Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.06.2008, 09:43:46
mariann mariann is offline
Banned

Data înregistrării: 21.04.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu-s
Dacă milenaristii, in speta adventisii de ziua a saptea si “Martorii lui Iehova”neagă existenta Iadului ca loc de chin vesnic si existenta constienta a sufletului dupa moarte,
Incercati sa-i discreditati pe adventisti intr-un mod incorect: bagandu-i in aceeasi oala cu martorii lui Iehova. Diferentele intre aceste doua "secte" sunt foarte mari. Un exemplu este faptul ca "adventistii nu se considera singurii credinciosi sinceri de pe pamant"(Manualul doctrinelor adventiste). Iar in ceea ce priveste "mileniul", conceptia adventista este total diferita de cea a martorilor lui Iehova.
Vechi 10.06.2008, 10:57:29
Banned

Implicit

Citat:
Dacă adventisii de ziua a saptea neagă existenta Iadului ca loc de chin vesnic si existenta constienta a sufletului dupa moarte, cum explica versetele:

9.43-45
“Si de te sminteste mâna ta, tai-o că mai bine iti este să intri ciung IN VIATA, decât, amândouă mâinile având, să te duci in gheena, in focul cel nestins Unde viermele lor nu moare si focul nu se stinge
Si de te sminteste piciorul tău, taie-l, că mai bine iti este tie să intri fără un picior IN VIATA, decât având amândouă picioarele să fii azvârlit in gheena, in focul cel nestins. Unde viermele lor nu moare si focul nu se stinge”.
Aceste versete se explica cu alte versete:

"Ma uit la pamant, si iata ca este pustiu si gol; ma uit la ceruri si lumina lor a pierit! Ma uit la munti, si iata ca sunt zguduiti; si toate dealurile se clatina. Ma uit, si iata ca nu este nici un om; si toate pasarile cerurilor au fugit!"(Ieremia 4:23-25)

"Cei pe care-i va ucide Domnul in ziua aceea, vor fi intinsi de la un capat al pamantului pana la celalalt; nu vor fi nici jaliti, nici adunati, nici ingropati, ci vor fi un gunoi de pamant."(Ieremia 25:33).

"Caci viermele lor nu va muri, si focul lor nu se va stinge; si vor fi o pricina de groaza pentru orice faptura"(Isaia 66:24)

In aceste versete, ni se infatiseaza un peisaj forte macabru: intunecime, trupuri moarte, viermi, etc. Dar nu vedem chinul nimanui. Tot acest peisaj este pe pamant. Pamantul ajuns ca o gheena. Despre ce timp este vorba? Cand se vor intampla aceste lucruri?

La a doua venire a Mantuitorului, va avea loc o inviere a celor morti in Hristos. Acestia, impreuna cu credinciosii in viata, vor fi inaltati la cer pentru a fi totdeauna cu Domnul(1 Tesaloniceni 4:15-18). Dar, ce se va intampla cu cei care vor fi in viata la venirea Mantuitorului, dar nu vor fi gasiti credinciosi? Vor fi nimiciti pentru totdeauna, iar trupurile lor vor fi intinse de la un capat la celalat al pamantului. Nu se spune ca sufletele lor vor fi chinuite. Pentru cine vor fi ei o pricina de groaza? Pentru satana si pentru ceilalti morti (cei necredinciosi) care vor avea parte de a doua inviere (Apocalipsa cap 5:20). Dar, acest peisaj macabru nu va dura o vesnicie. "Pamantul, cu tot ce este pe el, va arde"(2 Petru 3:10). "Apoi am vazut un cer nou si un pamant nou"(Apocalipsa 21:1).

Nu-i mai speriati pe oameni cu prezentarea unui Dumnezeu, care-i va chinui vesnic (nu exclud ca ar pute fi chinuiti o vreme) pentru pacatele unei vieti scurte. Vor ajunge sa le fie teama de Dumnezeu pentru neindurarea Sa in loc sa-L iubeasca pentru Dragostea pe care ne-o arata.

