![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Daca a facut asta e grav: tine Ovidiu un sinod, si ii excomunica pe toti acrivicii lu' peste, fie ei cataoni, sau romani. :)
|
|||
|
|||
![]()
Să ne spună Antonia că ea e expertă în cuvântarile lui Sava. :)
|
|
|||
|
|||
![]()
La ăștia nu e așa grav ca la tine, măcar ei vorbesc pe față. Tu, te faci că ești cu Biserica, dar îi faci cu ou și oțet pe toți care nu-ți plac (mă refer la cei din Biserică).
|
|
|||
|
|||
![]()
Ovidiu, aia din Radeni sint din Biserica?! Ei vor sa o rupa!!
Nu mai fi asa otarit pe mine sau pe oricine nu aproba anumite...aaa..deviatiuni pietisto-magice. E clar ca e un centru securist/ocult de putere care a pus, ca sa pluseze, si porcaria cu N.D. pe piata, ca sa aiba o alternativa la A. B. Au ajuns crestinii sa se certe pe simpatia fata de samani. Au uitat complet intrebarea retorica alui Pavel: "au S-a impartit Hristos?". Exista trei cai/forte inamice majore, actualmente, la adresa credintei curate din BOR: primo, ocultistii pseudo-ortodocsi, pietistii cu AB si ND in gura si inima; secundo, ciudatii de schismatici nepo, care sint, cea mai mare parte, chipurile adversi primului grup; tertio, vechii dusmani: ateii militanti/secularistii neomarxisti. Cel putin trei tabere manifestate public si cu mare putere de propaganda (ceea ce implica puternice resurse financiare) lupta impotriva credintei curate din vremurile linsitite pentru Biserica, si noi ne dam in cap pe un forum pentru..nimic! Nu am facut niciodata un secret din antipatia mea fata de neosamanismul crestin pietist sau in general fata de monahismul contemporan, care e divizat intre filetism, pietism si spirit schismatic zelotist. Intreaba-l pe Catalin, ca omul a practicat paranormalul, a spus-o public. O spun sincer, si eu nu am fost un fan al lui, si nici el al meu: il admir pentru curaj, si mai ales pentru indurarea ce i-a dat-o Dumnezeu. Eu nu as/voi avea "curaj" vreodata pentru asa ceva, nici mort, mai degraba merg in Siria. Poate ca sint un soarec de biblioteca ce tine enorm la sine insusi, si nu poate crede/urma cu adevarat in mai nimic fabricat de altii. Exista lucururi mult mai ingrozitoare decit o tilharie, un razboi, sau o boala, oricit de groaznice ar fi cele enumerate. Acele lucruri ingrozitoare nu au ce cauta in Biserica! Si asta o spun ca o extrapolare a propriului instinct de supravietuire. Nu poti iubi aproapele "ca pe tine insuti", daca nu te iubesti pe tine, nu?
|
|||
|
|||
![]()
Conferința părintelui Sava Lavriotul de la București – 20 aprilie 2017: ,,Despre Sinaxa din Grecia – Tesalonic, de pe data de 4 aprilie 2017”
https://ortodoxiamarturisitoare.word...2017/#comments |
|
|||
|
|||
![]()
Pierdere de vreme si ceva trist, nu zic ce.
![]() Cine le da bani de conferinta? Monahii sint saraci, nu? Legamintul saraciei absolute, alea-alea. Deci, cineva finanteaza inchirieri de sali de conferinte, tipariri si distribuiri de afise, fie ele si virtuale, etc. Cine?
|
|||
|
|||
![]()
O iau si eu cu politisme confesionale, ca Alin. :) Totusi, nu la nivelul asta, de a suspiciona niste colegi de forum chiar asa. Ca asa, eu pot sa vin si sa zic: sinteti/sintem, marea majoritate, foarte probabil si posibil, conturi false ale unei divizii speciale a jegurilor din politia politica, si informatia despre postari poate ca merge "unde trebuie". Daca dai drumul impulsurilor paranoide din lant (care impulsuri toti le avem, mai ales intr-o societate criptototalitara ca asta), se ajunge la ciudatenii, corect?
Totusi, il inteleg si pe Alin: cind ajungi sa privesti ierarhi bisericeasca cam cum, probabil, la scara lor, privesc lucratoarele de termita pe casta alatilor, normal ca oricine critica e suspect. De stilism, de pilda. Eu ies lejer din cercul suspectilor. La cit urasc rivna-pentru-credinta/ideologie ca traire emotionala i sine, precum si sentimentul de apartenenta la grup, e clar ca nu as mai putea fi atras de mizeria asta (acum peste 10 ani, la incepitul aproprierii mele de crestinism, cochetam cu stilismul, avind in acelasi timp o hristologie nestoriana! cred ca si asta m-a salvat; ciudatii aia fiind acrivici nu suportau un tip care sa creada cu vrea el, ci care sa se lase spalat pe creier de supersititia infailibilitatii sinoadelor ecumenice vechi, iar eu am simtit asta, si am inteles ca eram pe cale sa imi infig sufletul intr-o infundatura sectara, ceva periculos de aproape de jegosul principiu al stapinilor politicienilor, principiu numit hive-mind). Deasemenea, intilnisem forumul acesta, si am citi mai multe, si am inteles ce e cu adunatura zelotist-calugareasca, fei ea stilista sau, actualmente, nepomenitoare. De Iuliu, habar nu am, dar cred sincer ca este un credincios onest. Nu cred ca e cirtita slatiorista in BOR. In ce o priveste pe Antonia: superstitios-pietista, ca majoritatea femeilor evlavioase, care nu au habar cultura bisericeasca, dar idolatrizeaza oamenii din mediul monahal, si iau de bune tot ce spun unii dintre acesti nespalati in negru.
|
|||
|
|||
![]()
Am citit comentariul lui Buza ala. E clar ca marsaluieste si asta sub steagul radicalilor (doar e popa caterisit, nu?).
Intotdeauna am avut o impresie proasta despre radicalii tutror miscarilor din istorie. Sper sa se aleaga praful de miscare si mai ales de ce sprijina. Si de cine/ce o sprijina din umbra.
Don't think of yourself as an ugly person. Think of yourself as a beautiful monkey. Last edited by suslik; 22.04.2017 at 15:04:37. |
|
|||
|
|||
![]()
suslik,
Nu-mi vine sa cred ca astfel de comentarii apartin unui ortodox! |
|
||||
|
||||
![]()
Da' tu ai impresia că voi sunteți ortodocși?