Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Alte discutii > Homosexualitatea
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.08.2007, 20:26:28
mirelat
Guest

Implicit

Red_Rose, esti prietena cu PISICUTA35 si scrieti de la acelasi calculator? Sau sunteti una si aceeasi persoana?!... Oricum, numai bine va doresc, dar poate ar fi mai bine ptr voi sa nu mai discutati probleme atat de intime in public, ca pana la urma forumul asta e.
Vechi 20.08.2007, 21:17:53
urzicuta urzicuta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.07.2007
Implicit

:)..multumesc Petru si pe mine ma socheaza cateodata vulgaritatea mea...dar m-am simtit cu musca pe caciula si am cerut admin sa stearga rautatile mele gratuite.:)
Vechi 21.08.2007, 08:57:21
Red_Rose Red_Rose is offline
Member

Data înregistrării: 17.08.2007
Implicit

Da, acesta este nick-ul nou, la PISICUTA35 am renuntat datorita mesajelor din inbox. Cand am scris raspunsul eram pe contul vechi si din graba l-am trimis de acolo. De acum numai pe contul nou voi activa.
Numai bine tututor.
Vechi 21.08.2007, 09:07:36
Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de urzicuta
:)..pai draga tu tii fecioria in primul rand pt,barbat,?..
Urzicuta draga, nu e adevarat, nu m-ai inteles, am precizat ca din motive religioase.
Cand am extins discutia si am scris si despre barbati m-am referit la faptul ca totusi alaturea de ei vrem sa ne intemeiem o familie, iar valorile s-au schimbat.

Legat de patima, sunt hotarata sa merg la spovedit, voi face ce canon imi va randui parintele si ma voi ridica.

Vechi 21.08.2007, 09:43:53
urzicuta urzicuta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.07.2007
Implicit

:thumbsup:foarte bine........:dozingoff:..motive religioase......da..si musulmancele fac la fel......sex (nu-ti spun ce fel) pana la casatorie si se marita virgine.Cica le e frica de Allah..........cat desp[re tine sunt convinsa ca intelegi niste lucruri care sunt mai presus de orgoliile noastre sau ale parintilor.Iti doresc ce-mi doresc si mie:indreptare!
Vechi 21.08.2007, 10:41:33
Member

Implicit

Multumesc urzicuta. Indreptare imi doresc si eu.

Ce fac musulmancele sau altele e treaba lor :) si nu a mea.

Vechi 21.08.2007, 11:29:14
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

Draga Red_Rose, am citit mesajul tau shi mi-am adus aminte de pacatele mele abandonate(sper) nu foarte de multa vreme, naluca la care ma uit mai mereu care combinata cu naluca fiului pacatului ce voi deveni o privesc pentru a nu mai greshi impotriva fratelui meu, asha cum ne invatza parintele Cleopa Ilie din rugaciunea sfantului Efrem Sirul, respingand in acelashi timp toate celelalte naluciri ca nefiind vrednic de a primi vedenii shi ca sa nu cumva sa primim lupi ai poftelor patimashe, ale gandurilor rautatzii in loc la Miel shi Domnul nostru....

Oricum eu citind din ce ai scris, din ce ai patzit, observ ca a fost mai mult dorintza de ushurare, de a te elibera de dorintza fierbinte, de a nu o lua razna cica... shi spui ca de aceea ai recazut...
Nici nu este de mirare din moment ce asta ne invatza teoriile moderne sexuale, ca sa pacatuim pentru ca sa ne eliberam de tensiuni,... bine bine, ne eliberam o zi doua, si apoi iar vin, shi iar vin aceleashi tensiuni daca nu shi mai mari, deci ne eliberam de ele pana la batranetze cand ajungem insfarshit impotentzi, nefertili... deci poate intai ar trebui sa renuntzi la a da crezare teoriilor practicii sexuale care itzi aduc tineretze fara batranetze shi viatza fara de moarte, prin eliberare de tensiuni, de nervi shi incordare shi incarcare nervoasa, adica, cica inrobindu-te patimii itzi aduc sanatate...

Dar pacatul pe care l-ai marturisit public este o dovada a ta clara ca te delimitezi de gresheala, ca eshti conshtienta ca tzi-ai mai pierdut din curatzie shi regretzi ce tzi s-a intamplat... catzi dintre noi am fi in stare de asha ceva, catzi nu preferam sa fim fatzarnici shi ascunshi ca sa parem negreshitori, infailibili... Deci am impresia ca la spovedanie potzi sa-i spui preotului ca te-ai spovedit shi public, atat de mare a fost durerea ta, dar sa nu uitzi sa-i ceri shi sfat de indreptare shi ajutor ca neputincioshi suntem cutotzii dar bravam mereu... e o chestie ce da bine...

