Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Rugaciuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.09.2012, 22:33:19
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Preasfântă, Preaminunată Fecioară Maria, Care ai devenit Maica Dumnezeului nostru, Domnul Iisus Hristos și ne-ai fost dată și nouă ca Mamă Sfântă, Te rugăm ajută poporul nostru și pe toți cei care Te laudă și Te preacinstesc! Deschide-ne inimile și pune în ele iubirea sfântă pentru Dumnezeu, pentru toți Cei din Sfânta Împărăție Cerească și pentru aproapele nostru și înmulțește această iubire!
Ajută-ne Măicuță Sfântă să topim gheața din inimile noastre!
Ajută-ne să sfărâmăm împietrirea inimilor noastre, ca din ele să se reverse nesfârșit, necontenit, necondiționat iubirea pentru Dumnezeu! Dăruiește-le celor dragi nouă și celor care au mai multă nevoie, toată iubirea sfântă după care tânjește sufletul dornic de Dumnezeu! Luminează-ne și ajută-ne ca tot ce facem să fie din dragoste pentru Dumnezeu și pentru semenii noștri! Ajută-ne, Te rugăm, să ne mântuim sufletele! Vino în inimile noastre, Măicuță mult iubitoare, să se înmulțească acolo iubirea sfântă și să ne rugăm cu inimile înfierbântate de dragostea Ta! Te iubim, Te preamărim și Îți mulțumim Maică Sfântă pentru mijlocirea Ta la Dumnezeu, pentru toate milele Tale și pentru tot ajutorul Tău sfânt! Amin.
Vechi 09.09.2012, 00:37:51
Ekaterina's Avatar
Ekaterina Ekaterina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.03.2012
Locație: Bucuresti
Implicit

