Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.06.2011, 20:35:10
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lilith23 Vezi mesajul
Nu, nu m-am supărat, dar nici nu m-am prăpădit de râs.

1. Sunt o masă mare de oameni. Am mai spus într-un post că fosta clasă mijlocie a ajuns, după criză, clasa de jos. Acei oameni care abia răzbesc, lună de lună.

2. Cum să-i recunoști? Simplu. Sunt mame pe fața cărora se citește oboseala, cu copii de mână - care cer ouă kinder sau păpușa frumoasă din vitrină - și care se străduiesc să le ofere o explicație pe înțelesul lor, fără a striga în gura mare "nu avem bani". Sau, și mai rău, sunt copii care s-au obișnuit să nu mai ceară. Și care se bucură la orice mărunțiș primit. Mai sunt și acei părinți care riscă să aibă un copil fără educație, pentru că nu-și permit să mai plătească taxa la grădiniță. Sunt mulți alții, trebuie doar să ne uităm bine în jur. Nu îi vei recunoaște așa, de la o poștă, pentru că în România sărăcia de mult nu mai iese în evidență. Dar cu un pic de implicare și o doză de compasiune, îi vei repera repede.
Din fericire,inteligenta nu este conditionata de starea materiala;si desigur daca un copil pierde educatia oferita in gradinita nu inseamna ca a pierdut totul,educatia incepe in gradinita este adevarat insa nu se termina aici!
Si in plus mai exista si cei "7 ani de acasa"care intra in componenta"educatiei" si de care mamicile trebuie sa tina cont:)

Exemplul folosit cu oul kinder si papusa este irelevant pentru neputinta materiala a unei familii-mai sunt cazuri in care parintii nu vor sa dezvolte la extrem ego-ul copiiilor si din acest caz nu le ofera tot ce acestia cer fara discernamant.

In alta ordine de idei,nu stiam ca se percep taxe la gradinitele de stat...nu ar trebui
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.

Last edited by Yasmina; 04.06.2011 at 21:22:57.
Reply With Quote
Vechi 04.06.2011, 21:38:42
Lilith23
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Din fericire,inteligenta nu este conditionata de starea materiala;si desigur daca un copil pierde educatia oferita in gradinita nu inseamna ca a pierdut totul,educatia incepe in gradinita este adevarat insa nu se termina aici!
Si in plus mai exista si cei "7 ani de acasa"care intra in componenta"educatiei" si de care mamicile trebuie sa tina cont:)

Exemplul folosit cu oul kinder si papusa este irelevant pentru neputinta materiala a unei familii-mai sunt cazuri in care parintii nu vor sa dezvolte la extrem ego-ul copiiilor si din acest caz nu le ofera tot ce acestia cer fara discernamant!

In alta ordine de idei,nu stiam ca se percep taxe la gradinitele de stat...nu ar trebui
Sigur că inteligența nu e condiționată de starea materială, dar e hrănită de aceasta. Nu știu dacă ai copii, însă toate jucăriile educaționale și cărțile pentru copii sunt foarte scumpe. În plus, e demonstrat (și am observat și eu, în puținii mei ani de muncă) faptul că un copil care călătorește mult și vede locuri diverse, e mult mai deschis și se dezvoltă mai repede, din toate punctele de vedere. Și nu vorbesc neapărat de călătorii în străinătate sau știu eu pe unde. Ci week-end-uri la pădure, pe munte etc. Nici alea nu le poți face fără să scoți câteva sute de lei din buzunar. Da, cei șapte ani de acasă contează mult, dar la școală, din câte știu eu, se cere să ai grupa pregătitoare. În plus, la grădiniță se dezvoltă unele abilități pe care e greu să le dezvolți acasă cu copilul tău, dacă nu ai măcar cunoștințe de bază de pedagogie și psihologia copilului. La asta se adaugă faptul că pentru a-i dezvolta personalitatea unui copil, e nevoie de multă socializare. La grădiniță copiii socializează mult, învață regulile de conviețuire, de integrare într-un grup, de comportament în contact cu adulți și copii de vârsta lui.

