![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Parintele Gheorghe Calciu - semne ale sfinteniei:
http://www.youtube.com/watch?v=uXNFQIit8B4 http://saccsiv.wordpress.com/2013/12...sa/#more-20315 |
|
|||
|
|||
![]()
Parintele Calciu Dumitreasa - Ecumenismul si Masoneria - planul diabolic de astazi
http://www.youtube.com/watch?v=LFGhyWVmnV8 |
|
|||
|
|||
![]()
Crăciunul, noaptea în care Părintele Gherasim Iscu l-a repus pe Hristos în inima torționarului său
http://www.apologeticum.ro/2013/12/c...au/#more-26570 |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Prin suferinta indurata, legionarii si-au ispasit pacatele; iar unii chiar au ajuns sfinti: nu din voia omului, ci a lui Dumnezeu Care i-a cernut si i-a intarit in credinta! Nu omul face ca moastele sa izvorasca mir, ci Dumnezeu! Nu omul face ca moastele sa fie binemirositoare, ci Dumnezeu! Dumnezeu ne iarta pacatele spovedite si spalate in râuri de lacrimi: si mai ales nerepetate. |
|
|||
|
|||
![]()
Cu tot respectul pentru suferinta celor amintiti aici, as dori sa scrieti careva din voi, imaginandu-va ca va citeste cineva strain de tara, care nu are habar, cine au fost acesti oameni si de ce au ajuns in inchisoare? De ce ei si nu altii?
Erau cunoscuti pentru ceva? Unii spun ca erau legionari. Unii erau preoti, sau calugari. Pe ce baza au fost arestati? Credinta? Sau activitati politice? Erau in acele inchisori si oameni de alte credinte care au suferit? Vad ca voi ii cunoasteti pe multi si aveti evlavie fata de ei. De unde ati invatat despre ei? Si ce v-a dus spre evlavia aceasta? Pentru mine exista anumite suspiciuni legate de epocile istorice si politica lor. Vad aici ca multi sunt brusc orientati pe o culoare anti-comunista. Din totdeauna? Sau mai de curand? Unii sunt mai tineri, altii mai in varsta. Am sa va povestesc ceva: Cand eram in scoala primara eram dusi periodic sa vizitam inchisori comuniste, mai ales la Doftana. M-au impresionat mult. Nu-i cunosteam pe cei ce au fost acolo, si nici nu intelegeam pe atunci pentru ce. Dar mi-a fost rau si mila profunda de ei si chinurile lor. Mai vedeam si filmele cu copii care ajutau, imparteau manifeste. Am primit mai cu ceva ani in urma o carte in doua volume a unei femei care a fost prigonita (si ea si familia ei). Nu era ortodoxa si era dintr-o familie bogata. Era pianista mi se pare. Nu mai stiu acum cum se numeste. M-a impresionat. Unii au suferit si au fost prigoniti pentru comunism, altii pentru ca s-au opus lui. Prin ce difera suferinta lor? Nu toti ar trebui sa aibe un anumit respect? Nu spun sa fie sfintiti. Dupa revolutie nu se mai stia cine cu cine voteaza, ce pozitie este mai buna. S-au infiintat multe partide, au reinviat altele vechi. Unii plang inca si acum perioada trecuta, altii dau cu ea de pamant. Fiecare cu motivele lui, mai mult sau mai putin personale. Sunt multi a caror rude au suferit in razboi, refugiati, mai apoi deportati (sa nu uitam Canalul, Baraganul etc.). Si acestia au suferit. Sa-i sfintim? Poate ca ar merita. Unii sunt regalisti, altii se impotrivesc. Si cu asta a fost suferinta. Nu mai spun de razboaie in care au fost atatea pozitii, suferinte si schimbari: ba cu nemtii, ba cu rusii, ba impotriva rusilor. Unii isi plang stramosii evrei, altii pe nemti, altii pe cei de alte neamuri. Politica este schimbatoare. Si oamenii azi sunt asa si ieri erau altfel, iar maine vor fi altfel. Da, martiri intru credinta ortodoxa. Inteleg si apreciez. Or fi fost insa printre ei si catolici si greco-catolici si iudei. Eu as vrea sa fie canonizat parintele Galeriu. Pentru ceea ce a fost in credinta. Ce politica o fi facut nu stiu. Parintele Ilie Lacatusu nu era acela care infiintat primul o cantina a saracilor la biserica lui? Sau confund eu? Pe mine nu ma reprezinta nici un fel de politica. Am avut si eu suferinte in familie, personale, sau ale bunicilor mei. Urasc razboaiele si politica. Anumite epoci din istorie ma atrag, dar nu pentru politica in sine, ci pentru anumite personalitati si trasaturi ale epocii (educatie, cultura, etc.). Suferinta oamenilor ma impresioneaza intotdeauna. Dar canonizarea inseamna pentru mine chiar ceva deosebit. Si poate ca asa cum spunea cineva mai sus, nu oamenii pot decide. Asa spun si eu. Ca asa unii l-ar canoniza pe un cantaret, sau un fotbalist, pe un model, pe un actor, pe cineva drag. P.S De ce nu sunt femei printre ei? De ce sunt atat de putine femei canonizate?
A fi crestin = smerenie + iubire de aproape Last edited by sophia; 16.01.2014 at 16:53:33. |
|
||||
|
||||
![]()
Sophia, as vrea sa scriu si eu ceva pe acest fir, fiindca tocmai azi am fost la o lansare de carte "Drumul crucii" - un volum de memorii al unui detinut politic, Aurel State, si la o proiectie de film despre activitatea unui disident politic din Georgia, Chabua Amiredjibi - cei doi se cunoscusera in Gulag. Insa acum sunt prea obosita, sa ma tragi de maneca daca nu scriu aici pana duminica.
|
|||
|
|||
![]()
Da, la fel de ridicol e un ateu, care se da drept ortodox.
|
|
|||
|
|||
![]()
As vrea sa stiu, totusi, de ce spui mereu ca AlinB ar fi ateu? Pe ce postari de-ale lui te bazezi?
|
|||
|
|||
![]()
Bunicuta are niste probleme care nu reuseste sa le rezolve altfel asa ca se mai usureaza si ea pe Internet din cand in cand..
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sfintii inchisorilor | Adriana Cluj | Calugarul | 23 | 17.07.2012 03:07:23 |
Sfintii inchisorilor comuniste | doctor_faustus | Biserica Ortodoxa Romana | 0 | 16.12.2010 20:48:29 |
Sfintii Inchisorilor | Hartford | Generalitati | 9 | 18.07.2009 15:04:53 |
Sfintii Inchisorilor | ortodox4life | Generalitati | 7 | 14.11.2008 09:43:05 |
Serial Sfintii Inchisorilor | Cezarina | Stiri, actualitati, anunturi | 6 | 18.10.2007 16:24:48 |
|