Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Viata monahala > Calugarul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.04.2009, 12:19:17
Anca-Miha
Guest

Smile

ory, eu ti rog pi mataaali sa nu jignesti cu cuvinte neganditi BOR si statutui ei cel nou! Orisicat de umblata ai fi printre calugari, tot nu ii cunosti matali, ca mireanca, frumusâca ce-i drept, pi täti, ca sa iti dai cu parerea in felul aiesta. Intre timp ne-ai zâs matali destuli amanunti despre natura relatiilor cu manastirea, asa ca nu mai exagera din cale afara, ca sunt numerosi tineri pe forum, care isi fac serioase ganduri de a intra in manastire si nu e cazul sa-i influentezi negativ cu povestile sele imaginare di adolescenta inamorata. Uite eu nu cred in ruptul capului ca a vrut calugarul asela sa ti saruti, e ghini? Dealtfel, ce cautai mata in chilia lui? Ca doar nu i-a trecut prin minte, cand se afla in sfanta Biserica, sa pacatuiasca cu o fetiscana?!? Te-ai dus sa-l ispitesti si acum faci pe cunoscatoarea in ceea ce priveste manastirile de calugari? Rusâni sa-ti fii matali! Auzi?
Fa-te mata fata serioasa, ory, si lasa basmele di adormit copii, ca pe noi ne-ai adormit di tat cu fantasmagoriie aiestea nemaiauzite si nemaiintalinite! Ai avut din totdeauna asa o fantezie debordanta? E, acum e cazul sa-i pui haturi, ca alfel intri mata cu oistea in gaaard, si nu e ghini di loooc!
Reply With Quote
Vechi 26.04.2009, 12:59:11
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Imi este greu sa inteleg cum un om care paraseste totul pentru Dumnezeu, intra in manastire, ii slujeste, ... sa ajunga dupa o vreme un om care doreste sa fuga de El. Si unde sa fugi si de ce? Ce pacat ca sunt si astfel de cazuri: Un monah care sa traiasca in manastire grijile lumii. Dar avem si lucruri minunate. Sunt atatia oameni in lume, care vietuiesc asemeni monahilor: se roaga si iubesc fara granite.
Reply With Quote
Vechi 26.04.2009, 15:28:40
mirelat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha Vezi mesajul
ory, eu ti rog pi mataaali sa nu jignesti cu cuvinte neganditi BOR si statutui ei cel nou! Orisicat de umblata ai fi printre calugari, tot nu ii cunosti matali, ca mireanca, frumusâca ce-i drept, pi täti, ca sa iti dai cu parerea in felul aiesta. Intre timp ne-ai zâs matali destuli amanunti despre natura relatiilor cu manastirea, asa ca nu mai exagera din cale afara, ca sunt numerosi tineri pe forum, care isi fac serioase ganduri de a intra in manastire si nu e cazul sa-i influentezi negativ cu povestile sele imaginare di adolescenta inamorata. Uite eu nu cred in ruptul capului ca a vrut calugarul asela sa ti saruti, e ghini? Dealtfel, ce cautai mata in chilia lui? Ca doar nu i-a trecut prin minte, cand se afla in sfanta Biserica, sa pacatuiasca cu o fetiscana?!? Te-ai dus sa-l ispitesti si acum faci pe cunoscatoarea in ceea ce priveste manastirile de calugari? Rusâni sa-ti fii matali! Auzi?
Fa-te mata fata serioasa, ory, si lasa basmele di adormit copii, ca pe noi ne-ai adormit di tat cu fantasmagoriie aiestea nemaiauzite si nemaiintalinite! Ai avut din totdeauna asa o fantezie debordanta? E, acum e cazul sa-i pui haturi, ca alfel intri mata cu oistea in gaaard, si nu e ghini di loooc!
se spune undeva in Biblie sa nu judecam... si se mai spune ca uneori se fac cele de pe urma ale omului mai rele decat cele dintai. citesc cele de mai sus si ma minunez...extraordinar cum poate sa decada un om, trecut prin viata, care ajunge sa jigneasca la tot pasul si culmea mai are si pretentii de intelepciune.
Reply With Quote
Vechi 26.04.2009, 16:36:42
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Religia: Ortodox
Implicit

Mirela a spus foarte bine mai sus.
Iar eu,vreau sa spun Anca,ca,atunci cand am spus ca oamenii sunt ipocriti,m-am referit strict la subiectul cu "legile"despre integrarea in manastire,care eu stiu foarte bine cate din ele sunt respectate,si aceasta nu din povesti culese de pe unde le-ai cules dumneata,ci din realitate si traire.
Apoi,nu stiu de ce persisti in rautate detinand simultan blana de oaie...iar,exprimarea in moldoveneste chiar nu-si are rostul.Oricum,nu ma deranjeaza rautatea,cand contest ceva,o fac doar in priviinta teoriilor.
S-ar putea ca dumneata sa detii ceva fantasmagonii...mai ales ca debordezi de cu totul si cu totul altceva decat exprimi...teoretic,bine-nteles.
Vechi 26.04.2009, 16:41:04
ory ory is offline
Senior Member

