Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.01.2013, 09:54:34
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de patrunjeluldigital Vezi mesajul
Pericolul real nu constă în adventiștii acunși ca securiștii, ci în securiștii disimulați în ortodocși!
Corect! Adventiștii ascunși ca securiști disimulați în ortodocși sunt buni de pus la rană!
Reply With Quote
Vechi 29.01.2013, 09:57:41
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Da, Yasmina, cred ca imaginea respectiva te-a facut sa zambesti, caci ai privit cu ochi "europeni".
Am fost in pelerinaj prin Ucraina si am simtit ca ma intorc in timp cu 50 ani. Tinuta enoriaselor era in mare parte f simpla, neasortata, dar curata. Toate umbla, cel putin cand se duc biserica, in rochie sau fusta si bluza; nu am vazut femei in pantaloni. La fel si fetitele, care au si ele baticut pe cap. Mamele vin cu copiii lor si ii invata de mici sa se inchine, iar bancnota pe care o pun la cutia milei o dau copiilor, ca si ei sa invete sa faca milostenie. Atat Ucraina, cat si Rusia se prezinta lumii cu fata lor ortodoxa, plina de evlavie, recuperand anii pierduti in timpul comunismului totalitar, cand au suferit precum cainii de pe urma acestuia.
De aceea sa nu ne miram de vestimentatia femeii crestine, prezentata in articolul, al carui link l-ai postat tu. Fata de saracia trecuta si cea existenta, acea tinuta este f. moderna, chiar daca pe noi ne duce mintea la moda anilor '70-'80. Oricum e moderna, caci nu e tinuta traditionala a rusoaicelor si a ucrainiencelor.

Si ca o paralela, as vrea sa spun ca de Craciun am fost in Maramuras. Femeile acolo inca se mai imbraca in costumul national in zilele de sarbatoare. Si ce frumos le sade!

M-a facut sa zambesc deoarece alte zeci de femei in pantaloni si o bluza mai larga,o depasesc in modestie si decenta pe acea femeie imbracata intr-o camasa mulata pe sani,un sarafan care-i marcheaza talia si care nu acopera partea superioara ci mai mult o accentueaza-dar ce bine ca are un batic pe cap!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 29.01.2013, 10:25:48
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
În prealabil postat de patrunjeluldigital Vezi mesajul
Pericolul real nu constă în adventiștii acunși ca securiștii, ci în securiștii disimulați în ortodocși!
spune asta un securist descoperit de prea multe ori?
Sunteti inconfundabil, domnule osutafaraunu.
Reply With Quote
Vechi 29.01.2013, 10:29:54
patrunjeluldigital patrunjeluldigital is offline
Banned

Data înregistrării: 16.07.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
spune asta un securist descoperit de prea multe ori?
Sunteti inconfundabil, domnule osutafaraunu.
Eu doar am arătat cu degetul unde e pericolul real, poate îl veți descoperi și dvs. cu timpul. Acum să mă scuzați, voi reintra în hibernare pentru încă o perioadă...
Reply With Quote
Vechi 29.01.2013, 10:38:48
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Corect! Adventiștii ascunși ca securiști disimulați în ortodocși sunt buni de pus la rană!
E trist totusi ca ei vad pericolul doar dupa ce au plecat din Biserica Ortodoxa si vin sa ne arunce avertismente de peste gard, de parca noi nu ne-am constientiza propriile probleme, de parca nu stim ca graul si neghina cresc laolalta. Ei au plecat si traiesc iluzia ca se afla intr-un lan de grau. Va veni o vreme cand se vor trezi din hibernarea generatoare de iluzii.

Last edited by ioanna; 29.01.2013 at 10:55:26.
Reply With Quote
Vechi 29.01.2013, 11:22:51
Noiembrie's Avatar
Noiembrie Noiembrie is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.01.2013
Implicit

Deoarece pe acest topic se face vorbire despre cum influenteaza imbracamintea colegelor, barbatii, vin si eu si-mi spun punctul de vedere: o femeie poate sa se imbrace in spilhozen, sa se boiasca precum un clovn, ca nepreocupandu-se barbatii decat de jumatatea lor nu o baga in seama. Dar daca aranjata beton vine si lasa in urma un damf puternic de transpiratie, atunci e bagata nu in seama ci direct sub dus.
Reply With Quote
Vechi 29.01.2013, 11:46:45
Cornel Urs's Avatar
Cornel Urs Cornel Urs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.05.2012
Locație: Miercurea Ciuc - Harghita
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Va veni o vreme cand se vor trezi din hibernarea generatoare de iluzii.
adventistii? niciodata.

daca era sa se trezeasca, si-ar fi dat seama odata cu dovedirea faptului ca Ellen White a fost o mare mincinoasa.

acum adventismul e o masinarie de facut bani.
Reply With Quote
Vechi 29.01.2013, 12:44:38
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Implicit

Mai dar chiar nu va plictisiti de prostii?
Sunteti mai rau ca la gradinita.

