![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu stiu cat cunoasteti despre "secta" adventista sau cat ati fost informat gresit. Intr-o postare ati sustinut ca adventistii nu cred in dumnezeirea Domnului Iisus Hristos, lucru cu totul neadevarat. Voi trata, numai cu versete din Biblie, toate temele pe care le-ati propus. |
|
||||
|
||||
![]()
Draga Marian, ar fi mai indicat sa citesti cat mai multe articole de pe acest site, decat sa incepi sa postezi nenumarate versete luate din contexte diferite.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
1. Domnul Iisus Hristos va reveni a doua oara. Atunci va avea loc prima inviere: invierea celor "adormiti" in Hristos. Acestia (cei inviati la prima inviere) impreuna cu toti credinciosii in viata, vor fi ridicati la cer. "Fratilor, despre cei ce au adormit, nu voim sã fiti în nestiintã, ca sã nu vã întristati, ca ceilalti, care nu au nãdejde, Pentru cã de credem cã Iisus a murit si a înviat, tot asa (credem) cã Dumnezeu, pe cei adormiti întru Iisus, îi va aduce împreunã cu El. Cãci aceasta vã spunem, dupã cuvântul Domnului, cã noi cei vii, care vom fi rãmas pânã la venirea Domnului, nu vom lua înainte celor adormiþi, Pentru cã Însusi Domnul, întru poruncã, la glasul arhanghelului si întru trâmbiþa lui Dumnezeu, Se va pogorî din cer, si cei morti întru Hristos vor învia întâi, Dupã aceea, noi cei vii, care vom fi rãmas, vom fi rãpiti, împreunã cu ei, în nori, ca sã întâmpinãm pe Domnul în vãzduh, si asa pururea vom fi cu Domnul. De aceea, mângâiati-vã unii pe altii cu aceste cuvinte.(1 Tesaloniceni cap. 4:13-18). 2.De acum incepe mileniu, la care faceti dvs. referire. A avut loc o inviere a celor credinciosi. Cand vor invia ceilalti? "CEILATI MORTI NU AU INVIAT PANA NU S-AU SFARSIT CEI O MIE DE ANI"(Apocalipsa 20:5). Deci, dupa o mie de ani, ceilalti morti vor fi inviati pentru judecata si nimicire definitiva (moartea a doua). Apoi pamantul va fi curatit si Imparatia lui Hristos se va aseza pe acest pamant nou, pentru totdeauna(Apocalipsa 21). In traducerea sinodala, versetul din apocalipsa 20:5 este tradus in felul urmator: "Iar ceilalti morti nu înviazã pânã ce nu se vor sfârsi miile de ani". Din aceasta traducere se intelege ca, intre prima inviere (a celor credinciosi) si a doua inviere (a celor pierduti) va trece o vesnicie ("miile de ani"). Considerati corecta aceasta traducere? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In Sfanta Scriptura se vorbeste despre un loc de pedeapsa finala: iazul de foc (sau iadul, in limbaj popular). Legat de aceasta pedeapsa finala, de multe ori Sfanta Scriptura foloseste expresia de "foc vesnic". Asta nu inseamna ca acel foc va arde la nesfarsit. Se intelege ca acel foc are consecinte vesnice, ireversibile. De exemplu: "Tot asa, SODOMA SI GOMORA si cetatile dimprejurul lor, care se dadusera si ele la curvie si au poftit dupa trupul altuia, NE STAU INAINTE CA O PILDA, SUFERIND PEDEAPSA UNUI FOC VESNIC."(Iuda vers. 7) Mai arde vre-un foc in tinuturile Sodomei si Gomorei? Nu, aceste cetati au ars pentru totdeauna si nu vor mai exista niciodata. La fel si cu iazul de foc. In Apocalipsa cap. 20, incepand cu vers. 9 se vorbeste despre sfarsitul a tot ce este rau. "Marea a dat inapoi pe mortii care erau in ea; Moartea si Locuinta mortilor au dat inapoi pe mortii care erau in ele. Fiecare a fost judecat dupa faptele lui. SI MOARTEA SI LOCUINTA MORTILOR AU FOST ARUNCATE IN IAZUL DE FOC. IAZUL DE FOC ESTE MOARTEA A DOUA."