Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.06.2011, 07:00:57
Lilith23
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de The_Fallen Vezi mesajul
Tu ai citit ce am scris?
Spune exact unde nu m-am exprimat corect cu corecturile necesare si trimitere la pagina cartii de gramatica din care te-ai inspirat.
Citat:
asta SIGUR e alb cealalta e SIGUR negru
Corect: Asta e ALBĂ, cealaltă e NEAGRĂ. Acord în gen se numește.

Citat:
baza de nici un fel
Corect: niciun fel.

Citat:
ar trebui sa zica cartea din care a citit
Uite o cacofonie în toată splendoarea ei. Bravo!

Citat:
pentru ca este implicat faptul ca persoanele care isi dau cu parerea
Asta nu are absolut niciun sens.

QED, da? Cât despre cărțile de gramatică, nu trebuie să mă "inspir" de nicăieri, că aici nu facem literatură. E gramatică simplă, de bază. Dacă totuși vrei să studiezi un pic (ceea ce nu ți-ar strica), aș fi bucuroasă să îți fac trimitere la niște cărți!
Let me know!
Reply With Quote
Vechi 06.06.2011, 08:31:23
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit meditatiile de gramatica sa se faca pe threadurile dedicate ac subiect!

Pt cei care nu stiu,exista mai multe threaduri cu probleme de gramatica unde se aduc in lumina aceste aspecte legate de scrierea corecta in lb romana.Pt mine cat si pt multi altii,aceste aspecte sunt importante insa nu atat de importante incat sa denaturam functiile unui forum care ne doreste frati intr-u Hristos!
Tocmai aceasta ar trebui sa fie unicitatea si frumusetea forumului,caci asa balacareala se face oriunde pe forumurile romanesti de generalitati!

P.S.-daca toate argumentele discutiei despre posesia masinilor scumpe s-au epuizat,rog adminul sa inchida acest thread!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 06.06.2011, 09:24:09
Lilith23
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Pt cei care nu stiu,exista mai multe threaduri cu probleme de gramatica unde se aduc in lumina aceste aspecte legate de scrierea corecta in lb romana.Pt mine cat si pt multi altii,aceste aspecte sunt importante insa nu atat de importante incat sa denaturam functiile unui forum care ne doreste frati intr-u Hristos!
Tocmai aceasta ar trebui sa fie unicitatea si frumusetea forumului,caci asa balacareala se face oriunde pe forumurile romanesti de generalitati!

P.S.-daca toate argumentele discutiei despre posesia masinilor scumpe s-au epuizat,rog adminul sa inchida acest thread!

Stiu de aceste threaduri, dar nu pot sa merg sa spun acolo ca The Fallen e agramat(a). Aici a fost cazul, aici am spus. :)
Nu inteleg cu ce te incurca/deranjeaza. Niciun thread nu ar trebui sa fie inchis, pt ca daca peste cateva saptamani cineva vrea sa spuna ceva referitor la un subiect al carui thread a fost inchis, va deschide unul nou si mereu se va gasi cineva ca tine sa ii spuna "uita'te mai atent, a mai fost deschis un altfel de subiect".
Reply With Quote
Vechi 06.06.2011, 09:43:56
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lilith23 Vezi mesajul
Stiu de aceste threaduri, dar nu pot sa merg sa spun acolo ca The Fallen e agramat(a). Aici a fost cazul, aici am spus. :)
Nu inteleg cu ce te incurca/deranjeaza. Niciun thread nu ar trebui sa fie inchis, pt ca daca peste cateva saptamani cineva vrea sa spuna ceva referitor la un subiect al carui thread a fost inchis, va deschide unul nou si mereu se va gasi cineva ca tine sa ii spuna "uita'te mai atent, a mai fost deschis un altfel de subiect".
Ar fi de dorit sa nu spunem de nimeni ca este agramat;pe de alta parte este bine sa faci corecturi acolo unde vezi greseli si sa aduci lumina acolo unde nu exista!Cum sa impaci una cu cealalta?Simplu,poti sa dai exemple de greseli si forma corecta a acestora fara a implica userul care a facut"magaria";el stie sigur despre cine este vb...
Este o modalitate mai eleganta zic eu :)
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.

