![]() |
![]() |
|
|
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
![]()
Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru Care locuiești întru Lu-mina Cea nepătrunsă, și ești Strălucire Slavei Tatălui și Chip al Ipostasulul Său! Pentru că a venit plinirea vremii, Tu, pentru mila cea nespusă față de neamul omenesc cel căzut, Te-ai micșorat, chip de rob luând, Te-ai smerit pe Sine, ascultător fiind chiar până la moarte. Totuși, înainte de Cruce și de patima cea de bună voie, în muntele Taborului, Te-ai schimbat la Față, întru Slava Ta Dumnezeiască, înaintea sfinților Tăi ucenici și Apostoli, ca atunci, când Te vor vedea răstignit și dat morții, să priceapă că patima este de bună voie și Dumnezeiască. Învrednicește-ne și pe noi pe toți să prăznuim Preacurata Schimbare la Față cu inimă curată și cu minte neîn-tinată, să urcăm în muntele Tău cel Sfânt, în sălașul Sfintei Slavei Tale, unde este glasul curat al celor ce prăznuiesc, glasul nespusei bucurii, ca acolo, împreună cu Sfinții, Față către față, să vedem Slava Ta, în ziua cea neînserată a împărăției Tale și să preaslăvim Preasfânt Numele Tău, îm-preună cu Cel fără de început al Tău Părinte și cu Preasfântul și Bunul și de Viață Făcătorul Tău Duh acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.
![]()
|
||||
|
||||
![]() ![]() SCHIMBAREA LA FAȚĂ A DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS TROPAR Schimbatu-Te-ai la față Stăpâne, Cel Ce ești Lumină negrăită, Și frumusețea chipului dumnezeiesc au văzut-o ucenicii după putință, Strălucește, Hristoase, și chipul sufletului meu celui întunecat, Ca să văd slava Ta, zugrăvind în inimă chipul muntelui minunat. ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() ![]() Prea sfinte Iisuse Hristoase ,Fiu al Preacuratei Fecioare Maria si al Dumnezeului Atotputernic si vesnic in genunchi ma inchin Tie si Iti multumesc pentru tot ce –ai facut,ce faci si ce vei face pentru mine umilul Tau servitor. Iti multumesc Doamne,ca mi-ai ascultat rugile si nu m-ai lasat la vremuri de restriste sa ratacesc in intuneric fara ajutor si fara speranta si ca, in ciuda multelor mele pacate , m-ai primit in inima Ta si m-ai inconjurat cu caldura dragostei Tale. Doamne Iisuse Hristoase,ajuta-ma sa nu mai gresesc,da intelepciune mintii Mele ca din toate lucrurile cite sunt,sa le aleaga pe cele mai bune,care Tie iti sunt placute . Ajuta-ma sa fiu bun si milostiv si iertator cu semenul meu,da-mi rabdare si intelegere si fa ca in inima mea sa nu incapa indoiala,sa nu cunosc ce-i ura,vrajmasia sau invidia. Da-mi sanatate ca sa pot munci pentru cei bolnavi,da-mi bogatie ca sa pot ajuta pe cel ce n-are si da-mi intelepciune ca si eu ,la rindul meu sa pot sa-l sfatuiesc de bine pe cel care va avea nevoie de sfatul meu. Nu ma lasa,Sfinte Doamne,sa ma abat de la calea credintei in Tine,inlatura din drumul meu ispitele si pe cei rauvoitori. Fa sa nu ma indoiesc niciodata de puterea mea care e de la Tine si sa folosesc aceasta putere numai spre binele meu si al semenilor mei.Intareste-ma si da-mi minte,pentru ca prin mine sa se faca voia Ta si sa-ti urmez pacea si litera cu litera poruncile. Miluieste-ma si lumineaza-ma,Doamne , da inimii mele pacea si bucuria,pentru ca in ultima clipa a vietii mele sa plec cu seninatate din lumea paminteana si sa ma inalt la Tine. Ocroteste-ma si binecuvinteaza munca mea,casa mea si pe toti ai mei,intareste-ne in credinta noastra si da-ne numai ginduri bune ,pace in suflete,belsug sanatate si armonie. Ajuta-I si pe cei saraci in credinta sa gaseasca drumul spre Tine,pentru ca astfel sa Te proslaveasca si sa se bucure de binecuvintarea Ta. Iti multumesc, Doamne Iisuse