Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Slujbele Bisericii Ortodoxe > Tinuta in Biserica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.05.2008, 04:22:37
mirelat
Guest

Implicit

cuviinta este una, iar obtuzitatea alta.
Reply With Quote
Vechi 28.05.2008, 10:09:18
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

domnule Cuvantul Lui Dumnezeu ar vrea "sa traim cu sotziile noastre ca shi cu o sora duhovniceasca", avand dragoste nefatzarnica shi fara pofte trupeshti ci iubire multa in adevar shi dreptate shi rabdare shi umilintza...

caci iata cum ne invatza intaiul dintre sfintzi:
Sfantul Ioan Gura de Aur spune:
" Voiesti sa ti se supuna femeia, precum lui Hristos Biserica?
Atunci poart-i si tu de grija, precum Hristos Bisericii; chiar de va trebui sa-ti dai sufletul pentru ea,
chiar de va trebui sa fii taiat de o mie de ori, orice-ar trebui sa rabzi si sa patimesti, nu da inapoi;
caci chiar patimind acestea, inca nimic n-ai facut precum Hristos...
nu prin frica si amenintari legandu-o de tine, ci prin dragoste si bunavointa.
Caci ce fel de impreuna vietuire este aceea cand femeia tremura de frica barbatului?
Si ce placere va avea barbatul cand locuieste cu femeia lui ca si cu o roaba si nu ca si o sloboda?"

iar cand se refera la supune inseamna asculte/urmeze, in cele dupa Hristos, deci nu este vorba de a sili pe cineva din moment ce ne indeamna a vietzui ca shi cum ar fi sloboda, deci nici o determinare pe baza legaturii cununiei caci cununia pe noi ne obliga shi nu pe aproapele cum venim noi mereu sa luam la rost cu tot felul de reproshuri shi datorii inventate ca vedem la altzii shi la lume cum ishi satisfac unii altora doar poftele trupului spre pofte uitand de dragostea cea curata in hristos shi cununia neadulterina, adica ingerashul lui Dumnezeu pe care miri feciorelnici il vor forma shi il vor pazi in decursul intregii vitzi.... :)
Reply With Quote
Vechi 09.12.2008, 00:44:50
wertygo wertygo is offline
Banned

Data înregistrării: 04.12.2008
Implicit

Acum femeile au parul acoperit de doua ori si cu batic si cu vopsea de par.
Reply With Quote
Vechi 09.12.2008, 16:19:20
scrabble
Guest

Implicit

E uimitor cata energie s-a pus in acest thread, energie irosita, dupa parerea mea.

A fost de ajuns sa citesc toate cele 26 de pagini ale discutiei ca sa-mi dau seama de ceea ce este evident: BOR nu are o pozitie ferma asupra baticului, drept pentru care atitudinea credinciosilor fata de acest acoperamant variaza de la parohie la parohie, sau chiar in sanul aceleiasi parohii.

Din aceasta cauza exista aceasta controversa, toata lumea are liber la interpretari si speculatii. Solutia e simpla, BOR trebuie sa vina si sa bata in cuie o solutie. Ii sta in putere si poate s-o faca oricand. Imediat s-ar pune capat oricaror discutii. Unde exista dubii si interpretari ambiguue, diferite, este menirea BOR, ca pastrator al canonului, sa vina cu interpretarea unica si corecta. Existenta interpretarilor multiple deschide larg calea interpretarilor gresite, iar BOR trebuie sa previna si sa ia atitudine raspandirea ideilor contrare Bisericii insasi. Asta daca-si doreste binele propriu.