Acuma, noi ne recashtigam starea de feciorie prin invingerea de catre Dumnezeu a patimilor noastre, prin multa stradanie uneori a Acestuia, altadat intr-o clipa, dar abea apoi vine efortul de a ne pazi, mereu, cerand ajutor prin rugaciune shi inchinare, shi cum spune parintele Arsenie Papacioc, orice zbucium, orice strigare, durere, vrbire, lacrima, geamat, venit din inima catre Dumnezeu, parintele il aseamana cu o rugaciune, spunand ca Duhul Sfant cu vaiete shi suspine negraite se roaga impreuna cu tine sa biruitzi patima...

E greu sa o birui, daca nu imposibil, stiu shi eu ca unii creshtini au biruit-o dar gandindu-te la cuvintele Domnului, ca o privire, o ocheada, un filaj, ca sa pofteasca trupeshte pe aproapelele tau, femeie, barbat, sau pe tine insutzi, e lafel de grava ca shi ce ai marturisit, e pacat aducator de moarte sufleteasca, duhovniceasca, e rushine shi robie pacatului... deci suntem cu totzii intr-o oala, cu totzii, caci ochiul este lumina trupului shi daca acesta este intuneric atunci cu atat mai mult intunericului.... asha ne spune Domnul vorbind despre ochiul tau cel drept...

Deci fiind si eu un pacatos ce zice el ca ar incerca sa nu mai gresheasca, e suficient sa vad un film, o reclama, o fata dragutza pe strada, shi gata... mai vin 7 patimi cu aceasta sa nu cumva sa o lase singurica, shi iata-ma iar la inceput... shi atunci lupta e ingrozitoare... ca intre apropiatzi pari dus cu pluta, incepi sa-ti intorci capul, sa-tzi inchizi ochii, sa evitzi privirea, oamenii zic ca nu eshti normal, shi iar vine teoria ca trebuie sa te destinzi, ca sa nu fi agitat, nervos, sa nu ai tensiuni emotzionale, sa-tzi dai drumul... dar shi mai mult ca sa nu ieshi in evidentza trebuie sa fi sexy, adica trebuie sa fi disponibila pentru orice relatzii intamplatoare ca e trendy, ca se poarta, ... ei vezi cat este de greu sa fi fecioara, femeie dragutza shi frumoasa asha cum te-au facut parintzii, sa fi cucernica shi cuminte shi matura, sa nu fi nici "incuiata"? Dar mereu asta i-a atzatzat pe barbatzii nebuni de cap, nevinovatzia... deci daca reusheshti sa te lashi atunci cum oare vei reushi sa te mentzii, sa nu fi transformata de aceshtia in obiectul inchipuirii lor, in jucaria stricata a poftei shi iubirii de pofta, in papushica barbie ascultatoare? Deci lupta din tine devine cu timpul si mai grea... shi daca tot ai facut pacatul, atunci de ce sa te mai ridici... De ce?
De ce? Itzi spun eu pentru ce! Pentru ca intradevar exista cineva care te iubeshte cu adevarat, shi care shtie ca asha este adevarul in care trebuie sa traieshti... cine este acesta/aceshtia? Cauta-i shi-i vei gasi... aceia sunt prietenii tai... bineintzeles shi ai mei... sper... dar nu stiu daca ajung shi eu prietenul lor... ca e suficienta o privire shi apoi un intreg joc nevinovat ;)...

Iarta-ma daca tzi-am zis din adevarul pe care il stiu shi eu... rugandu-ma sa nu ajung nisip miscator pentru aproapele meu... ca cine shtie shi nu face......... tot Domnul a zis....
Vechi 21.08.2007, 12:46:26
Member

Implicit

vsovi - Iti multumesc pentru ceea ce ai scris. Pe langa faptul ca ai un real talent la scris, ai citit randurile scrise de mine pe orizontala si nu pe verticala din 2 in 2. Ai inteles lucrurile in profunzime si nu doar la suprafata.

Ai spus ca te-ai confruntat si tu cu aceasta patima. Si ai rezolvat-o ca si mine, accidental, motivata tot ca o descarcare. Pe moment e o descarcare, iti reiei viata cu restul activitatilor. Dar cand o practici e ca un cerc vicios, revine si iar revine. Dorinta sexuala pana la urma face parte din natura noastra, depinde de modul ei de rezolvare. Mersul la spovedanie si apoi tinuta sub control e singurul leac. Bun. Dar dorinta ramane doar in stare latenta undeva in interiorul nostru ca apoi – nu stim cand – sa revina in forta si sa nu te lase cu una cu doua.

