Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.02.2016, 16:56:08
aubergine aubergine is offline
Banned

Data înregistrării: 29.07.2013
Locație: Arad
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional Vezi mesajul
Barnevernetul au luat toti cei cinci copii EXCLUSIV pe marturia copiilor. Trei dintre copii au declarat ca au fost batuti de parinti si ca tatal, intr-o imprejurare, "l-a scuturat pe bebelus ca pe o carpa". Macar ca parintii au recunoscut ca au administrat copiilor disciplinarea fizica usoara, au respins interpretarea copilului in ce priveste bebelusul si si-au aratat disponibilitatea de cooperare cu barnevernetul, organizatia a dispus ridicarea in regim de urgenta a tuturor copiilor si plasarea lor in TREI familii diferite. Adica bataie de joc si cinism.

De ce au facut-o? Pentru ca asa sunt obisnuiti. Pentru ca au spate asigurat si nu se tem de consecinte. Pentru ca la mijloc sunt multi bani. Si un sistem putred. Nu e chiar asa de neprihanit incat sa cascam ochii mari de admiratie.
Situatia e deci si mai grava! Trei au declarat!

Si ce voiati sa faca pana la rezolvarea cazului? Sa ii lase in mediul violent? Nu va e de ajuns ca acesti copii au declarat? As fi zis, daca era unul a mintit... Dar trei?
Reply With Quote
Vechi 26.02.2016, 17:06:55
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ahilpterodactil Vezi mesajul
Him... Ar mai fi o nuanta, cel putin, pe care incerc s-o sugerez aici.
Uite, in urma cu ceva vreme, cand aveam necazuri mari in familie si ma apucasem vartos de baut (nu discut acum daca aveam necazuri ca beam sau viteversa...:)), s-a intamplat odata ca mi-am iesit cumplit din fire si am batut-o pe muiere. Nu cine stie ce, dar ceva palme i-am tras si a ramas cu niste vanatai. Furios la culme, i-am zis in timpul nebuniei mele coleroase ca o omor daca mai face cutare si cutare lucru (de exemplu daca mai face toata ziua ciorba la telefon cu sorusa). Prostii desigur, pe care nu mi le-am recunoscut mie insumi mai tarziu, dar faptul era fapt. Iar nevasta-mea, care nu era invatata cu iesiri din astea, s-a speriat. A sunat si la Salvare si la Politie. Nu mai stia nici ea ce sa faca, era speriata rau.
Ei bine, cand am ajuns la Politie, am marturisit tot ce facusem ba chiar le-am mai dat niste amanunte pe care, din pudoare ori din amnezia spaimei, sotia le omisese. Ma asteptam s-o zbarcesc rau, numai ca politistii au considerat ca mai degraba e cazul sa avem cateva zile de pauza si reflectie, apoi de discutii asistate de un intermediar etc. Una peste alta, ei nu au intervenit ca sa sanctioneze, ci au facut ceva ca sa trecem peste criza.
Si am trecut, intre timp avem inca doi copii si, desigur, trecem prin alte crize, ca orice familie de oameni vii.

Deci se poate si altfel, daca e oarece participare cu bunavointa si cu un strop de jertfire de sine.
Sa ma ierte Dumnezeu dar cred ca daca omul acela a ajuns chiar sa isi omoare nevasta, apai autorul moral al crimei s-ar putea sa fie si ea. In buna masura ea insasi si-a impins soarta in mizeria careia au pierit cel putin doi oameni: ea si ucigasul.
Nu stau acum sa detaliez, scrie in toate cartile bune cum vine asta...
Stau si ma intreb daca are rost sa va explic cat de gresita este conceptia d-voastra si periculoasa, nu stiu daca are rost si o sa intelegeti.
O sa incerc sa ma abtin cat pot de tare sa nu va dau un mesaj cu tot ce gandesc in acest moment pentru ca nu vreau sa va jignesc.
Reply With Quote
Vechi 26.02.2016, 17:09:01
ahilpterodactil
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de aubergine Vezi mesajul
Stau si ma intreb daca are rost sa va explic cat de gresita este conceptia d-voastra si periculoasa, nu stiu daca are rost si o sa intelegeti.
O sa incerc sa ma abtin cat pot de tare sa nu va dau un mesaj cu tot ce gandesc in acest moment pentru ca nu vreau sa va jignesc.
Incercati!
S-ar putea sa fie o discutie folositoare. Haideti, nu va mai coditi, ca nu ma supar daca imi spuneti sincer cum vedeti lucrurile. Va astept cu incredere...:)
Reply With Quote
Vechi 26.02.2016, 17:09:06
Penticostalul Traditional Penticostalul Traditional is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.02.2015
Implicit

