![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Ory, eu am o problema.. nu prea-I multumesc lui Dumnezeu.
Totusi in anumite momente o fac, deoarece stiu ca numai cu mijlocirea Lui fac acele lucruri. Multumesc lui Dumnezeu dupa ce ma rog.. (daca El nu m-ar impinge spre ruga, nu m-as ruga niciodata). Multumesc lui Dumnezeu cand ajung cu bine acasa dupa o calatorie.. Multumesc lui Dumnezeu cand imi vad copiii dormind.. Multumesc lui Dumnezeu pentru sotul meu si pentru parintii mei. Cam astea sunt lucrurile pentru care simt un imbold sa multumesc. Toate lucrurile de mai sus le am spre mantuirea mea. Dar nu-mi vine sa multumesc pentru altele.. in nici un caz nu ma vad multumind pentru orgasm. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Tu nu intelegi sau refuzi sa intelegi ca traditie(poate esti chiar el) :)) promoveaza calugaria urbana... pe care nu o diferentiaza de crestinismul celor casatoriti( in rest imi plac multe din mesajele lui). Este o diferenta, daca o vezi, ca doar nu te cunoastem si nu stim cine si ce esti, dar cinstit ar fi sa nu iti impui ideologia proprie ci sa vorbesti detasat pe situatia ta personala Sper ca acum m-am facut inteles...asa cum si Ory cu judecata ei sanatoasa a incercat sa-i explice Annei21 depsre deficientele ei de perceptie si unele din CAUZELE acestei deficiente |
|
||||
|
||||
![]()
Iarasi anna21 arata frumos lucrurile,dupa parerea mea!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sfintii Parinti ne indeamna mereu sa aducem multumiri lui Dumnezeu pentru ABSOLUT TOATE! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ce-ai spune sa trecem la sexul opus, la barbat . Cum l-ai vedea pe barbatul tau "lipsit de orgasm " ? Fericit si fericita ? Asta nu poate insemna binecuvantata casnicie si nici procreere . Stii de ce nu o intelegi pe Doamna profesoara Fani ? Pentru ca privesti lucrurile tare superficial, crede-ma !
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar nu e adevarat, poruncile lui Hristos sunt aceleasi pentru toti oamenii. Tu nu ai citit de cei care, casatoriti fiind, traiau în asceza (cu sau fara viata sexuala)? Îndumnezeirea e rezervata doar calugarilor? De unde ideea ca oamenii casatoriti ar trebui sa traiasca altfel decât calugarii? Cine spune asta? Toti suntem chemati la sfintenie. Spune Mântuitorul sau apostolii ceva de calugarie în pasaje ca acestea: 1 Ioan 2: 15. Nu iubiți lumea, nici cele ce sunt în lume. Dacă cineva iubește lumea, iubirea Tatălui nu este întru el; 16. Pentru că tot ce este în lume, adică pofta trupului și pofta ochilor și trufia vieții, nu sunt de la Tatăl, ci sunt din lume. Tu zici de calugari în oras dar cred ca trebuie sa traim mai degraba ca niste nebuni pentru Hristos, dupa cuvântul unui parinte (din Pateric sau alta carte asemanatoare): "Sau fugi de lume (adica fa-te calugar) sau ramânând în lume batjocoreste lumea", adica nu te supune formalismului si fatarniciilor si nu cauta placerile. Nu în sensul de sfida lumea (cum faceau acei Sfinti nebuni pentru Hristos); e suficient sa fim rezervati si sa suportam imaginea de ciudati pe care o capeti daca nu te stradui sa socializezi. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu-mi permit sa vorbesc despre sex pe un forum ortodox, dar iti garantez ca nu ai nici macar idee despre subiectele pe care le-as putea deschide. Tocmai pentru ca am o lunga istorie de pacate in urma, stiu despre ce este vorba.. si tocmai de aceea nu ma grabesc sa leg trairile corporale de rai sau induhovnicire, cum faci tu. Mi se pare chiar o blasfemie. Eu nu am meritat nimic si chiar nu am facut nimic bun.. totusi mi s-a dat enorm.. tocmai pentru a observa ca totul este desertaciune. Dar tu vrei sa te lauzi! Te rog.. Da-i drumul! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Inainte de a descoperi ortodoxia (si inainte de copii, desigur), eu CU SOTUL MEU frecventam cluburi de striptease, de exemplu! Asta-i placea lui! Mai sunt si altele.. voi chiar credeti ca sexualitatea inseamna pozitia misionarului in pat? Si atunci te intrebui.. asta este normal? Sau trecem amandoi de limita patologicului (nu de limita pacatului.. aia a fost depasita demult). Exista desfranare in familie si cred ca este pacat mai mare decat cea pre-maritala. Ca intai treci prin fata altarului.. Dar voi vorbiti despre orgasm ca gustare a raiului.. sau despre iubirea care curata tot (imi iubesc sotul din tot sufletul, desigur). Dr pacatele raman. Pentru eternitate, daca nu le vezi! |
|
||||
|
||||
![]()
Frate andreicozia ,ma sateptem sa fi mai delicat pt. ca despre modul cum privesti ortodoxia am inteles.Ma mira totusi ca din cite distractii ne scoate ispititorul inainte ne-am blocat cu totii tocmai in ...orgasm si aparent ni se pare ca nu stim si nu intelegem cine este si ce vrea sa fie el .Mie unuia mi se pare destula vorbarie despre asta.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar, Anna, este bine ca denigrezi ignoranta de-atunci, insa trupul tau este acelasi, constructia ta de asemenea si ai nevoie de ele pe mai departe, intr-un mediu, cum spui tu, mai intelept...dar sa nu le denigrezi.