Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.10.2010, 21:27:52
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de coralina Vezi mesajul
Ni le permite in sensul ca amana pedeapsa pt. ele? Ce fel de permisiune este asta?
Ca mama ii dai voie fiului sa manance bomboane inainte de masa si te uiti la el cum le molfaie incantat, stiind in acelasi timp ca-l vei pedepsi dupa ce termina de mancat?
e permite in sens biblic: "Totul este permis, dar nu totul ne este de folos". Mai citeste biblia, Coralina!
Reply With Quote
Vechi 26.10.2010, 21:50:18
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
De acord.

Dar totusi este o activitate limitata - sa zic asa.. oricum o iei, in timp te cam plictisesti si ai urmatoarele variante: variezi (picanterii sexuale, perversiuni etc), schimbi partenerul, schimbi contextul (un fel de re-investire in partea romantica).. Omul are nevoie de noutate.
Sau (o solutie optima, zic eu) pur si simplu realizezi ca sexualitatea este supra-evaluata in societatea de azi si poti linistit sa ignori/limitezi acest aspect al vietii si sa te concentrezi spre lucruri mai satisfacatoare.
Doamna, experienta ne arata ca plictisul are tendinta sa se instaleze destul de repede (cativa ani de la casatorie).

Dupa parerea dumneavoastra, solutia optima este ca, inainte chiar de 30 de ani, sa limitam/ignoram acest aspect ?!

Si asta nu este puritanism ?!
Reply With Quote
Vechi 26.10.2010, 21:50:36
coralina's Avatar
coralina coralina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
e permite in sens biblic: "Totul este permis, dar nu totul ne este de folos". Mai citeste biblia, Coralina!
Asadar "a permite" in sens biblic inseamna "a ingadui cu intentia de a pedepsi ulterior".
Explicatiile tale nu au nici un sens, Miha-Anca. Iar indemnul de-a citi Biblia e tendentios, insa m-am obisnuit cu aceasta tenta a postarilor tale.
Apropo, "Biblie" se scrie cu B mare.

Doamne ajuta!
Vechi 26.10.2010, 22:02:29
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
Asadar "a permite" in sens biblic inseamna "a ingadui cu intentia de a pedepsi ulterior".
Explicatiile tale nu au nici un sens, Miha-Anca. Iar indemnul de-a citi Biblia e tendentios, insa m-am obisnuit cu aceasta tenta a postarilor tale.

Doamne ajuta!
Cearta-te cu Dumnezeu, daca nu iti convine. Poti scrie biblie si asa. Totul e sa o citesti, ca sa te luminezi.
Reply With Quote
Vechi 26.10.2010, 22:04:56
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Doamna, experienta ne arata ca plictisul are tendinta sa se instaleze destul de repede (cativa ani de la casatorie).

Dupa parerea dumneavoastra, solutia optima este ca, inainte chiar de 30 de ani, sa limitam/ignoram acest aspect ?!

Si asta nu este puritanism ?!
Si dumneata ce propui? Sa tinem viu interesul pt sexualitate cu tot dinadinsul ca asta este trendul?

Daca plictisul se instaleaza repede (cica trei ani).. poate ca este un fenomen firesc!
Voi nu intelegeti ca mare parte din interesul pt sexualitate este intretinut de un life style modern: televiziune, muzica, filme, imbracaminte, reviste glossy, sfaturi "psihologice" care spun sa-ti satisfaci placerile neintarziat etc..

La mine in casa NU exista televizor. Nu cumparam ziare si reviste. Eu cred ca acest detaliu a contribuit semnificativ la schimbarea mentalitatii noastre fata de sexualitate.
Altfel gandesti cand vezi, scuzati, funduri pe ecran si chiloti in ziare. Eu cel putin sunt socata de cate ori dau cu ochii de un televizor.
Acum nu zic ca nu trebuie sa avem televizor.. alegerea fiecaruia.. dar macar ganditi-va cat de conditionati suntem sa cautam placerea!
De unde stiti ca acesta este firescul? De unde stiti ca nu suntem indoctrinati, orbiti, supusi prin altfel de metode fata de cele totalitare, dar cu acelasi efect (sau mai eficient).

edit: cititi cartile lui Virgiliu Gheorghe despre televiziune. Sunt excelente. F. folositoare. O sa va treaca cheful de deschis televizorul. :)

Last edited by anna21; 26.10.2010 at 22:09:58.
Reply With Quote
Vechi 26.10.2010, 22:09:13
coralina's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Cearta-te cu Dumnezeu, daca nu iti convine. Poti scrie biblie si asa. Totul e sa o citesti, ca sa te luminezi.
Dvs. va considerati luminata pentru ca prin "a permite" intelegeti "a ingadui cu intentia de a pedepsi ulterior"?

Nu, "Biblie" nu se poate scrie cu litera mica, oricat v-ati da peste cap sa demonstrati acest lucru (probabil tot cu argumente de genul "a permite" = "a ingadui cu intentia de a pedepsi ulterior").
Vechi 26.10.2010, 22:10:37
Miha-anca
Guest

Implicit

"Aceștia însă defaimă cele ce nu cunosc, iar cele ce, - ca dobitoacele necuvântătoare, - știu din fire, într-acestea își găsesc pieirea."
Reply With Quote
Vechi 26.10.2010, 22:12:34
coralina's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Daca plictisul se instaleaza repede (cica trei ani).. poate ca este un fenomen firesc!
Imi permiteti o paralela?
Poate ca adolescenta (asadar perioada din viata in care 90% din oameni nu sunt casatoriti) trebuie sa fie cea mai activa perioada din viata sexuala a unui om, pentru ca tocmai atunci dorinta trupeasca atinge punctul maxim.
De acord?
Vechi 26.10.2010, 22:15:24
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
Imi permiteti o paralela?
Poate ca adolescenta (asadar perioada din viata in care 90% din oameni nu sunt casatoriti) trebuie sa fie cea mai activa perioada din viata sexuala a unui om, pentru ca tocmai atunci dorinta trupeasca atinge punctul maxim.
De acord?
Nu sunt de acord. A zis Dumnezeu cumva sa te casatoresti dupa ce stai 16 ani in scoli?
Si daca alegi sa stai in scoli si sa nu te casatoresti, atunci nici de viata sexuala nu poate fi vorba. Casatoria este data ca omul sa nu pacatuiasca. De acord?
Reply With Quote
Vechi 26.10.2010, 22:16:12
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:

Doamne ajuta!
"Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel

Cap. 6 12. Toate îmi sunt îngăduite, dar nu toate îmi sunt de folos. Toate îmi sunt îngăduite, dar nu mă voi lăsa biruit de ceva."
Acum poti sa te certi si cu Sfantul Apostol Pavel!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Biserica ortodoxa marturiseste ca impreunarea din casatorie este foarte curata! mihailt Nunta 23 02.11.2010 21:03:03
permis biometric cosmin95 Generalitati 8 30.08.2009 16:11:12