Implicit

Acum am citit mai bine ce-ai scris Anca.Vaiii!!!!
Nu-mi vine sa cred cat de josnica esti si ce exprimare de "mahala"detii.Sa-ti fie rusine,femeie batrana si "inteleapta",ce te pretinzi.Caci,de credinta nu mai pomenesc nimic,oricum nu o intelegi nicicum.
Vechi 26.04.2009, 16:54:48
ory ory is offline
Senior Member

Implicit

Ancah,sa nu crezi ca m-ai intimidat cumva,eu voi ramane asa cum sunt si voi exprima exact ceea ce gandesc si simt,nu doar ceea ce am citit si am rascitit la viata mea.
Tu,ai trait doua vieti de-ale mele,dar nu faci decat sa te complaci la nesfarsit in teoriile pe care le citesti,si le tot citesti...nu le simti,nu le cunosti adevaratele trasaturi existente,nu le apreciezi,doar le exprimi si le redai cum le citesti.Daca-ti place sa apreciezi minciuna si fantasticul din carti,nu ai decat,mie nu-mi place,aceia este parerea ta,iar aceasta este parerea mea,cred ca nu trebuie decat sa fim civilizati si sa ne respectam reciproc.
Sper sa incetezi cu astfel de jicniri,cred ca-mi exprim clar doar parerea,cum faci si tu,de altfel,si cred ca daca esti cu adevarat crestini nu vorbesti asa,ca la usa costului,si nici cu atata patos de ura si dispret la personalitatea aproapelui.
STIU CA NU AI SA INTELEGI,SE SIMTE DE LA O POSTA "CREDINTA" TA IMBALSAMATA DE URA...
Sa stii ca mai sus nu ti-ai batut joc de mine,ci de tine insuti....sper sa intelegi macar atat,la aceasta varsta "inteleapta".
Vechi 26.04.2009, 18:24:09
laraG laraG is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: timisoara
Implicit

[quote=windorin;127408]Iesirea din manastire este totuna cu divortul.

Atat cel iesit din manastire, cat si cel divortat, trebuie sa fuga de deznadejde. Poate tocmai pentru mandrie sau judecata lor, Domnul i-a parasit si le'a luat harul.

Orice ar fi facut cel cazut, este nevoie de pocainta. Si harul va reveni.
Talharul a facut tot raul cu putinta, si intr-o secunda a furat raiul.

Admir intepciunea ta, draga frate Dorin.Cel far-de vina sa arunce intai piatra.
Vechi 26.04.2009, 22:50:21
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de windorin Vezi mesajul
Iesirea din manastire este totuna cu divortul.

Atat cel iesit din manastire, cat si cel divortat, trebuie sa fuga de deznadejde.
Iesirea din Minastire nu este nici pe departe asemenator devastarii sufletesi perin care trec cei divortati.

In primul rind cei care pleaca, daca ies alungati dintr-un motiv sau altul pleaca ca de la un servici la care s-au lincezit si intr-un fel n-au dat "randament"...si probabil ii mai sminteau si pe altii, deci ...se asteptau din clipa-n clipa sa primeasca un sut in fund....de unde concluzionam ca nu are nimic de a face cu divortul.

Altii care pleaca, o pot face din convingere ca in timp s-a dovedit a nu fi pentru ei o asemenea vietuire, ...si deci din nou nu are nimic in comun cu crizele cumplite care sunt generate de divort, impartirea bunurilor in instanta, cheltuieli masive de judecata, copiii care ramin de izbeliste...deci nici o legatura

Sa ne abtinem sa comparam cu lucruri prin care banuiesc ca nu am trecut..., Dorine
Reply With Quote
Vechi 26.04.2009, 22:55:52
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit ...iar altii

Altii mai tineri pleaca pentru ca vor sa se casatoreasca si sa aibe copii, si basta. Oricum nasterea de prunci le vor darui cu imbelsugare Har si li se vor ierta orice pacat al abandonarii minastirii... cum nici nu au visat vreodata.
Reply With Quote
Vechi 26.04.2009, 23:11:14
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Altii mai tineri pleaca pentru ca vor sa se casatoreasca si sa aibe copii, si basta. Oricum nasterea de prunci le vor darui cu imbelsugare Har si li se vor ierta orice pacat al abandonarii minastirii... cum nici nu au visat vreodata.
Pe ce te bazezi Andrei , când spui că se vor ierta păcatele cuiva, indiferent cine și unde este. Ne avântăm prea mult, părerea mea. Ce și cum , numai Dumnezeu știe !
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Destinatia posibila a celor ce parasesc ortodoxia e iadul spre_rasarit Generalitati 70 04.01.2012 16:13:17
Care este cel mai important lucru pe care doriti sa il faceti in viata? alexdu Generalitati 79 23.09.2011 16:55:07
Care este pozitia BOR fata de persoanele care fac doar cununuia civila? elom Nunta 38 16.08.2011 23:45:58