(Apocalipsa 20:13-14). De memorat: IAZUL DE FOC ESTE MOARTEA A DOUA(Apocalipsa cap 20:14). Moartea a doua este pedeapsa finala. Este o moarte fara speranta invierii. Este gresit sa credem ca va exista un iad in care pacatosii vor fi chinuiti o vesnicie. Aceata idee nu este crestina. Dumnezeu este Dragoste. El doreste rasplatirea, peste masura, a celor credinciosi, si nimicirea pentru totdeauna a tot ce este rau. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In primul rand, ce este moartea? Ma refer la moartea intaia, care este o consecinta a pacatului, nu o pedeapsa. Dumnezeu l-a facut pe om din tarana si i-a suflat in nari suflare de viata. Moartea este procesul invers. "Tarana se intoarce in pamant, cum a fost, si duhul se intoarce la Dumnezeu, care l-a dat"(Eclesiastul 12:7). Nu se vorbeste nicaieri in Sfanta Scriptura despre un suflet, in stare constienta, care hoinareste prin diferite locuri. Dupa ce moare, omul ajunge exact ceea ce a fost inainte de a fi creat:tarana. Iar duhul care se intoarce la Dumnezeu, reprezinta insasi viata si nu are o stare constienta. "In locuinta mortilor, in care mergi, nu mai este nici lucrare, nici chibzuiala, nici stiinta, nici intelepciune!"(Eclesiastul 9:10). Mortii nu au nici o legatura constienta cu Dumnezeu. "Caci cel ce moare nu-si mai aduce aminte de Tine; si cine Te va lauda in locuinta mortilor"(Psalmi 6:5) "Nu mortii lauda pe Domnul, si nici vre-unul din cei ce se pogoara in locul tacerii"(Psalmi 115:17). Teoria aceasta, conform careia noi suntem nemuritori (sau partial nemuritori) este de la cel rau."Atunci sarpele a zis femeii: "Hotarat ca nu veti muri"(Facerea cap 3:4). Daca crezi asa ceva, exista mai multe pericole: sa ai inclinatii spiritiste si, cel mai grav, sa nu mai dai importanta cuvenita invierii si judecatii care vor avea loc la revenirea Domnului Iisus Hristos. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu am crescut in aceasta "secta". Am fost ortodox. Au fost ani de cautari pana m-am decis sa frecventez o anumita biserica (secta). Nu sunt, absolut deloc suparat, cand cineva imi combate argumentele. Sunt suparat cand inventeaza anumite influente asupra gandirii mele. Eu nu am acuzat pe nimeni ca gandeste intr-un fel din cauza unor influente (nu am de unde sa stiu cum si-a format fiecare o teorie). M-am rezumat doar la a contrazice anumite invataturi, cautand argumente biblice. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
http://www.sfaturiortodoxe.ro/_drumul.htm Invataturi inspirate, mai mult, din mitologia si filozofia greaca. Nu au nici o legatura cu Sfanta Scriptura. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
se doreste sa fii un crestin care sa fie speriat de lucrurile viitoare? se pare ca nu mai stim ce sa ne imaginam ca sa se creeze dependenta de oameni. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Pacatosii au parte de vesnicie in iad, dar nu si de viata, de Viata cea adevarata, de viata in Dumnezeu; ei indura astfel pe veci o "a doua moarte" (Apoc. 20, 14; 21, 8), cea duhovniceasca. Caci "aceasta este propriu-zis moartea, lipsirea sufletului de harul dumnezeiesc". |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Intrebari pentru adventisti, baptisti si penticostali | Anca-Miha | Secte si culte | 1268 | 12.07.2016 01:44:25 |
Profeti adventisti | NeInocentiu | Secte si culte | 592 | 07.05.2012 09:41:27 |
Baptisti | elena_si | Secte si culte | 15 | 01.09.2010 21:28:04 |
Despre inmormantare la baptisti | cdiasimi | Secte si culte | 3 | 28.12.2008 19:24:00 |
|