![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Si macar daca si-ar fi luat o femeie pe ascuns, dar de obicei treaba e mult mai urata. Acum..banuiesc ca este vorba si de multa "reclama" la fenomenul asta, dar sunt statistici care arata ca nu sunt deloc cazuri putine. Ceea ce arata ca celibatul nu e o povara asa facila cum zice teoria, inclusiv cea expusa de tine mai jos. Apropo, poate imi spuneti si mie ce sa le raspund celor care imi scot ochii cu treaba asta desi stiu ca nu sunt romano-catolic. Citat:
Dar Biserica poate face ceva in privinta asta. In ambele sensuri. Citat:
Citat:
De ex. El nu a fost chiar deloc casatorit. Este atunci casatoria condamnabila? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
2. Nu stiu la care treaba va referiti 3. Am sa va dau un exemplu: i s-a intimplat unei prietene. Era casatorita cu un protestant german si avea un copil. A ramas insarcinata din nou, iar la analize s-a constatat ca copilul ar putea avea malformatii. S-au rugat ca copilul sa se nasca sanatos si i-au promis Domnului ca daca se va intimpla asta, se vor calugari. Copilul s-a nascut sanatos. Au vrut sa se calugareasca, insa Biserica Catolica nu a acceptat. Au trecut la ortodocsi, s-au calugarit, el traieste intr-o minastire in Germania, cu niste bulgari si isi doresc sa converteasca occidentul la ortodoxie, iar ea, cu cei doi copii, traieste la minastirea Petru Voda. Aceasta e o mare greutate pe care BO a pus-o pe umerii acestor 4 oameni: sot sotie despartiti, copii care cresc fara ambii parinti. Biserica Catolica i-ar fi dezlegat de promisiune. Este greu sa traiesti cu o persoana cu care nu esti compatibil/a, insa daca ai ales o astfel de persoana, cu siguranta ca n-ai cerut sfatul Domnului; insa niciodata nu e tirziu sa cerem ajutorul Lui. 4. Incercati macar o data si veti vedea ca e chiar foarte simplu 5. Putem sa-L imitam chiar la toate capitolele. Casatoria crestina, in Biserica Catolica, inseamna castitate. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Din exact același motiv nu există, la noi, nici caterisire. Nu Biserica, ci Cristos, punându-și mâinile Lui, spune: "Tu es sacerdos in aeternum". Nimic și nimeni pe pământ nu mai poate desface preoția, așa cum nu poate desface căsătoria.
Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc ! www.catehism.com http://regnabit.wordpress.com Last edited by Mihnea Dragomir; 17.02.2011 at 19:56:55. Motiv: corectură |
|
|||
|
|||
![]()
eu am invatat in scoala ca despre purgatoriu se specifica doar in religia catolica,iar aici este vorba despre religia crestin ortodoxa,deci nu inteleg de unde aceasta discutie.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ortodocsii scriu in general despre catolicism, nu desptre catolici. Citat:
Citat:
Citat:
Va rog, pe viitor comentati mesajele, nu userii. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Chiar uiti de la mana pana la gura ceea ce scrii?!? |
|
||||
|
||||
![]()
Am citit cu atenție de două ori și nu văd nici cea mai mică eroare de logică în ceea ce a scris preopinenta. Pesemne că sunt obosit. Ați avea amabilitatea să reliefați mai bine ceea ce considerați a fi ilogic ?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Revenind la subiect, care e cam off-topic, eu am mai scris despre asta. BO respecta canoanele date in primul mileniu, era de ajuns o informare pe net. Nu e vorba de recasatorire doar cand moare partenerul. De remarcat ca in BO chiar si in cazul mortii partenerului tot trei casatorii sunt maxim admise, pe cand in Bc, din cate stiu, nu exista o limita. Iata canonul 4 al Sf. vasile cel Mare: "In privinta celor ce se casatoresc a treia oara si a celor ce se casatoresc mai de multe ori, am hotarat acelasi canon, care este corespunzator si pentru cei ce se casatoresc a doua oara; adica pentru cei ce se casatoresc a doua oara, un an; altii insa au hotarat doi ani; iar pe cei ce se casatoresc a treia oara ii afurisesc pe trei, de multe ori si pe patru ani." Acelasi Sf. Vasile cel Mare "Creșteți și vă înmulțiți" (Facere 1, 18) râd că el nu face deosebire între timpurile legiferărilor. Nunta a doua este remediu împotriva desfrâului, dar nu mijloc de încurajare pentru necumpătare. "Dar dacă nu se înfrânează, căsătorească-se" (I Cor. 7, 9) zice, iar nu și căsătorindu-se, să facă fărădelege.” "Cand vine vorba de casatoria a patra, in canonul 80, Sf. Vasile cel Mare considera casatoria a patra ca pe un pacat mai mare ca desfraul si ca o fapta animalica. In privinta acesteia nu mai mainifesta nici macar toleranta, ca la casatoria a treia. Aceasta invatatura a Sfantului Vasile era doctrina intregii Biserici in acele timpuri." Cred ca e clar care este invatatura Bisericii dintotdeauna. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pe de alta parte din cate stiu BO nu incurajeaza deloc calugaria pentru cineva care a ales sa se casatoreasca. Mai ales daca are si copil. Dar e ca si cum ar trai in infranare in casatorie. |
|
|||
|
|||
![]()
Am subliniat in text contradictiile.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Exista o rugaciune care o putem zice inainte de a citi din Sfanta Scriptura? | mela me | Rugaciuni | 6 | 10.04.2014 20:28:30 |
Sfanta Scriptura | EDI | Despre Sfanta Scriptura | 0 | 09.06.2008 14:19:49 |
Sfanta Scriptura | danyel | Despre Sfanta Scriptura | 22 | 12.11.2007 23:39:18 |
Sfanta Scriptura | Dodi | Despre Sfanta Scriptura | 6 | 24.03.2007 03:27:38 |
|