"CACI MANIA LUI TINE NUMAI O CLIPA, DAR INDURAREA LUI TINE TOATA VIATA"(Psalmi 30:5 sau 29:5-Biblia sinodala)
Vechi 10.06.2008, 11:23:04
Banned

Implicit

Citat:
Citat:
În prealabil postat de mariann
Saducheii nu credeau in inviere. "au venit la Iisus saducheii, care zic ca nu este inviere"(Matei 22:23).
Vad ca nu cunosti Scriptura. Saducheii nu credeau nici in inviere, dar nici in existenta sufletului dupa moarte. Saducheii, ca si adventistii, credeau in anihilarea sufletului la moarte.

Fapte 4.8 "Căci saducheii zic că nu este inviere, nici inger, nici duh, iar fariseii mărturisesc si una si alta".

De aceea, secta adventista trebuie sã raspundã la intrebarea pe care Isus le-a pus-o Saducheilor:"...n-ati citit ce vi s-a spus de catre Dumnezeu cand zice: "Eu sunt Dumnezeul lui Avraam, Dumnezeul lui Isaac si Dumnezeul lui Iacov?" Dumnezeu nu este un Dumnezeu al celor morti, ci al celor vii" (Matei 22:31-32). Isus citeaza aici din Exodul 3:6, cuvintele care au fost spuse la cateva sute de ani, de la moartea acestor oameni. Dar in conceptia lui Isus, ei traiesc inca.
Buna treba. Acum nu-i mai comparati pe adventisti cu martorii lui Iehova; ii comparati cu saducheii. Nu m-as mira deloc de o comparatie cu satanistii.

Adventistii cred cu tarie in inviere, cred in existenta ingerilor si cred in duh. Unde este asemanarea cu saducheii? Considerati ca postarile dvs. au duhul adevarului?

Am mai raspuns la intrebarea dvs. Dar, ca de obicei, ati ciuntit versetul 31 de primele cuvinte. De ce nu sunteti corect si sa propuneti tiparirea unei Biblii selective, din care sa scoateti cuvintele, versetele sau capitolele care va incurca.

Domnul Iisus Hristos vorbea despre invierea lui Avraam, Isaac si Iacov.

De citit cu duhul adevarului Matei 22:23-33(despre inviere), Marcu 12:18-27 (despre inviere) si Luca 20:27-40 (despre inviere).
Vechi 10.06.2008, 12:00:37
Banned

Implicit

Citat:
1 Petru 3.18-20
El cel drept pentru cei nedrepti, ca să ne aducă pe noi la Dumnezeu, omorât fiind cu trupul, dar viu făcut cu duhul, cu care S-a coborât si a propovăduit si duhurilor tinute in inchisoare, care fuseseră neascultătoare altădată, când indelunga-răbdare a lui Dumnezeu astepta, in zilele lui Noe, si se pregătea corabia in care putine suflete, adică opt, s-au mântuit prin apă.

Ca să predici ceva cuiva trebuie să fii constient. De asemenea si cei care receptează mesajul trebuie să fie constienti. Si Hristos si duhurile cararora le propovaduieste erau constiente.
Faptul ca cei morti nu au o stare constienta si ca raplata va veni dupa inviere si judecata, o spune clar Sfanta Scriptura.

"Cel ce moare nu-si mai aduce aminte de Tine; si cine Te va lauda in locuinta mortilor?" (Psalmi 6:5)

"Ce vei castiga daca-mi versi sangele si ma pogori in groapa? Poate sa Te laude tarana? Poate ea sa vesteasca credinciosia Ta?"(Psalmi 30:9)

"Nu mortii lauda pe Domnul si nici vre-unul din cei ce se pogoara in locul tacerii"(Psalmi 115:17)

"Caci nu locuinta mortilor Te lauda, nu moartea Te mareste, si cei ce s-au pogorat in groapa nu mai nadajduiesc in credinciosia Ta" (Isaia 38:18)

"In locuinta mortilor, in care mergi, nu mai este nici lucrare, nici chibzuiala, nici stiinta, nici intelepciune!"(Eclesiastul 9:10).

"A randuit o zi, in care va judeca lumea dupa dreptate"(Faptele apostolilor 17:31)

"Iata, Eu vin curand; si rasplata Mea este cu Mine, ca sa dau fiecaruia dupa fapta lui"(Apocalipsa 22:12). Probabil, in conceptia dvs, la fel ca martorii lui Iehova, Domnul Iisus Hristos deja a venit.

