Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Iudaismul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.10.2009, 20:40:55
Miha-anca
Guest

Implicit O propunere...

Citat:
În prealabil postat de Evreulcelales Vezi mesajul
Eu, ca evreii, iert repede dar nu uit. Ce sa-i faci, o problema de mentalitate...
Citat:
În prealabil postat de marioad24 Vezi mesajul
Si de ce nu uiti? Ca sa pedepsesti atunci cand se iveste ocazia?
Nu vom reusi noi in veci sa impacam iudaismul cu crestinismul.
De aceea nu ar fi mai bine sa-i lasam pe evrei sa vorbeasca intre ei in aceasta sectiune, iar noi sa invatam , daca avem ce, de la ei despre Vechiul Testament?!?
Reply With Quote
Vechi 30.10.2009, 14:19:55
Evreulcelales's Avatar
Evreulcelales Evreulcelales is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.07.2009
Locație: Israel-Ierusalim
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
De aceea nu ar fi mai bine sa-i lasam pe evrei sa vorbeasca intre ei in aceasta sectiune, iar noi sa invatam , daca avem ce, de la ei despre Vechiul Testament?!?

I-mi pare foarte rau ca nu esti de acord cu ce am scris dar ce sa faci cand discuti cu altii? Uneori incerci sa-i convingi ca ai dreptate, uneori te conving ei ca au dreptate dar mai ai o posibilitate, in special la forumuri: poti sa treci la alte discutii la care poate vei avea mai mult noroc. Ca sa incerci sa tragi cu tine si altii, asta este o mizerie care numai anumiti oameni needucati incerc sa o fac.Tu sabotezi de fapt forumul.Daca nu vrei sa discuti treci la altceva care te intereseaza.Si inca ,tu nu ai luat parte deloc la ultimele discutii.
Aci suntem la subiectul "Holocaustul" si nu ceva care aminteste inca o data ura contra evreilor.
Vechi 30.10.2009, 14:44:29
ghemis ghemis is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.06.2009
Implicit pt.Miha-Anca

Citat:
Nu acesta este scopul in sine,de a impaca iudaismul cu crestinismul,sunt 2 religii diferite,ci de a face cunoscut pe Iisus Hristos celor care nu-l cunosc,de a impartasi dreapta credinta si celor care nu o cunosc.Cred ca din acest punct de vedere trebuie abordat acest subiect."Impacarea" se incearca ea la nivel mai inalt dar este un ecumenism total gresit,nu la acest tip de ecumenism-globalizare se refera sf.Apostol Pavel,ci la propovaduirea dreptei credinte la toate neamurile,si ele,neamurile sa primeasca sau nu adevarul dreptei credinte.
Reply With Quote
Vechi 30.10.2009, 14:57:20
Miha-anca
Guest

Implicit Era o propunere adresata crestinilor...