Citat:
Nu va e de ajuns ca acesti copii au declarat?
Pai mai devreme nici dumneavoastra nu va era de ajuns, ati uitat?
Uitati ce ati scris:

Citat:
In cazul in care cineva e batut, nu ar trebui sa fie obligatoriu sa prezinte dovezi prea multe, e suficient sa spuna ca a fost batut si sa aduci martori care sa ateste, nu ar trebui sa fii nevoit sa aduci certificate pentru ca sa demonstrezi vinovatia batausului.
Reply With Quote
Vechi 26.02.2016, 17:16:15
Penticostalul Traditional Penticostalul Traditional is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.02.2015
Implicit

Citat:
Daca ai bani si o conceptie sanatoasa.
Tarile scandinave au bani si o conceptie bolnava. Dar BOLNAVA rau. De tot.
Iar dumneavoastra stiti bine asta.
Citat:
Asa va invata la biserica? Ca romanii sunt cei mai tari?
In biserica pe care o frecventez se vorbeste relativ putin despre romani. Mai mult din Epistola catre Romani.
Reply With Quote
Vechi 26.02.2016, 19:18:59
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ahilpterodactil Vezi mesajul
Him... Ar mai fi o nuanta, cel putin, pe care incerc s-o sugerez aici.
Uite, in urma cu ceva vreme, cand aveam necazuri mari in familie si ma apucasem vartos de baut (nu discut acum daca aveam necazuri ca beam sau viteversa...:)), s-a intamplat odata ca mi-am iesit cumplit din fire si am batut-o pe muiere. Nu cine stie ce, dar ceva palme i-am tras si a ramas cu niste vanatai. Furios la culme, i-am zis in timpul nebuniei mele coleroase ca o omor daca mai face cutare si cutare lucru (de exemplu daca mai face toata ziua ciorba la telefon cu sorusa). Prostii desigur, pe care nu mi le-am recunoscut mie insumi mai tarziu, dar faptul era fapt. Iar nevasta-mea, care nu era invatata cu iesiri din astea, s-a speriat. A sunat si la Salvare si la Politie. Nu mai stia nici ea ce sa faca, era speriata rau.
Ei bine, cand am ajuns la Politie, am marturisit tot ce facusem ba chiar le-am mai dat niste amanunte pe care, din pudoare ori din amnezia spaimei, sotia le omisese. Ma asteptam s-o zbarcesc rau, numai ca politistii au considerat ca mai degraba e cazul sa avem cateva zile de pauza si reflectie, apoi de discutii asistate de un intermediar etc. Una peste alta, ei nu au intervenit ca sa sanctioneze, ci au facut ceva ca sa trecem peste criza.
Si am trecut, intre timp avem inca doi copii si, desigur, trecem prin alte crize, ca orice familie de oameni vii.

Deci se poate si altfel, daca e oarece participare cu bunavointa si cu un strop de jertfire de sine.
Sa ma ierte Dumnezeu dar cred ca daca omul acela a ajuns chiar sa isi omoare nevasta, apai autorul moral al crimei s-ar putea sa fie si ea. In buna masura ea insasi si-a impins soarta in mizeria careia au pierit cel putin doi oameni: ea si ucigasul.
Nu stau acum sa detaliez, scrie in toate cartile bune cum vine asta...
1. De la niste simple palme a ramas cu vanatai? Sigur nu a fost mai mult? Cam minimalizati gravitatea a ceea ce ati facut. De la bautura, nu se stie cum reactioneaza omul.. dar totusi, nu e de scuzat..Bataia nu este o simpla prostie, e ceva foarte grav. Va deranja ca vorbea mult la telefon? Cu sora ei? Va era ciuda ca nu vorbeste cu d-voastra?

Politistii nu au reactionat pentru ca sunt si ei barbati, doar tin cu confratele lor barbat, iar in Romania societatea este patriarhala, mai ales la tara, dar si in oras, femeia nu are nici o valoare, ea este ultimul om pentru societate si pentru barbat, la fel si pentru biserica, preoti care incurajeaza femeia sa stea si sa manance bataie de la barbat, ca de, sa nu strice casa, de parca ei, preotii ar putea sa stea sa fie batuti.