Hristoase,ca mi-ai ascultat ruga. Amin. ![]() Miluieste-ma, Dumnezeule, miluieste-ma, ca spre Tine a nadajduit sufletul meu. Si in umbra aripilor Tale voi nadajdui, pana ce va trece faradelegea. Striga-voi catre Dumnezeul Cel Preainalt, Dumnezeul Cel ce a facut bine mie. Trimitu-s-a din cer si m-a mantuit, dat-a spre ocara pe cei ce ma calca pe mine. Trimis-a Dumnezeu mila Sa si adevarul Sau si a izbavit sufletul meu din mijlocul puilor de lei. Adormit-am tulburat. Fii oamenilor, dintii lor - arme si sageti, si limba lor sabie ascutita. Inalta-Te peste ceruri, Dumnezeule, si peste tot pamantul slava Ta. Cursa au gatit sub picioarele mele si au impilat sufletul meu. Sapat-au inaintea mea fetei mele groapa si au cazut intr-insa. Gata este inima mea, Dumnezeule, gata este inima mea! Canta-voi si voi lauda intru Slava mea. Desteapta-te, Slava mea! Desteapta-te, psaltire si alauta! Destepta-ma-voi dimineata. Marturisi-ma-voi Tie intru noroade, Doamne, canta-voi Tie intru neamuri, Ca s-a marit pana la ceruri mila Ta, si pana la nori adevarul Tau. Inalta-te peste ceruri, Dumnezeule, si peste tot pamantul slava Ta!
|
||||
|
||||
![]()
Binecuvântările si saluturile Părintelui Paisie
![]() Slăvit să fie Dumnezeu pentru toate! Dumnezeu si Măicuta Lui să ne binecuvânteze pe toti! Dumnezeu să-i ierte pe toti, si pe cei vii, si pe cei morti! Vă doresc tuturor un coltisor de rai. Amin! Dumnezeu să vă dăruiască un coltisor de rai! Să ne întâlnim la usa raiului! Să ne vedem cu totii la usa raiului! Mergeti sănătosi si să ne vedem la usa raiului! Drum bun! Să ne vedem la usa raiului! Să ne vedem la a doua Înviere. Rugăciuni ale Părintelui Paisie Domnul Dumnezeu, Preamilostivul, să vă binecuvânteze. Domnul să vă ajute, Domnul să vă miluiască, Domnul să vă păzească de tot răul, Domnul să vă umple de bucurie duhovnicească, Domnul, ca un bun si iubitor de oameni, să vă ierte de păcate si în ceruri cu dreptii să vă primească. Binecuvântează, Doamne, pe robii tăi acestia, si rugăciunea lor, si dragostea lor, si credinta lor, si bucuria lor, si smerenia lor, si răbdarea lor. Binecuvântează, Doamne, osteneala lor, si căsuta lor, si pâinea lor, si copiii lor, si viata lor, si sfârsit bun le dăruieste, iar dincolo un coltisor de rai le dăruieste, că binecuvântat esti în veci. Amin! Inimă curată zideste întru mine, Dumnezeule, si duh drept înnoieste întru cele dinlăuntru ale mele! Nu mă lepăda pe mine de la fata Ta si Duhul Tău cel Sfânt nu-L lua de la mine! Domnului Dumnezeu să ne închinăm si numai Lui să-I slujim. Iartă-mă, Doamne, că mult Te-am supărat! Măicuta Domnului, nu mă lăsa, că nu mai am nici o putere! Încotro s-apuc si unde să mă duc? Te astept, Iisuse bun, Te astept aici, plângând în drum!... Doamne, dă să-mi văd păcatele mele si să nu osândesc pe fratele meu... "Doamne ajută!", această rugăciune ne ajută la toate faptele cele bune. Fă, Doamne, cu mine ce vrei, numai în iad să nu mă dai, că sunt tare păcătos si mi-i frică să nu cad cu cei păcătosi în iad! Izbăveste-mă, Doamne, de muncile de veci si nu mă lipsi de binele Tău cel ceresc. Doamne, nu cer să-mi răsplătesti aici, ci dincolo! ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Rugaciune puternica
