![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
:angry:SA FIM ATUNCI PARTASI SISTEMULUI JURDIC ROMANESC! Mafioti si talhari lasati in libertate , iar oameni nevinovati tarati in temnite. O ultima isprava a justitiei romane, find eliberarea unui mare talhar mafiot, zis Sile Pietroi, considerat baiat cuminte si cu frica de Dumnezeu. Asta este justitia din Romania, stimate 7th_Brigade_TzHl
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu despre justitia omeneasca (cu paradoxurile ei!) putem discuta, spre edificare, aici. Este limpede că putem să cădem, uneori, sub incidenta legilor imperfecte, să interferăm în drepturi si/sau obligatii cu unii dintre semeni, apelînd în asemenea de nedorit situatii la arbitrajul uman.
Însă preocuparea de căpetenie consider c-ar trebui să ne fie ce vom răspunde la judecata particulară si generală; cît anume ne-am implicat profesional si omeneste în viata cetatii, ce atitudine am avut fată de cei aflati în felurite suferinte, cum am aplicat cotidian Sf. Scriptură... Cazul părintelui Corogeanu si al maicilor de la Tanacu nu numai că a bulversat mass-media, dar a fost pus si în scenă de Andrei Serban la Teatrul Odeon (spectacolul încă nu l-am văzut, dar R. Bucuroiu îsi împărtăseste impresiile favorabile în numărul din iunie al revistei "Lumea credintei"). Încă o dată, as cere mai multă atentie fată de tentatia judecării semenilor, fată de grăbirea venită mereu de la diavol de a ne (ante)pronunta, de a ne încăpătîna să rămînem la anumite opinii, mai ales dacă, documentîndu-ne mai mult, am putea ajunge la cu totul alte concluzii decît cele initiale. |
|
||||
|
||||
![]()
Bun si care ar trebui sa fie acele asa zise concluzii ? Teoretizam , filozofam mult prea mult !
|
|
|||
|
|||
![]()
Asta nu inseamna ca trebuia sa il acuze de crima si de alte chestii , deobsebit de grave. Daca nu sa supus ierarhiei va fi pedepsit de biserica dar nu autoritatile statului care nu ar trebui sa aiba nici o implicare.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Justitia s-a sesizat pentru aspectele penale ale faptei sale, respectiv moartea Irinei Cornici ca urmare a tratamentului la care a fost supusa. Pentru fapta sa Corogeanu a fost judecat, acuzat de "lipsire de libertate urmata de moartea victimei" (nu crima/omor) si condamnat la ani buni de inchisoare, iar maicutele care l-au ajutat au primit, ca si complici, pedepse mai mici. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Mirene, sunt uimita cata "dragoste" de frate, caci sunt ortodocsi, si de aproapele, caci sunt oameni, arati fata de cei aflati acum in inchisoare si isi ispasesc pedeapsa.
Dupa ce ti-ai terminat treaba cu Corogeanu, si sper ca ti-ai terminat-o, te asteptam sa iei apararea ierarhului de la Timisoara. Nu ti s-a prea auzit parerea referitoate la impartasirea cu catolicii... Dumnezeu sa ne ierte pe toti. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca vei citi cu atentie vei vedea ca in discutie sunt cauzele pentru care a ajuns acolo! Ierarhul de la Timisoara? Este problema Sinodului! Am auzit cate ceva, iar daca e adevarat ce s-a scris, nu este in regula "impartasania" lui. Trebuie sa ma documentez. Postez numai pe subiecte care le cunosc bine, iar despre acesta nu am suficiente informatii. Poate tu, din Suedia, tara de adoptie a lui Bivolaru, stii mai bine ce se intampla in Romania si ne spui si noua. Evident, la topicul dedicat... Eu am citit cateva articole contradictorii, din surse indoielnice, asa ca nu sar sa-mi dau cu parerea! |
|
|||
|
|||
![]()
Asteptam sa te documentezi.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Parintele Daniel Corogeanu si filmele horror | Ekaterina | Stiri, actualitati, anunturi | 52 | 08.01.2014 09:41:56 |
Sfântul Ștefan - primul martir al Domnului Hristos | laurastifter | Craciunul - Nasterea Domnului | 15 | 28.12.2013 00:50:50 |
Noi avem nou martir | mihaiB | Stiri, actualitati, anunturi | 9 | 07.11.2012 19:51:45 |
Sfantul Maxim Marturisitorul- martir pentru dreapta credinta | georgeval | Diverse Sarbatori | 7 | 03.04.2012 00:34:34 |
CRESTINISMUL SAU BISERICA? de Sfantul Ierarh si Nou Martir Ilarion Troitki | andrei_im | Generalitati | 1 | 18.01.2010 18:30:28 |
|