Pana atunci insa, o sa va loviti unii pe altii cu argumente fara sa ajungeti la nici un rezultat. Asa ca va puteti opri de pe acum, puteti contacta BOR si cere un punct de vedere oficial.
Reply With Quote
Vechi 09.12.2008, 20:07:21
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Domnule scrabble, observ "un tic verbal" a dumneavoastra ! Tot timpul aduceti aminte de BOR , la orice discutie. BOR in sus, BOR in jos. De Sfintii Parinti, a-ti auzit ? De pe pozitia dvs. stiu si va inteleg ca nu va intereseaza, dar va rog mult , mai multa decenta cand aruncati totul asupra BOR . Sper ca mesajul meu nu va va tulbura, mai ales ca nu inteleg ce va intereseaza la acest topic pana la urma? lungimea lui, intelepciunea lui . . . . .
Vechi 09.12.2008, 21:36:46
scrabble
Guest

Implicit

"Tic verbal" este atunci cand cineva repeta niste cuvinte fara noima. Faceti-va milostenie si identificati-mi mai intai cuvintele fara noima din mesajul incriminat, dupa care ma puteti acuza de "tic verbal".

Vreti sa spuneti ca nu BOR are puterea de a reglementa portul baticului? Daca nu BOR, atunci cine? Calendaristii? Iehovistii? Budistii?

Am venit cu o solutie, ca sa inceteze disputa sterila care de 26 de pagini n-a dus nicaieri. Cum puteti contesta ca o decizie a BOR in acest caz n-ar linisti apele si n-ar pune capat disputei pentru totdeauna?

Ce vi se pare de neinchipuit la propunerea mea? Unde n-am dreptate?
Reply With Quote
Vechi 09.12.2008, 22:31:55
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de scrabble Vezi mesajul
"Tic verbal" este atunci cand cineva repeta niste cuvinte fara noima. Faceti-va milostenie si identificati-mi mai intai cuvintele fara noima din mesajul incriminat, dupa care ma puteti acuza de "tic verbal".

Vreti sa spuneti ca nu BOR are puterea de a reglementa portul baticului? Daca nu BOR, atunci cine? Calendaristii? Iehovistii? Budistii?

Am venit cu o solutie, ca sa inceteze disputa sterila care de 26 de pagini n-a dus nicaieri. Cum puteti contesta ca o decizie a BOR in acest caz n-ar linisti apele si n-ar pune capat disputei pentru totdeauna?

Ce vi se pare de neinchipuit la propunerea mea? Unde n-am dreptate?
Tot timpul faci referire la BOR , la orice topic pe care scri .Revenind, BOR , prin reprezentantii sai , au adus lamuriri in toate cele ce te framanta pe tine, pe mine si pe ori si cine. Aici suntem pe un forum si nu trebuie sa ai, sa avem pretentia unor raspunsuri oficiale , ci sunt pareri mai mult sau mai putin autorizate, indreptatite. Poti, intra pe site si acolo , iti garantez 100%, vei gasi raspunsuri autorizate, citate, articole bine documentate cam la tot ce discutam aici pe forum. Mult succes !
Vechi 10.12.2008, 10:19:03
scrabble
Guest

Implicit

Si ce daca fac referire? Nu am voie? Te-am rugat sa-mi arati unde am facut referire degeaba.

Daca BOR s-a pronuntat deja asupra baticului de ce mai exista threadul asta? De cand sunt deciziile Sinodului probleme care pot fi contestate?
Reply With Quote
Vechi 10.12.2008, 10:21:19
scrabble
Guest

Implicit

Eu nu am cunostinta de vreo norma a bisericii in privinta baticului, insa daca exista de ce nu ai facut un bine si n-ai copiat aici textul deciziei? Sau macar puneai un link.

Dar probabil ti-a placut mai mult sa vezi cum se contrazic oamenii timp de 26 de pagini.
Reply With Quote
Vechi 10.12.2008, 10:50:56
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de scrabble Vezi mesajul
Eu nu am cunostinta de vreo norma a bisericii in privinta baticului, insa daca exista de ce nu ai facut un bine si n-ai copiat aici textul deciziei? Sau macar puneai un link.

Dar probabil ti-a placut mai mult sa vezi cum se contrazic oamenii timp de 26 de pagini.
Este bine sa-ti pastrezi pentru tine parerile sau banuielile la adresa persoanei mele, iar problema cu , copiatul textului, suna a da "mura in gura". Pune mana si citeste, cauta, puneti mintea la contributie caci ai doar 23 de ani si ai multa putere in acest sens si niciodata nu ai sa inveti din barfe, ci din mult studiu individual.
Răspunde