Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.08.2011, 17:58:01
Neaguu Neaguu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Implicit

Domnule adventist rai nu inseamna Imparatia cerurilor! Apoi Iisus si-a dat viata cu vreo doua ore inainte de a se intuneca.
31. De frica sa nu ramana trupurile pe cruce in timpul Sabatului - caci era ziua Pregatirii, si ziua aceea de Sabat era o zi mare - iudeii au rugat pe Pilat sa zdrobeasca fluierele picioarelor celor rastigniti si sa fie luati de pe cruce.
Apoi ti-am mai zis ca gandesti la suprafata deoarece Iisus ii spune Magdalenei ca nu s-a urcat la Tata-l Ceresc dar poate se referea cu nu s-a urcat cu trupul!
Apoi de ce spui ca ma fac de ras cand tu ai lasat sa se inteleaga ca Iisus cand a murit s-a facut sabat (Acum spui:După aceea mai sunt câteva evenimente fără reper orar, după care urmează apusul soarelui .(începutul sabatului).
Dar ce ai spus mai inainte?
"astăzi" (adică vineri) Hristos încă era pe cruce. Locul supliciului nu prea seamănă a Rai... Dar eu daca iti zic ca astazi tu poate te destepti putin inseamna ca mint chiar daca mai sunt 2 ore pana se intuneca? Deci vezi ca faci din infrangere victorie dar tot nu ai explicat ideea aceea ca Iisus a spus ca in 3 zile va reconstrui templu! Adica va reanvia!

Last edited by Neaguu; 29.08.2011 at 18:00:27.
Vechi 29.08.2011, 19:00:26
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Neaguu Vezi mesajul
Domnule adventist rai nu inseamna Imparatia cerurilor!
Dar unde este domnule, dacă nu în Cer? Sper că nu crezi ca iehoviștii că este pe acest pământ, ori ca sataniștii ce cred că este în fundul pământului!

Citat:
Apoi Iisus si-a dat viata cu vreo doua ore inainte de a se intuneca.
Și care e problema?

Citat:
Apoi ti-am mai zis ca gandesti la suprafata deoarece Iisus ii spune Magdalenei ca nu s-a urcat la Tata-l Ceresc dar poate se referea cu nu s-a urcat cu trupul!
Neagule, eu zic s-o lași baltă că începi să emiți aberații... Până acum se urcau la cer doar "sufletele" (adică un fel de fantome), acum se ridică și trupuri? Ici o mână, colo un picior.
Acum pe bune, Hristos a înviat și S-a înălțat la cer cu trup și duh (adică un suflet viu), în mod vizibil și chiar pipăibil (L-a pipăit Toma), nu pe bucățele!

Citat:
Apoi de ce spui ca ma fac de ras cand tu ai lasat sa se inteleaga ca Iisus cand a murit s-a facut sabat (Acum spui:După aceea mai sunt câteva evenimente fără reper orar, după care urmează apusul soarelui .(începutul sabatului).
Dar ce ai spus mai inainte?
"astăzi" (adică vineri) Hristos încă era pe cruce.
Când a rostit cuvântul "astăzi" era încă vineri - mai corect spus "ziua pregătirii" [pentru sabat], după ce a murit s-a făcut și sabat căci apusese soarele (la 18,30). Ce n-ai înțeles?

Citat:
dar tot nu ai explicat ideea aceea ca Iisus a spus ca in 3 zile va reconstrui templu! Adica va reanvia!
Ce e de explicat aici? Trebuie doar să crezi cuvintele Mântuitorului (Matei 12,40 și Luca 24,46) și ale apostolului Pavel (1 Cor.15,4).
Vechi 29.08.2011, 19:37:54
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Noi credem în existența sufletului, doar că-l definim așa cum o face Scriptura (suflet viu, ființa vie) nu cum îl definește Platon - care fie vorba între noi, nici măcar nu era creștin. Nici evreu.