Ca crestini, trebuie sa-i accepam pe toti oamenii asa cum sunt, indiferent de credinta; tocmai de aceea invitam la o evitare a comparatiei cu celelalte credinte, caci, avand in vedere diferentele, nu se poate ajunge la consens.
In schimb, daca lasam evreii sa vorbeasca intre ei, ei vor comunica mai bine si mai pe inteles pentru toata lumea.
Ma refeream la toata sectiunea de iudaism, nu numai la acest topic despre holocaust.
Reply With Quote
Vechi 30.10.2009, 15:03:18
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ghemis Vezi mesajul
Nu acesta este scopul in sine,de a impaca iudaismul cu crestinismul,sunt 2 religii diferite,ci de a face cunoscut pe Iisus Hristos celor care nu-l cunosc,de a impartasi dreapta credinta si celor care nu o cunosc.Cred ca din acest punct de vedere trebuie abordat acest subiect."Impacarea" se incearca ea la nivel mai inalt dar este un ecumenism total gresit,nu la acest tip de ecumenism-globalizare se refera sf.Apostol Pavel,ci la propovaduirea dreptei credinte la toate neamurile,si ele,neamurile sa primeasca sau nu adevarul dreptei credinte.
Domnul Iisus Hristos a fost facut cunoscut in toata lumea. Iar lucrarea de care vorbesti, adica trezirea credintei, o face Domnul cu fiecare in parte.
Scria cineva, si pe buna dreptate, ca noi trebuie mai intai sa ne sfintim pe noi insine, si abia apoi vom avea efectul scontat si asupra altora; nu inainte!
Reply With Quote
Vechi 30.10.2009, 16:30:12
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Domnul Iisus Hristos a fost facut cunoscut in toata lumea. Iar lucrarea de care vorbesti, adica trezirea credintei, o face Domnul cu fiecare in parte.
Scria cineva, si pe buna dreptate, ca noi trebuie mai intai sa ne sfintim pe noi insine, si abia apoi vom avea efectul scontat si asupra altora; nu inainte!
...frumos SPUS, acum ne ramine sa vedem cum ne sfintim? oare prin a indeparta pe cei care nu sunt ca noi si cred intr-o sfintire diferita ca "tehnica" de a noastra, si prin mesaje exclusiviste ca cele de mai sus?

Oare Sf Pavel cind zicea ca nu este nici o diferenta intre elini, Iudei, ...eschimosi, taiati imprejur sau nu, negrii, rosii, galbeni, cei cu un zeu, sau cei cu 10 zei, cu freza pe o parte sau pe alta, imbrobodite sau nu, rujate sau palide , facea referire DOAR la cei CO-Operanti?
Asta este DOAR in imaginatia noastra!
Reply With Quote
Vechi 30.10.2009, 21:56:39
Miha-anca
Guest

Implicit

Andrei, cu parere de rau trebuie sa-ti spun, ca ai inteles gresit mesajul meu.
Ceea ce-mi doresc eu, e un dialog intre doi evrei despre VT, ca sa intelegem si noi punctul lor de vedere. Daca tot intervenim cu optica noastra crestina, nu se mai intelege nimic si duce numai la altercatii.

Cat despre sfintire, nu discutam aici despre asta, caci tine de crestinism si avem topicuri speciale despre acest subiect.
Interesant ce spui despre Sf. Pavel. Poate pui si un verset...
Reply With Quote
Vechi 31.10.2009, 12:00:28
Evreulcelales's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Andrei, cu parere de rau trebuie sa-ti spun, ca ai inteles gresit mesajul meu.
Ceea ce-mi doresc eu, e un dialog intre doi evrei despre VT, ca sa intelegem si noi punctul lor de vedere. Daca tot intervenim cu optica noastra crestina, nu se mai intelege nimic si duce numai la altercatii.

Cat despre sfintire, nu discutam aici despre asta, caci tine de crestinism si avem topicuri speciale despre acest subiect.
Interesant ce spui despre Sf. Pavel. Poate pui si un verset...
Gresala ta, ca ai gresala,este ca habar nu ai care este scopul unui forum pe Internet. Ce tu propui nu se potriveste aci.Dupa parerea ta,trebuie sa stai de o parte si sa citesti ce is scriu acei doi evrei.Asa vrei tu sa inveti VT? Si daca nu intelegi ceva? Pe cine intrebi?
Haide nu te face inocenta.Pe forumul acesta dupa cate inteleg eu se afla numai un evreu ales.Tu propui sa deslantuiesc o interesanta discutie despre VT cu mine insusi?
Aci la Judaism este un subiect despre VT .Daca subiectul ista te intereseaza,acolo scrie nu la Holocaust. Nu-i musai ca evreii sa te invete despre VT ca ai aci membri crestini care desigur stiu biblia pe de rost. Daca de parerea evreilor esti interesata, cauta un forum roman unde poti intreba ce vrei. Te asigur ca vei gasi pe alte forumuri mai multi evrei ca aci si desigur mai bine instruiti in biblie decat mine. Poate si pe mine ma vei gasi pe alte forumuri ca ,sti tu,
sunt uneori oameni care nu poti sa scapi de ei....
Vechi 31.10.2009, 13:29:20
ghemis ghemis is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.06.2009
Implicit pt.andreicozia

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
...frumos SPUS, acum ne ramine sa vedem cum ne sfintim? oare prin a indeparta pe cei care nu sunt ca noi si cred intr-o sfintire diferita ca "tehnica" de a noastra, si prin mesaje exclusiviste ca cele de mai sus?

