![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
![]() De aceea nu ar fi mai bine sa-i lasam pe evrei sa vorbeasca intre ei in aceasta sectiune, iar noi sa invatam , daca avem ce, de la ei despre Vechiul Testament?!? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
I-mi pare foarte rau ca nu esti de acord cu ce am scris dar ce sa faci cand discuti cu altii? Uneori incerci sa-i convingi ca ai dreptate, uneori te conving ei ca au dreptate dar mai ai o posibilitate, in special la forumuri: poti sa treci la alte discutii la care poate vei avea mai mult noroc. Ca sa incerci sa tragi cu tine si altii, asta este o mizerie care numai anumiti oameni needucati incerc sa o fac.Tu sabotezi de fapt forumul.Daca nu vrei sa discuti treci la altceva care te intereseaza.Si inca ,tu nu ai luat parte deloc la ultimele discutii. Aci suntem la subiectul "Holocaustul" si nu ceva care aminteste inca o data ura contra evreilor.
|
|||
|
|||
![]()
Nu acesta este scopul in sine,de a impaca iudaismul cu crestinismul,sunt 2 religii diferite,ci de a face cunoscut pe Iisus Hristos celor care nu-l cunosc,de a impartasi dreapta credinta si celor care nu o cunosc.Cred ca din acest punct de vedere trebuie abordat acest subiect."Impacarea" se incearca ea la nivel mai inalt dar este un ecumenism total gresit,nu la acest tip de ecumenism-globalizare se refera sf.Apostol Pavel,ci la propovaduirea dreptei credinte la toate neamurile,si ele,neamurile sa primeasca sau nu adevarul dreptei credinte.
|
|
|||
|
|||
![]()
Ca crestini, trebuie sa-i accepam pe toti oamenii asa cum sunt, indiferent de credinta; tocmai de aceea invitam la o evitare a comparatiei cu celelalte credinte, caci, avand in vedere diferentele, nu se poate ajunge la consens.
In schimb, daca lasam evreii sa vorbeasca intre ei, ei vor comunica mai bine si mai pe inteles pentru toata lumea. Ma refeream la toata sectiunea de iudaism, nu numai la acest topic despre holocaust. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Scria cineva, si pe buna dreptate, ca noi trebuie mai intai sa ne sfintim pe noi insine, si abia apoi vom avea efectul scontat si asupra altora; nu inainte! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Oare Sf Pavel cind zicea ca nu este nici o diferenta intre elini, Iudei, ...eschimosi, taiati imprejur sau nu, negrii, rosii, galbeni, cei cu un zeu, sau cei cu 10 zei, cu freza pe o parte sau pe alta, imbrobodite sau nu, rujate sau palide , facea referire DOAR la cei CO-Operanti? Asta este DOAR in imaginatia noastra! |
|
|||
|
|||
![]()
Andrei, cu parere de rau trebuie sa-ti spun, ca ai inteles gresit mesajul meu.
Ceea ce-mi doresc eu, e un dialog intre doi evrei despre VT, ca sa intelegem si noi punctul lor de vedere. Daca tot intervenim cu optica noastra crestina, nu se mai intelege nimic si duce numai la altercatii. Cat despre sfintire, nu discutam aici despre asta, caci tine de crestinism si avem topicuri speciale despre acest subiect. Interesant ce spui despre Sf. Pavel. Poate pui si un verset... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Haide nu te face inocenta.Pe forumul acesta dupa cate inteleg eu se afla numai un evreu ales.Tu propui sa deslantuiesc o interesanta discutie despre VT cu mine insusi? Aci la Judaism este un subiect despre VT .Daca subiectul ista te intereseaza,acolo scrie nu la Holocaust. Nu-i musai ca evreii sa te invete despre VT ca ai aci membri crestini care desigur stiu biblia pe de rost. Daca de parerea evreilor esti interesata, cauta un forum roman unde poti intreba ce vrei. Te asigur ca vei gasi pe alte forumuri mai multi evrei ca aci si desigur mai bine instruiti in biblie decat mine. Poate si pe mine ma vei gasi pe alte forumuri ca ,sti tu, sunt uneori oameni care nu poti sa scapi de ei....
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Vreau numai sa va amintesc ca subiectul discutii aci ar fi trebuit sa fie despre Holocaust si nu despre altceva.
Se poate ca sunt membrii care au interes sa "inece" subiectul discutii cu variatii religioasa fara legatura cu subiectul? Nu prea cred insa asta este o posibilitate.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Fiara bolșevică, Holocaustul roșu, Genocidul comunist | doctor_faustus | Generalitati | 28 | 12.02.2013 09:39:16 |
|