Multumesc myself pentru raspuns. Nu m-am lamurit insa pe deplin, deoarece nu am aflat mai multe despre aceasta carte (in sensul ca nu se stie cine a alcatuit aceste rugaciuni cuprinse in ea, la ce Editura a aparut, cu a cui binecuvantare, daca este ortodoxa, etc) insa am vazut ca se gasesc in ea si doua "rugaciuni" cu semn de intrebare, "Visul si Braul Maicii Domnului".
Reply With Quote
Vechi 09.09.2012, 19:44:53
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Bucuria nașterii Preasfintei Fecioare Maria a bătut astăzi și la ușile noastre, a răzbit în inimile noastre și ne-a îndemnat să ne adunăm în sfintele biserici, pentru ca împreună să ne bucurăm duhovnicește, să ne rugăm, să cântăm și să cerem ajutorul Stăpânei noastre de Dumnezeu Născătoare, cinstind nașterea ei cu tot ce avem în noi mai curat, mai bun, mai ales. Așa ne-au crescut și învățat părinții noștri, așa ne-au deprins strămoșii noștri, așa ne-au poruncit să facem toți sfinții Bisericii noastre.
Nu este sfânt care să nu fi adus măcar un cuvânt de laudă Maicii Domnului, aceleia prin care a venit mântuirea a toată lumea. Pe ea au cinstit-o îngerii din cer și oamenii de pe pământ. De ea au vestit proorocii. Pentru ea a grăit Fiul lui Dumnezeu. Pe ea au lăudat-o Sfinții Apostoli. Numele ei l-au pomenit adesea mucenicii în lanțuri, cuvioșii în pustietăți, mamele la căpătâiul copiilor, fecioarele în focul rugăciunii, bătrânii în ceasul sfârșitului, bolnavii în văpaia durerilor, orfanii în vremea ispitelor, văduvele în sărăcia lor, sărmanii în lipsa lor, călătorii în primejdii, copiii în primii lor ani de viață.
Pe Maica Domnului o cinstesc deopotrivă și puterile de sus și creștinii de jos, cetele îngerești și neamul omenesc, serafimii din cer și călugării de pe pământ, tronurile cerești și domniile pământești, heruvimii și arhanghelii, îngerii și sfinții, creștinii de peste tot dimpreună cu toată suflarea.Se cuvine dar ca și noi să lăudăm pe Născătoarea de Dumnezeu pogorându-ne cu mintea în micul Nazaret, acolo unde a răsărit prima bucurie în lume prin nașterea Fecioarei Maria.
Veniți deci, iubitorilor de praznic, să vedem ce lucru minunat s-a petrecut astăzi în casa lui Ioachim. Veniți, maicilor iubitoare de copii, să vedem pe cine ține în brațe Ana. Veniți, mireselor gătite cu podoabe omenești, să vedem ce Mireasă fără de bărbat Iisus Hristos Și-a pregătit. Veniți, aleselor fecioare, să vedem ce Fecioară neîntinată astăzi în lume s-a născut.
Veniți cu toții, frați creștini, să vedem de cine vorbește Isaia, de cine se veselește David, pe cine laudă arhanghelul Gavriil, pe cine prăznuiește acum Biserica Domnului. Veniți să vedem pe cine a născut la bătrânețe Ana cea stearpă, de ce se bucură așa de mult bătrânul Ioachim, de ce zâmbesc păcătoșii în iad, pentru ce saltă sfinții în cer, de ce nu mai oftează Eva, de ce tace săracul Adam. Veniți să vedem de ce se bucură astăzi toată creștinătatea, de ce sună așa frumos clopotele, de ce se împodobesc astăzi sfintele biserici cu atâtea flori și cântări de laudă.
Veniți, sfinților, să lăudăm astăzi pe cea mai aleasă dintre sfinți. Veniți, îngerilor, să cinstim acum pe cea mai cinstită decât heruvimii și mai slăvită fără de asemănare decât serafimii. Veniți, sfinților apostoli, să preamărim pe aceea care mai înainte de voi pe Hristos L-a propovăduit. Veniți, mironosițelor femei, să prăznuim pe aceea care mai înainte decât voi a suspinat lângă crucea lui Iisus. Veniți, maicilor, ca pe Maica vieții noastre într-un glas să o lăudăm. Veniți, fecioarelor, ca pe Fecioară cu cântări de bucurie să o preamărim. Veniți, pruncilor, ca pe Prunca Maria cu făclii s-o întâmpinăm. Veniți, pustnicilor; veniți, călătorilor; veniți, bolnavilor; veniți, muritorilor, ca pe apărătoarea și mijlocitoarea noastră astăzi să o aflăm și împreună să o lăudăm. Veniți, frați creștini de pretutindeni, să întindem acum măreț ospăț de bucurie în casa lui David, căci astăzi s-a născut nădejdea mântuirii noastre. Astăzi s-a arătat în lume lăcașul Fiului lui Dumnezeu. Astăzi s-a apropiat plinirea vremii, astăzi s-a înălțat muntele cel netăiat, astăzi s-a zidit cămara cea neumblată, astăzi s-a arătat cortul cel ceresc.
http://cristiboss56.blogratuit.ro/
Vechi 12.09.2012, 16:13:00
IOLANDA IOLANDA is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.03.2010
Locație: Romania
Preasfanta Fecioara,Floare a smereniei,bunatatii si a dragostei curate, Sfesnic stralucitor si plin de har,primeste putina noastra rugaciune si nu ne rusina in cererile noastre.
Stim ca nu avem Fericirea inimii curate,pentru a-L vedea pe DUMNEZEU ,si nici Fericirea celor smeriti, pentru a fi mangaiati de harul necreat.
De asemenea, nici de celelalte Fericiri, propovaduite de Fiul Tau, nu ne-am apropiat.Nefericiti si zbuciumati,singuri vinovati de nefericirea noastra, strigam catre Tine, Maica si Invatatoare a noastra, ca sa ne ajuti sa urcam pe cele noua trepte ale Fericirilor, catre Fiul Tau Dumnezeiesc, de care nu vrem sa ne lipsim nici acum si nici in vecii cei fara de timp.
Primeste aceasta zdrobire a inimii noastre salbaticite si cere pentru noi mila cereasca si puterea de a ne recunoaste si spovedi cu sinceritate pacatele cele de voie si pe cele fara de voie,ca sa ne putem impartasi cu Sfintele Taine,cele daruite noua spre viata vesnica.
N u ne uita ,Maica a crestinilor ,Maica noastra,bucuria noastra ,in intristari si sprijinitoarea noastra in necazuri si da-ne curajul marturisirii dreptei-credinte prin fapte bune, in toate zilele vietii noastre .AMIN.
Reply With Quote
Vechi 14.09.2012, 20:41:03
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Rugăciunea de vineri, a doua, către Prealăudata Născătoare de Dumnezeu, una dintre cele mai frumoase și de folos alcătuita și recomandata de Sfântul Antim Ivireanul!