Cui a propovaduit Domnul Iisus Hristos? Cei din vremea lui Noe erau morti si nu se spune ca au fost inviati. Se contrazice Biblia?
"Toate fapturile care erau pe fata pamantului au fost nimicite, de la om pana la vite" (Geneza 7:23) Scriptura ne arata ca nu mai este nici o sansa de indreptare pentru cei ce au murit."Caci toti trebuie sa ne infatisam inaintea scaunului de judecata a lui Hristos, PENTRU CA FIECARE SA-SI PRIMEASCA RASPLATA DUPA BINELE SAU RAUL, PE CARE-L VA FI FACUT CAND TRAIA IN TRUP"(2 Corinteni 5:10). Ce rost mai avea sa le vorbeasca Mantuitorul unor morti, care incheiasera viata in trup? Explicatia este simpla: Domnul Iisus Hristos nu a vorbit niciodata cu mortii sau cu duhurile lor (Saul a fost ucis pentru asta). Mantuitorul a vorbit in duh, cu cei de pe vremea lui Noe, inainte de potop, cand acestia erau in viata si puteau sa-L asculte. Problema este ca ei nu au vrut sa asculte si au ras de Noe. Pentru asta vor plati.
Vechi 10.06.2008, 12:20:19
Banned

Implicit

Citat:
Daca moartea este incetarea oricărei existente constiente asa cum sustine erezia adventista, atunci Isus, Fiul Omului a incetat sa mai existe constient cand a murit. Daca nu a existat atunci, fiinta care a murit pentru păcatele noastre, nu a inviat din morti. N-ar trebui atunci , ca "Isus" cel care a aparut apoi, sa fie o copie perfecta, dar nu originalul? Asta contravine invataturilor dumnezeiestii Scripturi care spune ca Isus a inviat in trup. (Ioan 20, 9. Luca 24, 13-31, Luca 36-39, Ioan 10, 28)
Domnul Iisus Hristos a murit (de moartea a doua, care este pedeapsa finala a pacatului). A murit in locul nostru. A murit exact cum murim si noi. A murit si a fost inviat.

"Dar Dumnezeu L-a inviat, deslegandu-I legaturile mortii"(Faptele apostolilor cap 2:24) Dupa ce a inviat, Mantuitorul si-a continuat lucrarea. Dar cat timp a fost mort, "s-a odihnit" (nu intamplator era ziua a saptea).

Dvs. incercati sa intelegeti invierea. Ar fi mai bine sa nu va chinuiti mintea. Sunt lucruri care ne depasesc dar "la Dumnezeu totul este cu putinta". Versetele pe care le-ati postat nu va sustin teoria. Se vorbeste despre inviere. Sa inteleg ca nu credeti cu adevarat in inviere?
Vechi 10.06.2008, 12:38:06
Banned

Implicit

Citat:
Citat:
adventistii respecta TOATE CELE ZECE PORUNCI ("pazesc poruncile lui Dumnezeu, si tin marturia lui Iisus Hristos - Apocalipsa 12:17). Dvs. cum stati cu porunca a II-a (inchinarea la chipuri sau infatisari) sau cu porunca a IV-a (pazirea zilei a saptea ca zi de odihna)?
Iar incerci sa schimbi subiectul. Pana acum am vorbit de invataturile specifice sectei adventiste: tinerea sabatului, spalatul picioarelor, interdictia de a consuma anumite alimente, lipsa Iadului ca loc de chin Vesnic, Mileniul, moartea sufletului odata cu trupul (sau cum spuneti voi: lipsa starii constiente a sufletului)
Aceste aspecte definesc secta adventista intre celelalte secte neoprotestante. Acum dumneata incerci sa o dai pe alta cale si sa te agheti de aspectele comune pe care le aveti cu neoprotestantii, de ceea ce li se pare respingator si scarbos tuturor asa-zisilor „evanghelici”: adica respingerea icoanelor si respingerea ierarhiei preotesti. Cunoastem problematica, dar puteti sa o rezumati dumneavoastră, poate dă Domnul si faceti niste convertiri la secta dumneavoastră pe forumul acesta ortodox...
Eu am intrebat simplu: cum stati cu respectarea celor zece porunci? Si am specificat, ca sa va ajut, doua dintre ele. Dar, pentru ca nu puteti da un raspuns limpede, ziceti ca eu schimb subiectul.

Referitor la invataturile specifice "sectei adventiste": una dintre ele este RESPECTAREA TUTUROR CELOR ZECE PORUNCI. Din dragoste pentru Dumnezeu. Macar atat sa facem si noi.