Oare Sf Pavel cind zicea ca nu este nici o diferenta intre elini, Iudei, ...eschimosi, taiati imprejur sau nu, negrii, rosii, galbeni, cei cu un zeu, sau cei cu 10 zei, cu freza pe o parte sau pe alta, imbrobodite sau nu, rujate sau palide , facea referire DOAR la cei CO-Operanti?
Asta este DOAR in imaginatia noastra!
Domnule Andrei Sf.Apostol Pavel se refera asa(cititi ca sa memorati mai bine) ca cei ce s-au imbracat in Iisus Hristos(adica s-au botezat) nu mai pot fi numiti nici iudei,nici elini,nici romani,nici taiati imprejur s-au netaiati,ci toti sunt intru Iisus Hristos,adica nu mai viaza lorusi dupa obiceiurile stramosesti si religioase ci viaza in noua lege a iubiri prin Iisus Hristos.Dar pentru asta e musai ca evreul,musulmanul,budistul,chinezul,sectarii sa se boteze in dreapta credinta primind-UL pe Iisus Hristos ca Mantuitor.Deci cine nu-L cunoaste pe Iisus Hristos nu-l cunoaste nici pe Dumnezeu Tatal,"Eu sunt Calea,Adevarul,Viata",Cine mananca Trupul Meu si bea Sangele Meu are viata vesnica in el.Deci nu mai dati sfaturi din acestea inselatoare,mai bine haideti impreuna sa deslusim care este dogamatica credintei ortodoxe,cu totii avem ceva de invatat,si eu am de invatat sa nu credeti ca le stiu pe toate,dar trebuie sa fie cooperare intre noi,discutiile sa fie folositoare pentru noi si la baza sa fie scriptura si scrierile sf.parinti.Sa lasam aceste cuvinte precum antisemiti,sovini,comunisti,ca nu este cazul aici pe forum.Ne aparam credinta asa cum stim,invitam la discutii pe toti,si pe "celales"care se declara nu religios.De ce nu accepta discutiile despre credinta-ortodoxa?De ce nu accepta sa discute macar despre VT? Mereu improscam atunci cand suntem in imposibilitatea de a da un raspuns.Trebuie sa INVATAM SA NE SMERIM,aceasta este latura importanta a credintei noastre.Vorbim, dar cu smerenie,cu teama ca nu cumva sa rastalmacim Sf.Scriptura sau scrierileSf.Parinti.Ganditi-va ce s-ar intampla cu noi daca ne-am mantui,am dobandi de la Dumnezeu puteri mari si ne-ar trece si noua prin minte ca suntem mari,suntem cineva,putem face orice?Fara smerenie o sa ajungem in aceeasi situatie ca si Lucifer.Va invit la o meditatie mai adanca in ce priveste dogmatica credintei ortodoxe.Dumnezeu sa ne ajute pe toti!
Reply With Quote
Vechi 31.10.2009, 18:56:40
Evreulcelales's Avatar
Senior Member

Implicit Pentru totii,

Vreau numai sa va amintesc ca subiectul discutii aci ar fi trebuit sa fie despre Holocaust si nu despre altceva.
Se poate ca sunt membrii care au interes sa "inece" subiectul discutii cu variatii religioasa fara legatura cu subiectul? Nu prea cred insa asta este o posibilitate.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Fiara bolșevică, Holocaustul roșu, Genocidul comunist doctor_faustus Generalitati 28 12.02.2013 09:39:16