„Stăpână, Născătoare de Dumnezeu, nădejdea mea, Tu cunoști cugetele mele și faptele mele și slăbiciunea smeritei mele făpturi și ție îți pun înainte sufletul meu cel întinat cu multe păcate. Tu, Stăpână, vezi murdăria rănilor nevrednicului meu suflet. Tu, însă dăruiește-mi vindecare, punând asupra mea picătura dragostei de oameni. Ascultă-mă, Preacurată, și fă-L binevoitor pentru mine pe Fiul tău și Dumnezeu, Cel care va spune înaintea îngerilor și a oamenilor cugetele mele și faptele mele cele viclene. Să te primească pe tine, Iubitorul de oameni, ca pe o Maică, pentru ca să mijlocești pentru tot sufletul păcătos și deznădăjduit, ca ceea ce ești izbăvirea și mijlocitoarea păcătoșilor!
Miluiește-mă pe mine, cel afundat în adâncul păcatelor, care îndrăznesc la mila ta și la ocrotirea ta cea iubitoare de oameni, care îți aduc suspin din inima mea zdrobită. Nu înceta, Stăpână, să mijlocești pentru mine, cel smerit și nevrednic pentru ca prin ajutorul tău să mă învrednicesc de iertarea multelor și grelelor mele păcate. Că tu ești nădejdea celor deznădăjduiți, ajutorul celor neajutorați, scăparea celor ce aleargă la tine și pe tine te laudă toată făptura în veci. Amin”.
Vechi 14.09.2012, 21:16:23
simona_toader68 simona_toader68 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 27.09.2009
Implicit

Cuprins sunt din toate părțile de ispite, de necazuri și de rele… Din afară, lumea mă amăgește, din lăuntru, vrăjmașul mă ispitește. Către cine voi alerga? Cine mă va milui? Către cine voi scăpa, cui mă voi ruga și ce ajutor voi cere?
Inima mi se zdrobește, cugetul mi se întunecă… Ah, relelor! Deșteaptă-te, ticăloase suflete și strigă și roagă pe Maica Lui Dumnezeu și-i zi Ei: Stăpână, nu mă lăsa să pier! Nu mă lăsa sa fiu batjocura ispitelor! Scapă-mă de toate necazurile!
Că Tu esti ajutătoarea creștinilor deci și scăparea mea!
Reply With Quote
Vechi 23.09.2012, 22:23:15
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

O, Fecioară Preamărită, înfrumusețarea prodromiților și lauda închinătorilor, tu i-ai spus Sfântului Petru Athonitul că „Muntele Athosului l-am ales, din toate părțile pământului, și am hotărât să îl afierosesc spre a fi îndestulată locuință monahilor și pustnicilor”, și în acest munte ai voit a aduce icoana ta. O, împăcare a noastră cu Dumnezeu, care ne-ai dăruit noul praznic de minuni izvorâtor al icoanei tale, nimeni n-a pierit din cei ce aveau spre tine nădejdea bunei credințe. Tu, care împletești cununi după vrednicie celor ce te laudă și dăruiești cererile tuturor celor ce te cinstesc după cuviință, din negura patimilor mântuiește-ne, curățind necurăția noastră.
Neadormita noastră păzitoare, care degrabă îi întâmpini pe cei ce te cheamă, dat-ai robilor tăi chipul feței tale cel preacinstit și cu totul luminos, pe care îl sărutăm mulțumind, și cu dragoste și credință închinându-i-ne. Arată-ți milele tale, Născătoare de Dumnezeu, primind cererile de folos ale robilor tăi. Depărtează de la noi norul patimilor și al ispitelor, izbăvește-ne de toată vătămarea trupească și sufletească și fii mijlocitoare a mântuirii noastre. Ajută-i pe cei ce cu dragoste se închină chipului tău nefăcut de mână omenească, ca să cinstească înfricoșatele minuni, semnele mai presus de fire ale icoanei tale.
O, pavăză tare a clerului bisericesc și sprijin al celor din cinul monahicesc, miluiește și mântuiește cu rugăciunile tale pe ortodocșii arhierei, preoți și diaconi, pe toți monahii și pe tot poporul dreptcredincios care ți se închină. Ocrotește obștea Părinților prodromiți și pe toți închinătorii care aleargă la icoana ta făcătoare de minuni. Caută spre noi cu milostivirea ta și cu rugăciunea ta învrednicește-i pe toți creștinii să viețuiască cu Christos și în locașurile cerești să se desfăteze. Cercetează-ne, Maică iubitoare de fii, pe noi, robii tăi, cu darul tău și dăruiește celor neputincioși tămăduire și sănătate desăvârșită, liniște celor înviforați și mântuire tuturor, în vecii vecilor. Amin.
Vechi 01.10.2012, 18:05:32
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