Daca ati ajuns sa acuzati pana si in acest caz femeia, ca a fost omorata, dupa principiul mortul e de vina, nu barbatul, criminal si betiv... m-am convins ce parere aveti despre femei, ca merita batute ca stiu ele de ce, sau cu motiv, ca merita omorate si ca ele sunt de vina etc etc.

Ce pot sa zic, nu as fi vrut sa va spun nimic, dar daca m-ati provocat, pot sa spun dar ca eu in locul ei nu va iertam, si nici nu ramaneam cu d-voastra atat din cauza violentei, a bauturii, cat si a parerii extrem de proaste pe care o aveti despre femei.

Dupa principiul d-voastra, ar trebui toti sa comitem crime, ca doar vinovatii sunt altii, nu noi, si ar trebui sa batem la betie, ca de, avem probeme si trebuie sa fin scuzati.

Cred ca sunteti romanul tipic si va incadrati perfect in categoria celor care sustin cazul Bodnariu si altele de acest gen.
Reply With Quote
Vechi 26.02.2016, 19:19:39
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional Vezi mesajul
Tarile scandinave au bani si o conceptie bolnava. Dar BOLNAVA rau. De tot.
Iar dumneavoastra stiti bine asta.
In biserica pe care o frecventez se vorbeste relativ putin despre romani. Mai mult din Epistola catre Romani.
Cititi mai bine mai jos sa vedeti ce conceptii sanatoase au unii dintre romanii nostri.
Reply With Quote
Vechi 26.02.2016, 19:35:30
Ion Pop Ion Pop is offline
Banned

Data înregistrării: 19.02.2011
Locație: Tinuturile Rinului, Germania
Implicit

Citat:
Situatia e deci si mai grava! Trei au declarat!

Si ce voiati sa faca pana la rezolvarea cazului? Sa ii lase in mediul violent? Nu va e de ajuns ca acesti copii au declarat? As fi zis, daca era unul a mintit... Dar trei?
Asa disciplina, PEDEAPSA cu MOARTEA pentru o palma la funduletul copilului.

Asa este Barvevernetus a trebuit sa ia copiii si sa ii faca orfani pe viata, nu puteau sa ii lase in mediul violent unde exista posibilitatea ca din an in paste sa primeasca o palmuta la fund.

Vai ce am pierdut, noi toti romanii am fi putut fi orfani.... ce nenorocire ca la noi nu a fost Inchizite pana in 1989.
Reply With Quote
Vechi 26.02.2016, 19:40:34
Ion Pop Ion Pop is offline
Banned

Data înregistrării: 19.02.2011
Locație: Tinuturile Rinului, Germania
Implicit

Citat:
Mai mult cred ca a plecat de la fratele pastor decat de la sotii Bodnariu.

Cand sunt implicati pastorii, se ingroasa gluma.. Ei ridica toata lumea printr relatiile lor. Daca era vorba de un pocait obisnuit nu se miscau lucrurile asa, find vorba de fratele unui pastor, se schimba treaba. Inainte de scandal nu a stiut nimeni de ceilati romani cu aceiasi problema, nimeni dintre pocaiti inclusiv familia Bodnariu nu s-a interesat de aceste cazuri, dar dupa ce a au patit-o au zis sa foloseasca toate aceste cazuri in folosul lor, nu ca le-ar fi pasat.
Asa este cand te arzi, atunci sufli si in jaurt.

Deci ce bine este o familie numeroasa, atunci unul din frati poate este chiar pastor...
Reply With Quote
Vechi 26.02.2016, 19:43:48
ahilpterodactil
Guest

Implicit

Citat:
1. De la niste simple palme a ramas cu vanatai? Sigur nu a fost mai mult? Cam minimalizati gravitatea a ceea ce ati facut. De la bautura, nu se stie cum reactioneaza omul.. dar totusi, nu e de scuzat..Bataia nu este o simpla prostie, e ceva foarte grav. Va deranja ca vorbea mult la telefon? Cu sora ei? Va era ciuda ca nu vorbeste cu d-voastra?