Cu privire la celelalte invataturi: tinerea sabatului (porunca a IV-a), spalarea picioarelor (Ioan 13:4-17), consumul de alimente curate (Facerea 7:2,Levitic 11, Faptele apostolilor 10:14),s.a.m.d, daca doriti le putem relua. Din pacate, nu este loc pe acest forum, pentru a le prezenta complet. Asa ca va invit sa participati la adunarile sau seminariile (cu raspunsuri si intrebari) tinute de biserica adventista. Ca tot vorbeati de convertire, cine stie, poate veti fi primul de pe acest forum.
Vechi 10.06.2008, 12:48:02
Banned

Implicit

Citat:
Dragul meu intreg crestinismul se fundamentează pe invierea mortilor.
Corecta afirmatie pentru crestinismul biblic. Dar, nu inteleg ce rost mai are invierea mortilor daca fiecare isi primeste rasplata pe timpul mortii, adica inainte de inviere (afirmatie nebiblica).
Vechi 10.06.2008, 16:52:00
ovidiu-s's Avatar
ovidiu-s ovidiu-s is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Targu Mures
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
"Domnul Iisus Hristos a murit (de moartea a doua, care este pedeapsa finala a pacatului). A murit in locul nostru. A murit exact cum murim si noi. A murit si a fost inviat.
"Dar Dumnezeu L-a inviat, deslegandu-I legaturile mortii"(Faptele apostolilor cap 2:24) Dupa ce a inviat, Mantuitorul si-a continuat lucrarea. Dar cat timp a fost mort, "s-a odihnit" (nu intamplator era ziua a saptea).
Faptul ca cei morti nu au o stare constienta si ca raplata va veni dupa inviere si judecata, o spune clar Sfanta Scriptura.
"Cel ce moare nu-si mai aduce aminte de Tine; si cine Te va lauda in locuinta mortilor?" (Psalmi 6:5)
"Ce vei castiga daca-mi versi sangele si ma pogori in groapa? Poate sa Te laude tarana? Poate ea sa vesteasca credinciosia Ta?"(Psalmi 30:9)
"Nu mortii lauda pe Domnul si nici vre-unul din cei ce se pogoara in locul tacerii"(Psalmi 115:17)
"Caci nu locuinta mortilor Te lauda, nu moartea Te mareste, si cei ce s-au pogorat in groapa nu mai nadajduiesc in credinciosia Ta" (Isaia 38:18)
"In locuinta mortilor, in care mergi, nu mai este nici lucrare, nici chibzuiala, nici stiinta, nici intelepciune!"(Eclesiastul 9:10).
"A randuit o zi, in care va judeca lumea dupa dreptate"(Faptele apostolilor 17:31)
Dacă te uiti si tu aproape toate versetele care le-ai aruncat aici, care nu prea au legatura unele cu altele sunt din Vechiul Testament, adica dinainte de nasterea lui Hristos, de venirea Mieluiui care ridica pacatul lumii.
1 Ioan 3.1 "Vedeti ce fel de iubire ne-a dăruit nouă Tatăl, ca să ne numim fii ai lui Dumnezeu, si suntem. Pentru aceea lumea nu ne cunoaste, fiindcă nu L-a cunoscut nici pe El. Si oricine si-a pus in El nădejdea, acesta se curăteste pe sine, asa cum Acela curat este".

2 Cor. 5.8,9
"Avem incredere si voim mai bine să plecăm din trup si să petrecem la Domnul. De aceea ne si străduim ca, fie că petrecem in trup, fie că plecăm din el, să fim bineplăcuti Lui".

Poate un suflet care e inconstiet pana la inviere, sa-I fie placut lui Dumnezeu? Poate sa plece din trup ceva ce nu mai exista constient? De ce nu spune Pavel ca se pregateste de somn pana la inviere, daca e adevarat ce spun adventistii ca nu exista suflet constient dupa moarte pana la inviere???

2 Cor 12.2-4 "Cunosc un om in Hristos, care acum paisprezece ani - fie in trup, nu stiu; fie in afară de trup, nu stiu, Dumnezeu stie - a fost răpit până la al treilea cer.
Si-l stiu pe un astfel de om - fie in trup, fie in afară de trup, nu stiu, Dumnezeu stie. Că a fost răpit in rai si a auzit cuvinte de nespus, pe care nu se cuvine omului să le grăiască. Că a fost răpit in rai si a auzit cuvinte de nespus, pe care nu se cuvine omului să le grăiască".