„Împărate ceresc, primește pe omul care Te slăvește pe Tine și care cheamă în tot locul preasfânt numele Tău. Și acolo unde se face pomenirea numelui meu, pe acel loc îl sfințește și preamărește pe cei ce Te slăvesc. Iar rugăciunea celor ce cu dragoste mă cinstesc pe mine, Maica Ta, primește-o! Și din toate nevoile și răutățile scoate-i pe aceia!"
La 1 octombrie praznicul Sfântului Acoperământ al Maicii Domnului, sărbătoare pe care însăși Preasfânta Fecioară a dorit să o descopere oamenilor, spre a le întări nădejdea de mântuire.
În orice zi a vieții noastre avem nevoie de Acoperământul ei ocrotitor, dar mai ales în ziua morții noastre, când se va despărți sufletul de trup. Acum și atunci să ne acopere Maica Domnului de duhurile cele rele din văzduh, ca și în ziua Înfricoșătoarei Judecăți, care va fi la sfârșitul lumii!

Sfânt veșmânt,
Pentru pământ
Acoperământ.
S-a întins
Și ne-a cuprins,
Cu mila ne-a nins.
Vechi 01.10.2012, 21:12:57
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Thumbs up

TROPARUL SFANTULUI ACOPERAMANT AL MAICII DOMNULUI +
Vechi 05.10.2012, 22:26:48
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit Maica Domnului,frumoasa inimilor noastre!

Maica Domnului e Maica Bisericii, pentru că nimeni niciodată nu-L poate moșteni pe Hristos dacă nu-L naște tainic în suflet, așa cum L-a născut cu Trup Fecioara cereștii iubiri.
Maica Domnului este rai cuvântător, paradis mistic, care vorbește despre vocația supremă a omului de iubire veșnică.
Fecioara este Rugul cel aprins, în care materia se sfințește și se izbăvește pe vecie de stricăciune, arzând de dorul de Dumnezeu, dar nemistuindu-se de stricăciune.
Fecioara sfântă este izvor de iubire, pentru că plinește în sine toată iubirea plânsă a omului dezbrăcat de har și tot dorul lui Dumnezeu de unirea cu noi.

" O, Preasfanta si Preacurata Maica Domnului, tu, zorii si leaganul mantuirii noastre, chipul nostru de smerenie si ascultare, ocrotitoarea si mijlocitoarea noastra inaintea tronului lui Dumnezeu, roaga-te neincetat pentru noi, dimpreuna cu sfintii Apostoli! "
" Cu putere de sus ma intareste Stapana preabuna, pe mine robul tau care sunt neputincios sufleteste si trupeste si ma invredniceste de cercetarea si de purtarea ta de grija, alungand negura mahnirii si a intristarii de care sunt cuprins, ca prin tine, fiind mantuit, pururea sa cant lui Dumnezeu: Aliluia! "
Rugacinea Sfantului Nicolae Velimirovici
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Rugaciuni care au miscat sufletul nostru claudiu-marius Rugaciuni 208 18.02.2019 20:00:38
Bunavestire a Preasfintei,Stapanei noastre de Dumnezeu Născătoarei ... dorinastoica14 Diverse Sarbatori 18 25.03.2018 04:20:35
Ce se intampla cu sufletul nostru ? anisoara Generalitati 108 14.05.2011 16:57:10
Rugaciune catre Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu alecsandru Rugaciuni 20 06.02.2010 18:42:59
Maria Nascatoare de Dumnezeu danyel Despre Biserica Ortodoxa in general 28 29.08.2008 12:39:39