Nu e vorba de a oferi fără discernământ. E vorba că unui copil nu trebuie să-i oferi doar cele strict necesare: haine, mâncare și cărți din care să învețe ceva. Are și el micile lui plăceri, așa cum au și adulții. Copilul se simte marginalizat și diferit de ceilalți, atunci când ceilalți au, iar ei nu. Exemplu: la grupa mea, avem ziua jucăriilor, o zi pe săptămână când copiii au voie să-și aducă de acasă jucăria preferată. Am un copilaș care vine de fiecare dată cu aceeași jucărie (veche și uzată) și mi-a spus săptămâna trecută "eu sunt sărac, de aia nu se joacă copiii cu mine".

Taxa la grădiniță... Nu, nu se cere taxă de școlarizare. Se percepe o taxă de hrană, la grădinițele cu program prelungit, care e 7 lei pe zi (poate diferă de la o grădiniță la alta, dar nu cu mult). Asta e aproximativ 140 de lei pe lună. Apoi, se mai percep 15 lei pe lună pentru apă (că nu e voie să se dea copiilor apă de la robinet, mai nou, așa că se cumpără aparate de apă, cu bidoane din-acelea de 19 l), prosoape de hârtie, hârtie igienică, batiste de hârtie (că nu se mai dă de la grădiniță), vreo 20 de lei pentru opționale (asta depinde, de cine optează pentru ele). Mai e 100 de lei fondul pentru rechizite (ca să se cumpere în grupă hârtie albă și colorată, creioane, acuarele, pensule, plastilină etc) și fondul grădiniței, tot 100 de lei pe an. Dacă faci un calcul, iese destul de mult. Vorbesc despre grădinița unde lucrez eu, care nu e pretențioasă, e o grădiniță de cartier, cu copii provenind din familii modeste.
Reply With Quote
Vechi 05.06.2011, 13:31:27
guardian knight's Avatar
guardian knight guardian knight is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.02.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
Nu, nu m-am supărat, dar nici nu m-am prăpădit de râs.

1. Sunt o masă mare de oameni. Am mai spus într-un post că fosta clasă mijlocie a ajuns, după criză, clasa de jos. Acei oameni care abia răzbesc, lună de lună.

2. Cum să-i recunoști? Simplu. Sunt mame pe fața cărora se citește oboseala, cu copii de mână - care cer ouă kinder sau păpușa frumoasă din vitrină - și care se străduiesc să le ofere o explicație pe înțelesul lor, fără a striga în gura mare "nu avem bani". Sau, și mai rău, sunt copii care s-au obișnuit să nu mai ceară. Și care se bucură la orice mărunțiș primit. Mai sunt și acei părinți care riscă să aibă un copil fără educație, pentru că nu-și permit să mai plătească taxa la grădiniță. Sunt mulți alții, trebuie doar să ne uităm bine în jur. Nu îi vei recunoaște așa, de la o poștă, pentru că în România sărăcia de mult nu mai iese în evidență. Dar cu un pic de implicare și o doză de compasiune, îi vei repera repede.
Poate ca tu esti cu adevarat o persoana plina de compasiune si mila,si de aceea esti inclinata mai tare inspre a vedea partea goala a paharului...
In realitate, totusi,cred ca procentul oamenilor extrem de saraci e unul totusi mai mic...