Vroiam sa spun ca mie imi place tinuta din poza.
Si nu este adevarat, bluza nu este mulata, pare asa din cauza ca este pe sub sarafan. Iar acesta din urma nu marcheaza talia, este destul de largut.
Pe cap...in fine. Fetei puse ca model ii sta bine cumva, dar se poate lega altfel, sau pune o palariuta.
Exista pericolul sa fim confundate cu alta religie unde asa leaga basmaua si au probleme destule in societate.

Si problema este ca nu se prea mai gasesc fuste in comert. Probabil ca nu mai este cerere. Ori gasesti unele urate, prea scurte, pentru fetite. Nu mai spun de anumite masuri.
Macar inainte mai gaseai o croitoreasa sa-ti lucreze. Acum au disparut si ele.
Cauti o fusta sa fie normala ca lungime si model, cu material frumos, sau un costum de dama. Nu gasesti nimic.
De aceea trebuie sa recurgi la blugi si alte feluri de pantaloni.
Mie nu-mi place ce vad in magazine. Ce mai gaseai inainte...!
Vechi 29.01.2013, 13:12:07
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Smile Cum i afecteaza pe barbati imbracamintea colegelor

Intradevar, o femeie care vrea sa se imbrace decent si cochet va sti cum, fara sa fie nevoie de despicat firu'in patru si multa teorie!
Fara suparare, dar de zis mai mult deja devine topic despre moda- ori la moda feminina despre toale nu prea ma pasioneaza...
Reply With Quote
Vechi 29.01.2013, 17:19:23
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Mai dar chiar nu va plictisiti de prostii?
Sunteti mai rau ca la gradinita.

Vroiam sa spun ca mie imi place tinuta din poza.
Si nu este adevarat, bluza nu este mulata, pare asa din cauza ca este pe sub sarafan. Iar acesta din urma nu marcheaza talia, este destul de largut.
Pe cap...in fine. Fetei puse ca model ii sta bine cumva, dar se poate lega altfel, sau pune o palariuta.
Exista pericolul sa fim confundate cu alta religie unde asa leaga basmaua si au probleme destule in societate.

Si problema este ca nu se prea mai gasesc fuste in comert. Probabil ca nu mai este cerere. Ori gasesti unele urate, prea scurte, pentru fetite. Nu mai spun de anumite masuri.
Macar inainte mai gaseai o croitoreasa sa-ti lucreze. Acum au disparut si ele.
Cauti o fusta sa fie normala ca lungime si model, cu material frumos, sau un costum de dama. Nu gasesti nimic.
De aceea trebuie sa recurgi la blugi si alte feluri de pantaloni.
Mie nu-mi place ce vad in magazine. Ce mai gaseai inainte...!
Lasa, sophia, ca nu sunt "prostii" intamplatoare, ci ei fac acest lucru pe toate topicurile. Daca se uita cineva la toate postarile unuia dintre cei de mai sus, va vedea ca nu au scris decat off-topicuri. Deci e absolut intentionat ceea ce fac si se inscrie la manipulare. Chiar si stilul copilaresc, pe care il adopta cate unul, e tot tehnica de manipulare, ca sa scada nivelul discutiei, pana cand te lasi pagubas. Crezi cumva ca Dumnezeu ii indemna sa procedeze asa? NU!

In legatura cu ceea ce ai scris tu mai sus despre fuste, sa stii ca ai dreptate. Dar cred ca se poate face altceva, daca ai putina indemanare si o masina de cusut: sa iei o revista BURDA si sa-ti cauti un tipar pe masura. De obicei au tipare perfecte; rareori trebuie ajustat ceva. Materiale se gasesc, sunt sigura.

Chiar! De ce nu mai sunt croitorese ca pana la revolutie? Fiecare femeie se imbraca exact cu ce ii statea ei bine...
Reply With Quote
Răspunde