Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.03.2010, 17:39:01
iana iana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.04.2008
Locație: romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iana Vezi mesajul
E adevarat dar, na, ce sa fac, ma deranjeaza pe mine motivatiile astea biologice. Eu le prefer pe celelalte.

Il prefer pe Sf Ioan Gura de Aur si discretia lui in ceea ce priveste viata de cuplu. Si nu pe cei care vin si o analizeaza de nu mai ramane nimic sfant in ea.
Reply With Quote
Vechi 08.03.2010, 17:40:16
florinbrasov0 florinbrasov0 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2008
Implicit

Citat:
E adevarat dar, na, ce sa fac, ma deranjeaza pe mine motivatiile astea biologice. Eu le prefer pe celelalte.
Totusi, ai grija ca ce am postat eu sunt niste fragmente din ceva mai amplu. Nu le privi ca pe un intreg ci ca pe niste fragmente.
Vechi 08.03.2010, 17:49:47
iana iana is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de florinbrasov0 Vezi mesajul
Totusi, ai grija ca ce am postat eu sunt niste fragmente din ceva mai amplu. Nu le privi ca pe un intreg ci ca pe niste fragmente.
Eu zic ca cine nu este casatorit nu va sti niciodata ce e aceea Taina cununiei, si de aceea ii e usor s-o analizeze biologic si sa traseze limite.
Reply With Quote
Vechi 08.03.2010, 18:08:45
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
Il prefer pe Sf Ioan Gura de Aur si discretia lui in ceea ce priveste viata de cuplu. Si nu pe cei care vin si o analizeaza de nu mai ramane nimic sfant in ea.
Bravos...ai pus punctul pe i, credinciosi care ajung sa nu mai vada nimic sfant in Sfanta Taina a Nuntii, si o rezuma la " impreunare"..., si in rest desfranare, si gata...asta e "definitia" Casatoriei!
Reply With Quote
Vechi 08.03.2010, 18:12:50
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ory Vezi mesajul
Iar incepi cu frustrarea pe care mi-o atribui. Draga doamna, eu nu am ce ierta, daca eu nu cred in modul in care crezi tu asta nu inseamna ca dedesuptul cuvintelor mele sta o convingere superficiala. Asta sunt si astfel gandesc eu lucrurile despre ceea ce simt, vad, cuget si infatuiesc eu si cei din jur. Nu inteleg care este problema ta, de tot te agati de o frustrare inchipuita, pur si simplu nu poti admite ca u om gandeste astfel . Nu m-as injosi intr-atat incat sa exprim lucrurile doar pe considerentul vre-unui esec sau al unei nemultumiri marginite. Nicidecum ! Tocmai de aceia nu-mi place sa vorbesc doar din carti, desi le-am cercetat intr-o anumita masura, sau doar din inima unui eveniment trecator. Oricum trecator.
Eu nu doresc sa schimb nimic, dar pot invata mereu de la viata si de la oameni, nu sunt perfecta, insa nici plina de ura pe care tot incerci sa mi-o dezvolti imaginar.
Pana la urma, are dreptate Costel, este o aberatie sa ne pronuntam despre viata intima a cuplurilor casatorite...chiar si din carti.
Ory, de fapt tu il contrazici aici pe Sf. Apostol Petru, care spune ca la credinta sa adaugam fapte bune; si la faptele bune, cunostinta.
Si acum explica-mi te rog ce vrei sa spui cu: "nu sunt perfecta, insa nici plina de ura pe care tot incerci sa mi-o dezvolti imaginar". Nu stiu cum ti-o poate dezvolta cineva imaginar... dar poate stii tu.

Last edited by Miha-anca; 08.03.2010 at 18:19:20.
Reply With Quote
Vechi 08.03.2010, 18:26:11
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
... adica prin analiza isi pierde sfintenia? Nu prin faptele necrestine pe care si le permit sotii?!?
Atata timp cat avem liberul arbitru, putem face ce vrem, dar nu tot ce facem ne foloseste. Dovada ca de multe ori regretam chiar noi faptele noastre. Avem si o expresie f sugestiva: "Cine m-a pus?!?"
Reply With Quote
Vechi 08.03.2010, 18:30:49
iana iana is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
... adica prin analiza isi pierde sfintenia? Nu prin faptele necrestine pe care si le permit sotii?!?
Atata timp cat avem liberul arbitru, putem face ce vrem, dar nu tot ce facem ne foloseste. Dovada ca de multe ori regretam chiar noi faptele noastre. Avem si o expresie f sugestiva: "Cine m-a pus?!?"
Atata timp cat analiza o reduce la chimie/biologie, DA si-o pierde in ochii celor care fac asta.
"cine m-a pus?" ce? sa ma casatoresc? sper sa n-ajung vreodata sa-mi pun aceasta intrebare.
Reply With Quote
Vechi 08.03.2010, 18:39:08
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ory Vezi mesajul
persoane presupuse desavarsite .
Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
A judeca spusele unui sfant nu este nicidecum acelasi lucru cu pacatul impotriva Duhului Sfant, desi poate fi uneori pacat.
Ma refeream la faptul ca nu recunoaste pe sfinti, numindu-i "persoane presupuse desavarsite". Daca noi ne indoim de sfintenia unui Sfant, oare ce e Fani?
Reply With Quote
Vechi 08.03.2010, 18:51:52
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit off topic

Citind acest thread haotic.. mi-am amintit despre lecturile mele despre apostazie.
Din cat am inteles, apostazia este o lepadare de Hristos atat de subtila, incat crestinii de ocazie NU o vor observa. Apostazia (din cat am inteles eu) este o substituire abila a crestinismului (in esenta lui) uzand de concepte crestine: Iubire, Libertate, Viata, Adevar...etc.
Ea va fi foarte dulce auzului.. ca mierea va fi!
Invatatura apostatica este fixata pe viata pamanteasca, pe material, pe bunastarea oamenilor aici si acum!

Ma gandeam acum doua zile sa deschid un thread despre aceasta (pericolul apostaziei in viata crestinului). Intamplator (sau nu!) postarea fratelui Zaharia mi-a dat niste raspunsuri la intrebarile mele.
Reply With Quote
Vechi 08.03.2010, 19:04:12
florinbrasov0 florinbrasov0 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2008
Implicit

Citat:
Eu zic ca cine nu este casatorit nu va sti niciodata ce e aceea Taina cununiei, si de aceea ii e usor s-o analizeze biologic si sa traseze limite.
Cine nu e casatorit nu poate vorbi din experienta lui, dar poate vorbi din experienta altora ca oamenii invata unul de la altul. Ba chiar trebuie sa se intereseze care este pozitia Bisericii in anumite probleme, daca este crestin, ca s-ar putea sa se confrunte cu aceleasi probleme.
Doamne ajjuta!

Last edited by florinbrasov0; 08.03.2010 at 19:08:44.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cand binele nu mai e bine si raul nu mai e rau dobrin7m Generalitati 19 29.11.2010 12:16:22
Sotia istorica gabrined Intrebari utilizatori 1 07.07.2010 07:46:00
sotia lui cain rafella Generalitati 14 19.06.2010 21:03:21
Sotia cea impodobita enasonia Intrebari utilizatori 45 20.04.2010 14:50:40