Chiar azi am fost la Cora, si iesind sa merg inspre masina din parcare,nu am putut sa nu observ un "roman" ,un cetatean simplu ca oricare altu (ca nu e nici becali,nici patriciu !) si care alaturi de o masina de teren noua,scumpa si luxoasa, isi descarca caruciorul asa de plin de cumparaturi ca dadea pe afara ! Gandeste-te cat costa sa umpli un carucior cora pana la varf ???
Reply With Quote
Vechi 05.06.2011, 13:40:03
guardian knight's Avatar
guardian knight guardian knight is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.02.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
Am expus o variantă mai bună și mai generoasă la oferta care fusese deja făcută. Ce fac eu, personal, o fac pentru a ajuta, nu pentru a mă lăuda.
La fel cum Domnul Isus,ne-a aratat practic prin exemplu personal si viu, cum sa procedam in viata de zi cu zi urmandu-l pe El,asa,cred ca pot si unii dintre noi,fara a fi invinuiti de marire sau lauda, sa ne arate,fara fereala, faptele lor bune si generoase la adresa semenilor.
Ca vazand ,noi, cei care suntem zgarciti, nemilosi si rai,ce fapte bune fac alti semeni de-ai nostri,sa ne mustre constiinta si sa facem mai mult si noi...

Era odata pe forum un o postare in care fiecare om era invitat sa zica o fapta buna !
Ce credeti ca scriau?
Cei mai multi se fereau sa zica ca au facut o fapta buna,si numai extrem de putini erau cei care ziceau ceva concret ! Si chiar era o dezbatere aprinsa pe subiectul daca sa zici sau sa nu zici !
Reply With Quote
Vechi 05.06.2011, 13:49:05
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Eu mă gândesc cam câte taxe trebuie să fi plătit acela pentru statul social care, teoretic, are grijă de săraci. Și mă ia cu amețeală.

Citat:
În prealabil postat de guardian knight Vezi mesajul
alaturi de o masina de teren noua,scumpa si luxoasa,
Ceva gen Land Rover ? Cam 80 000 de euro. Atunci înseamnă că în chiar momentul când a achitat-o, 19 200 de Euro (adica 80 440 de RON) au intrat în buzunarul statului, pentru cei săraci. Ca să o înmatriculeze, a mai plătit o taxă cu al cărei nivel nu sunt la curent. Ca să ajungă cu ea la Cora, a băgat benzină: mai mult de jumătate din valoarea benzinei s-a dus la săraci, ca TVA și acciză. Cora este la capătul orașului, nu ? Ca să meargă un pic mai încolo, are nevoie de Rovinietă, proporțională cu cilindreea care trebuie să fie de peste 3000 de cmc.
Citat:
isi descarca caruciorul asa de plin de cumparaturi ca dadea pe afara ! Gandeste-te cat costa sa umpli un carucior cora pana la varf ???
Depinde mult de ce anume era în căruciorul acela plin moț. În medie, umplerea lui costă în jur de 500 de RON. Când a trecut pe la casă, acești 500 de RON i-a plătit (rotunjit) astfel: 400 de lei cât a costat, de fapt, marfa și 100 de lei a dat pentru săraci, ca TVA.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 05.06.2011, 14:09:42
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Eu mă gândesc cam câte taxe trebuie să fi plătit acela pentru statul social care, teoretic, are grijă de săraci. Și mă ia cu amețeală.

Ceva gen Land Rover ? Cam 80 000 de euro. Atunci înseamnă că în chiar momentul când a achitat-o, 19 200 de Euro (adica 80 440 de RON) au intrat în buzunarul statului, pentru cei săraci. Ca să o înmatriculeze, a mai plătit o taxă cu al cărei nivel nu sunt la curent. Ca să ajungă cu ea la Cora, a băgat benzină: mai mult de jumătate din valoarea benzinei s-a dus la săraci, ca TVA și acciză. Cora este la capătul orașului, nu ? Ca să meargă un pic mai încolo, are nevoie de Rovinietă, proporțională cu cilindreea care trebuie să fie de peste 3000 de cmc.

