Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Postul in Biserica Ortodoxa > Postul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.08.2011, 13:08:46
ovidiu b.
Guest

Implicit

"• Așa cum din mulțimea gunoiului provine mulțimea de viermi, la fel și din mulțimea mâncărurilor provine mulțimea căderilor păcătoase, a gândurilor viclene și a viselor necurate.
• Săturarea de mâncăruri mama desfrânării, iar tânguirea pântecului este născătoarea neprihănirii.
• Cel care a biruit pofta pântecului înaintează curând spre apatie și spre culmea înțelepciunii. " Parintele Paisie Aghioratul
Reply With Quote
Vechi 17.08.2011, 07:33:13
the_Listener
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
prietene, eu nu am grabesc, in schimb tu esti neatent.In mesajul tau anterior sustii ca omul are voie sa consume carne doar daca acea mancare este binecuvantata de un preot.Eu am zis ca INTREGA CREATIE a fost si este binecuvantata de Dumnezeu.Poti sa ma contrazici ca nu este asa?In schimb ti-am aratat cu versete biblice ca oamenii consumau carne (doar tu ai cerut dovezi).Tu ai zis ca "omul a cerut de la alt om carne...unde vezi tu ca Dumnezeu a intervenit pro sau contra carnii?".Prietene sa nu uitam cine si cui i s-a cerut carne.Isaac si Iacob...patriarhi ai VT, oameni SFINTI.Stii formula vechi testamentara: "Eu sunt Dumnezeul lui Avraam, al lui ISAAC si IACOB".Iti amintesti ca in felul acesta i s-a descoperit Dumnezeu lui Moise pe muntele Sinai.Oare nu stiau ei ca Dumnezeu le interzice consumul de carne? Se intinau ei in felul acesta?Si culmea, Dumnezeu nu s-a suparat pe ei, si nici NU LE-A DAT PESTE MANA atunci cand manacau carne (INTERVENIND CONTRA CARNII).
!
"Iar după ce a îmbătrânit Isaac și au slăbit vederile ochilor săi, a chemat pe Isav, pe fiul său cel mai mare, și i-a zis: "Fiul meu!" Zis-a acela: "Iată-mă!"
Și Isaac a zis: "Iată, eu am îmbătrânit și nu știu ziua morții mele.
Ia-ți dară uneltele tale, tolba și arcul, și ieși la câmp și adu-mi ceva vânat;
Să-mi FACI MANCARE, CUM IMI PLACE MIE, și adu-mi să mănânc, ca să te binecuvânteze sufletul meu până nu mor!" (Geneza 27:1-4)

7."Adu vânat și fă-mi o mâncare să mănânc și să te binecuvântez înaintea Domnului, până a nu muri".

asadar iarasi te grabesti si gresesti in interpretare
acum ai inteles ca nu ma contrazic ?
multa iubire

Citat:

Si acum sa revenim la Iisus si la consumul de peste.Cred ca stii si tu foarte bine ca Hristos a hranit cu paine si peste 5000 de barbati, afara de femei si copii.Atunci cand Hristos vindeca cate un bolnav sambata. iudeii se revoltau ca Iisus dezlega sambata.Tot la fel, atunci cand ucenicii au cules spice de grau ca sa le manance, iudeii s-au revoltat din nou.Cum se face, ca NU s-au revoltat fariseii, ca Hristos a dat multimii sa manace carne, manare care NU se cuvenea sa o consume, dat fiind faptul ca Iahve a interzis lucrul acesta?Cum se face ca nu au incercat sa arunce cu pietre in el pentru un lucru atat de grav?Doar a "spurcat" cu carne 5000 de barbati, afara de femei si copii!De ce lucrul acesta nu a fost pus intre capatele de acuzare cand Hristos a fost judecat de Sinedriu, ca doar se cautau motive si martori pentru a fi acuzat de ceva? Astept raspunsul tau! Multa iubire!
iara faci confuzii /ADU VERSETELE SA LE DISCUTAM SI PE ALEA ... sa iti arat si acolo ca nu sunt pestii de care vorbesti tu [ si o voi face pas cu pas , asa cum am facut pina acum ca sa intelegi
fariseii nu aveau cum sa se revolte DIN MOMENT CE EI O CONSUMAU SI si nici nu puteau sa se ia de o minune CU PESTII(NU ORICE CARNE) pe care ei nu o puteau face , si sa isi dea cu parerea .... asadar ei se revoltau pentru lucruri pe care le faceau ei degeaba si in ochii lumii ....
multa iubire

Last edited by the_Listener; 17.08.2011 at 07:36:50.
Reply With Quote
Vechi 17.08.2011, 08:41:43
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Daca a fost creat vegetarian de ce nu a ramas asa?
Din contra,pare destul de dificil sa o duci pe picioare fiind vegan.
Ce fac cei cu colon spastic care nu pot manca numai 100% vegetale?
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 17.08.2011, 08:52:03
the_Listener
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Daca a fost creat vegetarian de ce nu a ramas asa?
Din contra,pare destul de dificil sa o duci pe picioare fiind vegan.
Ce fac cei cu colon spastic care nu pot manca numai vegetale?
datorita pacatelor sale
deloc ... iti trebuie doar informatie pe care sa o aplici
dau in cancer de colon in timp , si cine te/a mintit ca nu pot minca 100% vegetale ?..
multa iubire
ps iar cauza se cunoaste daca se gindeste ....
multa iubire