Aici e clar ca Pavel si ucenicii carora li se adresează credeau in separarea sufletului fata de trup, si in existenta constienta a sufletului separat de trup, pentru ca spune ca nu isi mai aminteste daca era cu trupul sau fara trup.

Citat:
"Iata, Eu vin curand; si rasplata Mea este cu Mine, ca sa dau fiecaruia dupa fapta lui"(Apocalipsa 22:12). Probabil, in conceptia dvs, la fel ca martorii lui Iehova, Domnul Iisus Hristos deja a venit.
Incerci sa te disociezi de secta sora a adventistilor: Martorii lui Iehova. Daca studiezi putin istoria neromantată si nepărtinitoare a adventistilor din care faci parte, vedeai ca fondatoarea sectei adventiste Hellen White, la fel ca iehovistii de azi, sustinea ca Isus a venit deja la 22 octombrie 1844 asa cum au profetit Miller si Snow, doar ca a venit pe nori, invizibil.

Citat:
1 Petru 3.18-20 El cel drept pentru cei nedrepti, ca sã ne aducã pe noi la Dumnezeu, omorât fiind cu trupul, dar viu fãcut cu duhul, cu care S-a coborât si a propovãduit si duhurilor tinute in inchisoare, care fuseserã neascultãtoare altãdatã, când indelunga-rãbdare a lui Dumnezeu astepta, in zilele lui Noe, si se pregãtea corabia in care putine suflete, adicã opt, s-au mântuit prin apã.
Replica:

Citat:
Cui a propovaduit Domnul Iisus Hristos? Cei din vremea lui Noe erau morti si nu se spune ca au fost inviati. Se contrazice Biblia?
Am ajuns sa o vad si pe asta. Acolo la 1 Petru ti se spune clar ca a propovaduit unor duhuri apartinand unor oameni care au trait cu trupul demult, iar tu spui ca aceste duhuri nu existau. Biblia nu se contrazice nicaieri. Ereticii ca dumneata care o interpreteaza se contrazic pe ei insisi pentru ca nu o pricep.

Dacã adventisii de ziua a saptea neagã existenta Iadului ca loc de chin vesnic si existenta constienta a sufletului dupa moarte, cum explica versetele:
9.43-45
"Si de te sminteste mâna ta, tai-o cã mai bine iti este sã intri ciung IN VIATA, decât, amândouã mâinile având, sã te duci in gheena, in focul cel nestins Unde viermele lor nu moare si focul nu se stinge
Si de te sminteste piciorul tãu, taie-l, cã mai bine iti este tie sã intri fãrã un picior IN VIATA, decât având amândouã picioarele sã fii azvârlit in gheena, in focul cel nestins. Unde viermele lor nu moare si focul nu se stinge".

Iarasi nu ai spus nimic de aceste versete, doar:

Citat:
Nu-i mai speriati pe oameni cu prezentarea unui Dumnezeu, care-i va chinui vesnic (nu exclud ca ar pute fi chinuiti o vreme) pentru pacatele unei vieti scurte.
(Luca 16 .20,31)
"Si in iad, ridicându-si ochii, fiind in chinuri, el a văzut de departe pe Avraam si pe Lazăr in sânul lui. Dar Avraam a zis: Fiule, adu-ti aminte că ai primit cele bune ale tale in viata ta, si Lazăr, asemenea, pe cele rele; iar acum aici el se mângâie, iar tu te chinuiesti.
27. Iar el a zis: Rogu-te, dar, parinte, sa-l trimiti in casa tatalui meu,
28. Caci am cinci frati, sa le spuna lor acestea, ca sa nu vina si ei in acest loc de chin.
29. Si i-a zis Avraam: Au pe Moise si pe prooroci; sa asculte de ei.
30. Iar el a zis: Nu, parinte Avraam, ci, daca cineva dintre morti se va duce la ei, se vor pocai.
31. Si i-a zis Avraam: Daca nu asculta de Moise si de prooroci, nu vor crede nici daca ar invia cineva dintre morti.".