Last edited by Yasmina; 06.06.2011 at 09:50:35.
Reply With Quote
Vechi 09.06.2011, 02:59:22
LapetiteMoc LapetiteMoc is offline
Banned

Data înregistrării: 04.05.2009
Lightbulb

Citat:
În prealabil postat de guardian knight Vezi mesajul
eu sunt clujean ! si in orasul meu,ziceam ca nu prea vad oameni sarmani ,dimpotriva !
poate in alte locuri ale tarii sunt, nu stiu, or fi ! da eu vorbeam de orasul meu, de cca. 700.000 de locuitori !

da parca vad multe terenuri nelucrate, imasuri necosite !
chiar si om sarman , care nu are nimica, ar putea lua un teren pustiu si sa-l coseasca, sa-l semene,sa tina o vaca, un porc !

tatal meu a fost copil de taran,cand Romania era Regat,si mi-a povestit ca taranii traiau foarte bine, si nu le trebuia nimic in plus fata de ce aveau !
disciplina si ordinea la sate era mentinuta de temuta jandarmerie regala !

au venit comunistii si i-au bagat pe tarani in blocuri la orase...dezastu nostru national !!!
baiu asta il tragem si acuma,din pacate,e baiu taranului dezradacinat...rupt de traditia sacra a satului ancestral romanesc !
cuvantul taran, e peiorativ deja, e de batjocura,in loc sa fie de mandrie !
vai noua !
si ne mai vaitam ca suntem saraci...pai se vede de ce !
"Eu cred ca vesnicia s-a nascut la sat." (Lucian Blaga)
Reply With Quote
Vechi 09.06.2011, 13:35:01
DianaCornea1983
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Daniel_7 Vezi mesajul
Ma intreb daca un crestin ar trebui sa aiba o masina scumpa,sa spunem de la 20.000 euro in sus. Nu este o sfidare la adresa celor care nu isi permit sa cumpere o paine? Sau cata milostenie ar trebui sa faca un crestin care isi poate permite o masina de lux?
Este o sfidare, dar avand in vedere ca traim intr-o lume in care credinta si faptele morale nu mai conteaza deloc sau aproape deloc, este absolut firesc. Normal, ca intr-o lume crestina cu adevarat un crestin care isi ia o masina de lux ar trebui sa faca donatii celor nevoiasi, nu stiu sa precizez exact cata milostenie. In Biblie se spune cat se poate de clar ca mai lesne este sa intre o camila prin urechea acului decat un bogat in imparatia cerurilor. eu inteleg din asta, ca absolut nici un bogat nu va intra in imparatia cerurilor.
Reply With Quote
Vechi 09.06.2011, 13:47:10
N.Priceputu
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de DianaCornea1983 Vezi mesajul
eu inteleg din asta, ca absolut nici un bogat nu va intra in imparatia cerurilor.
Totuși, nu așa trebuie înțeles; ci doar că e foarte greu din cauza atașării de bogății (confort, plăceri ș.a.m.d.). Mântuitorul a spus aceasta după discuția cu tânărul bogat, care nu a putut renunța la bogățiile lui și să-L urmeze pe Hristos. Cine e bogat dar folosește averea în scopuri bune, cum ar fi să creeze locuri de muncă, să aibă grijă ca angajații lui să câștige bine, să facă ce poate și pentru defavorizații societății... acela cu siguranță va fi iubit de Dumnezeu.
În pilda cu bogatul nemilostiv și săracul Lazăr, bogatul nu pentru că era bogat a ajuns în iad, ci pentru că era nemilostiv.
Și bogatul, și săracul, se pot mântui dacă trăiesc pentru Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 09.06.2011, 13:48:46
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DianaCornea1983 Vezi mesajul
In Biblie se spune cat se poate de clar ca mai lesne este sa intre o camila prin urechea acului decat un bogat in imparatia cerurilor. eu inteleg din asta, ca absolut nici un bogat nu va intra in imparatia cerurilor.
http://www.ziarullumina.ro/articole;...a-si-acul.html
Vechi 09.06.2011, 13:56:58
razvan_andrei's Avatar
razvan_andrei razvan_andrei is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.11.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lilith23 Vezi mesajul
Corect: Asta e ALBĂ, cealaltă e NEAGRĂ. Acord în gen se numește.