Mai întâi adu-Ți aminte Doamne, de soborniceasca și apostoleasca Ta biserică, pe care ai agonisit-o cu scump Sângele Tău. Înnoiește-o, întărește-o, răspândește-o, înmulțește-o, împac-o și o păzește nebiruită de porțile iadului în veci, iar dezbinările ei, le potolește. Îți mulțumim Doamne, pentru toate binefacerile Tale pe care ni le-ai făcut și ni le faci nouă. Îți mulțumim Doamne, pentru toate suferințele și patimile Tale și pentru tot ce ai lucrat pentru mântuirea noastră. Îți mulțumim Doamne, pentru toate bunătățile pe care ni le-ai dat nouă și pentru că nu ne-ai pierdut cu fărădelegile noastre. Iartă Doamne, păcatele și greșelile fraților și surorilor pe care îi pomenim în rugăciunile noastre. Iartă Doamne, păcatele și greșelile fraților și surorilor care mă pomenesc în rugăciunile lor. Ascultă Doamne, smeritele noastre rugăciuni, a celor ce cerem milostivirii Tale, ce știi că ne sunt de folos și trebuință sufletului și trupului și dăruiește robilor Tăi (se pomenesc viii) iertarea păcatelor și izbăvirea de vrăjmașii cei văzuți și cei nevăzuți. Mărește credința, nădejdea și dragostea în sufletele noastre, primește-ne întru pocăință și revarsă peste toți harul Tău. Trimite Doamne, pe sfinții Tăi îngeri, să ne învețe a lucra cu stăruință orice faptă bună, pentru a ne păzi de tot păcatul și sminteala, pentru a ne ține pe toți uniți în legătura păcii, a dragostei și a ascultării de sfânta noastră biserică și de conducătorii ei cei duhovnicești, care se ostenesc a ne arăta căile Tale. Scrie Doamne și numele noastre în Cartea Vieții și ne ferește de ceasul încercărilor. Ajută-ne Doamne să sfârșim cu bine viața aceasta, dăruindu-ne sfârșit ușor și fără dureri și îngeri milostivi care să ne întărească și să călătorească cu noi în Împărăția Ta. Apără și păzește Doamne, pe părinții noștri cei duhovnici și duhovnicești, pe părintele nostru patriarh, pe episcopii noștri, pe misionarii creștini care se ostenesc în propovăduirea Evangheliei, pe călugări și călugărițe, pe pustnici din peșteri și din crăpăturile pământului și pe tot clerul bisericii Tale, creștin ortodoxe. Adu-Ți aminte Doamne de toți cei ce sunt bolnavi, de toți cei din închisori, de cei călători, de văduve și orfani, de bătrâni și copii, de toți care sunt în suferință și necazuri, în lipsă și dureri și-i miluiește pe ei după mare mila Ta. Iartă Doamne pe toți vrăjmașii și clevetitorii noștri, smerește-i pe ei ca să cunoască că Tu ești apărătorul nostru și ne ferește de răutatea lor. Iartă Doamne păcatele părinților care ne-au născut, a nașilor ce ne-au botezat, a învățătorilor ce ne-au învățat carte, bunicilor și la toți miluitorii, ajutătorii, găzduitorii și binefăcătorii noștri, la tot neamul cel creștinesc, căruia îi trebuie mila și ajutorul Tău și la cei vii și la cei adormiți. Iartă-i Doamne pe toți prietenii cu care am călătorit pe acest pământ, cu care am făcut serviciu și pe cei cu care am fost la petreceri și s-au smintit pentru mine și pe cei vii și pe cei adormiți. Iartă-i Doamne pe toți cei adormiți din neamurile noastre: părinții, frații, surorile, bunicii, moșii și strămoșii noștri, cu tot neamul cel adormit (se pomenesc morții) și-i așază pe dânșii în locul de odihnă, unde cercetează lumina feței Tale, că spre Tine nădejdea și-au pus, spre Făcătorul și Ziditorul și Dumnezeul nostru. Iartă Doamne și sufletele cele botezate în numele Tău, Preasfântă Treime, pe care le-a apucat moartea nepregătite și se află în iad și n-au fost vrăjmași ai Tăi, iar aici nu au pe nimeni ca să se roage pentru ei, miluiește-i Doamne, după mare mila Ta. Miluiește-mă Doamne, mântuiește-mă și-mi iartă tot ceea ce eu ca un om neputincios am greșit Ție și m-am smintit și nebunește m-am depărtat de la calea mântuirii, iar prin deșertăciunea minții mele m-am abătut ca un netrebnic către fapte necuvioase. Rogu-Te dar, întoarce-mă iarăși pe calea mântuirii, prin dumnezeiasca Ta purtare de grijă. *Această rugăciune este foarte folositoare deoarece conține toate cererile necesare atât pentru sufletul și trupul nostru, cât și pentru al vrăjmașilor și binefăcătorilor noștri. Este recomandat a se citi zilnic.