Apropos, voi ortodocșii parcă ziceți că cu sufletul S-a dus în Iad să predice. Deci nu în Rai...
+

Da prietene, intai Iisus s-a dus cu sufletul in Iad, dupa care s-a dus in Rai cu sufletele celor drepti pe care le-a scos de acolo. Doamne ajuta!
Vechi 29.08.2011, 19:43:15
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
Dar unde este domnule, dacă nu în Cer? Sper că nu crezi ca iehoviștii că este pe acest pământ, ori ca sataniștii ce cred că este în fundul pământului!
Domnule adventist, unde in Cer? ce intelegeti prin Cer? Banuiesc ca ati localizat Imparatia Cerurilor de sunteti atat de sigur si-l combateti pe Neaguu, spuneti-ne si noua locatia Raiului si locatia Imparatiei Cerurilor.
Vechi 29.08.2011, 19:43:38
laviniu laviniu is offline
Banned

Data înregistrării: 26.08.2011
Implicit

Cine poate sti absolut exact cum sta treaba? Eu zic sa ne rugam, sa fim buni si drepti si dopo vom vedea! Numai bine!
Vechi 29.08.2011, 19:56:16
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Hai că te-ai încurcat rău de tot! Hotărește-te odată: când a înviat Hristos? Vineri ori duminică?
Nu m-am incurcat, nu ai inteles tu. Eu am spus ca a murti vineri (scrie ca la ora 15), deci atunci a fost "azi". Si am zis ca a murit si a inviat, nu a disparut, pentru ca spuneai ceva de sambata si ingropare. Asadar sper ca e clar cand a fost acel "azi".

Nu am ghicit? Miller o fi inventat virgula? Nu prea cred, el era doar un biet taran.
Vechi 29.08.2011, 19:57:29
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
+

Da prietene, intai Iisus s-a dus cu sufletul in Iad, dupa care s-a dus in Rai cu sufletele celor drepti pe care le-a scos de acolo. Doamne ajuta!
Unde ați citit că "a scos" sufletele din Iad și le-a transportat în Rai?
Vechi 29.08.2011, 19:59:10
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Domnule adventist, unde in Cer? ce intelegeti prin Cer? Banuiesc ca ati localizat Imparatia Cerurilor de sunteti atat de sigur si-l combateti pe Neaguu, spuneti-ne si noua locatia Raiului si locatia Imparatiei Cerurilor.
Interesanta stratagema aceasta: când vă găsiți într-un impas teologic îmi cereți lucruri imposibile, anume să vă spun ceea ce Scriptura nu spune. Ce-ați dori să vă dau locația exactă (Constelația M16. a 3-a planetă de la steaua centrală)? Hai să fim serioși! Un singur lucru e cert (și acest lucru îl treceți cu vederea): nu e nici pe pământ, nici sub pământ, nici în fundul mării.
Vechi 29.08.2011, 20:02:26
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Nu m-am incurcat, nu ai inteles tu. Eu am spus ca a murti vineri (scrie ca la ora 15), deci atunci a fost "azi". Si am zis ca a murit si a inviat, nu a disparut, pentru ca spuneai ceva de sambata si ingropare. Asadar sper ca e clar cand a fost acel "azi".
Bine că s-a lămurit problema...

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Nu am ghicit? Miller o fi inventat virgula? Nu prea cred, el era doar un biet taran.
Nu dragă, virgula a fost inventată cu câteva sute de ani înainte, iar pe vremea evanghelistului Luca nu se folosea virgula,
Vechi 29.08.2011, 20:06:12
zzzzzz zzzzzz is offline
Banned

Data înregistrării: 22.08.2011
Implicit

dupa cum zice Troparul Invierii : "În mormânt cu trupul, în iad cu sufletul, ca un Dumnezeu, în rai cu tâlharul și pe scaun împreună cu Tatăl și cu Duhul ai fost Hristoase, toate umplându-le Cel ce ești necuprins".

Hristos s-a coborit cu sufletul in Iad vineri, iar cu Dumnezeirea Sa a fost in Rai impreuna cu talharul, tot vineri, in aceeasi zi.Dupa cum El zice despre Sine ca S-a pogorit din Cer, dar ca, continua sa fie in Cer (Si nimeni nu s-a pogorit din Cer, decat cel ce S-a suit in Cer, Fiul Omului care este in Cer).Dumnezeu nu poate muri, si nici nu a murit.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins flying Teologie si Stiinta 88 23.09.2011 18:24:40
Minciuna si viclenia maria40 Generalitati 68 22.06.2011 22:13:56
Nu mai raspunde-ti sectantilor ionut stefan Secte si culte 146 15.03.2011 09:23:38