Politistii nu au reactionat pentru ca sunt si ei barbati, doar tin cu confratele lor barbat, iar in Romania societatea este patriarhala, mai ales la tara, dar si in oras, femeia nu are nici o valoare, ea este ultimul om pentru societate si pentru barbat, la fel si pentru biserica, preoti care incurajeaza femeia sa stea si sa manance bataie de la barbat, ca de, sa nu strice casa, de parca ei, preotii ar putea sa stea sa fie batuti.

Daca ati ajuns sa acuzati pana si in acest caz femeia, ca a fost omorata, dupa principiul mortul e de vina, nu barbatul, criminal si betiv... m-am convins ce parere aveti despre femei, ca merita batute ca stiu ele de ce, sau cu motiv, ca merita omorate si ca ele sunt de vina etc etc.

Ce pot sa zic, nu as fi vrut sa va spun nimic, dar daca m-ati provocat, pot sa spun dar ca eu in locul ei nu va iertam, si nici nu ramaneam cu d-voastra atat din cauza violentei, a bauturii, cat si a parerii extrem de proaste pe care o aveti despre femei.

Dupa principiul d-voastra, ar trebui toti sa comitem crime, ca doar vinovatii sunt altii, nu noi, si ar trebui sa batem la betie, ca de, avem probeme si trebuie sa fin scuzati.

Cred ca sunteti romanul tipic si va incadrati perfect in categoria celor care sustin cazul Bodnariu si altele de acest gen.
Aha, inteleg cum intelegeti...:)
Nu asa, sora, nu asa. Nu despre asta e vorba, of...
Sa incerc s-o iau pe rand, desi as fi preferat sa dezbat lucrurile de acest gen in alt context, altadata. In fine, daca tot v-am invitat, sa particp si eu acum.

1) Nu e vorba, in nici un caz, despre "dezlegarea" la crime. Cum de va puteti gandi la asta? Si nici de aruncarea vinovatiei pe umerii mortului. Ce tot spuneti???

E vorba despre ceva greu de facut in general, dupa cum am observat la mine si la semeni: anume, nu suntem preocupati de partea noastra de participare la crima, la violenta, la agresivitate etc. Nu intrezarim deloc, nu stiu de ce, ca actul violentei si al crimei este unul colectiv, la care participa minim doi oameni.
Uitati un exemplu recent: am fost furat de curind, mi s-a sustras pe o cale meschina o suma de bani foarte mare care, culmea, nici nu era a mea propriuzis (eu nu am bani, traiesc de ani buni din "donatii", ca sa ma exprim elegant). am fost jefuit de o suma considerabila intr-o imprejurare complet bizara. Ce credeti ca am cugetat? Ei bine, mi-am facut si inca imi mai fac serioase analize de sine intrebindu-ma unde am gresit, unde am pacatuit de am ajuns sa traiesc o asemenea farsa. Putin imi pasa de cel care m-a jefuit, pentru el nu am decat mila si un pic de sila. Ma rog pentru el, chiar si acum. Dar problema care ma priveste personal e in primul rand ce sa fac cu mine, din moment ce e limpede ca fac lucruri care duc, poftim, la necazuri atat de mizerabile.
Cota mea de participare la marsavie mi-o analizez, nu pe a celuilalt. Asta sta in puterea mea, intelegeti oare?

2) Nu am o parere foarte proasta despre femei!...:) Cum de ati ajuns la concluzia asta?
Doamna, eu am o parere proasta nu despre femei, ci despre ne-femei! Despre cele care tradeaza frumusetea menirii femeii am eu o parere si, mai ales, multa compasiune. Nu stiu daca ma credeti...:)

3) Ma tem ca puneti carul inaintea boilor. Va doresc ca Bunul Dumnezeu sa va descatuseze mintea de obstacole inutile si daunatoare si sa va adumbreasca fie si un strop cu taina acestui cuvant: jertfa in casnicie. jertfa celor care se iubesc si prin Duhul lui Hristos, nu doar prin duhul carnii.

P.S. parerea mea despre alcool o stiti. E o mare nenorocire ce se intampla in lume din pricina alcoolismului.
P.P.S. Multumesc lui Dumnezeu, nu sunt un bun roman. Nici nu stiti cat de ne-roman sunt. Eu sunt roman din aia vechi, doamna, unii pe cale de disparitie precum ahilul si pterodactilul... poate veti realiza cu vremea...:)

Last edited by ahilpterodactil; 26.02.2016 at 19:48:14.
Reply With Quote
Răspunde