|
||||
|
||||
![]()
RUGĂCIUNE PENTRU ÎMPĂCARE, ÎNȚELEGERE ȘI ÎNMULȚIREA DRAGOSTEI
Stăpâne, Iubitorule de oameni, Împăratul veacurilor și dătătorul bunătăților, Care ai stricat peretele cel din mijloc al vrajbei și ai dat pace neamului omenesc, miluiește, Doamne, pe cei ce ne urăsc, ne pizmuiesc și ne ocărăsc; așijderea și pe cei ce ne grăiesc de rău. Ca nu cumva vreunul din ei să pătimească ceva rău pentru noi, păcătoșii, nici în veacul de acum, nici în cel ce va să fie. Doamne, Dumnezeul nostru, caută dintru înălțime ca un Bun asupra inimilor noastre, ce sunt lipsite de dragoste și de unire și sunt îmboldite de spinii urii și ai altor păcate. O picătură din harul Sfântului Tău Duh coborând peste Dânsele, rourează-le bogat, ca să aducă roade bune și din dragostea cea către Tine să sporească în fapte bune și să petreacă în dragoste și unire. Așa, Doamne, înmulțind dragostea în inimile noastre, păzește-ne de tot răul și de asuprirea vrăjmașilor văzuți și nevăzuți, de sabie, de năvălirea altor neamuri asupra noastră, de războiul cel dintre noi și totdeauna ne ajută să ne iubim unii pe altii și să facem tot binele, spre a ne învrednici de bunătățile Tale cele cerești. Amin.
|
||||
|
||||
![]()
RUGĂCIUNE PENTRU MÂNTUIRE
Dumnezeul meu, cred în Tine, dar mă rog Ție, întărește credința mea. Te iubesc, dar sporește dragostea mea. Mă pocăiesc, dar fă să prisosească a mea căință. Te slăvesc ca pe întâiul meu început. Te doresc ca pe cea mai de căpetenie dorință a mea. Iți mulțumesc ca binefăcătorului meu celui veșnic. Te chem ca pe puternicul meu apărător. Dumnezeul meu, binevoiește a ma povățui prin înțelepciunea Ta, a mă călăuzi prin dreptatea Ta, a mă mângâia prin milostivirea Ta,a mă apăra cu puterea Ta. Îți închin, o Dumnezeule, gândurile mele, faptele mele, suferințele mele, ca în viitor să mă gândesc la Tine, să grăiesc de Tine, să lucrez după voia Ta, să sufăr pentru Tine. Doamne, eu voiesc ceea ce voiești Tu, pentru ca Tu voiești să mă supun voiei Tale și făgăduiesc să fac tot ce voiești Tu. Te rog cu umilință, luminează mintea mea, oțeleste-mi voia, curățeste-mi trupul și-mi sfințește sufletul. Dumnezeule prea bun, ajută-mă să mă curățesc de greșalele trecute, să biruiesc ispitele viitoare. Umple inima mea de dragoste pentru bunătatea Ta, de ură pentru greșalele mele, de râvna pentru binele apropelui și de defăimare pentru deșertaciunile lumii. Fă-mă să fiu supus mai marilor mei, cu dragoste către cei mai mici, credincios prietenilor și iertător vrăjmașilor mei. Vino, Atotputernice, într-ajutorul meu ca să biruiesc cele 7 păcate de căpetenie, care sunt pricina tuturor păcatelor. Să biruiesc adică: mândria prin smerenie creștinească, iubirea de argint prin milostenie, pisma prin dragoste și bucurie pentru binele aproapelui, desfrânarea prin înfrânare și curăție, lăcomia prin cumpătare, mânia prin răbdare și lenea prin bărbăție creștinească. Așișderea să biruiesc și toate celelalte patimi și păcate ce izvorăsc din acestea. Și-mi dă virtuțile creștinești: credința, nădejdea și dragostea. Dumnezeul meu, fă-mă înțelept în lucrările mele, curajos în primejdii, răbdător în nenorociri și smerit în norociri. Nu mă lăsa să uit vreodată de a fi cu luare aminte la rugăciuni și în biserică, cumpătat la masă, repede la împlinirea datoriilor și statornic în hotărâri.Doamne, insuflă-mi grija să am totdeauna conștiința dreaptă, înfățișare cuviincioasă, vorbire folositoare și purtare în bună-rânduială. Dă-mi harul Tău, ca să mă deprind a-mi stăpâni totdeauna patimile, a mă învrednici de darurile Tale, a păzi legea Ta și a merita mântuirea. Dumnezeul meu, fă să cunosc cât de mici sunt bunătățile pământești și cât de mari sunt cele cerești, cât de scurt este timpul acestei vieți și cât de nemărginită este veșnicia. Ajută-mi să fiu totdeauna gata de moarte și să nu mă cutremur de judecata Ta, să scap de muncile de veci și să dobândesc raiul prin Iisus Hristos, Domnul nostru.Amin.
|
||||
|
||||
![]()
VINO,DOAMNE !