Last edited by the_Listener; 17.08.2011 at 08:55:35.
Reply With Quote
Vechi 17.08.2011, 09:04:02
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de the_Listener Vezi mesajul
si acum sa vedem concluzia

13.Deci a venit Iisus și a luat pâinea și le-a dat lor, și de asemenea și peștele.

in acest verset avem si concluzia
IISUS , DESI I/A CHEMAT SA PRINZEASCA , el a luat pestele si painea si le/a dat/o lor CU MINA LUI ..... asadar PESTII BINECUVINTATI DIN MINA LUI nu vor fi niciodata egali cu ce mincati voi , deciT daca PREOTUL ORTODOX ( CHIPUL LUI IISUS ) VA FACE ACEST LUCRU... asadar nu va amagiti ca voi ascultati SFINTA SCRIPTURA cind mincati peste de capul vostru CA NU O FACETI .....
multa iubire
..
Dupa ce am citit vreo 12 pagini de "demonstratie" gasesc magistrala concluzie de mai sus.
Deci daca vreau sa mananc peste, sa chem preotul sa-l binecuvanteze si sa mi-l dea din mana lui ca altfel nu e bine sa mananc de capul meu!

Auzi, da paine e voie?
Ca Iisus Hristos a dat Paine si peste, nu doar peste. Cum s-a ajuns la discriminarea grosolana, as putea spun, de mai sus?
Demonstratia e buna, dar daca painea si pestele sunt impreuna, nu putem sa operam noi trunchieri arbitrare, nu?
Deci.. Nici paine nu putem manca de capul nostru.

The Listener, as aprecia sa ne spui ce dieta urmezi, ca sa stiu cum ai ajuns la astfel de postari. Eu cred ca este o legatura intre claritatea logicii si calitatea hranei.

E din ce in ce mai clar!
Reply With Quote
Vechi 17.08.2011, 09:05:07
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

[quote=the_Listener;390306]"Iar după ce a îmbătrânit Isaac și au slăbit vederile ochilor săi, a chemat pe Isav, pe fiul său cel mai mare, și i-a zis: "Fiul meu!" Zis-a acela: "Iată-mă!"
Să-mi FACI MANCARE, CUM IMI PLACE MIE, și adu-mi să mănânc, ca să te binecuvânteze sufletul meu până nu mor!" (Geneza 27:1-4)

7."Adu vânat și fă-mi o mâncare să mănânc și să te binecuvântez înaintea Domnului, până a nu muri".

multa iubire

Asa si? Era cumva Isaac preot ca sa binecuvanteze cumva mancarea de carne? Multa iubire!
Reply With Quote
Vechi 17.08.2011, 09:16:35
the_Listener
Guest

Implicit

[quote=stefan florin;390325]
Citat:
"Iar după ce a îmbătrânit Isaac și au slăbit vederile ochilor săi, a chemat pe Isav, pe fiul său cel mai mare, și i-a zis: "Fiul meu!" Zis-a acela: "Iată-mă!"

multa iubire

Asa si? Era cumva Isaac preot ca sa binecuvanteze cumva mancarea de carne? Multa iubire!
amice iara te grabesti .... tocmai ca iti spuneam ca omul nu poate binecuvinta nimic daca nu e preot ( chipullui iisus pe pamint) .... el poate sa se roage CA A PRIMIT dar nu poate binecuvinta NIMIC ... poti sa sesizezi NUANTA ? .. adica eu daca tu imi dai o bucata de paine pot sa ma rog sa fi binecuvintat in fata Domnului pentru MILOSTENIA ta si binele pe care mi l/ai facut .... intelegi ?
multa iubire
Reply With Quote
Vechi 17.08.2011, 09:23:05
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

[quote=the_Listener;390329]
Citat:
amice iara te grabesti .... tocmai ca iti spuneam ca omul nu poate binecuvinta nimic daca nu e preot ( chipullui iisus pe pamint) .... el poate sa se roage CA A PRIMIT dar nu poate binecuvinta NIMIC ... poti sa sesizezi NUANTA ? .. adica eu daca tu imi dai o bucata de paine pot sa ma rog sa fi binecuvintat in fata Domnului pentru MILOSTENIA ta si binele pe care mi l/ai facut .... intelegi ?
multa iubire
si unde este legatura intre ceea ce zici tu si faptul ca Isaac si familia lui consumau carne?
Reply With Quote
Vechi 17.08.2011, 09:36:13
the_Listener
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Dupa ce am citit vreo 12 pagini de "demonstratie" gasesc magistrala concluzie de mai sus.
Deci daca vreau sa mananc peste, sa chem preotul sa-l binecuvanteze si sa mi-l dea din mana lui ca altfel nu e bine sa mananc de capul meu!