Astea sunt cuvintele Dumnezeului Intrupat: Isus Hristos. Daca El nu stia de existenta chinurilor vesnice si evreii contemporani Lui nu credeau in ele, ce rost mai avea sa le vorbeasca de ele. Doar ca sa ii sperie?!?
Si in plus e clar ca atunci cand spune "nici daca ar invia cineva din morti", se refera la un suflet care exista constient, doar ca nu are trup perceptibil pentru cei de pe lumea asta.
Domnule Marian, teoria inexistentei Iadului ca loc al chinurilor vesnice, e veche de cateva sute de ani, dar raportat la varsta crestinismului de doua milenii, e recenta. Acesta credinta a inexistentei Iadului vesnic poate fi intalnita la cateva secte calvine si baptiste din America si binenteles la cele doua secte milenariste surori : "Biserica adventistă de Ziua a Saptea" si "Martorii lui Iehova". La fel de falsă e si teoria inexistentei constiente a sufletului dupa moarte

Citat:
Nu-i mai speriati pe oameni cu prezentarea unui Dumnezeu, care-i va chinui vesnic (nu exclud ca ar pute fi chinuiti o vreme) pentru pacatele unei vieti scurte. Vor ajunge sa le fie teama de Dumnezeu pentru neindurarea Sa in loc sa-L iubeasca pentru Dragostea pe care ne-o arata.
Ti s-a mai explicat o data ca nu Dumnezeu isi chinuie creatia, ci propriile pofte ale fiecaruia ii chinuie in Iad pe păcătosi:

1. Marcu 9.43,44
,,Si de te sminteste mana ta, tai-o că mai bine iti este să intri ciung in Viată, decât, amandouă mainile avand, să te duci in gheena, in focul cel nestins. Unde viermele lor nu moare si focul nu se stinge".

Gal. 6:7, 8 ”Cine seamănă in firea lui păcătoasă, va secera din firea păcătoasă stricăciunea; dar cine seamănă in Duhul, va secera din Duhul viata vesnică.”

2Petru 2:19 . ”fiecare este robul lucrului de care este biruit”

Matei 5.29 ”Iar dacă ochiul tău cel drept te sminteste pe tine, scoate-l si aruncă-l de la tine, căci mai de folos iti este să piară unul din mădularele tale, decât tot trupul să fie aruncat in gheenă”.

Marcu 9. 43,45 ”Si de te sminteste mâna ta, tai-o că mai bine iti este să intri ciung in viată, decât, amândouă mâinile având, să te duci in gheena, in focul cel nestins.
Si de te sminteste piciorul tău, taie-l, că mai bine iti este tie să intri fără un picior in viată, decât având amândouă picioarele să fii azvârlit in gheena, in focul cel nestins UNDE VIERMELE LOR NU MOARE SI FOCUL NU SE STINGE”.
Aici e vorba de patimile lumesti ale mintii, trupului si sufletului care nasc dorinte si pofte demonice ce ii motiveaza si consuma pe oameni in dorintele lor. Aceste pofte ii vor chinui in Iad pe pacatosi, nu Dumnezeu. Tocmai lipsa de Dumnezeu si de dragoste adevarata il chinuie in iad pe pacatos.
Argumentul ca nu exista Iad vesnic pentru pacatosi e de natură demonică. Asa adventistii incearca sa ii amageasca azi pe oameni spundu-le ca Iadul nu exista si ca moartea e de fapt o stare de inconstienta si ca indifferent cat rau fac, vor avea parte doar de o judecata sumara la sfarsitul mileniului adventist si trimisi in moartea a doua.

Citat:
va invit sa participati la adunarile sau seminariile (cu raspunsuri si intrebari) tinute de biserica adventista. Ca tot vorbeati de convertire, cine stie, poate veti fi primul de pe acest forum.
Domnule, eu am crescut intre sectanti sambetisti, poate inainte ca dumneata sa descoperi "Adevarul" in sanul acestei secte. Cunosc doctrina, istoricul si mentalitatile acestei erezii mai bine decat multi adventisti.
Am cunoscut intre sâmbetisti, oameni mai versati si mai vicleni decat dumneta. Crezi ca daca o sa am parte de "mentori spirituali" asemănători cu cei de care ai avut tu parte o sa ajung pe "calea cea bună".
Fereasca Dumnezeu!!!