![]() Vino, Doamne, si ajuta-ma sa ma cunosc, sa ma inteleg, sa ma iert. Vino cu iubirea Ta la suprafata mea cea intinata si coboara-ma in Tine spalindu-ma si luminindu-ma. Vino, Doamne, in gindurile mele cele rele si imblinzeste firea mea cea minioasa. Minia mea nu este din launtrul meu. Nerabdarea mea nu e din eternitatea Ta. Sunt murdariile suprafetei.. Inlauntrul meu esti Tu, Doamne, iar Tu nu esti nici minie nici nerabdare. Tu esti viata din mine iar daca eu traiesc Ti-o datorez Tie care esti in mine, in cel mai adinc coltisor din sufletul si trupul meu.
|
||||
|
||||
![]() ![]() (Icoana lui Iisus Pantocrator din Biserica Sfanta Sofia) O, dumnezeiască și necuprinsă dragoste a lui Dumnezeu, o, Părinte ceresc, Cel Ce ești Bun și Milostiv, Te-ai uitat spre noi din cer și ne-ai văzut căzuți în ghearele demonului, ai văzut cum suntem legați în lanțuri de păcate, ai auzit plânsul nostru și Te-ai milostivit spre lacrimile noastre, Te-ai îndurat de sufletele noastre, Ți-ai adus aminte că ești Tată și că ai fii, Ți-ai adus aminte că ești Stăpân și ai robi, că ești Dumnezeu și ai pe pământ oameni rătăciți și, ca să ne aduni, ai trimis pe singurul Tău Fiu să ne salveze; și ca să nu ne înspăimânți, L-ai îmbrăcat în trup de om și în veșmânt de călător sărac, iar ca să ne răscumperi din păcat și să ne întorci la credință, L-ai dat pe Fiul Tău în mâinile oamenilor să fie sfâșiat și omorât în locul nostru! N-a mai rămas nimic nefăcut, din marea Ta iubire de oameni pentru noi. La toată dragostea aceasta mare pe care ne-ai arătat-o, am înțeles că suntem îndatorați pe vecii vecilor ca să-Ți slujim Ție și orice faptă am face noi este ca o tinichea ruginită în mijlocul celor mai scumpe bijuterii de aur dăruite nouă de Tine. Nădăjduim și noi în ajutorul Harului Tău, nădăjduim să ne mântuim și să-Ți aducem laude, cinste și închinăciune aici, în viața aceasta, câte zile mai avem și sus, în ceruri, în vecii vecilor. Amin. ierod. Visarion Iugulescu
|
||||
|
||||
![]()
RUGĂCIUNE LA ÎNĂLȚAREA SFINTEI CRUCI
![]() Doamne, Iisuse Hristoase, Izvorule al milostivirii, cum ai fost înălțat pe Cruce ca să reverși tuturor îndurările Tale cele bogate ? Cum durerile piroanelor ai suferit, ca să pironești mintea noastră pe crucea rugăciunii, doborând pe vrăjmașul ce trage mintea noastră către patimile cele pământești ? Cum Cuvântule al vieții, ca într-o carte Te-ai așezat pe Cruce, ca să scrii pe toți în cartea vieții veșnice și oprești scrierea păcatelor noastre de către vrăjmaș în cartea judecății ? Cum sângele Tău Preascump ne-ai izvorât nouă, ca să curățești întinăciunea noastră sufletească și trupească și să ne aduci în cămara Ta cerească la masa împodobită cu vinul cel tainic al iubirii dumnezeiești ? Cum ai fost împuns cu sulița, ca să dobori capul șarpelui ce prin neascultare a scos pe Adam din Raiul desfătărilor ? Cum gol ai fost pironit cu Trupul pe Cruce smerind gândurile tuturor, ca să îmbraci sufletele noastre cu veșmântul slavei dumnezeiești ? Cum pe scara Crucii ai alergat purtând povara pătimirilor, ca să ne duci pe noi împreună cu Tine la înălțimile slavei Tatălui ? Cum ca într-o corabie de lemn ai călătorit în marea pătimirilor având drept unealtă Crucea, ca să ne însoțești pe noi pe marea învolburată de furtuna ispitelor ? Cum ca pe un munte ne-ai arătat nouă cinstita Cruce, doar Tu, Mântuitorule, străbătând toată înălțimea și lungimea