Depinde mult de ce anume era în căruciorul acela plin moț. În medie, umplerea lui costă în jur de 500 de RON. Când a trecut pe la casă, acești 500 de RON i-a plătit (rotunjit) astfel: 400 de lei cât a costat, de fapt, marfa și 100 de lei a dat pentru săraci, ca TVA.
Deci iata cum se ia de la bogati si se da la saraci! Vrei, nu vrei, donezi pentru saraci! Cu cat doresti mai mult lux, cu atat "milostenia" e mai mare..
Reply With Quote
Vechi 05.06.2011, 14:13:14
mirabela mirabela is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.03.2009
Locație: germania
Religia: Ortodox
Implicit

si eu am lucrat in invatamant. am lucrat la o gradinita cu copii saraci.

este o mare greseala, cu adusul jucariilor de acasa. unul mai instarit isi aduce o jucarie frumoasa, cel care n-are, o vede, isi doreste si apoi sufera pt ca n-o are. copii tind sa faca ''bisericute'' , copii instariti se joaca impreuna, iar cel care n-are o jucarie frumoasa, ramane marginalizat mereu, si sufera cumplit, de aceea la gradi copii se joaca cu jucariile din clasa.

Citat:
Sigur că inteligența nu e condiționată de starea materială, dar e hrănită de aceasta. Nu știu dacă ai copii, însă toate jucăriile educaționale și cărțile pentru copii sunt foarte scumpe. În plus, e demonstrat (și am observat și eu, în puținii mei ani de muncă) faptul că un copil care călătorește mult și vede locuri diverse, e mult mai deschis și se dezvoltă mai repede, din toate punctele de vedere. Și nu vorbesc neapărat de călătorii în străinătate sau știu eu pe unde. Ci week-end-uri la pădure, pe munte etc. Nici alea nu le poți face fără să scoți câteva sute de lei din buzunar. Da, cei șapte ani de acasă contează mult, dar la școală, din câte știu eu, se cere să ai grupa pregătitoare. În plus, la grădiniță se dezvoltă unele abilități pe care e greu să le dezvolți acasă cu copilul tău, dacă nu ai măcar cunoștințe de bază de pedagogie și psihologia copilului. La asta se adaugă faptul că pentru a-i dezvolta personalitatea unui copil, e nevoie de multă socializare. La grădiniță copiii socializează mult, învață regulile de conviețuire, de integrare într-un grup, de comportament în contact cu adulți și copii de vârsta lui.

Nu e vorba de a oferi fără discernământ. E vorba că unui copil nu trebuie să-i oferi doar cele strict necesare: haine, mâncare și cărți din care să învețe ceva. Are și el micile lui plăceri, așa cum au și adulții. Copilul se simte marginalizat și diferit de ceilalți, atunci când ceilalți au, iar ei nu. Exemplu: la grupa mea, avem ziua jucăriilor, o zi pe săptămână când copiii au voie să-și aducă de acasă jucăria preferată. Am un copilaș care vine de fiecare dată cu aceeași jucărie (veche și uzată) și mi-a spus săptămâna trecută "eu sunt sărac, de aia nu se joacă copiii cu mine".

Taxa la grădiniță... Nu, nu se cere taxă de școlarizare. Se percepe o taxă de hrană, la grădinițele cu program prelungit, care e 7 lei pe zi (poate diferă de la o grădiniță la alta, dar nu cu mult). Asta e aproximativ 140 de lei pe lună. Apoi, se mai percep 15 lei pe lună pentru apă (că nu e voie să se dea copiilor apă de la robinet, mai nou, așa că se cumpără aparate de apă, cu bidoane din-acelea de 19 l), prosoape de hârtie, hârtie igienică, batiste de hârtie (că nu se mai dă de la grădiniță), vreo 20 de lei pentru opționale (asta depinde, de cine optează pentru ele). Mai e 100 de lei fondul pentru rechizite (ca să se cumpere în grupă hârtie albă și colorată, creioane, acuarele, pensule, plastilină etc) și fondul grădiniței, tot 100 de lei pe an. Dacă faci un calcul, iese destul de mult. Vorbesc despre grădinița unde lucrez eu, care nu e pretențioasă, e o grădiniță de cartier, cu copii provenind din familii modeste.
Reply With Quote
Vechi 05.06.2011, 14:29:45
Melissa
Guest

