![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Si in plus mai exista si cei "7 ani de acasa"care intra in componenta"educatiei" si de care mamicile trebuie sa tina cont:) Exemplul folosit cu oul kinder si papusa este irelevant pentru neputinta materiala a unei familii-mai sunt cazuri in care parintii nu vor sa dezvolte la extrem ego-ul copiiilor si din acest caz nu le ofera tot ce acestia cer fara discernamant. In alta ordine de idei,nu stiam ca se percep taxe la gradinitele de stat...nu ar trebui
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. Last edited by Yasmina; 04.06.2011 at 21:22:57. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu e vorba de a oferi fără discernământ. E vorba că unui copil nu trebuie să-i oferi doar cele strict necesare: haine, mâncare și cărți din care să învețe ceva. Are și el micile lui plăceri, așa cum au și adulții. Copilul se simte marginalizat și diferit de ceilalți, atunci când ceilalți au, iar ei nu. Exemplu: la grupa mea, avem ziua jucăriilor, o zi pe săptămână când copiii au voie să-și aducă de acasă jucăria preferată. Am un copilaș care vine de fiecare dată cu aceeași jucărie (veche și uzată) și mi-a spus săptămâna trecută "eu sunt sărac, de aia nu se joacă copiii cu mine". Taxa la grădiniță... Nu, nu se cere taxă de școlarizare. Se percepe o taxă de hrană, la grădinițele cu program prelungit, care e 7 lei pe zi (poate diferă de la o grădiniță la alta, dar nu cu mult). Asta e aproximativ 140 de lei pe lună. Apoi, se mai percep 15 lei pe lună pentru apă (că nu e voie să se dea copiilor apă de la robinet, mai nou, așa că se cumpără aparate de apă, cu bidoane din-acelea de 19 l), prosoape de hârtie, hârtie igienică, batiste de hârtie (că nu se mai dă de la grădiniță), vreo 20 de lei pentru opționale (asta depinde, de cine optează pentru ele). Mai e 100 de lei fondul pentru rechizite (ca să se cumpere în grupă hârtie albă și colorată, creioane, acuarele, pensule, plastilină etc) și fondul grădiniței, tot 100 de lei pe an. Dacă faci un calcul, iese destul de mult. Vorbesc despre grădinița unde lucrez eu, care nu e pretențioasă, e o grădiniță de cartier, cu copii provenind din familii modeste. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
In realitate, totusi,cred ca procentul oamenilor extrem de saraci e unul totusi mai mic... Chiar azi am fost la Cora, si iesind sa merg inspre masina din parcare,nu am putut sa nu observ un "roman" ,un cetatean simplu ca oricare altu (ca nu e nici becali,nici patriciu !) si care alaturi de o masina de teren noua,scumpa si luxoasa, isi descarca caruciorul asa de plin de cumparaturi ca dadea pe afara ! Gandeste-te cat costa sa umpli un carucior cora pana la varf ??? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ca vazand ,noi, cei care suntem zgarciti, nemilosi si rai,ce fapte bune fac alti semeni de-ai nostri,sa ne mustre constiinta si sa facem mai mult si noi... Era odata pe forum un o postare in care fiecare om era invitat sa zica o fapta buna ! Ce credeti ca scriau? Cei mai multi se fereau sa zica ca au facut o fapta buna,si numai extrem de putini erau cei care ziceau ceva concret ! Si chiar era o dezbatere aprinsa pe subiectul daca sa zici sau sa nu zici ! |
|
||||
|
||||
![]()
Eu mă gândesc cam câte taxe trebuie să fi plătit acela pentru statul social care, teoretic, are grijă de săraci. Și mă ia cu amețeală.
Ceva gen Land Rover ? Cam 80 000 de euro. Atunci înseamnă că în chiar momentul când a achitat-o, 19 200 de Euro (adica 80 440 de RON) au intrat în buzunarul statului, pentru cei săraci. Ca să o înmatriculeze, a mai plătit o taxă cu al cărei nivel nu sunt la curent. Ca să ajungă cu ea la Cora, a băgat benzină: mai mult de jumătate din valoarea benzinei s-a dus la săraci, ca TVA și acciză. Cora este la capătul orașului, nu ? Ca să meargă un pic mai încolo, are nevoie de Rovinietă, proporțională cu cilindreea care trebuie să fie de peste 3000 de cmc. Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
si eu am lucrat in invatamant. am lucrat la o gradinita cu copii saraci.
este o mare greseala, cu adusul jucariilor de acasa. unul mai instarit isi aduce o jucarie frumoasa, cel care n-are, o vede, isi doreste si apoi sufera pt ca n-o are. copii tind sa faca ''bisericute'' , copii instariti se joaca impreuna, iar cel care n-are o jucarie frumoasa, ramane marginalizat mereu, si sufera cumplit, de aceea la gradi copii se joaca cu jucariile din clasa. Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
E interesant ca la varsta asta, nu se fac discriminari pe baza inteligentei. Copiii sclipitori sa se joace separat de copiii mai putin dotati intelectual.Culmea, ca se fac discriminari numai pe criterii financiare. Oare de ce?? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu este deloc o mare greșeală. Copiii mici (mă refer în special la cei de grupă mică) se adaptează destul de greu la schimbarea majoră din viața lor pe care o presupune începutul grădiniței. Au nevoie de ceva familiar, de acasă, ca să le dea sentimentul de securitate. O despărțire prea bruscă de tot ce e familiar pentru el poate fi marcantă pentru copil. În primele săptămâni, veneau mereu cu câte o jucărie după ei. Apoi am instituit "Ziua jucăriilor", tocmai pentru a nu face despărțirea prea brusc și subit. Rămâne la latitudinea și bunul-simț al părinților să nu-și trimită copiii cu cele mai scumpe jucării, pe care alții nu și le permit. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Bucuresti -> Prislop fara masina? | Nicador | Generalitati | 18 | 08.04.2015 19:18:48 |
Si cand simti ca nu mai poti... | cer_indurare | Intamplari adevarate | 23 | 12.02.2012 08:26:34 |
Cea mai scumpă Evanghelie: 14 milioane | Mihnea Dragomir | Generalitati | 2 | 06.08.2011 08:29:26 |
poti sa mori in vis? | The_Fallen | Generalitati | 9 | 30.06.2010 10:19:48 |
LA MULȚI ANI, scumpa mea mamă.... | geo.nektarios | Diverse Sarbatori | 18 | 06.03.2009 22:01:16 |
|