Citat:
Cu privire la celelalte invataturi: tinerea sabatului (porunca a IV-a), spalarea picioarelor (Ioan 13:4-17), consumul de alimente curate (Facerea 7:2,Levitic 11, Faptele apostolilor 10:14),s.a.m.d, daca doriti le putem relua. Din pacate, nu este loc pe acest forum, pentru a le prezenta complet.
Discutia privitoare la sambata o putem relua. Nu mi-ai dat citatele in care Avram, Issac, si Israel sau neamurile, in afara de urmasii lui Israel erau indemnati sa tina sambata. Sambata a fost un legamant facut cu fii lui Israel,
Exod 31.17 "Acesta este semn vesnic intre Mine si fiii lui Israel, pentru că in sase zile a făcut Domnul cerul si pământul, iar in ziua a saptea a incetat si S-a odihnit"
La fel a fost si circumcizia, un legamant vesnic cu fii lui Avraam.
Fac. 17.7-9 Voi pune legământul Meu intre Mine si intre tine si urmasii tăi, din neam in neam, să fie legământ vesnic, asa că Eu voi fi Dumnezeul tău si al urmasilor tăi de după tine. Iar legământul dintre Mine si tine si urmasii tăi din neam in neam, pe care trebuie să-l păziti, este acesta: toti cei de parte bărbătească ai vostri să se taie imprejur.
De ce nu tin sambetistii si practica circumciziei daca sunt atat de indragostiti de legile Vechiului Testament?

Vechi 11.06.2008, 09:16:16
Banned

Implicit

Citat:
Citat:
"Domnul Iisus Hristos a murit (de moartea a doua, care este pedeapsa finala a pacatului). A murit in locul nostru. A murit exact cum murim si noi. A murit si a fost inviat.
Dacă te uiti si tu aproape toate versetele care le-ai aruncat aici, care nu prea au legatura unele cu altele sunt din Vechiul Testament, adica dinainte de nasterea lui Hristos, de venirea Mieluiui care ridica pacatul lumii.
Aproape toate versetele pe care le-am postat arata starea omului in moarte si lipsa lui de legatura cu Dumnezeu. E adevarat ca multe sunt din Vechiul Testament. Dar Mantuitorul nu a venit sa schimbe felul cum moare omul ci sa aduca INVIEREA SI MANTUIREA."Caci Eu stiu ganduriel pe care la am cu privire la voi, zice Domnul, ganduri de pace si nu de nenorocire, ca SA VA DAU UN VIITOR SI O NADEJDE"(Ieremia 29:11).

Daca vreti, putem face o paralela, intre moartea celor din Vechiul Testament si moartea celor din Noul Testament si vom vedea ca nu este nici o diferenta.
Vechi 11.06.2008, 09:32:30
Banned

Implicit

Citat:
2 Cor. 5.8,9
"Avem incredere si voim mai bine să plecăm din trup si să petrecem la Domnul. De aceea ne si străduim ca, fie că petrecem in trup, fie că plecăm din el, să fim bineplăcuti Lui".

Poate un suflet care e inconstiet pana la inviere, sa-I fie placut lui Dumnezeu? Poate sa plece din trup ceva ce nu mai exista constient? De ce nu spune Pavel ca se pregateste de somn pana la inviere, daca e adevarat ce spun adventistii ca nu exista suflet constient dupa moarte pana la inviere???
La aceasta intrabare am mai raspuns, tot pe aceasta pagina, in data de 08 iunie, ora 9:08 PM.

De ce nu ne spune apostolul Pavel ca se pregateste de somn pana la inviere? Pentru ca marele apostol era un adventist (asteptator al revenirii Domnului). El spera ca Domnul ve reveni chiar in timpul vietii sale. In prima epistola catre tesaloniceni, cand vorbeste de revenirea Domnului, apostolul spune: "...noi cei vii, cari vom fi ramas"(1 Tesaloniceni 4:17). Asa ar trebui sa fim si noi. Sa traim in ficare zi ca si cum Domnul va reveni chiar azi.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Intrebari pentru adventisti, baptisti si penticostali Anca-Miha Secte si culte 1268 12.07.2016 01:44:25
Profeti adventisti NeInocentiu Secte si culte 592 07.05.2012 09:41:27
Baptisti elena_si Secte si culte 15 01.09.2010 21:28:04
Despre inmormantare la baptisti cdiasimi Secte si culte 3 28.12.2008 19:24:00