suferinței pentru cei ce rămăseseră scăpați în văile păcatelor ? Cum cu fiere ai fost adăpat Tu, Cel Ce îndulcești marea cea amară a acestei vieți, trimitându-ne dulceața Harului Tău ? Cum ne-ai arătat nouă adâncul milostivirii Tale prin pogorârea în mormânt și căutarea lui Adam celui ce scăpase în adâncul iadului ? O, Stăpâne, astăzi vedem Biserica împodobită cu semnul biruinței Tale asupra morții. Cu moartea Ta pe Cruce ai șters blestemul morții venit prin lemn și cu pogorârea Ta la iad ai ridicat pe strămoșul cel căzut, dăruindu-i lui bucuria Raiului. Sufletele noastre cele omorâte de mulțimea păcatelor grozave le înviază cu puterea Crucii Tale. Cu furtuna ocărilor ai fost întâmpinat de poporul cel nemulțumitor și preacinstită Gura Ta nu Ți-ai deschis Cuvinte, ca să dai cuvânt de îndreptățire, iar noi în toată vremea cu mânie ne pornim a vărsa apele cuvintelor ce vădesc izvoarele patimilor noastre. Cu blândețe ne-ai arătat nouă a sta în fața vrăjmașilor, dar noi înșine ne-am făcut proprii vrăjmași chinuind sufletele noastre cu loviturile păcatelor. Pentru aceasta, neputincioși fiind, alergăm către Tine, ca să ne întărești cu cinstită crucea Ta spre a asta împotriva patimilor noastre, ca să ne înălțăm și noi cu Tine întru slavă la vremea rânduită. O, Hristoase, Dumnezeul nostru, Cel Ce cu preacinstit sângele Tău ai sfințit Crucea Ta, voind a dezlega blestemul lui Adam și a-l curăți de tot păcatul, inima noastră o curățește cu îndurările Tale de toată spurcăciunea patimilor.Veselitu-s-a împăratul Constantin la aflarea semnului nădejdii de mântuire și gândurile prea măritei Elena au săltat în cămara inimii ei întru care strălucea lumina credinței celei adevărate. Împărtășește-ne și pe noi de bucuria lor prin înălțarea cinstitei Tale Cruci, care a fost purtate de mâinile cele sfinte ale arhiereului celui ce-și răstignise mintea pe crucea smereniei, privind totdeauna cu ochii inimii la icoana Arhiereului Celui Mare. Bucură-te, cinstită Cruce, cea cu care Hristos ca și cu un condei ne-a scris nouă iertare, în loc de cerneală punând însuși scump Sângele Său. Bucură-te, legământul dragostei dumnezeiești, pe care astăzi te vedem înălțat, amintindu-ne nouă de Botez și de toată rânduiala milostivirii Cuvântului cea către noi. Bucură-te, ancoră a păcii, ce ne călăuzești pe noi către limanul nepătimirii. Cu adevărat tu ești armă înfricoșătoare înaintea căreia vrăjmașul nostru nevăzut se arată biruit, căci ai fost sfințită cu sângele Cel preacurat al Celui fără de patimă. Bucură-te, mângâierea celor ce înoată în marea suferinței și totdeauna ne păzește pe noi de cursele vrăjmașilor.Prin îndurările milostivirii Tale, Hristoase Dumnezeule, deschide-ne nouă porțile Raiului cu cheia Crucii Tale și ne fă pe toți părtași veseliei celei veșnice, ca să Te mărim totdeauna împreună cu Tatăl și cu Duhul. Amin.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu ! + ( rugaciuni ce au miscat sufletul nostru ) | cristiboss56 | Rugaciuni | 592 | 14.11.2022 14:08:21 |
O problema cu un prieten . | Templier Knight | Generalitati | 3 | 12.03.2012 14:01:38 |
sa ma rog sa-i dea Doamne-Doamne cuiva credinta? | giovaninnaa | Rugaciuni | 14 | 23.09.2011 16:18:24 |
Alta minune a bunului dumnezeu | ionut12 | Generalitati | 3 | 25.10.2010 15:48:34 |
Dumnezeu cel ascuns in cate un vers... | inorog | Arta bisericeasca in general | 4 | 31.01.2010 22:49:41 |
|