Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Slujbele Bisericii Ortodoxe > Tinuta in Biserica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.05.2008, 22:35:37
cozia cozia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iana
Cu ce sentiment il pui la loc "in poseta"?
Unul din sentimentele posibile cred ca ar fi:

Pfiu,....ma bucur ca astazi nu am smintit pe nimeni cu parul meu de diva.
Reply With Quote
Vechi 13.05.2008, 22:54:27
Mirean Mirean is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.03.2007
Implicit

Adica probleme este numai daca femeia poate zminti barbatul in biserica? Sa inteleg in rest e OK?
Si tu ca barbat, chiar ai o problema cu baticul? Adica e asa de greu sa te controlezi cand vine vorba de parul unei femei?
Sunt de acord ca norma crestina mentioneaza ca femeia trebuie sa poarte batic in biserica, dar nu cred ca trebuie judecate (uneori criticate de preoti) femeile care nu fac asta. Prefer o femeie despletitra in biserica, decat una imbrobodita in crasma!
Reply With Quote
Vechi 14.05.2008, 06:51:59
mirelat
Guest

Implicit

stiti ceva, eu propun ca la intrarile in biserici sa fie un fel de garderoba de unde sa se dea TUTUROR femeilor care vin la biserica niste mantii cu glugi, ca sa nu mai sminteasca pe nimeni asa bine deghizate.
Reply With Quote
Vechi 14.05.2008, 08:56:47
Mirean Mirean is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.03.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirelat
stiti ceva, eu propun ca la intrarile in biserici sa fie un fel de garderoba de unde sa se dea TUTUROR femeilor care vin la biserica niste mantii cu glugi, ca sa nu mai sminteasca pe nimeni asa bine deghizate.
Deja exiasta asa ceva (cel putin) la manastirile din Moldova, mai ales vara. Turistii/credinciosii care nu sunt imbracati adecvat primesc, la poarta manastirii, un fel de sort...
Reply With Quote
Vechi 14.05.2008, 09:05:06
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Asa cum barbatii vin cu capul descoperit in biserica si femeile vin cu capul acoperit(cele care vor)-pe cand barbati acoperiti in biserica nu am vazut.
Nu cred ca e de la sminteala barbatilor acoperirea capului ci din respect fata de cele sfinte.
Repet ,un preot ,doctor in teologie la capitolul despre biserica a scris asa :la intrarea in biserica este bine ca femeile sa poarte capul acoperit iar barbatii capul descoperit.
Eu personal nu am de ce sa il contrazic .
Reply With Quote
Vechi 14.05.2008, 11:21:13
ancah
Guest

Implicit

Citat:
Citat:
În prealabil postat de jenica
Citat:
Daca cinstiti asa tare baticul,
:) Nu baticul (panza) merita cinstea ci sentimentul care te-a indemnat sa il scoti din poseta si sa il pui pe cap :rolleyes:
Pai ce cauta el in poseta?
Ideea e, nu "sa-l scoti din poseta", ci sa-l porti tot timpul, daca tot il porti. Ca parca nu sunteti de acord cu jumatatile de masura. Cu ce sentiment il pui la loc "in poseta"?
Iana, tu porti batic? Daca nu, atunci abtine-te de la a fi ironica.
Sf. Apostol Pavel ne spune de purtarea capului acoperit la rugaciune.
Vad ca cele scrise in biblie au ajuns sursa de distractii pentru unii...
Reply With Quote
Vechi 14.05.2008, 13:27:40
rebellu007's Avatar
rebellu007 rebellu007 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.08.2007
Religia: Ortodox
Implicit

ma amuza fetele astea... am vazut pe cineva care a spus ca nu mai vine in viata ei la manastire pentru ca au obligat-o parintii sa-si puna naframa pe cap... erau atatia baieti acolo si s-a facut de rusine in sinea ei...
lucrurile sunt mai simple decat credeti doamnelor si domnisoarelor. cele care se simt. uite cum vad lucrurile dupa umila-mi parere:
precum mergi la un interviu, imbracat cu grija, in semn de respect fata de angajator, tot asa, in fata Maicii Domnului, sa te imbraci cuviincios. si sa iei exemplul Ei. uita-te cat e de frumoasa in icoane! si e cu capul acoperit! de ce nu vrei sa imprumuti din frumusetea Ei?
ca barbat, sincer, fara ipocrizie, mi se pare mult mai interesanta o femeie imbracata decent (nu ca o "mironosita") si chiar acoperita. si nu te obliga nimeni sa mergi cu batic peste tot insa macar in biserica arata putin respect sfintilor si Maicii Domnului. si prin asta iti arati si tie faptul ca te pretuiesti.
Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 14.05.2008, 20:19:56
mirelat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mirean
Citat:
În prealabil postat de mirelat
Deja exiasta asa ceva (cel putin) la manastirile din Moldova, mai ales vara. Turistii/credinciosii care nu sunt imbracati adecvat primesc, la poarta manastirii, un fel de sort...
stiu, dar nu sunt din alea de care zic eu -- ma gandeam la full coverage, nu jumatati de masura.
Reply With Quote
Vechi 27.05.2008, 16:15:26
AndreiB AndreiB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.09.2007
Implicit

eh, ce articol bun in ceea ce priveste tinuta femeii in Biserica.

http://www.crestinortodox.ro/Tinuta_femeii_in_biserica_si_in_societate-160-22824.html
Reply With Quote
Vechi 28.05.2008, 04:20:35
mirelat
Guest

Implicit

ba nu e bun deloc. daca Ap. Pavel sau Sf. Ioan Gura de Aur ar trai astazi cu siguranta nu ar mai bate moneda pe tema asta.
Reply With Quote
Răspunde