Citat:
În prealabil postat de veilur
Da, asa este, dar incerc sa ma mentin pe linia de plutire. Cel viclean incearca mereu sa ma ademeneasca cu modul de gandire ca noi suntem neputinciosi sa ne impotrivim firii, cu asta se lupta constiinta, cu invoirea cu mine insumi ca nu am incotro decat sa continui asa, intr-o spontana lancezeala :(
|
shi ce nu suntem neputincioshi? firea pacatoasa ne doboara de cateva ori pe minut, de abea rasuflam... shi ce parca potzi sa-tzi dai seama cum sa faci, nu esti decat un privitor care constatzi ca iar ai facut pacatul, iar eshti in el, ca patima e vicleana rau shi tot acolo te duce... deci shi neputincioshi shi mereu infrantzi de patimile viclene... la mine cam asha este... cel viclean inschimb nu cred ca face nimic, ci doar se inhaiteaza cu tine, ca am impresia ca doar noteaza pana behai ca atunci cand vei ajunge la vami, in vazduh cand vei ajunge purtat de ingeri, sa aiba pe ce sa dezvolte prelegerile pline de rautate shi minciuna ca sa te bage la pushcarie, in iad... nu cred ca te impinge la nimic, doar demonii se mai unesc cu patima ta sa-tzi impartasheasca din focul fermecat al placerilor lor care sunt mult mai inofensive decat ale tale, ca defapt sunt chiar placerile tale, ale trupului shi sangelui tau, sa nu spui ca lincezeshti... nu asta se intampla? Hai ca am fost sadic shi am descris o fictziune posibila din adevarurile pe care le shtiu ... deci te rog iarta-ma dar chiar suntem neputincioshi shi infrantzi iar daca reusheshti sa cashtigi vre-o lupta, atunci te umple de mandrie ca tzi se face rau... Scapa-ne Doamne... shi scote-ne din dezastru... Iar cand tzi-e bine shi zici ca ai scapat, atunci vine bunastarea shi se intinde patima care iese numai cu odihna pe bolovani acoperit cu cenusha... adica tocmai cardashia cu duhul maririi rautatzii shi a antihristilor... nu stiu cum putem ieshi, poate tzinand mintea mereu in marul dintre costele din stanga, pe care-l ling poftele, shi fara sa deznadajduim, in smerenie petrecind shi fara a pacatui, shi rugandu-ne la Hristos vom izbandi, Singur-Ortodoxia... rebdand shi alungand toate atacurile din vazduh sau de la noi inshine...