Unhappy

Citat:
În prealabil postat de mirabela Vezi mesajul
unul mai instarit isi aduce o jucarie frumoasa, cel care n-are, o vede, isi doreste si apoi sufera pt ca n-o are. copii tind sa faca ''bisericute'' , copii instariti se joaca impreuna, iar cel care n-are o jucarie frumoasa, ramane marginalizat mereu, si sufera cumplit, de aceea la gradi copii se joaca cu jucariile din clasa.
Nu poate fi ceva mai dureros pentru un parinte decat sa-si stie copilul marginalizat. Mereu m-am intrebat de unde le vine copiilor sa faca discriminari sociale de mici??? Oare primesc de la parinti instructiuni cu cine sa se joace? Sau au ei un instinct anume care ii face sa-si doreasca companii asemanatoare din acest punct de vedere? Sau e pura coincidenta?

E interesant ca la varsta asta, nu se fac discriminari pe baza inteligentei. Copiii sclipitori sa se joace separat de copiii mai putin dotati intelectual.Culmea, ca se fac discriminari numai pe criterii financiare. Oare de ce??
Reply With Quote
Vechi 05.06.2011, 14:42:08
Lilith23
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirabela Vezi mesajul
si eu am lucrat in invatamant. am lucrat la o gradinita cu copii saraci.

este o mare greseala, cu adusul jucariilor de acasa. unul mai instarit isi aduce o jucarie frumoasa, cel care n-are, o vede, isi doreste si apoi sufera pt ca n-o are. copii tind sa faca ''bisericute'' , copii instariti se joaca impreuna, iar cel care n-are o jucarie frumoasa, ramane marginalizat mereu, si sufera cumplit, de aceea la gradi copii se joaca cu jucariile din clasa.

Nu este deloc o mare greșeală. Copiii mici (mă refer în special la cei de grupă mică) se adaptează destul de greu la schimbarea majoră din viața lor pe care o presupune începutul grădiniței. Au nevoie de ceva familiar, de acasă, ca să le dea sentimentul de securitate. O despărțire prea bruscă de tot ce e familiar pentru el poate fi marcantă pentru copil. În primele săptămâni, veneau mereu cu câte o jucărie după ei. Apoi am instituit "Ziua jucăriilor", tocmai pentru a nu face despărțirea prea brusc și subit. Rămâne la latitudinea și bunul-simț al părinților să nu-și trimită copiii cu cele mai scumpe jucării, pe care alții nu și le permit.
Reply With Quote
Vechi 05.06.2011, 14:58:43
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Melissa Vezi mesajul
Nu poate fi ceva mai dureros pentru un parinte decat sa-si stie copilul marginalizat. Mereu m-am intrebat de unde le vine copiilor sa faca discriminari sociale de mici??? Oare primesc de la parinti instructiuni cu cine sa se joace? Sau au ei un instinct anume care ii face sa-si doreasca companii asemanatoare din acest punct de vedere? Sau e pura coincidenta?

E interesant ca la varsta asta, nu se fac discriminari pe baza inteligentei. Copiii sclipitori sa se joace separat de copiii mai putin dotati intelectual.Culmea, ca se fac discriminari numai pe criterii financiare. Oare de ce??
Lilith draga, tu fiind educatoare, nu ai gasit vreo explicatie la atitudinea aceasta? N-ai observat care ar fi cauza?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Bucuresti -> Prislop fara masina? Nicador Generalitati 18 08.04.2015 19:18:48
Si cand simti ca nu mai poti... cer_indurare Intamplari adevarate 23 12.02.2012 08:26:34
Cea mai scumpă Evanghelie: 14 milioane Mihnea Dragomir Generalitati 2 06.08.2011 08:29:26
poti sa mori in vis? The_Fallen Generalitati 9 30.06.2010 10:19:48
LA MULȚI ANI, scumpa mea mamă.... geo.nektarios Diverse Sarbatori 18 06.03.2009 22:01:16