Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.01.2013, 01:06:47
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Am gasit o poza-model de tinuta a femeii crestine,pe un site de formatie ortodox,care m-a facut sa zambesc.
http://paisiee.blogspot.com/2012/07/...nesi-moda.html
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 29.01.2013, 01:12:39
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Este O B L I G A T O R I U sa postezi sursa, altfel e furt intelectual.
Aha...dar tu tot nu vrei să pricepi că ai nevoie de ochelari?
Reply With Quote
Vechi 29.01.2013, 01:25:37
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Haios dialog. Ma amuza s-o vad pe conita miha anca, pe care o stiam ca pe o stalpa a ortodoxismului, prinsa la foc incrucisat cum ca s-a dat cu ereticii sectari dusmani de neam.
Multumesc de compliment! Cu sectarii nu ma dau nici moarta, Mihnea Dragomir! Asa ca nu te bucura degeaba!
Iar apelativul "conita" incepe sa imi placa, de vreme ce insemna "femeie tanara". Chiar va multumesc celor, care va adresati mie cu apelativul conita. Cum sa ma simt lezata, cand cineva ma face tanara?!? Chiar ma bucur ca asa ma percepeti!
Cat despre "stalpa ortodoxismului", nu e corect. Se zice stalp al ortodoxiei.
Dar poate imi raspundeti si la intrebarea mea, pe care v-am pus-o pe topicul "Botez": Ce inseamna botez 100%.
Reply With Quote
Vechi 29.01.2013, 01:27:02
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Aha...dar tu tot nu vrei să pricepi că ai nevoie de ochelari?
Ovidiu, ceea ce faci tu e manipulare; deci nu iti mai raspund la prostii.
Reply With Quote
Vechi 29.01.2013, 01:29:17
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Ok,imi este din ce in ce mai clar ca nimeni de pe aici nu doreste sa vorbeasca despre tinuta femeii!
O zi buna tuturor!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 29.01.2013, 01:47:07
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Am gasit o poza-model de tinuta a femeii crestine,pe un site de formatie ortodox,care m-a facut sa zambesc.
http://paisiee.blogspot.com/2012/07/...nesi-moda.html
Da, Yasmina, cred ca imaginea respectiva te-a facut sa zambesti, caci ai privit cu ochi "europeni".
Am fost in pelerinaj prin Ucraina si am simtit ca ma intorc in timp cu 50 ani. Tinuta enoriaselor era in mare parte f simpla, neasortata, dar curata. Toate umbla, cel putin cand se duc biserica, in rochie sau fusta si bluza; nu am vazut femei in pantaloni. La fel si fetitele, care au si ele baticut pe cap. Mamele vin cu copiii lor si ii invata de mici sa se inchine, iar bancnota pe care o pun la cutia milei o dau copiilor, ca si ei sa invete sa faca milostenie. Atat Ucraina, cat si Rusia se prezinta lumii cu fata lor ortodoxa, plina de evlavie, recuperand anii pierduti in timpul comunismului totalitar, cand au suferit precum cainii de pe urma acestuia.
De aceea sa nu ne miram de vestimentatia femeii crestine, prezentata in articolul, al carui link l-ai postat tu. Fata de saracia trecuta si cea existenta, acea tinuta este f. moderna, chiar daca pe noi ne duce mintea la moda anilor '70-'80. Oricum e moderna, caci nu e tinuta traditionala a rusoaicelor si a ucrainiencelor.

Si ca o paralela, as vrea sa spun ca de Craciun am fost in Maramuras. Femeile acolo inca se mai imbraca in costumul national in zilele de sarbatoare. Si ce frumos le sade!
Reply With Quote
Vechi 29.01.2013, 09:35:39
patrunjeluldigital patrunjeluldigital is offline
Banned

Data înregistrării: 16.07.2011
Implicit

Fratilor,oameni buni,oprițiva ca ai luati pita de la gura lui osutafaraunu! Peste osutafaraunu de postari doar despre nenorocitu ala de sait adventist!nu se poate!! Ceo sa va faceti cadn or intra pe forum zecile de adventisti ce stau de ani de zile in hibernare ca securistii?! Suspendati forumu?
Reply With Quote
Vechi 29.01.2013, 09:37:41
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Nu, punem mâna pe cărțile de gramatică și le dăm cu ele-n cap!
Reply With Quote
Vechi 29.01.2013, 09:44:21
Cornel Urs's Avatar
Cornel Urs Cornel Urs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.05.2012
Locație: Miercurea Ciuc - Harghita
Implicit

Citat:
În prealabil postat de patrunjeluldigital Vezi mesajul
Fratilor,oameni buni,oprițiva ca ai luati pita de la gura lui osutafaraunu! Peste osutafaraunu de postari doar despre nenorocitu ala de sait adventist!nu se poate!! Ceo sa va faceti cadn or intra pe forum zecile de adventisti ce stau de ani de zile in hibernare ca securistii?! Suspendati forumu?

sa vina, ca le tinem piept.

pe matale, ia zi, te afecteaza imbracamintea colegelor? ca sa fim on-topic.
Reply With Quote
Vechi 29.01.2013, 09:49:03
patrunjeluldigital patrunjeluldigital is offline
Banned

Data înregistrării: 16.07.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Nu, punem mâna pe cărțile de gramatică și le dăm cu ele-n cap!
Ce-ți spuneam eu? Ai lăsat deja garda jos
Pericolul real nu constă în adventiștii acunși ca securiștii, ci în securiștii disimulați în ortodocși!
Reply With Quote
Răspunde