Auzi, da paine e voie?
Ca Iisus Hristos a dat Paine si peste, nu doar peste. Cum s-a ajuns la discriminarea grosolana, as putea spun, de mai sus?
Demonstratia e buna, dar daca painea si pestele sunt impreuna, nu putem sa operam noi trunchieri arbitrare, nu?
Deci.. Nici paine nu putem manca de capul nostru.
!
bravo ... in sfarsit cineva care a priceput ... felicitari
deloc
ia sa vedem ce spune rugaciunea TATAL nostru
'' painea cea de toate zilele , da/ne.o noua astazi .... unde e pestele ? HMMMM ....
sau cind spune '' luati si mincati .acesta este trupul meu , peste le.a dat ? tu te impartasesti cu peste ? etc etc etc
MULTA IUBIRE
Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
The Listener, as aprecia sa ne spui ce dieta urmezi, ca sa stiu cum ai ajuns la astfel de postari. Eu cred ca este o legatura intre claritatea logicii si calitatea hranei.
E din ce in ce mai clar!
-am mai spus ca acele carnuri SUNT INGADUITE , nu necesare pentru ca asa au vrut oamenii .
vegetarianismul
Lui Adam DUPA CADERE i s-a spus sa manince DIN pamint . in rai a fost aceeasi porunca .
evreilor li s-a dat mana cereasca de mincat , dar s-au revoltat ca nu au carne si Dumnezeu le-a dat si i-a pedepsit pentru netrebnicie .
apoi jertfele erau NUMAI pentru Dumnezeu , dar evreii mincau din ele TOT timpul . asadar din nou INGADUINTA lui Dumnezeu
evreii mincau in pustie tot ce gaseau si atunci Dumnezeu DIN INGADUINTA le-a spus ce trebuie si ce nu sa manince din acel TOT .
INGADUINTA lui Dumnezeu a facut posibil mincarea carnii .

dar toate imi sunt ingaduite DAR NU TOATE DE FOLOS
si acum sa raspund si la intrebarea ta si o fac tot cu sfinta scriptura , desi am mai facut.o
daniil 1
12."Încearcă o dată cu servii tăi timp de zece zile și dă-ne să mâncăm bucate din zarzavaturi și să bem apă! 13.Apoi să te uiți la chipurile noastre și la chipul tinerilor care mănâncă din bucatele regelui și cum ți se va părea, așa fă cu supușii tăi!" 14.Atunci el le-a ascultat această rugăminte și a încercat timp de zece zile. 15.Și după un răstimp de zece zile, ei arătau mai frumoși și mai grași la trup decât toii tinerii care mâncau din bucatele regelui. 16.Atunci supraveghetorul le-a înlocuit mâncarea lor și vinul - băutura dor - și le-a dat mâncăruri de legume.

17.Și acestor patru tineri le-a dat Dumnezeu știință și pricepere în oricare scriere, precum și înțelepciune, încât Daniel putea să tâlcuiască vedeniile și visele. 18.Și după acel răstimp hotărât de rege ca să-i aducă, i-a înfățișat căpetenia famenilor înaintea lui Nabucodonosor. 19.Și a grăit regele cu ei, dar n-a aflat pe nimeni printre ei toți ca pe Daniel, Anania, Misael și Azaria. Și ei au început să slujească pe rege. 20.Și în toate întrebările, asupra cărora regele le cerea dezlegarea, când era vorba de înțelepciune și de pricepere, îi găsea pe ei de zece ori mai isteți decât magii și prezicătorii din tot regatul lui. 21.Și a rămas Daniel acolo până în anul întâi al domniei lui Cirus.

multa iubire
Reply With Quote
Vechi 17.08.2011, 09:39:02
the_Listener
Guest

Implicit

[quote=stefan florin;390331]
Citat:

si unde este legatura intre ceea ce zici tu si faptul ca Isaac si familia lui consumau carne?
Lui Adam DUPA CADERE i s-a spus sa manince DIN pamint . in rai a fost aceeasi porunca .
evreilor li s-a dat mana cereasca de mincat , dar s-au revoltat ca nu au carne si Dumnezeu le-a dat si i-a pedepsit pentru netrebnicie .
apoi jertfele erau NUMAI pentru Dumnezeu , dar evreii mincau din ele TOT timpul . asadar din nou INGADUINTA lui Dumnezeu
evreii mincau in pustie tot ce gaseau si atunci Dumnezeu DIN INGADUINTA le-a spus ce trebuie si ce nu sa manince din acel TOT .
INGADUINTA lui Dumnezeu a facut posibil mincarea carnii .
dar toate imi sunt ingaduite DAR NU TOATE DE FOLOS
mult iubire
Reply With Quote
Răspunde

Tags
post, vegan, vegetarian

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Dumnezeu a fost creat de Ra. (?) Bilibox Generalitati 118 05.12.2011 08:03:26
OMUL NOU - OMUL VECHI iosif Pocainta 32 12.04.2011 16:29:42
De ce Dumnezeu ne a creat? KittyNou Generalitati 186 13.09.2010 21:47:09
Cine a fost creat primul oul sau gaina?! T-Bone Generalitati 13 25.08.2007 19:36:20