Corect: niciun fel.

Uite o cacofonie în toată splendoarea ei. Bravo!

Asta nu are absolut niciun sens.

QED, da? Cât despre cărțile de gramatică, nu trebuie să mă "inspir" de nicăieri, că aici nu facem literatură. E gramatică simplă, de bază. Dacă totuși vrei să studiezi un pic (ceea ce nu ți-ar strica), aș fi bucuroasă să îți fac trimitere la niște cărți!
Let me know!
Lilith, care ti-e problema? Nu toti stiu gramatica de 10. Eu, personal, la mine in familie sunt 'agramat'. Cand stau de vorba cu profesorii sau alte persoane incerc pe cat de mult posibil sa vorbesc asa cum am invatat: corect.
Nu inteleg de ce l-ai atacat pe The Fallen cu atata patima. De unde ai tu dreptul asta? Vad ca il corectezi de parca esti profesoara lui de romana, ba chiar ii faci si trimitere catre niste carti.
Nu mi-a placut modul tau de a-l critica, de parca vrei sa arati ca tu stii gramatica, iar el/eu/altii nu.

P.S.: scuze pt mesajul offtopic.
Reply With Quote
Vechi 09.06.2011, 14:35:02
DianaCornea1983
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
Totuși, nu așa trebuie înțeles; ci doar că e foarte greu din cauza atașării de bogății (confort, plăceri ș.a.m.d.). Mântuitorul a spus aceasta după discuția cu tânărul bogat, care nu a putut renunța la bogățiile lui și să-L urmeze pe Hristos. Cine e bogat dar folosește averea în scopuri bune, cum ar fi să creeze locuri de muncă, să aibă grijă ca angajații lui să câștige bine, să facă ce poate și pentru defavorizații societății... acela cu siguranță va fi iubit de Dumnezeu.
În pilda cu bogatul nemilostiv și săracul Lazăr, bogatul nu pentru că era bogat a ajuns în iad, ci pentru că era nemilostiv.
Și bogatul, și săracul, se pot mântui dacă trăiesc pentru Dumnezeu.
Multumesc pentru precizari, cu toate ca aveti dreptate in tot ceea ce spuneti, eu un lucru nu inteleg, totusi de ce Mantuitorul a cerut apostolilor sa nu aiba averi si sa renunte la tot, familie inclusiv pentru El. Nu ar insemna asta, ca toti ar trebui sa facem la fel daca ne pretindem crestini?
Daca la familie este greu sa renunti totusi cred ca la averi ar fi mai usor sa renunti, sa fim sinceri ce bogati sunt mai atasati de credinta decat de bogatiile lor, prin insasi faptul ca sunt bogati asta spune multe despre ei, sunt mai preocupati sa isi procure bogatile decat sa duca o viata in Hristos? Poate sunt si bogati credinciosi dar sunt exceptii, saracii sunt de multe ori mai credinciosi ca acestia!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Bucuresti -> Prislop fara masina? Nicador Generalitati 18 08.04.2015 19:18:48
Si cand simti ca nu mai poti... cer_indurare Intamplari adevarate 23 12.02.2012 08:26:34
Cea mai scumpă Evanghelie: 14 milioane Mihnea Dragomir Generalitati 2 06.08.2011 08:29:26
poti sa mori in vis? The_Fallen Generalitati 9 30.06.2010 10:19:48
LA MULȚI ANI, scumpa mea mamă.... geo.nektarios Diverse Sarbatori 18 06.03.2009 22:01:16