Nu am vrut sa jignesc barbatii de pe acest forum care traiesc dupa principii morale crestine, nu i-am pus pe toti in aceeasi oala, in mesajul meu m-am referit la restul barbatilor, in numar covarsitor care au alte viziuni despre viata si pacate, si cu care ne “intersectam”. M-am referit la mine, o persoana care doreste o viata de familie si nu calea calugariei. Si atunci normal ca te uiti in jur sa vezi ce si cum....

Vechi 21.08.2007, 13:50:14
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Red_Rose
Salut tuturor!
De ceva luni urmaresc postarile voastre pe diferite teme, am stat deoparte gandindu-ma sa ma inscriu sau nu. Dar am facut-o intr-un final.
De ce am ales acest topic? pentru ca vreau sa zic si eu ceva legat de acest subiect al masturbarii, sa va cer sfaturi si poate sa-mi spuneti ce parere aveti despre situatia mea.

Despre ce e vorba: am 30 ani, nu sunt casatorita si ma confrunt cu aceasta patima. Sunt virgina si am dorit sa raman asa pana la casatorie, din considerente religioase. Nu am acceptat concubinajul, barbatii pe care i-am intalnit nu au priceput asta si in final s-au indepartat de mine pana la a se rupe legatura de prietenie definitiv. Si uite asa raman in final tot singura ... si uite-ma la 30 ani.

Dar corpul e revoltat tare in unele momente si in trecut am recurs la aceasta practica a masturbarii pt a ma descarca de presiune, era o chestie accidentala, dar pacatul era, lucru pe care il uram si care imi aducea rusine si scarba de mine insami, dar patima se repeta. Am reusit intr-un final sa ma spovedesc - acolo nu mai spun, alta rusime!! In fine, trec peste asta, si incep o noua viata. Greu dar m-am tinut. Am reusit cativa ANI sa ma tin tare pe pozitie, sa rezist.
Totul pana vara asta cand m-a lovit iar patima cu o violenta de nedescris incat am zis ca ori incep sa fac iar pt a ma descarca fizic, ori las incolo de principii ca nu mai tine asa si ma mut cu un barbat, ori ajung la nebuni ca nu mai suport...... Uneori ma intreb si eu in ce principii mai cred si pe unde sunt. Vara asta am cazut iar in patima masturbarii accidentale, care m-a eliberat de presiunea sexuala, ....
Acum am ajuns unde eram cu ani in urma: ma simt vinovata, scarbita de mine, rusinata fata de Dzeu, nici rugaciune nu mai pot sa fac ca lumea parca ca mi-e rusine de Dzeu, mi-e groaza sa dau ochii cu duhovnicul (care ma apreciaza mult), ..., i-am dezamagit pe toti. Ce-i de facut? ce sa fac? va rog.
Imi veti spune: rugaciune, stai departe de tentatii, control mintal al corpului, dar practica ma omoara.

Felicitari pentru curajul tau, de a-ti recunoaste deschis pacatul tau. Asta inseamna clar ca esti pe drumul cel bun. Atata sila ai adunat impotriva acestui pacat, incat cu siguranta vei iesi invingatoare si vrajmasul va fi invins. Lupta cu tine insati, cu propriul pacat, cu a ta cadere este formidabila si ar trebui sa fie pilda si pentru noi toti , in lupta continua cu ispitele si caderile noastre. Nu-ti dau nici un sfat, pentru ca sti foarte bine ce ai de facut, cale pe care trebuie sa mergi. Ai incredere in tine si in primul rand in Bunul Dumnezeu .
Vechi 21.08.2007, 13:58:27
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Implicit

poi casatoria nu e mai grea decat mireanul necasatorit sau calugaria?
oricum eu nu am rezolvat-o ca shi tine accidental, la mine a fost (e?) mai rau...:(
nu i-ai pus dumneata i-am pus eu :), scuze shi eu daca am jignit...
exista cai si calishoare? Stiam ca exista Calea, Adevarul shi Viatza, Alfa shi Omega, Inceputul shi Sfarshitul... nu stiam de calea calugariei shi a casatoriei shi calea lui din manastire shi de afara shi din america sau din paris shi din Honolulu sau din Hidishelele sau Copsha Mica...
E normal sa te uitzi, dar trebuie sa shi deschizi bine ochii! (imi amintesc de Clausemi care tot vorbea de dreapta socotintza in Domnul, sper ca nu degeaba...)
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Este pacat? nicusor3 Intrebari utilizatori 50 03.02.2013 21:50:31
ce este prostia asta cu feng shui? ingerul_pazitor Generalitati 29 07.10.2010 12:22:57