CONTRA CARNII? nicaieri .... versetele alea nu au nici o treaba cu ce se discuta
acolo discutam de alte lucruri
multa iubire
prietene, eu nu am grabesc, in schimb tu esti neatent.In mesajul tau anterior sustii ca omul are voie sa consume carne doar daca acea mancare este binecuvantata de un preot.Eu am zis ca INTREGA CREATIE a fost si este binecuvantata de Dumnezeu.Poti sa ma contrazici ca nu este asa?In schimb ti-am aratat cu versete biblice ca oamenii consumau carne (doar tu ai cerut dovezi).Tu ai zis ca "omul a cerut de la alt om carne...unde vezi tu ca Dumnezeu a intervenit pro sau contra carnii?".Prietene sa nu uitam cine si cui i s-a cerut carne.Isaac si Iacob...patriarhi ai VT, oameni SFINTI.Stii formula vechi testamentara: "Eu sunt Dumnezeul lui Avraam, al lui ISAAC si IACOB".Iti amintesti ca in felul acesta i s-a descoperit Dumnezeu lui Moise pe muntele Sinai.Oare nu stiau ei ca Dumnezeu le interzice consumul de carne? Se intinau ei in felul acesta?Si culmea, Dumnezeu nu s-a suparat pe ei, si nici NU LE-A DAT PESTE MANA atunci cand manacau carne (INTERVENIND CONTRA CARNII).
Si acum sa revenim la Iisus si la consumul de peste.Cred ca stii si tu foarte bine ca Hristos a hranit cu paine si peste 5000 de barbati, afara de femei si copii.Atunci cand Hristos vindeca cate un bolnav sambata. iudeii se revoltau ca Iisus dezlega sambata.Tot la fel, atunci cand ucenicii au cules spice de grau ca sa le manance, iudeii s-au revoltat din nou.Cum se face, ca NU s-au revoltat fariseii, ca Hristos a dat multimii sa manace carne, manare care NU se cuvenea sa o consume, dat fiind faptul ca Iahve a interzis lucrul acesta?Cum se face ca nu au incercat sa arunce cu pietre in el pentru un lucru atat de grav?Doar a "spurcat" cu carne 5000 de barbati, afara de femei si copii!De ce lucrul acesta nu a fost pus intre capatele de acuzare cand Hristos a fost judecat de Sinedriu, ca doar se cautau motive si martori pentru a fi acuzat de ceva? Astept raspunsul tau! Multa iubire!
Reply With Quote
Răspunde

Tags
post, vegan, vegetarian

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Dumnezeu a fost creat de Ra. (?) Bilibox Generalitati 118 05.12.2011 08:03:26
OMUL NOU - OMUL VECHI iosif Pocainta 32 12.04.2011 16:29:42
De ce Dumnezeu ne a creat? KittyNou Generalitati 186 13.09.2010 21:47:09
Cine a fost creat primul oul sau gaina?! T-Bone Generalitati 13 25.08.2007 19:36:20