![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
aratati ce canon incalca bosvr ...
deci vedeti si singur ca in , citez : " BC exista o evolutie canonica " ... cum insa afirmati ca aceasta evolutie se bazeaza " pe canoanele primului mileniu " eu unul nu pot sa inteleg absolut deloc ... caci eu vad ca de fapt acele canoane au fost incalcate iar nu respectate ... deci cum se bazeaza evolutia catolica pe canoanele primului mileniu pe care le-a incalcat eu nu pot sa inteleg ... explicati asta ... |
|
|||
|
|||
![]()
Nu ma bazez pe faptul ca o persoana plina de prejudecati anticatolice ar intelege ceva din Biserica Catolica.
Cat despre BOSVR faptul ca nu este in comuniune cu vreo Biserica ortodoxa canonica nu va spune nimic? |
|
|||
|
|||
![]()
bosvr nu este in comuniune cu vreo biserica canonica nu imi spune nimic , deoarece si bosvr este la fel de canonica ... dar bis oficiale mai au in plus fata de bosvr si faptul ca sunt conduse de eretici ecumenisti ... deci nici nu este de mirare ca bosvr nu poate sa fie in comuniune cu o biserica canonica , care este canonica in virtutea faptului ca mai are in sanul ei parinti ca iustin parvu si arsenie papacioc , si care dau anatemei inca pe catolici si considera ecumenismul o erezie ... deci bor mai este inca canonica in virtutea acestui fapt , caci daca nu mai existau in sanul ei astfel de crestini care mai tin inca la sfintele canoane , ci ramanea numai ecumenisti care calca canoanele , apoi atunci bor nu mai era absolut deloc canonica ... deci bosvr nu este in comuniune din cauza ierarhilor necanonici si sinodului necanonic care o conduce pe bor ... deci iata motivele canonice care arata ca bosvr este o biserica cel putin la fel de canonica ca si bor ...
cat despre catolicism , vad ca evitati sa imi raspundeti la o intrebare esentiala pe care v-am pus-o : incalca sau nu papa sfintele canoane din primul mileniu ? |
|
|||
|
|||
![]()
Papa nu poate sa fie decat fidel Sf. Scripturi si Sf. Traditii a Bisericii.
BOSVR vad ca doreste sa ramana in afara comuniunii cu Bisericile ortodoxe canonice. |
|
|||
|
|||
![]()
deci dumneavoastra vazand cu proprii ochi ca papa intra in contradictie atat de evidenta cu sfintele canoane din primul mileniu , totusi mai afirmati ca papa nu poate decat sa fie in conformitate cu ele ... nu este asta o negare a realitati de dragul unor inchipuiri din mintea dumneavoastra si a unor prejudecati cu care ati fost indoctrinat nascandu-va si traind intr-o religie eretica numita catolicism ? credeti ca mai puteti sa fiti in adevar atata timp cat negati relitatea ?
|
|
|||
|
|||
![]()
Papa nu intra in contradictie cu nimic ci este chiar garantul pastrarii ortodoxiei din Biserica.
|
|
|||
|
|||
![]()
imaginatie domnule cory ... se vede de la o poata ca dumneavoastra infirmati realitatea si sunteti inselat ...
|
|
|||
|
|||
![]()
deci revin la canoanele de mai sus : le incalca papa sau nu ?
|
|
|||
|
|||
![]()
le reamintesc :
Canonul 10 al Sfintilor Apostoli ~ "Dacã cineva s-ar ruga, chiar si în casã cu cel afurisit (scos din comuniune) acela sã se afuriseascã." - Canonul 45 al Sfintilor Apostoli ~ "Episcopul, presbiterul sau diaconul, dacã numai s-ar ruga împreunã cu ereticii, sã se afuriseascã, iar dacã le-a permis acestora sã sãvîrseascã ceva ca si clerici (sã sãvîrseascã cele sfinte), sã se cateriseascã." - Canonul 46 al Sfintilor Apostoli ~ "Episcopul sau presbiterul care primesc botezul sau jertfa ereticilor, poruncim sã se cateriseascã. Cãci ce întelegere poate sã fie între Hristos si Veliar? Sau ce parte are credinciosul cu necredinciosul?" - Canonul 47 al Sfintilor Apostoli ~ Episcopul sau preotul de va boteza din nou pe cel cu botez adevarat, sau de nu va boteza pe cel spurcat (cu botezul fals) de catre necinstitorii lui Dumnezeu, sa se cateriseasca ca unul ce-si bate joc de crucea si moartea Domnului si nu deosebeste pe adevaratii preoti, de preotii cei mincinosi ai ereticilor. - Canonul 64 al Sfintilor Apostoli ~ "Dacã vreun cleric sau laic intrã în sinagoga iudeilor sau a ereticilor ca sã se roage, sã se cateriseascã si sã se afuriseascã." - Canonul 6 al Sinodului V local de la Laodiceea (343) ~ "Nu este îngãduit ereticilor a intra în casa lui Dumnezeu dacã stãruie în eres." - Canonul 15 al Sinodului al Nouãlea din Constantinopol (861) "Cei ce propovãduiesc public eresul sau îl învatã în Biserici, sã fie îndepãrtati de comuniunea cu credinciosii si afurisiti, ca unii ce fac schismã si sfãrîmã unitatea Bisericii." |
|
|||
|
|||
![]()
a permis deci papa paganilor sa se roage in bisericle voastre sau nu ? le-a permis sa invoce ei acolo zeitati pagane sau nu ? este asta in contradictie cu canoanele de mai sus sau nu ?
nu are rost sa tot ocoliti raspunsul care il stie toata lumea , caci nu va face cinste ... nu puteti sa va refugiati intr-o lume a imaginatiei vesnic domnule cory , caci nu sunteti diavol ci om ... ori eu stiu ca oamenii cauta adevarul , cahiar daca pe cai false de multe ori ... puteti voi catolicii sa incalcati canoanele sau sa le schimbati ? raspundeti fara ocolisuri la intrebarile acestea ... |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Iarasi cipuri si biometrice | BogdanF2 | Generalitati | 71 | 24.02.2017 07:53:45 |
Institutia papala | danyel | Biserica Romano-Catolica | 28 | 06.01.2013 22:26:39 |
Vizita papala in 2013 ? | Mihnea Dragomir | Biserica Romano-Catolica | 92 | 13.09.2012 21:04:03 |
Ganduri ...iarasi | 14carol06 | Generalitati | 1 | 06.02.2009 17:14:58 |
Iarasi despre grafice,sondaje, filocalie, scl.... | alecsandru | Generalitati | 4 | 15.05.2007 09:16:13 |
|